Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

Ben öyle veya böyle belli bi mantıkla yazılanlara cevap veriyorum da senin gibi o mantığa cevap veremeyip kişisel çamura vuranlar olmasa süper olacak çünkü yazdıkların kimseye bişey ifade etmiyor laf ebeliğinden başka bişey değil yani.

Neye nasil cevap verdin?

Tanrinin varligini kanitlayamadan kabul etmek degilmi yaptigin?
Sonrada tutup dogma degil vs demekte guzel tabi.

Diyorsanki tanrinin varligini kanitlarim buyur o zaman.
Cevap veriyorsun ama mantikli degil cevaplarin iddia ettiginin aksine.

Islam dogma degildir dedin, kanitla o zaman allahin, meleklerin, cennet ve cehennemin varligini. Kanitlayamiyorsanda din dogma degildir dediginde gelen cevaplara anca senin tabirinle "laf ebeligi " yaparak nasil kiviracagini sasirma biz zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen varlığını kanıtlamak noktasında kilitlenmişsin o noktadan bir adım ileri gidemezsin. Bu tip kavramları anlamak için Kuran'daki somut bilgileri öğrenmen gerekir, bunların birçoğu da kanıtlanabilen sorgulanabilen bilgiler. Gelip anlamını bile bilemeyeceğin 2-3 kavramın "varlığını ispatla" noktasında direteceksen dediğim gibi buna tartışma değil sadece kişisel hezeyan yarışı denir.

Ek olarak kişisel konuşma, tartışacaksan adam gibi düşünce üret.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Sen varlığını kanıtlamak noktasında kilitlenmişsin o noktadan bir adım ileri gidemezsin. Bu tip kavramları anlamak için Kuran'daki somut bilgileri öğrenmen gerekir, bunların birçoğu da kanıtlanabilen sorgulanabilen bilgiler. Gelip anlamını bile bilemeyeceğin 2-3 kavramın "varlığını ispatla" noktasında direteceksen dediğim gibi buna tartışma değil sadece kişisel hezeyan yarışı denir.

Ek olarak kişisel konuşma, tartışacaksan adam gibi düşünce üret.

Dogmayi tartisiyoruz farkindasin degilmi, tabiki kanit sorucam. Al senin posttan alinti :

"DOGMA: Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak:"
Bu tabire gore islam dogmatik bir inanctir diyorum, tersini ispat edebilir misin?
Hala soruma cevap alamadim, laf ebeligine devam ediyorsun. Varmi cevabin?

Edik: Bu arada "Gelip anlamını bile bilemeyeceğin 2-3 kavramın... adam gibi dusunce uret... kisisel konusma" diyen adam birde "kisisel hezeyan" lafi ediyor. Her soyledigin kendi icinde celisiyor bu da bir basari:)
Sosyal ağlarda paylaş

heh evet durup dururken emperyalistler bizi işgal etti, biz hiç dünya savaşına falan katılmadık. nası da güzel kandırıyosun kendini yahu. kafamıza bomba falan inecekmiş, sen nerde yaşadığının bile farkında değilsin bence.

ayriyeten, bu benim ailemle, veya varsaydığın kökenimle ilgili yorumlarda bulunduğun ilk topik değil, bak imzamdaki ifade de sana ait. türk milletinden olmama gibi imaların da duruyo ordaki postta. bari kıvırma da lafının arkasında dur.

neyse belki de hiç uğraşmamak lazım senle. baksana gitgide saçmalamışsın, konuştukça da batıyosun. tabi sana göre herkes haksız bi sen haklısın fdsf

dogma konusuna da değineyim sonra seni kendi küçük dünyanda rahat bırakayım: kayıtsız şartsız iman bekleyen her türlü felsefe, düşünce akımı, inanç vesaire dogmadır. islam'ın şartlarından biri kayıtsız-şartsız, sorgusuz-sualsiz allaha inanmak olduğuna göre, islam dogmadır. e diğer semavi dinler için de geçerli bu. çok tanrılı dinlere girmeye gerek yok, onlar dogma olmayabilir =) sen islam dinine mensup olmak istiyorsan, allaha inanacaksın. işte sana bal gibi dogma.

inanmayanlara emretme yok demişsin, e pes, yok bi de olsaydı..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kimseyi inandırmak gibi bi amacım yok, sen her şeyi komple yanlış anlamışsın bu tarz bi mesaj atıyosan.

NoTwisT said:

Dogmayi tartisiyoruz farkindasin degilmi, tabiki kanit sorucam. Al senin posttan alinti :

"DOGMA: Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak:"
Bu tabire gore islam dogmatik bir inanctir diyorum, tersini ispat edebilir misin?

Cevapları daha önce diğer başlıkta verildi, bu başlıkta dogmayı tartışmıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

islam'ın şartlarından biri kayıtsız-şartsız, sorgusuz-sualsiz allaha inanmak olduğuna göre, islam dogmadır.

Sen İslam'dan da bişey anlamıyomuşsun bak kişisel tespitlerime bunu da ekle.

İslam sorgulayarak düşünerek inanmayı emreder. Kayıtsız şartsız inanmak diye bişey yoktur İslam'da.

Belli düşünceleri belli mantık süzgeçlerinden geçirerek inanılır İslam'da. Bununla ilgili biçok ayet var.

Mesajının geri kalan kısmı kişisel zırva ayrıca, o yüzden dikkate değer görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Problem burda basliyor iste. Cevap verildi degilde "onceki postlarda sacmalamistim biraz onlari oku" desen hayhay derim. Cok guzel sorular sorulmus hepsine ya cok abuk cevap vermissin, yada kivirmissin hep.

Hala kiviriyorsun. Benden once de soranlar olmus, dogma oldugu bariz sebebi bu diye,verebildigin adamakilli cevap yok.

Halen cevabin yok.

Seni kendi haline birakmak lazim, tedavi sansin yok. 2+2 4 etmez diyen adamla, hele bide duzgun bir arguman sunamiyorsa tartismanin bir anlami yok.

(Veya bi ihtimal patiye kafa bulmak icin giren, muhtemelen suan kis kis gulen trolun onde gidenisin. O zman saygi duyarim gerci, iyi sazan avladin diye :) )
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

İsa ve öğretilerini anlatacaksa adını KAMPÜSWEB nedne koyuyor bunun cevabını ver artık! Ama ne olur artık "hitap ettiği kitle kampüse gidiyor o yüzdenmiş" gibi saçmalıklara yönelme, mantıklı bi cevap ver. Ya da herkes gibi sen de bunun bi aldatmaca olduğunu kabul et.

Ben vereyim kabul edersen.Çünkü üniversite öğrencileri daha bağımsız yeni bir yaşama başlıyorlar, hayatlarını kendileri idare etmenin ilk adımını atıyorlar ve yeniliklere açıklar.Bu yük altında bunalmış olabilirler.Bölye bir durumda bu sitenin sahipleri Hristiyanlık inancının yardımcı olacağına,en nihayetinde herkes hristiyan olursa dünyanın çok güzel bir yer olacağına inanmışlar ve bunu sağlamak için çalışıyorlar.Bunda senin beğenmediğin yer neresi.Çocukluktan itibaren verilen Zorunlu Din Dersi garip gelmiyor da bu mu geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Kinkaudonau said:

Peygambere yazar yada masalcı demek yanlış değil deyip kışkırtmak sonra "öbür tarafta Aragorn'un ruhu bizimkilere niye inanmadın derse ne yaparız di mi yaaa" demek de ilginçmiş

öfff daha kilitlenmedi mi bu konu?

Abi sana göre peygamber bana göre değil diyorum. Dediklerinin benim için herhangi bir gerçeklik durumu yoksa neden inanıyormuş gibi davranayım? İnanmıyorsan saygı duy denir de inanmıyorsam bana göre peygamber değil halk ozanıdır. bunu belirtmek de saygısızlık değildir :/

Yani kışkırtma yok, senin kutsal olduğuna inandığın bir kişinin kutsal olmadığına inanan kişinin bunu belirtmesini kışkırtma olarak algılıyorsan sende bir sorun vardır

bu konu hakkında yazacağım son mesaj

Daha çok değil, yakın zamanda "Şu LOTR ne kadar kasıcı kitap ya" yada "Dune'un 6. kitabını yarıda bıraktım, 2-4 arası ne çelişkiler vardı keşke en baştan not defteri yanıma alıp okusaydım" dediğimde ne laflar işittim. Ama konu zaten forum dışını bağlamayacak, din iman şu bu hedeleri olduğunda nedense anti-teizm savunup alakasız konularda bile "lan bu vücut ne kadar dandik tasarlanmış, bu bile tanrının varolmadığını kanıtlamıyor mu" türü laf sokmak yükselen değer oluyor niyeyse

yazdığınla kendin çelişiyorsun. Kurgusal olanı kurgu amaçlı yazılmayanla kıyaslıyorsun. Şair halk şairi masalcı vs şu bu diyerek kışkırtma anlamına gelecek yazılar yazıyorsun sonra "ben senin inandığına inanmıyorum, niye saygı gösteriyim" diyorsun, o zaman en basitinden ben benim gibi düşünmeyene kapak takmaya çalışayım sizin gibi, yada "lan x, ne kadar malca yazıyorsun, bi çektir git" yazayım ikide bir, bazı tipler gibi davranayım. Herkes böyle davransa söyle bana ne anlamı kalıyor forum ortamı, fikir özgürlüğü şu bu olayının?

Ateist olup hem de başkalarının fikirleri ile çatışmadan, sağa sola sataşmadan, onu bunu gaza getirmeden yaşamak yada "bir tanrı ideasına inanan insanlar benim gözümde ilaç tedavisine muhtaç akıl hastalarından ileride değildir" diyen adamları referans olarak ikide bir post etmemek, "yıl 2009 olmuş lan ne imanı ne allahı, aklım almıyor hay a.q." türü cümleleri forum ortamında kullanmamak çok da zor birşey olmasa gerek. Lise yıllarımızda da aynı sınıfta beraber yaşadığımız inançsız insanlar vardı ama onlarla bile sorunumuz olmuyordu, şimdi neden tartışıyoruz diye lütfen kendinize sorun ve lütfen, sağı solu bunla karıştırmaktan vazgeçin artık.

En baştan karşınızdakine saygı duymuyorsunuz, sonra niye bu kadar fikir kirliliği olmuş diye şaşırıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ateistler cok uzun suredir saygili inanlara karsi, ayrica Richard Dawkins'in dedigi gibi ayrimciliga mazur kalan en son grup. Gecmiste kadinlar kaliyordu, sonra siyahlar, sonra gayler, en son simdi ateistler kaldi. Cogu Ateist sosyal olarak ayrimciliga maruz kalmamak icin kimligini gizliyor.

Yeter saygili kaldiklari, inanmiyosan saygi duy kadar sacma bir laf yok. Dunya'da herseye saygi duymak gerekir o zaman. Seytanada saygi duyalim, satanistler var. Ineklere saygi duyalim hintliler var. Yok bunun sonu. Dunya'da bir dini baz almayan millet yok. Turkiye'de binlerce sey yuzunden saygi duyuluyor muslumanlara. Ramazanlardan tut, diger dini gunlere, ensturmanlara kadar herseye yeterince saygilari var ateistler. Benim vergilerimle binlerce camii yapiliyor, din finanse ediliyor, yine birlikte yasamanin kurallari geregince bir sey demiyorlar.

O yuzden hakettiklerinden kat be kat fazlasiyla saygi goruyorlar. Bir oturup dusunsunler inanmayanlara onda biri kadar saygilari var mi?

Bu kadar saygi yeter, simdi ateistlerin var gucuyle geri savasma zamani. Zaten o savas basladi bile.. Dunya'da sevmedigim sistemler, insanlar, ulkeler, yonetm bicimleri var. Ama hepsi bir sekilde Dunya'ya zararin yaninda katki da yapiyor. Din kadar kimil zararlisi bir sey yok. Butun gelisimi, insanligi, ozgur dusunceyi bu kadar engelleyen baska bir sey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi haline bırakmak görmezden gelmek değil yanlız, gayet de kontrollü insanların istediklerini yaşamalarına, istediklerine inanmalarına izin verilebilir. Hakkının yendiğini, haksızlık yapıldığını düşünüyorsan sesini yükseltirsin

Burda kimse "EZAN OKUNUYOR KAPATIN PATİ FM İ" demiyor ama biri çıkıpta "ALLAHA BEN YARAT DİYE EMİR VERDİM" diyince kimse kılını kıpırdatmıyor. Aradaki fark bu

edit: yatar ne lan ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...