Chewy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Şimdi bi program yazmaya çalıştım C'de.Yapmak istediğim şey şu mesela 456 sayısı girdi user. Şöyle ayırmak istiyorum Yüzler: 4 Onlar : 5 birler : 6 şöyle yazdım ama olmadı.Hesaplamadamı problem var? #include #include int main(void) { int num, hun, tens, uni; printf("Enter a three-digit number:"); scanf ("%d, &num"); // Calculate hun=num/100; tens=(num%100) / 10; uni=(num%100) % 10; printf("hunders : %d, hun"); printf("tens : %d, tens"); printf("units : %d, uni"); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 sorun ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 C'den pek anlamam ama printf("hunders : %d, hun"); printf("tens : %d, tens"); printf("units : %d, uni"); bolumundeki virguller tirnaktan sonra gelecek sanirim. printf("hunders : %d", hun); printf("tens : %d", tens); printf("units : %d", uni); gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 bende bilgisayar mühendisliği okuyan adam olarak bi heves yeni aldığım C# kitabıma baktım. bir bok anlamadım ps: daha yeni başladım ve CS derslerim yarın. senelerdir okuyupda bişey anlamama gibi bi durum yok. sakin olun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Düzeltilmiş hali #include #include int main(void) { int num, hun, tens, uni; printf("Enter a three-digit number:"); scanf ("%d",&num); // Calculate hun=num/100; tens=(num%100) / 10; uni=(num%100) % 10; printf("hunders : %d", hun); printf("tens : %d", tens); printf("units : %d", uni); return 0; } scanf ve printf'lerde hataların vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 mum ve chagy'e katılıyorum. c'de değişkenler tırnak dışına yazılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 ııh sayıyı vermiyor gene. mesela 456yı 4 5 6 diye vermiyor.0 yazıyor :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Cunku float bir degeri integer bir degiskene atamaya calisiyorsun. Type casting dene. hun=(int)num/100; gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 chaggynin yazdıgı dogru. cevabıda dogru buluyor typecasting gerekecek bir yer degil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 şey düşündüm. sayıyı array'e atsak, her haneyi arrayden çağırsak daha kolay olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 C'de stringler array olarak tutuluyordu galiba. eğer sayıyı string olarak alırsak ya da stringe çevirirsek dediğini yapabiliriz diye düşünüyorum -bildiğim kadarı ile-. ayrıca yazılan kodun çalışması lazım. hata yok gibi duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Dün denememiştim, şimdi compile ettim, çalışıyor. 4 5 6 gibi her satırda bir basamak yazmasını istiyorsan "n" kullanman lazım. örn : printf("hede hödö : %dn", hödö); gibi. @bone array ile de yapılır ama sanki bu yol daha kolay gibi. Denemek lazım. edit: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 tmm guys oldu.Saolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar