Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Sam said: Sparkcaster said: Sam said: "varlığım, müslüman varlığına armağan olsun!" diye yemin ettirilmiyorsa pek sorun olmaması lazım. batıda katolik okullarına gönderiyorlar minnacık çocukları. dogmatik bir dinle eleştriye açık ideolojiyi karşılaştırdın ya tbr brv sam (tu) görüyoruz ne kadar eleştiriye açık hergün bu forumda. :) kimse gelip evini yakmıyor diğer durumda olduğu gibi kemalizmi eleştirdiği için öldürülen birini de duymadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 /Escobar said: Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir. Batıda isminin içinde Hristiyan geçen kaç tane parti vardır merak ediyorum. Bu az veya çok dinden nemalanmak değil midir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Sparkcaster said: kimse gelip evini yakmıyor diğer durumda olduğu gibi kemalizmi eleştirdiği için öldürülen birini de duymadım ha cinayete kadar yolu var diyorsun yani, o da güzelmiş. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
J'eon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 eh pek bişi farketmez heralde, daha doğmadan başlıyor o kadar yobaz olan ailenin çocukları zaten o kuran kursuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 NoTwisT said: /Escobar said: Batida dini siyasete alet etmeye calismiyorlar ama. Batida o cocuk büyüyünce hacli ordusunu kurcam, düzeni degistiricem, boynuna hac takmayani adamdan saymiycam gibi bir insan yapisi kazanmiyor. Batiyla karsilastirilamayacak kadar cahil bir milletiz bu konuda. Dinin nasil yasanacagini ögrenmemis insanlarla dolu ülkede yas siniri kalkmasinda amac tamamen farklidir. Batida dini siyasete alet etmiyorlarmi? Sana katiliyorum, ama gulmekten lol Sen hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum ama benim oldugum yerde alet etmiyorlar. Türkiyede yasayip sallamiyorum laflarimi merak etme. Yurtdisinda dinden cok yabanci düsmanligi güden partiler ön planda ve genelde onlar bir tehlike olusturuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lindoras Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Sam said: Sparkcaster said: kimse gelip evini yakmıyor diğer durumda olduğu gibi kemalizmi eleştirdiği için öldürülen birini de duymadım ha cinayete kadar yolu var diyorsun yani, o da güzelmiş. (:P) annen ya da babanı suçlama sam bazen kazalar olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 avrupada hristiyan partilerin olmasi cokta onemli degil, hicbiri komple katolik yapip ulkeyi basiniza tek otorite papa yi getiricez diye diretmiyor cunki http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Europe_belief_in_god_upd.png avrupa inanc haritasi bize bunu gosteriyor bazi sorunlarin kaynagi o kadar belliki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 hemen örnek damlamış, eleştiriye açık mı diyordun spark? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Viktor said: avrupada hristiyan partilerin olmasi cokta onemli degil, hicbiri komple katolik yapip ulkeyi basiniza tek otorite papa yi getiricez diye diretmiyor cunki http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Europe_belief_in_god_upd.png avrupa inanc haritasi bize bunu gosteriyor bazi sorunlarin kaynagi o kadar belliki...E birinci olmusuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 tnriya inanma yuzdesinde avrupa birincisiyiz DAYYYYYYYTTT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Kuran kursunda niye yas siniri varki lan? Yas siniri kuranin kendisinde yok mu? Belli yasa gelmemis veledler sorumlu degil diye? Kuranin kendisinde bu varken, kurani ogretmeyi amacpayana saten buna uygun davranmaz mi? Hehehebne guzel olurdu oyle olsa di mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Bu grafikten de anlayabileceğimiz gibi türkiye nin %99 u müslüman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 tanriya inanan herkes musluman olmuyor lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 isveç'e bak, adamalar anlaşmış gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ARKADASLAR DENIZLERE BAKIN ALLAHSIZ HEPSI!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 kermit said: sen kısacası çocuğa din hakkında hiç bişi söylemeyelim ateist olsun diyosun. bilmediğin bi konu hakkında seçim yaparmısın sen ? ilerde kendisi seçsin diyosun. eğitimi vermiyceksen o konu hakkında neyin seçimini yapacak ? eğitimini vereceksin tabi de dayatmasını yapmayacaksın.Benim hiç bir din hocam "bu anlattıklarım müslüman görüşleri ancak başka inançlar da mevcut onların da güzel tarafları var istediğinizi siz seçin,ister budist, ister pagan, ister ateist olun ben size bu inançlar konusunda da yardımcı olur, kaynak veririm "demedi."Müslümanlık son din, nefis din, iyiki müslümansınız şükredin,hadi dua ezberleyelim" minvalinde döndü dersler hep. Ayrıca din dediğin evrenin varoluşunun sebebini ve amacını açıkladığı iddasındaki bir görüş.Böylesine karmaşık bir konuda çocuklar zaten doğru bir yargıya varamazlar ki.Bu çocuklara siyaset anlatmak gibi birşey 9 yaşında ne anlar siyasetten,küresel dengelerden(ki bu söylediklerim evrenin karmaşıklığı yanında oldukça basit şeyler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Wispy said: Aslında emperyalist güçler tarafından bu siteye gönderildim, esas amacım din propogandası yaparak bu forumu parçalamak, patiyi paticik.cc domaini altına taşımak. Yakaladın beni. so let be it... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Selam, Dini eğitim elbette verilmeli ama bunu körpe beyinleri kurutmadan yapmak gerekli bence. Ne bileyim abdest almayı bilsin, Fatiha okuyabilsin falan. Ama asıl verilmesi gereken ahlak bilgisi kısmı olmalı. Bu "insan" olmak için temel bilgi aktarımıdır bana göre. Kişilik hakları ve başkalarının hakları ve saygı çerçevesi çocuklara anlatılmalı, özümsetilmeli. Çocuk büyüdükçe de dini eğitim alma talebi kendisine/ailesine bırakılmalı. Dayatmayla eğitim olmaz zaten. Olsaydı bu halde olmazdık ki ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Merhabalar, Paramecium diyorsun ki once insan olmayi ogretmek lazim diye. Ama dinin guzellestirip insan ettigi kadar, bi o kadar da etmedigi adam var. Kedileri, kopekleri keyifleri icin tekmeleyip hadi cuma vakti geldi deyip gidip namaz kilan insanlar mesela. Kucuk yastan itibaren kendilerine musluman olmayanlara karsi nefret ogretilen cok adam var. O yuzden dedigin tarzda egitim verilmesi gerektigine inaniyorum. Saygilar, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Tartışmayı okumadım, bodozlama giriyorum konuya: Ailenin çocuğunu şekillendirme hakkı vardır. Satanist aile çocuğunu bebeklikten itibaren (yasal sınırlar içinde) eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir. Hristiyan aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir. Müslüman aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir. Terörist ve vatan haini aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ancak o çocuğun eğitimine belli bir yaşa ulaşınca müdahale edilmesi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 aquila said: Kuran kursunda niye yas siniri varki lan? Yas siniri kuranin kendisinde yok mu? Belli yasa gelmemis veledler sorumlu degil diye? Kuranin kendisinde bu varken, kurani ogretmeyi amacpayana saten buna uygun davranmaz mi? Hehehebne guzel olurdu oyle olsa di mi. ahaha ne şekersin lan sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 -007- said: Terörist ve vatan haini aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ancak o çocuğun eğitimine belli bir yaşa ulaşınca müdahale edilmesi gerekir. buna da devlet karar verir. dolayısıyla devlet istediği çocuğun eğitimine müdahale edebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 İşte mantıklı bi sistem için de yasalara göre hareket eden devletin, dolayısıyla yasaların bilimsel zemini, terörist gibi kavramların da bilimsel tanımı olması lazım ki var da. Bilimsel zemin olunca istediği gibi hareket edemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 tamam öyle olması lazım da nerde yaşadığımızı da unutmayalım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar