Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misyoner Site Rezaleti

-007-

Öne çıkan mesajlar

throine said:

bir insan 6 yaşındayken yüzmeyi öğrenebiliyor, okumayı yazmayı, şarkı söylemeyi, resim yapmayı, ingilizce ve daha saçma sapan şeyler de dahil zilyon tane şeyi öğrenebilirken neden kuran öğrenemesin? Bana mantıklı bir neden söyleyin.

Kuran çünkü bir cin ali kitabı değil. Ben 20 yaşıma geldim Kuran okuyacak cesareti kendimde yeni buldum. Küçük çocuğunu cumhuriyet mitingine alan insanlarada karşıyım. Böyle değerler kişinin kendisi tarafından öğrenilirse bir anlam ifade eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu yüzme öğrenmekle evrenin oluşumuna hayatlarımızın anlamlarına ve hayatta ne yapması gerek ne yapmaması gerek gibi konulara ait bilgileri öğrenmek bir mi?

@007: Abi o sitede yapılan kesinlikle beyin yıkama değildir, 10 yaşında çocuğu Kuran kursuna göndermek beyin yıkamaktır. Bi yandan İncil ya da Tevrat kursuna da gitsin kafasına yatanı seçsin ya da hangisi daha fazla korkutursa. O bile daha iyi ama tek görüşe göre çocuk büyütmek esas beyin yıkamaktır.

Ayrıca "en azından şeriatçılar iç tehdit" süper lafmış. Yani annen, varsa kızkardeşin sevgilin falan kapalı mı bilemem de açıklarsa ve mutlularsa inan bana şeriat yönetiminde, Hristiyan yönetimine göre daha mutsuz olurlar
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

E aynı şekilde hristiyanlığıda öğrenebilirmiş demek ki. Ya hepsini kaldıracaksın ya da hiç birini ayırıp tehlike malzemesi olarak sunmayacaksın. Şahsi görüşüm din eğitimi almanın resim yapmak, müzik dinlemek gibi hobi işi olmadığıdır. Çocuğun kafa tek taraflı bilgiyle genç yaşta empoze edilirse kendi düşüncesini geliştirmesi zor olur. Bu benim görüşüm. Benim değindiğim nokta ise başka. Ya hepsini kaldırırsın ya da arasından bazılarını seçip ayırmazsın.

Öncelikle hayatta yaptığın her şey, her uğraş, her öfke, her sevinç, nefes alman bile yani aklına ne gelirse bütün yaptığın şeyler birer öğrenmedir aslında. Düz yolda yürürken bile çok şey öğrenebilirsin.

Bu dediğine göre senin çocukluğunda molla eğitimi almış olman gerekiyor.

Çünkü hepiniz aynı tezgahtan çıkmış gibi düşünüyorsunuz. Doğal olarakta neden böyle düşündüğünüzün cevabını vermekte zorlanıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

böyle hamasi laflarla nereye kadar bond? kaç senedir geldi gelicek geldi gelicek denen şeriat nerde? artık kürdistan hayali, ayrı devlet hayali kuran kürt milliyetçisi bile kalmamışken, nereye bölünüyoruz? bu "odaklar" kim? ne yapmak istiyolar? yapabiliyolar mı?

dedemin babası yüzelliliklerdendi bu arada, eski hükumette de evkaf nazırıydı. bu da size trivia olsun, eğlenirsiniz =)

Deden nazırlık yaparken ülkenin sorunlarını unutmuş ya da bilmezden gelmiş heralde, izleri sende çıkıyor.

Zaten gelmez de, gelemeyecek olması tehlikeler olmadığı anlamına gelmez. İnkar et et nereye kadar? Artık polyannacılık oynama bu yaşta abzürd görünüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Hepiniz aynı tezgahtan çıkmış gibi düşünüyorsunuz. Doğal olarakta neden böyle düşündüğünüzün cevabını vermekte zorlanıyorsunuz.

Kimin dediğine göre ya şurada molla eğitimi almış olabilecek tek kişi "en azından şeriatçılar dış tehdit diil" diyerek şeriatçılara cici imajı veren 007 olabilir. Onla da tartışmıyosun heralde :D
Sosyal ağlarda paylaş

işine gelmeyen bişey söyleyince direk dedeme, aileme saldırman zaten çaresizliğini gösteriyo.

gelmeyecek olması tehlikenin olmadığı anlamına gelir işte, ya da en azından büyüttüğünüz kadar büyük bi tehlike veya sorun olmadığı anlamına gelir. siz kendi işinize bakın, kim neye inanmış, nasıl yaşamış, ne düşünmüş, neyin propagandasını yapmış size ne? saçma dersiniz, eleştirirsiniz, dalga geçersiniz ama "REZALET, TEHLİKE, SÖMÜRÜ" falan değil bu yani.

bence siyasi ve dini kavramları aşırı mutlaklaştırıyosunuz, hatta "küçük yaşta öğrenmesin, sakıncalı" falan diyosunuz. bence bu yanlış, çocuğunu herşeyle tanıştırırsın, herşeyi tek tek anlatırsın, çocuk kendisi seçer. pişman olursa ilerde, yine kendi pişmanlığıdır, sonuçta sen hayatını nasıl yaşayacağını, neye inanacağını, ne düşüneceğini dikte edemezsin, çünkü bu sefer sırf inadından senin değerlerinin tam zıddını sahiplenebilir çocuk.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Öncelikle hayatta yaptığın her şey, her uğraş, her öfke, her sevinç, nefes alman bile yani aklına ne gelirse bütün yaptığın şeyler birer öğrenmedir aslında. Düz yolda yürürken bile çok şey öğrenebilirsin.

Çünkü hepiniz aynı tezgahtan çıkmış gibi düşünüyorsunuz. Doğal olarakta neden böyle düşündüğünüzün cevabını vermekte zorlanıyorsunuz.

Öncelikle kendi görüşüm dediğim şeyin konunun ana fikri olmadığını iki üç kez güzel biçimde belirttim. İnatla konuyu o noktaya çekip sanki görüşümü değiştirebilecek gibi bir "misyoner" edasıyla yazılan şeylerle ilgilenmediğim konuyu devam ettirmen yersiz birşey.

Öğrenilecek bilgi vardır, düşünülecek bilgi vardır. Matematikte öğrendiğin toplama işlemi küçük yaşta öğrenilmesi sıkıntı yaratmayacak bilgidir. Sencesi bencesi olmaz. Konu felsefeye, siyasete, tarihe, dine geldiğin vakit bilgileri dinlediğin kişiye göre acayip değiştiğini farkedersin. Kimden, nasıl, ne şekilde öğrendiğin görecesi olan konularda önemlidir. O yüzden ki şahsi düşünce olarak insanlar göreceli konularda tüm opsiyonları yerinde dinlemeden, kendileri bilgileri mantık süzgecinden geçirme yaşına gelmeden tek taraflı olarak öğrenmemeli diyorum.

Benim herhangi bir molla ile uzaktan yakından zerre alakam falan yok. Bunu nerden çıkardığınıda tartışmak alakasız ve yersiz birşey tabi.

Benim nasıl düşündüğümün cevabını vermekte sorunum falan yok. İki satır yarım cümleden karakter tahlili yapmayı denemeyin gözünüzü seveyim. "İnsanın aklı yetene kadar yanlı bilgiler öğrenmemesi" gerektiğini düşünen birine "siz neden böyle düşündüğünüzü bilmiyorsunuz" demek gereksiz, boş, konuyu değiştirmeye ve saldırmaya yönelik, mantığı kullanmadan direk ezbere yazılan bir cevaptır. Gereği yok böyle şeylerin. Şahsi düşüncemin forumda yazılanlarla değişmeside mümkün değil. O yüzden bari misyonerlik konusunda ne düşündüğüme karışmayın sdf :D

edit: kelimeler için gramer failfest.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu içerisinde daha önce ne yazdın, misyonerlikle ilgili ne dedin bilmiyorum hiç birini okumadım.

Benim yazım senin şu cümlenle ilgiliydi sadece.

said:
Çocuğun kafa tek taraflı bilgiyle genç yaşta empoze edilirse kendi düşüncesini geliştirmesi zor olur.

ve bunu diyerek küçük yaştaki insanların kuran öğrenme, anne babalarında öğretme özgürlüğüne karşı çıkmanla ilgiliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

E o alıntıdaki cümle gayet mantıklı. Yüzme öğrenmekle ya da matematik öğrenmekle "tek taraflı bilgiye maruz bırakılmak" arasındaki farkı anlayabilmelisin..

Resim yapmaktan nefret eden ama heykel yapmak isteyen, ingilizce yerine fransızca öğrenmeyi seçmiş birine göre de "tek taraflı" olmuş oluyorsun değil mi?

Ah keşke bunun şeriat, lailklik sorunu yerine bunun bir "tercih" olduğunu anlayabilseniz. Ben limonlu dondurmadan nefret ederim... Bedava verseler yemem. Bak bu da bi tercih meselesi. :D

edük
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

said:
Çocuğun kafa tek taraflı bilgiyle genç yaşta empoze edilirse kendi düşüncesini geliştirmesi zor olur.

ve bunu diyerek küçük yaştaki insanların kuran öğrenme, anne babalarında öğretme özgürlüğüne karşı çıkmanla ilgiliydi.

İsteyen istediği dini öğrensin bana ne? Bana kalsa çocuğuma takım tutar gibi yanlı siyasi görüş, din, felsefe öğretmem. Bırakırım kendi her birşeyi görsün. Ne daha mantıklı karar versin. Kimseyede çocuğumu gütmelerine izin verdirmem tabi. Bunu diyorum. Çocuğun özgürlüğünü kısıtlıyorsun diye demogojiye girmeye gerek yok. O çocuk Avrupa'da olsa aynı şekilde Hristiyanlığı küçük yaşta görecek, burda müslümanlığı. Ben hepsini kavrayacak yaşa gelsin kendi seçsin diyorum. Bunda ofansif birşeyde yok. İsteyen istediğini yapsın bana ne? Başkasının çocuğunu kuran kursuna gidiyor diye dövmüş müyüm?

edit: 6 yaşındaki çocuk kaç tane din görmüşte tercih meselesi yapmış bunu arkadaşlar. Garip noktalara çekip abartıyorsunuz. Benim dediğim insana daha çok özgürlük sunmakla alakalı.
Sosyal ağlarda paylaş

6 yaşındayken sen anne ve babanın sorumluluğundasın. Çocuğunu istediğin gibi yetiştirme hakkı yasaya da güvence altına alınmış bir haktır. Yani bir tür özgürlüktür. Sen çocuğunu ateist olarak yetiştirirsin diğeri ateşe taptırır bir diğeri müslüman yapar.

Ama sizin düşüncenize göre insanların çocuklarını küçük yaşta din eğitiminden geçirme hakkı yoktur diyorsunuz. Olmamalı diyorsunuz yasaklıyorsunuz. Yani işinize gelen özgürlüğe evet deyip işinize gelmeyeni elinizin tersiyle itip duruyorsunuz.

küçük çaplı edit rekoru
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

6 yaşındayken sen anne ve babanın sorumluluğundasın. Çocuğunu istediğin gibi yetiştirme hakkı yasaya da güvence altına alınmış bir haktır. Sen çocuğunu ateist olarak yetiştirirsin diğeri ateşe taptırır bir diğeri müslüman yapar.

Ama sizin düşüncenize göre insanların çocuklarını küçük yaşta din eğitiminden geçirme hakkı yoktur diyorsunuz. Olmamalı diyorsunuz yasaklıyorsunuz.

5 kez mi dedim 6 kez mi dedim kendi görüşüm diye. Kendi çocuğumu öyle yetiştiririm, kalanından bana ne diye? Yasaklamamı saldırmamı bekliyorsunuzda boşa yani. Bana ne başkasının veledinden?

Yasada istediği yere alsın. Yasa değişsin, bilmemne olsun, ayla güneş yerinden oynasın demiyorum. Konuyu değiştirmeye gerek yok. Çocuğunu istediğin gibi yetiştirme hakkı var diye en başından savunacağına konuyu "çocuğun dinini öğrenme özgürlüğüne" falan getirip dolaştırmaya da hiç gerek yoktu mesela. Öyle dersen "diğer dinleri öğrendi mi ki çocuk etki altında kalmadan seçme hakkına sahip oldu" denir.

Ailesinin çocuğu kendi bildiği gibi yetiştirme hakkı var dersen bunun cevabı çok basit. Bana ne ehehe. Ben kendi öğrensin, elemanımı seçim yapmasını bilmeden gütmeyeyim diyorum. Birşeylere zorlayıp nefret ettireceğime belli bir toleransta seçim özgürlüğü olsun işte fena mı? Tehdit olarak algılanabilecek birşeymiş gibi tartışmaya gerek yok bunu.

Çocukların nasıl yetiştirileceği aileye kalsın ok fakat yanlış biçimde bu olayı "çocuğun seçim hakkı" veya "çocuğun kendi özgürlüğü"ymüş gibi lanse etmeyin. Çünkü bu ailenin kendi hakkıdır, çocuk yerine kendileri seçerler. Bundan gerisinide konuşmak derdim değil açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

@throine: Abicim okullarda devletin belli bir eğitim sistemi var ve buna uymak zorundasın. Kapitalist dünya, paran varsa homeschool yaparsın yoksa ya çırak olursun ya da resim öğrenirsin.

Tercih meselesi dediğine göre tercihlere önem veriyorsun. Herkesin tercih hakkı olmalı. Önüne sadece Kuran koyup "buna inanmazsan yanarsın" dersen küçücük çocuk tercih etmiş olmaz. pztesi Kuran kursu, salı İncil kursu çarşamba da Tevrat kursu olsun çocuk hepsine gitsin kendi kafasına hangisini oturtursa ona inansın ya da hiç inanmasın. O zaman tercih meselesi olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

6 yaşındayken sen anne ve babanın sorumluluğundasın. Çocuğunu istediğin gibi yetiştirme hakkı yasaya da güvence altına alınmış bir haktır. Yani bir tür özgürlüktür. Sen çocuğunu ateist olarak yetiştirirsin diğeri ateşe taptırır bir diğeri müslüman yapar.

Ama sizin düşüncenize göre insanların çocuklarını küçük yaşta din eğitiminden geçirme hakkı yoktur diyorsunuz. Olmamalı diyorsunuz yasaklıyorsunuz. Yani işinize gelen özgürlüğe evet deyip işinize gelmeyeni elinizin tersiyle itip duruyorsunuz.

küçük çaplı edit rekoru

Birinin özgürlüğü, diğerininkinin başladığı yerde biter.

Kanunlarca ailenin orumluluğundadır çocuk ama çocuk da olsa bir insan olarak inancını, siyasi görüşünü özgür bir biçimde kendi kendine tartarak ve araştırarak belirleme hakkı vardır. Sen çocuğun seçme özgürlüğünü elinden alırsın önüne "sadece" Kuranı koyup "evladım buna inan bu cici inanmazsan da öcüler yer" dersen. İşimize gelince özgürlükçü değiliz özgürlük nedir onu biliyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bir ayrinti var ama orda tersten zeppelin.

Ataturkculugu ogreticem, digerlerini degil. Cocugumun Ataturkcu olmasini isterim, elimden geldigi kadar yonlendiririm yani. Akli ermeye basladiginda begenmezse ona da saygim var.

Demek istedigim din konusunda beyin yikama oluyorda diger konularda niye olmuyor, veya oluyorda ona niye tepki gostermiyorsunuz?

Herkes tabiki kendi dogrularina gore yetistirir cocugunu. Beyin yikamaksa evet yikarlar beyinlerini. Kendi aileniz sizi cokmu objektif yetistirdi saniyorsunuz. Bu kadar din dusmanligi hos degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni objektif yetiştirdi. Ayrıca evet ben din düşmanıyım saklamıyorum ki? Haçlı seferleri, cihadlar, bir yığın savaş, terör eylemleri, "yardım" kuruluşlarının hırsızlıkları.. Hep din yüzünden ya da din bahane edilerek yapılan şeyler.. Dinlere inanmıyorum ve faydasından çok zararını gördüm düşman olmam doğal değil mi?

Ha Atatürkçü ol başka şey olma da demem o da yanlış ki. Kurtuluş savaşını anlatan "tarihi" belgeleri, kitapları okuturum anlatırım vs. O Atatürk'ü sever sevmez kendi bilir. Ama "Kurtuluş Savaşını kazandıran evliyalar" gibi hurafe içerikli tarihi geçerliliği olmayan kitapları okutmam. Bu da tek yönlülük değil bilgiye, araştırmaya ve tarihçilere saygıdandır. Atatürk'ü sever sevmez hiçbir tarihçiAtatürk'ün Türk ordularını zafere sürüklediğini inkar etmez ve evliyalardan bahsetmez mesela..
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

throine said:

Hepiniz aynı tezgahtan çıkmış gibi düşünüyorsunuz. Doğal olarakta neden böyle düşündüğünüzün cevabını vermekte zorlanıyorsunuz.

Kimin dediğine göre ya şurada molla eğitimi almış olabilecek tek kişi "en azından şeriatçılar dış tehdit diil" diyerek şeriatçılara cici imajı veren 007 olabilir. Onla da tartışmıyosun heralde :D

Şeriatçılar dış tehdit değil iç tehdit demek şeriatçıları meşru göstermek demek değildir, hele hele şeriatçı olmak demek hiç değildir. Düşünce üretmenin de sağlıklı sınırları var bunu aştığınız zaman tartışmanın zaten anlamı yok. Şizofren tarzda takılacaksak herkes ithamda özgür yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

@007: Abi o sitede yapılan kesinlikle beyin yıkama değildir, 10 yaşında çocuğu Kuran kursuna göndermek beyin yıkamaktır. Bi yandan İncil ya da Tevrat kursuna da gitsin kafasına yatanı seçsin ya da hangisi daha fazla korkutursa. O bile daha iyi ama tek görüşe göre çocuk büyütmek esas beyin yıkamaktır.

Çocuk büyütmek ayrı bir olay, bu tartışmaya bulaştırman başlı başına falso söyliyim sana. Herkes çocuğunu istediği gibi büyütür bunun konumuzla ilgisi yok.

Burda yapılan şey yetişkin kafası çalışan insanların acizliklerinin sömürülmesi, reklamla bilince tecavüz edilirken "tanıtıcı reklam" yazması yerine "yardımdır" yazması. Anlayana tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...