nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Abi ben de "ben Allah'ım muhahha" diye dalga geçilmesini normal karşılamıyorum ki :)
NoTwisT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 ahah sen ana topige donmussun, muhabbet saygi meselesine kaymisti ordan devam ediyorsun sandim bian. ofisteyim cok vakit ayiramiyorum, kusra bakma :) Yazdiklarim diger arkadaslara gitsin o vakit
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Soris said: Kimse düşüncelerini yutmak zorunda değil çok büyük düşüncelerin varsa kitap yazarsın. Hiç kimse kimsenin ateist olup olmaması ile ilgilenmiyor. Bizim karakteri gelişmemiş ve genellikle ergen olan kesimimiz "Bakın ben ateistim" şeklinde dikkat çekmek istiyor. Büyük düşünceleri almayan küçük bir kafası olduğu için isyana yöneliyor. Çok mu büyük düşüncelerin var? Yaz bakalım düşüncelerini 10 sayfayı geçebilecek mi çok merak ediyorum :) Yahu işte bu kışkırtmaya ne gerek var? Senin bu ettiğin laf benim gözümde herhangi birinin İslam dinine ettiği laftan daha büyük dersem nerede kaldı saygı, empati? Ben şimdi çıkıp "Birader bana 1 ay ver, senin kutsal kitabından daha iyisini yazarım" dersem başlamayacak mısın ağlamaya? E o zaman bu lafı etmenin mantığı nedir?
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 kimse durup dururken "Ben Allahım NIHAHA" demiyo ki zaten. http://forum.paticik.com/read.php?13,4358452 burdaki ilk 5 yorum gibi.saçma bi konuya saçma cevap olarak geliyo. bunun üzerine de OAA SAYGI DUYUN BİRAZ RÖRÖRÖ denmesin.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 emapti eksiligi degil kafalarda problem avr bizim toplumda, havasindanmidir suyundanmidir nedir birisi bize ters gelen birsey soylediginde tahammul edemiyoruz, illa o ses kisilicak her kondua diyorum bunu siyaset olsun ataturke karsi islenen turkluge karsi islenen suclar hedesi olsun dine hakaret olsun yahu adam ister gider peygamber kadin pazarliyormus ataturk oglanci turklerde atalari asena oldugundan annesizler yazar simdi adma bunu yazinca gercekmi oluyor? birisi allah yok yazinca neverland perileri gibi HAYIIIIIIR diye ciglik atip yoklugami karisiyor tanri? adam geldi bana onun bunun cocugu dedi, simdi bu adam bana onun bunun cocugu dedi diye gercekmi olucak? allahin yunanlilari cozmusler isi deli gibi trolliyorlar misal bizde site kapatip kendi vatandasimizi madur ederek cevap veriyoruz, GAYREEKS FECK YOU STRATEVOS !!!1111 yahu buyuyun biraz, olgunlasin her hiyarim diyene elde tuzluk kosmayin, empati yapin biraz karsinzidaki adam cogunlugun mesubu olmadigi bir dine ait olabilir ve bu din maymuna tapiyor ve diger tum dinlerin agza alinmasini aysakliyor olabilir kutsal deger varsa cogunlugun kutsal degerine saygi fuyalim azinlik i sallamasakta olur diye birsey olamaz, o adama gore o kutsal kendi kazidgin kuyuya dusmus olmiyormusun? dine sovmek yasaklansin hebe hube den cok diyinki "muslumanliga sovmek yasaklansin" boylece kendi kazdiginiz kuyuya dusmessiniz ama o zamanda savundugunzu bu dusunce dogru ve insanlara samimi gele nbri dusunce olmaktan cikar en guzeli siz buyuyun, her hiyarim diyene tuzu kapip kosmayin kutsal degeleriniz biri dalga gecti diye daha ucuz olmaz, eger random forumda biri dalga gecince allahin kutsalligi eksiliyro diye dusunuyorsaniz zaten inancinizda bri sorun var demektir curuk dusunceleri curuklugunu bile bile savunanlar elestiri altinda panik olur susturmaya kasarlar "AMAN FOYAMIZ YA MEYDANA CIKARSA" diye(ALL HAIL XENU!), siz bunu kendi kutsal inanciniza yaksitiriyorsaniz mesele yok
Soris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Cassiline said: Soris said: Kimse düşüncelerini yutmak zorunda değil çok büyük düşüncelerin varsa kitap yazarsın. Hiç kimse kimsenin ateist olup olmaması ile ilgilenmiyor. Bizim karakteri gelişmemiş ve genellikle ergen olan kesimimiz "Bakın ben ateistim" şeklinde dikkat çekmek istiyor. Büyük düşünceleri almayan küçük bir kafası olduğu için isyana yöneliyor. Çok mu büyük düşüncelerin var? Yaz bakalım düşüncelerini 10 sayfayı geçebilecek mi çok merak ediyorum :) Yahu işte bu kışkırtmaya ne gerek var? Senin bu ettiğin laf benim gözümde herhangi birinin İslam dinine ettiği laftan daha büyük dersem nerede kaldı saygı, empati? Ben şimdi çıkıp "Birader bana 1 ay ver, senin kutsal kitabından daha iyisini yazarım" dersem başlamayacak mısın ağlamaya? E o zaman bu lafı etmenin mantığı nedir? Ağlamamamda gülerim ben herhangi bir dinin inananı değilim fakat herhangi bir dine inanan insanın inandığı değerleri ne kadar saçma bulsam dahi ortam gerilmesin diye onlara laf edecek değilim. İnsanlara saldırmak bambaşka bir olaydır. Sen insanlara saldırmadığın zaman kendini bir yere koyamıyorsan saldırabileceğin birşeyler olmadığı zaman bomboş kalırsın bunu da unutmamak gerek. Hadi saldıracak olsanız bile bunu biraz estetize edin ki okuduğumuz zaman güzel kelime oyunlarını görüp yeteneklerinizi takdir edelim. Böyle eleştri olmak için çok yol alması gereken saldırı metinleri toplumda gerginlik yaratır. Ateizmi bir din gibi algılamaya kalkmayın lütfen. Ateizme veya diğer herşeye düşünce kapsamında saygı var. Bu toplumda ateistlere karşı hoşgörüde var. Hoşgörü gösteremeyecek kapasitede embesillerde var dinlere inananlar tarafından fakat bu embesiller daha ne düşündüğünü tanımlayamayacak insanlarda olabilir. Ateistler ingilteredeki gibi dinlere inanan insanlar gibi sürü psikolojisi ile hareket etmeye başlıyorsa bu işin felsefe ile düşünce ile hiçbir alakası kalmamıştır. Harun yahya ile Richard Dawkins in hiçbir farkı kalmamıştır. Bu iki kişi de kendi sürülerindeki koyunları güdüyor. Bu güdülen koyunlar kurt olmaya çalışınca böyle saçmalarlar işte. Özgür olmak farklıdır düşünsel anlamda özgürlüğe ise insanı akıl ulaştırır. Gerçek anlamda aydınlanma ise insanın kendi aklından başka akıl tanımamasıdır. Ayrıca Kur'an-I-Kerim i bilmiyorum hiç okudun mu eğer okumadıysan 1 ayda kralını yazarım diye sallaman çok normal. Okuyupta söylüyorsan hiçbirşey anlamamış demeksindir. Elbette kutsal kitapların içindeki çoğu şey saçma fakat kutsal kitaplardaki en düşük kalitedeki edebi bir cümleyi kurman bile senin 1 ayını alır. Bundan da çok eminim :)
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 o edebi cumleyi birsi arkadasian saka olsun diye kurdugunda forum birbirine girmisti en son, 1 ay filan surmedi 5dk da kurdu valaa ama ciakrdigi pisligi 1 ayda zor temizlediler lol
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sufi said: söylediğimi anlamaya çalış nolur. şu yazdıklarını çağrıştıracak herhangi bişey demiş miyim bi bak :( öle bi imkan mevcut değil..
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Evet ben zaten ilk mesajımdan beri insanlara saldırma hakkını savunuyorum. Çok güzel anlamışsın gerçekten okuduklarını, kuranı da böyle okuduysan emin olmana şaşmamak lazım zaten. İki mesajdır "Düşünce"nin önemi üzerinde dururken bu mesajında "Edebi" yöne kayman da şahane olmuş. Bak arkadaşım, belli ki bu konuya yabancı değilsin, sağdan soldan bir şeyler duymuşsun, üstüne biraz da kendin katıp uzunca da mesaj yazmışsın. Lakin şöyle bir durum var, bir kişiyle tartışırken bir örnek vereceksen, bir karşılaştırma yapacaksan, hele hele akıl vereceksen, öncelikle ettiğin lafa kendin inanman, sonra da o kişinin neyi savunduğunu, ne dediğini anlaman gerekir. "Bu ülkede ateistlere hoşgörü var" Buna sen inanıyor musun gerçekten? GERÇEKTEN? Eğer buna cevabın "Evet bu ülkede ateistlere hoşgörü var, hoşgörü göstermeyenler de hep azınlık" oluyorsa, ben tartışmadan çekilip senin dediklerine cevaben tek mesaj daha atmayacağım, söz. İngiltere'deki ateistlerden girip, Richard Dawkins'den çıkmışsın, bravo. Şimdi yalan olmasın, bilmem kaç sayfa konuyu okumadım da, ben mesaj yazmaya başladıktan sonra kim nerde Richard Dawkins'in düşünce biçimini, düşüncelerini savunuş biçimininden bahsetmiş yahu? Hangi ateist sürü psikolojisiyle hareket etmiş onu bir gösteriver bana? Yoksa ezberden konuşup iki de klişe laf sıkıştırmak tartışma olmuyor işte.
NoTwisT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ulkede ateislere ve baska inanclara hosgoru yok, patide ateistlere hosgoru var. Hatta patide ateistler dindarlardan cok daha baskin. Dindar kisi denilince yobaz yoz insanlar geliyor akla, dalga gecen gecene adamlarla. Turkiye'deki durumun tam tersi soz konusu patide.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Patide ateist yok hepsi Helmite, şimdi gidebilirsiniz.
Perfectionist Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ben birşeyi merak ediyorum, ve bunu cidden provakasyon için sormuyorum. Kuranda geçen birçok olay, aslında çok yıllar önce başka medeniyetler tarafından destanlarında, masallarında anlatılmış. Özellikle de mezapotamya çevresinde. Aynı hikayeler daha sonra, isimler değiştirilerek, olaylar biraz farklılaştırarak yeniden anlatılmış. (işte upnamişte destanı, nuh peygamber ilişkisi vs) Bu size inananlar olarak ters gelmiyor mu? Yani kutsal saydığınız allahın emri olarak kabul ettiğiniz kitapta araklama bilgi olması? Bir de müslümanlık inancının özellikle ibadet kısmnı %90 sabiilikten alınma. Oruç, namaz, zekat vs... Hepsi sabiilikten "birebir" alınmış. (Ufak farklar vardır elbet namaz konusunda. Uygulama değişebilir.) Müslümanlıkta bunların açıklaması yok temelde. Yani namaz kılmak allaha ibadet sadece. Zaten kuranda ibadet kısmının pratiğide eksik. Hadisler ile destekleniyor. Yani niçin günde beş vakit namaz, neden şu saatlerde kılınmalı, neden ramazan ayı var? Niçin o günler seçilmiş onu soruyorum? Ama aslında gökteki olaylar için yapılan ibadetler. Semazenlerin dönüşleri de çok eskiye dayanıyor. Onlarda sabiilikten gelen, gezegenleri sembolize eden figürler. Oruç zamanı da tamamen gök olaylarına dayanıyor. Ve ramazan ayından oruç saatlerine kadar, tamamen onlar da sabiilikten geliyor. Sabiilik üzerinde bukadar durmamın sebebi sadece benzerlikler değil buarada. Muhammed'in kölelerininde büyük çoğunluğunun zamanında sabii olması. Buhari'nin hadislerinde geçiyor. Ayrıca bazı akşamlar sabii kölelerini toplayıp onlara bazı yazılar okuttuğundan, yani onlarla fikir alış-verişinde bulunduğundan bahsediliyor. Şimdi şunu demek istiyorum; bir müslümanın ibadet şeklini incelediğinizde, müslümanlığa mı yoksa sabiiliğe mi ibadet ediyor ayırmanız pekte kolay değil. Bu inananlar olarak size rahatsızlık vermiyor mu? Tabi olayı müslümanlık ile kısıtlamak doğru değil. Hıristiyanlar falan da varsa söylesin, incile göre dünya 20.000 yaşında olmalı yaklaşık olarak. Bu bilginin tamamen yanlış olması onları rahatsız etmiyor mu? Veya Tevratın temelinin hamurabi kanunlarına dayanması, pek değiştirilmeden aınmış olmasıda onları rahatsız etmiyor mu? Ne düşünüyor inananlar bu konuda gerçekten merak ediyorum. Her türlü uzun cevabı okumaya razıyım bu konuda.
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Ardeth said: Patide ateist yok hepsi Helmite, şimdi gidebilirsiniz. Evet. Abi helmite nedir?
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Perfectionist said: Ne düşünüyor inananlar bu konuda gerçekten merak ediyorum. Her türlü uzun cevabı okumaya razıyım bu konuda. INCOMING WOT
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 huun inanan bir insan diye hatırlıyorum ben. sir de öyle keza bildiğim kadarıyla. Onlara tamamen saygı duyarım ki onlar yine anlayışlı ve hoşgörülü insanlar. Yobaz falan da demem onlar için. Dindardan dindara fark var :)
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Viktor said: yahu adam ister gider peygamber kadin pazarliyormus ataturk oglanci turklerde atalari asena oldugundan annesizler yazar olmuyor işte öyle pratikte, en son "atatürk'e böyle dense ne düşünürsünüz" dediğimde millet aklını kaybediyordu.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Sam said: Viktor said: yahu adam ister gider peygamber kadin pazarliyormus ataturk oglanci turklerde atalari asena oldugundan annesizler yazar olmuyor işte öyle pratikte, en son "atatürk'e böyle dense ne düşünürsünüz" dediğimde millet aklını kaybediyordu. kimse senin tuzakli soruna aklini kaybetmedi, kayebttilersede sorun onlarda su anda ataturke hakaret yasalarda suc o yuzden ataturke hakareti savunamassin, yasa duzeltilir kimse bisey diyemez SEVMIYORSANDA SAYGI DUYUCAKSIN HODOOOOOOOOO disinda ifade ozgurlugu diye birsey var dogu dunyasindan cikan sozde liberallerin turnusol kagididir bu mesele "herseyi soylemek serbest olsun ifade ozgurlugu super ama herseyde soylenemesin (bknz benim hosuma gitmeyen seyler)" diye kendileriyle celisip failliyip duruyorlar
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Link var mıdır Sam'in bahsettiği konuya?
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 dunyayi, insanlari tanri yaratti diyince, tanriya inanmayanlarin, evrime inananlarin inancina saygisizlik olmuyo mu? yani allah var demekle, allah yok demek ayni degerde saygi puanina sahip degil mi?
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 allah yok demek saygısızlıktır diyen yok ki aquilla. diyen varsa da o hakikatten kendi sorunudur. burada saygısızlık derken bahsettiğimiz şey başka birşey. bi arkadaş enel hak olayından fafalan bahsetmiş mesela. bundan da bahsetmiyoruz. zuhaha olayından bahsediyoruz.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 nileppezdel said: huun inanan bir insan diye hatırlıyorum ben. sir de öyle keza bildiğim kadarıyla. Onlara tamamen saygı duyarım ki onlar yine anlayışlı ve hoşgörülü insanlar. Yobaz falan da demem onlar için. Dindardan dindara fark var :) onun yerine dindarla dinci arasında fark var diyelim hehe. biri dediydi bu forumda dinci dinini pazarlayan kişidir :p
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 heh liberal olduğunu söyleyen itiraz etmiyor ki zaten. ha ayrıca sorarken "yasalara aykırı olmasa" koşulu da ekledim, "atatürk'e lafı getiriyorsan kesin başka bir maksadın vardır" dendi. (:P) cassiline, yakın tarihli bir başlık. 11 eylül üzerine miydi neydi. "tanrı yok" diyene laf yok ki aquila burda.
Öne çıkan mesajlar