Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taksim'de IMF protestosu

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

o gün ordaydım kendi gözümle gördüm bankaları + adidas'ı mahvetmişler.
bunlar da gider olarak gösterip vergiden düşerler bi zararı olmadı yani bankalara falan.

ayrıca protestoyu gerçekleştirenler araya karışan provakatörler ki bunlar aynı zamanda vatandaşa da zarar verenler.asıl amacı sadece fikir belirtmek isteyenlerle,tepkilerini dile getirmek olanlarla bunların alakası yok.

asıl polisin öküzlüğü taşa silahla karşılık vermek.
bir kere daha hatırladım neden nefret ettiğimi polislerden.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece uluslar arası şirketlere zarar vermek gibi bir amac var, ama öle bir sonuc yok ne yazıkki; cihangirde bir sürü kücük kendi halinde dükkanında camları indirildi mobilyaları kırıldı.

Devrimi kendi başlarına değil, halkla bir olup yapıcaklarını unutan solcuların hali böyle oluyor ne yazıkki.
Şu anda butun haber kanallarında nefret naraları atılıyo protestoculara karşı, iki gün öncesinden daha kötü bir noktada oluyor imf karşıtları.

1 mayısda kuş ucurtmayan polis kuvvetleri neden bütyün şişlinin camlarının cercevelerinin inmesine izin veriyor sizce.
Sosyal ağlarda paylaş

saat 15:30 da sıraselvilerdeydim (işimizin düşeceği gün tuttu kocaman yıl içinde illaki o gün gitmek gerekti şansıma) sıraselvielrin girişinden itibaren azıcık aksırıp tıksırmaya başlıyorsunuz derken böyle bir kaç metre gittikden sorna göler yaşarıyor hapşırmaya başlıyorsunuz.. olay yoktu o sırada ama cihangire dalmış gruplar bu sefer oranın gazı gelmiş hep buralara

saat 16:30 da çıktık hâlâ gözlr yanıyor deli gibi hapşırıp burnumuzu temizliyorduk ne gazmış mübarek ne geçmez etkiymiş
Sosyal ağlarda paylaş

neden LRAD ve ADS kullanmıyorlar ki..

hele panzer ve ADS muhteşem bir ikiili olurdu..

caddelerin arkalı önlü, çift tarafında kullanımında azgın göstericiler 5-10dk içinde şirinleri bile görebilecek çocuklar haline dönmek için birbirleri ile uslu uslu yaraşır, tabaklarında kalan son pirinçleri bile -arkalarından ağlamasın diye- hızlıca yerlerdi..
Sosyal ağlarda paylaş

dün sabah kalktım okula gitmek için hazırlanırken tv'yi açtım.
bir kaç gündür çok ama çok meşgul olduğumdan gerçekten dünyadan haberim yoktu.
tabii ki bir önceki günkü, ilk imf protestosunu gösteriyordu televizyonlar.
orada olmak istemedim ama orada olanlara karşı da kin duymadım. evet orada bazı insanlar var ki ne yaptıklarının farkında olmadan içlerindeki şiddeti oraya buraya kusuyordu. evet bazıları vardı ki yine birilerinin çıkarları uğruna koyun olmuşlardı, ama en az yarısı gerçekten ne yaptığının farkındaydı. işte o yarı sizin,benim,hepimizin hatta onları döven esnafın da hakkını savunuyordu.
işin böyle olacağı belliydi bazılarımız bütün bu olanlara göz yumarken, bazılarının artık sabrı taşmıştı.

daha sonra haber bitti bir kaç haber daha verildi. ve ben tam evden çıkarken 2 gün önce sokakta içki içerken, polisten yediği dayak sonucu artık sara hastası olan bir üniversite öğrencisinden bahsediyordu.
evet o çocuk artık sara hastası. beyninde çok ciddi hasar var. çıplak ete ayı gibi postalla vuran, üstünde robocop zırhı olan polise taş bir şey yapmaz merak etmeyin.

bu arada incelemelerim şunu gösterdi ki. bankaları yakan göstericilere tepki veren büyük çoğunluğun en sevdiği film fight club ve zeitgeist'i destekliyorlar. selam ederim.

ama ne yazık ki her şey boşuna. belçikalı göstericinin esnaftan yediği yumruk şunu gösterdi ki, biz hakediyoruz koyun olmayı ve güdülmeyi.

giderken de..

giderken

http://www.youtube.com/watch?v=-yj747_5M8U

watch?v=-yj747_5M8U
Sosyal ağlarda paylaş

bivrip güzel özetlemiş, ama bi önceki sayfada cüce'nin yazdıklarına da katılıyorum. polis şiddetinin, ya da linçe benzer bir meydan dayağının hiçbir meşruiyeti olamaz; ama aynı şekilde camı çerçeve indirmenin, sokak ortasında molotof kokteyli atmanın da meşru bir eylem veya protesto olduğunu söyleyemicem. mesela atm bozuyosun. e oradan sadece zengin burjuva yararlanmıyo ki? emeklisi, memuru, işçisi maaşını yine o atm'den çekiyo. e sen bu hareketinle onları da mağdur etmiyo musun?

bi kere "büyük sermayeye" de zarar vermiyosun, daha çok küçük esnaf ve işletmeciye zarar veriyosun. ayrıca kamuoyu oluşturman, "sıradan insanın" da örgütlenmesini, ya da en azından bilinçlenmesini sağlamadan, yaptığın eylemin hiçbi anlamı kalmaz. tabii burada ne yaptığının farkında olanları ayrı tutuyorum.

ben imf'ye karşı bi eylem yapıcak olsam, bisürü bozuk para toplarım ve sonra bi grup insanla bi toplantı yerine yakın bi noktada duyuru yaparım, gazete-tv falan da orada olucak tabi. şöyle derim "duyduk ki dünyanın en zengin ülkeleri paraya muhtaçmış, biz arkadaşlarla üç-beş kuruş biraraya getirdik, başımızın gözümüzün sadakası olsun" diyip, yetkililerden birinin eline tutuştururdum =) bence bu kamuoyunun gözünde daha şık bi eylem olurdu, imf'ye de ince ayar olurdu hehe
Sosyal ağlarda paylaş

bu gibi olaylarda -olay kısmında- yer alanların ne yaptığının farkında olmadığını sanmıyorum.

bu gibi taşkınlıklarla polis dışında bir birimin ilgilenmesi ve çeşitli ölümcül olmayan kalabalık kontrol sistemlerini kullanmaları konusunda ciddi taraftarım.

keza bu hayvanların yaptıkları yanlarına güzel bir şekilde kâr olarak kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

solun ağırbaşlı bekleyişini korkaklık sanıyor polis ve faşistler. o yüzden bu kadar pervasızca saldırıyorlar. bunlar artık son damlalarıdır solun sabrının. cevap verirse, cevabının polisinkinden de faşistlerinkinden de ağır olacağını göremeyenler geçmişe baksınlar, ayaklarını denk alsınlar (diye düşünüyorum, yoksa gerçekten kötü olacak herkes için)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...