Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

adam islamda sorgulayarak inanma var diyo hala ısrarla ya. bak kardeşim, inanmakla sorgulamak bağdaşabilen kavramlar değil. bişeye inanmışsan zaten artık onu sorgulamıyosundur. bişeyi sorguluyosan zaten daha inanmamışsındır. neyi sorguluyosun? hz. muhammed'i veya yaptıklarını veya ayetleri sorgulamak, ya da allahın varlığını sorgulamak var mı islamda? bunları sorgulayarak müslüman olunabilr mi? o zaman burdaki herkes yanlış biliyo, din dogma değilmiş. ama belki de sen sırf haklı çıkmak için dinin özünü çarpıtıyosun.

nedankonun "movement"ına da katılıyorum, go go go =)

acaba ingilteredeki gibi bi otobüsün üzerine "there probably is no god" yazıp dolaştırsak neler gelir başımıza ehuhe
Sosyal ağlarda paylaş

Kinkaudonau said:

Daha çok değil, yakın zamanda "Şu LOTR ne kadar kasıcı kitap ya" yada "Dune'un 6. kitabını yarıda bıraktım, 2-4 arası ne çelişkiler vardı keşke en baştan not defteri yanıma alıp okusaydım" dediğimde ne laflar işittim..

Birincisi 2.4 arasında hakkaten çelişkiler var

Kinkaudonau said:

yazdığınla kendin çelişiyorsun. Kurgusal olanı kurgu amaçlı yazılmayanla kıyaslıyorsun. Şair halk şairi masalcı vs şu bu diyerek kışkırtma anlamına gelecek yazılar yazıyorsun sonra "ben senin inandığına inanmıyorum, niye saygı gösteriyim" diyorsun, o zaman en basitinden ben benim gibi düşünmeyene kapak takmaya çalışayım sizin gibi, yada "lan x, ne kadar malca yazıyorsun, bi çektir git" yazayım ikide bir, bazı tipler gibi davranayım.

Adamın görüşüne göre peygamberler çevredden topladığı masal, efsane tarzı sözlü hikayeleri almış kendi yaptığı eklemelerle birlikte hazırlayıp Tanrıdan geldiğini idda ederek insanları kandırmış kimseler.Bunu bu şekilde belirtmek harhangi bir biçimde saygısızlık olmamalı.Zaten adam niye saygı göstereyim demiyor,bu yaptığım saygısızlık değil diyor.Ayrıca forumdaki ateistlerden "lan x, ne kadar malca yazıyorsun, bi çektir git" tarzı cümle duymadım ben daha

Kinkaudonau said:

Ateist olup hem de başkalarının fikirleri ile çatışmadan, sağa sola sataşmadan, onu bunu gaza getirmeden yaşamak yada "bir tanrı ideasına inanan insanlar benim gözümde ilaç tedavisine muhtaç akıl hastalarından ileride değildir" diyen adamları referans olarak ikide bir post etmemek, "yıl 2009 olmuş lan ne imanı ne allahı, aklım almıyor hay a.q." türü cümleleri forum ortamında kullanmamak çok da zor birşey olmasa gerek. Lise yıllarımızda da aynı sınıfta beraber yaşadığımız inançsız insanlar vardı ama onlarla bile sorunumuz olmuyordu, şimdi neden tartışıyoruz diye lütfen kendinize sorun ve lütfen, sağı solu bunla karıştırmaktan vazgeçin artık. .

Şimdi ateist olmak özünde zaten dini fikirlerle çatışmak demektir.Bu çatışma hakaret ve şiddet boyutuna asla varmamalıdır tabi de dindar insanların kendi dinlerini anlatmaya övmeye ne kadar hakları varsa ateistlerin de bu inançların ne kadar saçma, mantıktan uzak olduğunu anlatmaya hakları vardır.Bu sataşma kapsamına girmez.Liseden verdiğin örneğe gelirsek ateistler zaten toplum tarafından eziliyor,dindar biri lisede "en mükemmel din islam, huzur islamdır" tarzı cümleleri güvenle kurabiliyorken ateistler bu görüşün karşıtı olan "en saçma,gereksiz din islamdır bırakın bu işleri" diyemez sınıfta toplum baskısından.

Haa senin saygı anlayışın "benim dinime inanmıyorsan da karşıt görüşü belirtme,ne kadar mantıklı olursa olsun antitezi ileri sürme, anlatmaya çalışma, otur oturduğun yerde" ise o başka
Sosyal ağlarda paylaş

Isteyen istedigine inansin, onda bir sorun yok ki? Ama kendi evinde inansin, toplumu etkilemesin benim savasim orada. Benim kendi kendine inanan, namaz kilan, oruc tutan hacca giden insana karsi hic bir seyim yok. Ama gelipte o dinini baskalarinin yasamlarina sokarsa dur derim..

Ben Allah'i yarattim diyebilir adam esprisine bunda ne var ki? Sen Allah butun insanligi yaratti diyincede ben alinayim o zaman. O da beni incitiyor. Sizin ki aynen tokat atip, vurma demek gibi bisi. Saygiyi inananlar gostersin once. Yarisini gostersin yeter bir daha agzimi acarsam namerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

"ALLAHA BEN YARAT DİYE EMİR VERDİM" diyince kimse kılını kıpırdatmıyor. Aradaki fark bu

Ben anlamadım abi neden birşey yapılsın ki.İnanca hakaret mi var bu cümlede.Ve ne yapılmasını istiyorsun.
Ben desem ki "ben tanrıyım evreni yarattım şimdi de forumlarda geziyorum" saçma sapan bir cümle ama kimi, neden rahatsız eder.Benim gözümde evreni Allah,Yehova,Yüce ruh ....vb yarattı cümlesi de aynı derecede mantıksız ama kılımı kıpırtatmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bence de tanrı olmaması düşüncesi çok mantıksız ama "ateistlerin kulağına ben üfledim, ondan böyle bir saçmalığa inanıyorlar" demiyorum.

esprisine bile dense gayet inançlara saygısızlık o söz nedanko, saygısızlık sayılması için küfür mü katmak lazım illa ki?
said:
5. Siyasi ve dini propaganda içeren mesajlar foruma gönderilemez. Üyeleri kışkırtıcı, bazı değerlere saygısızca yaklaşarak forum ortamını gerecek ve ayrımcılığa götürecek her türlü mesaj foruma gönderilemez.

bu kural galiba lafta kaldı artık tümden.
Sosyal ağlarda paylaş

nereye kadar gitmesi lazım saygısızlık sayılması için? küfür mü lazım? e o zaten başka kural altında işlenmiş, demek ki o raddeye gelmeden de saygısızlık mümkün. e dinin temeline yönelik böyle bir laf saygısızlık değilse nedir saygısızlık? bir ölçek çıkaralım da bari ona göre şikayet ederiz ileride.

ben cidden o kural neden duruyor bilmiyorum artık, şapka kanunu gibi birşey oldu burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Kişiye hitap edilmedikçe hiçbir sorun görmüyorum ben.

"Senin dinini..." "Peygamberini de, allahını da al..." diye başlarsa mesela, kişinin dinine saygısızlık yapılmıştır.

Fakat genel olarak konuşulurken "Yap dedim yaptı" diyorsa kişi, sen de bunu üstüne alınıyorsan o senin sorunundur.
Sosyal ağlarda paylaş

Paticik in kendi sinirlari var, ornegin kuralda bazi degerlere saygisizlik deniyor ama neyin nasil oldugunu biliyorsunuz, bilmediginiz vakitte ben haric diger yoneticiler genelde gerekeni yapiyor zaten. Ornegin inek de kutsal bir degerdir diger degerler kadar. Ikisininde inananlari milyonlarca. Ayni sekilde maymunda bir o kadar inek ve diger degerler kadar kutsaldir. Ama tabii inekle malum diger degerleri bir tutmuyoruz. Biz buna Paticik'in sinirlari diyoruz. Ayni cikisla her 10 dine saygisizliktan cogu degerlendirilmeye alinirken, Ateistlere saygisizliklarin cok azi degerlendirilmeye aliniyor. Bunlar kagida dokulecek seyler degil, ama gidipte o lafa saygisizlik derseiz, onu gectim tahammulsuzluk gosterirseniz ben kendi adima bir pati olarak e dur derim. O kadar empati yoksunuyuz ki.

Not: Saygisizlik kelimesi sizin bildiginiz anlamda kullanilmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

sam sam sam...

o söz bence benim inandığım şeye saygısızlık; evet ama yapacak birşey yok çünkü bunu diyen zaten inanmıyor ve haliyle onun için saygısızlık değil.

beni rahatsız edecek ve konuşanın üstüne atlayacağım saygısızlık bu değil. görmezden gelip geçmek lazım onu. ne zaman üstüne atlarım? inandığım şeylerden dolayı bana saygısızlık yapıldığında mesela 10 kaplan kesilirim.

tabii bunu dedik diye, inandığım şeye yapılan saygısızlığın sınırları yok değil. o başka bir tartışma konusudur, ince bir konudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu evlerde yaşanılan "Bulaşığı neden yıkamadın? Sende çöpleri dökmemişsin!" tartışma biçiminden uzaklaştırmak için 1-2 şey yazmak istiyorum.

Öncelikle dinlerin çıkış sebeplerini incelememiz gerekir. Dinler çıktığı toplumun bireylerinin çeşitli sebeplerden dolayı kendi kendilerini hasta etmeleri ile ortaya çıkan reçetelerdir. Başarıya ulaşan herşeyin başına geldiği gibi dinlerin de ürettiği çözümler başarıya kavuşunca insanlar tarafından kutsal olarak nitelendirilirler ve kutsal olan herşeyi sorgulamak kutsal kavramını oluşturan insanlar tarafından yasaklanmıştır. Örnek verecek olursak herkeste bulunan bir hastalığa iyi gelen bir reçete toplumda 100% başarı sağladıysa toplumun hiçbir bireyi o reçetenin içine ilaveten bal koyma gereksinimi duymaz. Fakat toplumun içinden bir zümre o reçetenin toplumdakileri sarhoş etme etkisini keşfedip hastalığı tedavi etme amacı ile ortaya atılmış reçeteyi kendi çıkarları için toplumu sarhoş etmeye ve onların üzerinden rant sağlamayı gerçekleştirdiği an da buna tepki aklını kullanabilen insanlardan gelecektir. Fakat bu tepkilerin zemini ateizm olmamalıdır. Temel olarak ateizm tanrının olmadığını söyler ateizmin başarısız insanlar tarafından oluşturulan saçma dilinde ise örneklemeler olarak bilimsel gelişmeler vardır. Bunun saçma olmasının sebebi soyut bir kavramın somut kanıtlar ortaya koyularak yok edilmeye çalışılmasıdır. Ateistlerin saçmaladığı bir diğer nokta ise olmadıklarına inandıkları bir varlığı son derece ciddiye alarak bilimsel kanıtlar ile yok etmeye çalışmalarıdır. Bu noktada bana en mantıklı gelen düşünce agnostisizmdir. Herşeyden öte soyut bir olgunun varlığını veya yokluğunu tartışmaya başlayan insan başta hata etmiş olur.

Dinlerin neden dogmatik olduğunu reçete örneği ile belirtmeye çalıştım. Dinlerin tarihteki işlevselliğini ise alçıya benzetebiliriz. Tarihe baktığımızda dinlerin çıktığı coğrafyalarda insan zülmu hiçbir zaman bitmemiştir ve kentsel yaşam başlayınca bilindiği anlamda dinler oluşmuştur. Kentsel yaşamın getirdiği çeşitli durumlar nedeniyle toplumlar çukurlara düşmüşler ve bacakları kırılmıştır. Kırılan bu bacakları iyileştirmeyi amaçlayan doktorlar kırılan bu bacaklara ilk başta alçı takmışlardır ve bu tedavi şeklinin herkes tarafından anlaşılması için sembollerden, soyut varlıklardan, psikoloji vb şeylerden faydalanmışlardır. Kırılan bu bacaklar yüzyıllar boyunca alçıda kalarak iyileşmişlerdir. Artık bu bacaklar iyi bir ahlak sahibi, iyiyi kötüyü ayırt edebilen insanlara kendilerine zarar gelmesin diye zarar vermeyenler olmuşlardır. Artık çağımız alçıya ihtiyacı olmayan insanların çağıdır. Alçıya ihtiyacı olmayan insanların tepkilerinin buluşacağı nokta yine ateizm değildir. Çünkü ateizmin tanrıyı reddetmekten başka verebildiği bir mesaj, içinde bir felsefe yoktur. Artık alçıya ihtiyacı olmayan insanların tepkilerinin buluşacağı nokta ise dinlere inanmamaktır. Fakat dinlerin "insanları doğruya yöneltme" amacını farkında olmadan inkar etmek basit zekaların yapabileceği iştir. Tedavi amaçlı kullanılan uyuşturucularda vardır. Dinler yozlaştırıldığından dolayı kirli bir imaja sahiptirler. İçinde bulunduğumuz çağda dinlerin ortaya çıkmasına sebep olan insan zülmu bol miktarda vardır. Bu zülmu kötü imajından dolayı bilinen dinler önleyemeyecektir. Mevcut dinlerde yapılacak reformlar veya yeni mesajlar bu zülmu önleyebilme kapasitesine sahiptir.

Herşeyden öte tanrı: insanın ulaşmak istediğidir. Artık tanrıya ihtiyacı olmayan kendi kendisinin efendisi olmuş kişilerin buluşacağı nokta agnostisizmdir. Çünkü agnostisizm diğerlerinden farklıdır. Müminin + Ateistin - olmaya ihtiyacı vardır. Agnostik ise temelde 0 dır.

Özgür insanların doğrulara yakın şeyleri söyleyebilme hakları vardır. Sürüden ayrılamayanlar ise özgür değillerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kinkaudonau said:

nileppezdel said:

Kinkaudonau said:

Peygambere yazar yada masalcı demek yanlış değil deyip kışkırtmak sonra "öbür tarafta Aragorn'un ruhu bizimkilere niye inanmadın derse ne yaparız di mi yaaa" demek de ilginçmiş

öfff daha kilitlenmedi mi bu konu?

Abi sana göre peygamber bana göre değil diyorum. Dediklerinin benim için herhangi bir gerçeklik durumu yoksa neden inanıyormuş gibi davranayım? İnanmıyorsan saygı duy denir de inanmıyorsam bana göre peygamber değil halk ozanıdır. bunu belirtmek de saygısızlık değildir :/

Yani kışkırtma yok, senin kutsal olduğuna inandığın bir kişinin kutsal olmadığına inanan kişinin bunu belirtmesini kışkırtma olarak algılıyorsan sende bir sorun vardır

bu konu hakkında yazacağım son mesaj

Daha çok değil, yakın zamanda "Şu LOTR ne kadar kasıcı kitap ya" yada "Dune'un 6. kitabını yarıda bıraktım, 2-4 arası ne çelişkiler vardı keşke en baştan not defteri yanıma alıp okusaydım" dediğimde ne laflar işittim. Ama konu zaten forum dışını bağlamayacak, din iman şu bu hedeleri olduğunda nedense anti-teizm savunup alakasız konularda bile "lan bu vücut ne kadar dandik tasarlanmış, bu bile tanrının varolmadığını kanıtlamıyor mu" türü laf sokmak yükselen değer oluyor niyeyse

yazdığınla kendin çelişiyorsun. Kurgusal olanı kurgu amaçlı yazılmayanla kıyaslıyorsun. Şair halk şairi masalcı vs şu bu diyerek kışkırtma anlamına gelecek yazılar yazıyorsun sonra "ben senin inandığına inanmıyorum, niye saygı gösteriyim" diyorsun, o zaman en basitinden ben benim gibi düşünmeyene kapak takmaya çalışayım sizin gibi, yada "lan x, ne kadar malca yazıyorsun, bi çektir git" yazayım ikide bir, bazı tipler gibi davranayım. Herkes böyle davransa söyle bana ne anlamı kalıyor forum ortamı, fikir özgürlüğü şu bu olayının?

Ateist olup hem de başkalarının fikirleri ile çatışmadan, sağa sola sataşmadan, onu bunu gaza getirmeden yaşamak yada "bir tanrı ideasına inanan insanlar benim gözümde ilaç tedavisine muhtaç akıl hastalarından ileride değildir" diyen adamları referans olarak ikide bir post etmemek, "yıl 2009 olmuş lan ne imanı ne allahı, aklım almıyor hay a.q." türü cümleleri forum ortamında kullanmamak çok da zor birşey olmasa gerek. Lise yıllarımızda da aynı sınıfta beraber yaşadığımız inançsız insanlar vardı ama onlarla bile sorunumuz olmuyordu, şimdi neden tartışıyoruz diye lütfen kendinize sorun ve lütfen, sağı solu bunla karıştırmaktan vazgeçin artık.

En baştan karşınızdakine saygı duymuyorsunuz, sonra niye bu kadar fikir kirliliği olmuş diye şaşırıyorsunuz.

O salak cümleleri ben kurmadım yıl 2009 oldu gibi. Ayrıca kurgu amaçlı yazılmaması önemli mi? Bana göre orada yazanlar kurgu. Adam da kitleleri kontrol etmek için yazmış. Ama sonuçta kurgu. Bu da onu iyi bir halk ozanı yapar. Bana göre. Amacım kimseyi kışkırtmak değil ki. Olacak O Kadar açılış parçası benden tüm inananlara gelsin. Nedanko haklı, ateistler çoğunlukla saygılıdır, dindarlar daima alıngandır.

edit: ayrıca ben inanmıyorum saygı göstermem demedim ki. İnanmıyorum neden kutsal muamelesi yapayım? Kutsal değilse kurgucu bir halk ozanıdır bana göre, ben de bunu belirtiyorum. Kutsal bulmadığım bir kişinin kutsal olmadığını söylemek hakaret de değildir saygısızlık da değildir komik olmayın artık ya
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

nereye kadar gitmesi lazım saygısızlık sayılması için? küfür mü lazım? e o zaten başka kural altında işlenmiş, demek ki o raddeye gelmeden de saygısızlık mümkün. e dinin temeline yönelik böyle bir laf saygısızlık değilse nedir saygısızlık? bir ölçek çıkaralım da bari ona göre şikayet ederiz ileride.

ben cidden o kural neden duruyor bilmiyorum artık, şapka kanunu gibi birşey oldu burada.

ehehe ben fedaykin'in veda topiğinde "küfürün sınırı nedir, adminler nerede insiyatif kullanır" dediğimde ne çullanmıştınız be üzerime.

insiyatif kullanmıştır adminler, gel öpeyim geçsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Kaede said:

nedanko said:
Ben Allah'i yarattim diyebilir adam esprisine bunda ne var ki?

Tamamdır o zaman daha tartışmanın bir anlamı yok şu lafı bir adminden gördükten sonra

Irkçılık kokan bir mesaj buda. Ne demek admin insan değil mi? :/

ha genel yönetici deseydin anlardım, diktatör kişiliğimiz var falan banleriz mazallah di mi?

nedanko normal yurdum insanı korkmayın. forum kurallarına uydukça seve seve tartışın dur diyen yok size ;)
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

Problem burda basliyor iste. Cevap verildi degilde "onceki postlarda sacmalamistim biraz onlari oku" desen hayhay derim. Cok guzel sorular sorulmus hepsine ya cok abuk cevap vermissin, yada kivirmissin hep.

Hala kiviriyorsun. Benden once de soranlar olmus, dogma oldugu bariz sebebi bu diye,verebildigin adamakilli cevap yok.

Halen cevabin yok.

Seni kendi haline birakmak lazim, tedavi sansin yok. 2+2 4 etmez diyen adamla, hele bide duzgun bir arguman sunamiyorsa tartismanin bir anlami yok.

(Veya bi ihtimal patiye kafa bulmak icin giren, muhtemelen suan kis kis gulen trolun onde gidenisin. O zman saygi duyarim gerci, iyi sazan avladin diye :) )

Tedavi medavi demişsin de o tedavileri yapan benim, kişisel saçmalamak yerine dediğim gibi biraz adam zerrsi olup kafa çalıştırmak lazım. Kişisel çamur yoluyla mahalle karısı muhabbetinin ötesine çıkılamaz yani. Önce içinde bulunduğun ortamı, o ortamı oluşturanların ve muhatap olmaya çalıştıklarının kim olduğunu öğrenmeye çalış, sonra kişisel konuş. Bu ortamda muhtemelen senin için 5 karakterli bi nickten öte olmayabilirim ama gerçek hayatta karşımda bu lafları bu kadar kolay edemezsin, umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir.

Ha evet bu "güzel" dediğin basit mantık kitlenmelerine 70 sayfa cevap verdim ben. Burda da aynı cevapları defalarca bi 70 sayfa daha vermek gibi bi niyetim yok, o yüzden cevap veremediğimi zannediyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...