Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
saygı ve saygısızlık konusundaki "bana göre saygısızlık değil" işini de sulandırmamak lazım.

"anne" kavramı konusunda hiçbir hassasiyeti olmayan bir kullanıcı varsayalım. diğer kullanıcıların hassasiyetini bildiği halde küfür etmeden sürekli diğer kullanıcıların annesi konulu sınırlarda dolaşan laflar etse herhalde hiçbirimiz "bana göre saygısızlık değil ki bu" savunmasıyla ikna olmayız. halbuki gerçekten de o kişiye göre saygısızlık değildir söyledikleri.

başka diyeceğim yok hakim beyğ.
Mesaj tarihi:
Din gibi hassas bir konuda, biraz daha "dikkatli" olmak gerekir bence.

Tamam sizin icin birsey ifade etmeyebilir ama tutupta "allah benim" vs tarzi mesajlar inanalari bos yere uzer, sinirlendirir, gereksiz yani. Bu tarz soylemler dalga gecmek sadece, saygi gostermek istemesende saygisizlik etme en azindan.

Ben dinlere inanmiyorum, mantiksiz geliyor vs demek baska, allah benim, ben yarattim herseyi demek baska.
Mesaj tarihi:
Yani kendi laflarıma gelecek olursam herhangi bir dalga geçme amacı da yok ki. Bana göre Kuran kutsal değil, Muhammed de güzel kurgu yazmış bir halk ozanı ve başarılı bir devlet adamı. Bunu söylemek saygısızlık değildir ki..
Mesaj tarihi:
http://forum.paticik.com/search.php?8,search=dandik+tasar%FDm,author=sakaryali,page=3,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL,sphinx_match_threads=0,sphinx_match_fields=BOTH

Ne mesajlara ne de mesaj atan adama dokunulmuş. Bu şikayet edilmiyorsa kimse gelip de "Allah Yok" veya "Ben olmuşum allah" diyene laf edip ağlayamaz birader.
Mesaj tarihi:
ya olaya şöyle bakmaya çalışın:

"allah benim" denmesine, olması muhtemel bir tanrı kızıyorsa gereğini kendisi zaten yapacaktır. benim avukatlığıma ihtiyacı yoktur. işin doğrusu bu bence.

ancak insanlar böyle düşünmüyor. gönül meselelerinden dolayı böyle alışılagelmiş, hatta sonradan gönül işinden çıkıp futbol taraftarlığına dönmüş ama realite böyle işte. insanların düşünceleri günün birinde değişirse "allah benim" demek isteyen insan da rahatça diyebilir başkalarını üzmeden. ama insanlar üzülür durumdayken böyle demekte ısrar etmek iki tarafı birbirinden uzaklaştırmaktan başka bi işe yaramaz.
Mesaj tarihi:
kinka said:

Daha çok değil, yakın zamanda "Şu LOTR ne kadar kasıcı kitap ya" yada "Dune'un 6. kitabını yarıda bıraktım, 2-4 arası ne çelişkiler vardı keşke en baştan not defteri yanıma alıp okusaydım" dediğimde ne laflar işittim.

offf off yani... hayır orda duruyo başlıklar. yorum yapmaya değmez.
Mesaj tarihi:
Abi kusura bakma da insanlar düşünme biçimlerini değiştirecek o zaman. Bu zamana kadar zaten sürekli "tabu" "günah" vs. şeklinde mahalle baskısının en kralını yemişken, bugün hala "Ama insanlar üzülüyor" diye sessiz kalacaksam ben, ne zaman değişecek ki bu düzen?

"Din"ler, "Tanrı"lar kimseye ait değildirler. Bir lafı ederken kriterim "Oh be bugün de Mümin'i üzeyim" "Lan dur İslam'a bir laf edeyim de bütün müslümanlar kitlensin" olmuyor. Benim ettiğim lafı kişisel algılayan adamın kişisel problemidir o, benim ne o adamın "üzülmesine" ne de inandıklarına saygı gösterme zorunluluğum var.
Mesaj tarihi:
işte bak bikaç post yukarıdaki yazdığıma bak

biri çıkıp "sana göre anne bana göre yavru" diyebilir. kendi annesi konusunda da hiç böyle bir hassasiyeti yoktur. çok böyle insan. sınırı yok yani başkasının hassasiyetlerine karşı duvar olmanın.
Mesaj tarihi:
Eh bana söyleyene kadar sen de bakıverseydin be Sufi birkaç mesaj üste. "Ben senin ananı ..." demekle "Bence annelik çok hede hödö" demeyi halen bir tutuyorsun. Ben "annelik" veya "anne kavramı" üzerine konuşurken sen "Ooo anama küfrettin" dersen, senin hassasiyetini tatmin etmemin tek yolu, anne ve annelik hakkında hiç konuşmamam oluyor.

Milletin hassasiyetini düşüneceğim diye dinle, tanrıyla ilgili düşüncelerimi yutmak zorunda mıyım ben? Alınmasın kardeşim inanan adam, kimsenin bireysel inancı beni enterese etmiyor ki.
Mesaj tarihi:
Sufi said:
"allah benim" denmesine, olması muhtemel bir tanrı kızıyorsa gereğini kendisi zaten yapacaktır. benim avukatlığıma ihtiyacı yoktur. işin doğrusu bu bence.

Buraya kadar katılıyorum ben de sana zaten. Bu şekilde düşünmek zorunda karşımdaki adam.

Sufi said:
ancak...

Burası bozuyor işte. "Ancak" diye devam etmemeli o mesaj.
Mesaj tarihi:
peki üşenmeden tkrar edeceğim, daha önceden yazdığım halde:

"ben senin ananı..." gibi bir cümleden hiç bahsetmedim. bak referans verdiğim postta ne demişim: "küfür etmeden sınırlarda dolaşan laflar"

bundan kastım tanrı ve din konusundaki görüşlerin değil...
"ben tanrıyım"
"tanrıyı ben yarattım hüleyn"
"allah mı? zuhaha"

çok mu ihtiyacı olur insanların bu sözleri etmeye? demese nolur? ha desin kendisi bilir. ama karşısında bunlara hassas insandan da anlayış beklemesin. karşısındaki işi orada burada kendisine kıllık çıkarıyorsa "godumun yobazı" demesin.
Mesaj tarihi:
Kimse düşüncelerini yutmak zorunda değil çok büyük düşüncelerin varsa kitap yazarsın. Hiç kimse kimsenin ateist olup olmaması ile ilgilenmiyor. Bizim karakteri gelişmemiş ve genellikle ergen olan kesimimiz "Bakın ben ateistim" şeklinde dikkat çekmek istiyor. Büyük düşünceleri almayan küçük bir kafası olduğu için isyana yöneliyor. Çok mu büyük düşüncelerin var? Yaz bakalım düşüncelerini 10 sayfayı geçebilecek mi çok merak ediyorum :)
Mesaj tarihi:
''ben tanrıyım'' yani ''enel hak'' tasavvuf felsefesinde gayetle benimsenen bir önermedir. tanrı inancı olan bir insanın, tanrıyı bu biçimde betimlemesinde yanlış olan hiçbir şey yoktur. İnançlılar oturup felsefesini yapsın bence. ben de dinlerden sanırım nefret ediyorum. (budizm'den emin değilim). dinlerin insanlara günümüzde ve tarih boyunca çok kötü şeyler yaptırdığını biliyorum. yalnızca 2 iyi işlevi var belki?!

1. kimileri günah, cehennem korkusu nedeniyle, yapabilecekleri kötülükleri, hataları daha aza indirmiş olabilirler.

2. ya da kimileri, yaşamın zorluklarına ancak inancı, benimsediği din sayesinde katlanıyor olabilir.

ama benim bakış açımdan da ''tanrı benim'' olayı mantıklı. yani beni iyi, doğru, vicdanlı, adil, v.s. yapabilecek bir güç varsa eğer, o gücün yalnızca benim içimde ve yalnızca ben olabileceğime inanıyorum. bunu söylemenin inançlı birisine saygısızlık olacağını da düşünmüyorum.

not: dinlerin kötü yönlerini saymaya gerek duymuyorum. ilgili her topicte sayfalarca tartışılıyor zaten
Mesaj tarihi:
O zaman "bak ben Müslüman'ım pis misyoner kafirler gençlerimizin beynini yıkıyor" temalı laflar da edilmesin, kitap yazılsın misyonerliğe karşı. Hatta pati kapansın her pati bi kitap yazsın. Paticik Yayınları şçıkartalım her kitap turuncu kapaklı olur mis
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

O zaman "bak ben Müslüman'ım pis misyoner kafirler gençlerimizin beynini yıkıyor" temalı laflar da edilmesin, kitap yazılsın misyonerliğe karşı. Hatta pati kapansın her pati bi kitap yazsın. Paticik Yayınları şçıkartalım her kitap turuncu kapaklı olur mis

Seninde yutamadığın düşüncelerin varsa yaz. Çok büyük düşüncesi olduğuna inanan herkes en azından ciddi anlamda birşeyler yazsınlarda o zaman düşüncelerinin çaplarını görürler. Sokak ağzı kullanarak büyük meselelerin altına girmeye kalkmasın kimse.
Mesaj tarihi:
Yahu inananın inandığını belirtmesi ve karşı inancı yaymaya çalışana "rezalet" demesi normal, inanmayanın inanmadığını belirtmesi ve buna rağmen "onlar da inançlarını yayıyor" diye bir inanç grubunu haksızlıüa karşı savunması anormal öyle mi?
Mesaj tarihi:
nedanko said:

Ayni cikisla her 10 dine saygisizliktan cogu degerlendirilmeye alinirken, Ateistlere saygisizliklarin cok azi degerlendirilmeye aliniyor. Bunlar kagida dokulecek seyler degil, ama gidipte o lafa saygisizlik derseiz, onu gectim tahammulsuzluk gosterirseniz ben kendi adima bir pati olarak e dur derim. O kadar empati yoksunuyuz ki.

şimdi normalde bu dediğin gibi bir olay gerçekten olsa, ben öyle bir tepki göstermezdim yukarıda. ateistlere nerede, ne zaman bir saygısızlık oldu şu forumda? oluyorsa ne sıklıkta oluyor? özel başlıklar açılıp dalga mı geçiliyor? forumun eski ateist üyeleri "eh yeter be, ben gidiyorum artık" diye feveran edip ayrılıyor mu? gerçekten kağıda dökülecek şeyler değil, çünkü yok. bu saygı olayı forumda artık sadece tek taraflı olarak işliyor uzun süredir, rahatsızlık verici durum da bu.

forumca empati yoksunu olduğumuz konusunda hemfikirim ama.
Mesaj tarihi:
Abi siz ben muhammed iyi bir halk ozanıydı dediğimde rahatsız oluyorsanız ben de Muhammed Allah'ın peygamberiydi dediğinizde rahatsız olabilirim. Kutsal bulduğunuza kutsal değil demem sizin için hakaretse benim için de kutsal bulmadığıma kutsal denmesi hakaret olabilir gayet. O yüzden saygısızlıkla farklı görüş arasındaki farkı anlamaya çalışalım..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Yahu inananın inandığını belirtmesi ve karşı inancı yaymaya çalışana "rezalet" demesi normal, inanmayanın inanmadığını belirtmesi ve buna rağmen "onlar da inançlarını yayıyor" diye bir inanç grubunu haksızlıüa karşı savunması anormal öyle mi?

Rezalet demesinin normal oldugunu soyleyen yokki?? Aradaki kotu ornekleri secipte genel fikri kotuleme lutfen.

Benim ve muhtemelen sufinin de dedigi, inanan adami birak inansin, dalga gececeksen gec kendi aranda dalgani, ama tutupda gereksiz yere allah benim muhaha mesajida atmayiver bi zahmet. Dersin mantiksizdir soyledir boyledir, ama gereksiz yere insanlari uzmenin mantigi nedir.

Cok kez soyledim gene soyluyorum, dinlere inanmiyorum, en yumusak haliyle "oldukca supheliyim" diyebilirim en fazla, ama tutupda niye insanlarin kutsal bildikleri seylerle yuzlerine karsi dalga geceyim. Sadistlik yok bunyede yani. O adamla sabaha kadar tartisirim o ayri konu, ama amacsiz sekilde "ben allahim muahaha " nedir yani. Birak adam inege tapsin, gul gec, sukretki onun yerinde degilsin, ama tutupda niye uzesinki o adami?
  • Yeni Oluştur...