Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuran Kurslarında Yaş Sınırı Kalkıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

Sparkcaster said:

Sam said:

"varlığım, müslüman varlığına armağan olsun!" diye yemin ettirilmiyorsa pek sorun olmaması lazım. batıda katolik okullarına gönderiyorlar minnacık çocukları.

dogmatik bir dinle eleştriye açık ideolojiyi karşılaştırdın ya tbr brv sam (tu)

görüyoruz ne kadar eleştiriye açık hergün bu forumda. :)

kimse gelip evini yakmıyor diğer durumda olduğu gibi
kemalizmi eleştirdiği için öldürülen birini de duymadım
Sosyal ağlarda paylaş

/Escobar said:

Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir.

Batıda isminin içinde Hristiyan geçen kaç tane parti vardır merak ediyorum. Bu az veya çok dinden nemalanmak değil midir ?
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

/Escobar said:

Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir.

Batida dini siyasete alet etmiyorlarmi?

Sana katiliyorum, ama gulmekten lol

Sen hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum ama benim oldugum yerde alet etmiyorlar. Türkiyede yasayip sallamiyorum laflarimi merak etme. Yurtdisinda dinden cok yabanci düsmanligi güden partiler ön planda ve genelde onlar bir tehlike olusturuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

avrupada hristiyan partilerin olmasi cokta onemli degil, hicbiri komple katolik yapip ulkeyi basiniza tek otorite papa yi getiricez diye diretmiyor cunki

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Europe_belief_in_god_upd.png

avrupa inanc haritasi bize bunu gosteriyor
bazi sorunlarin kaynagi o kadar belliki...
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

avrupada hristiyan partilerin olmasi cokta onemli degil, hicbiri komple katolik yapip ulkeyi basiniza tek otorite papa yi getiricez diye diretmiyor cunki

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Europe_belief_in_god_upd.png

avrupa inanc haritasi bize bunu gosteriyor
bazi sorunlarin kaynagi o kadar belliki...
E birinci olmusuz?
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

sen kısacası
çocuğa din hakkında hiç bişi söylemeyelim
ateist olsun diyosun.
bilmediğin bi konu hakkında seçim yaparmısın sen ?
ilerde kendisi seçsin diyosun. eğitimi vermiyceksen o konu hakkında neyin seçimini yapacak ?

eğitimini vereceksin tabi de dayatmasını yapmayacaksın.Benim hiç bir din hocam "bu anlattıklarım müslüman görüşleri ancak başka inançlar da mevcut onların da güzel tarafları var istediğinizi siz seçin,ister budist, ister pagan, ister ateist olun ben size bu inançlar konusunda da yardımcı olur, kaynak veririm "demedi."Müslümanlık son din, nefis din, iyiki müslümansınız şükredin,hadi dua ezberleyelim" minvalinde döndü dersler hep.

Ayrıca din dediğin evrenin varoluşunun sebebini ve amacını açıkladığı iddasındaki bir görüş.Böylesine karmaşık bir konuda çocuklar zaten doğru bir yargıya varamazlar ki.Bu çocuklara siyaset anlatmak gibi birşey 9 yaşında ne anlar siyasetten,küresel dengelerden(ki bu söylediklerim evrenin karmaşıklığı yanında oldukça basit şeyler)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Dini eğitim elbette verilmeli ama bunu körpe beyinleri kurutmadan yapmak gerekli bence. Ne bileyim abdest almayı bilsin, Fatiha okuyabilsin falan.

Ama asıl verilmesi gereken ahlak bilgisi kısmı olmalı. Bu "insan" olmak için temel bilgi aktarımıdır bana göre. Kişilik hakları ve başkalarının hakları ve saygı çerçevesi çocuklara anlatılmalı, özümsetilmeli. Çocuk büyüdükçe de dini eğitim alma talebi kendisine/ailesine bırakılmalı.

Dayatmayla eğitim olmaz zaten. Olsaydı bu halde olmazdık ki ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar,
Paramecium diyorsun ki once insan olmayi ogretmek lazim diye. Ama dinin guzellestirip insan ettigi kadar, bi o kadar da etmedigi adam var. Kedileri, kopekleri keyifleri icin tekmeleyip hadi cuma vakti geldi deyip gidip namaz kilan insanlar mesela. Kucuk yastan itibaren kendilerine musluman olmayanlara karsi nefret ogretilen cok adam var. O yuzden dedigin tarzda egitim verilmesi gerektigine inaniyorum.

Saygilar,
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmayı okumadım, bodozlama giriyorum konuya:

Ailenin çocuğunu şekillendirme hakkı vardır.

Satanist aile çocuğunu bebeklikten itibaren (yasal sınırlar içinde) eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir.

Hristiyan aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir.

Müslüman aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir.

Terörist ve vatan haini aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ancak o çocuğun eğitimine belli bir yaşa ulaşınca müdahale edilmesi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

Kuran kursunda niye yas siniri varki lan? Yas siniri kuranin kendisinde yok mu? Belli yasa gelmemis veledler sorumlu degil diye? Kuranin kendisinde bu varken, kurani ogretmeyi amacpayana saten buna uygun davranmaz mi?

Hehehebne guzel olurdu oyle olsa di mi.

ahaha ne şekersin lan sen.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Terörist ve vatan haini aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ancak o çocuğun eğitimine belli bir yaşa ulaşınca müdahale edilmesi gerekir.

buna da devlet karar verir. dolayısıyla devlet istediği çocuğun eğitimine müdahale edebilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...