Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IMF Başkanı'na ayakkabı fırlatıldı

_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

Eski ABD Başkanı Bush'un başına gelen IMF Başkanı'nın başına geldi... Ayakkabı protestosu İstanbul'da Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşti...

IMF Dünya Bankası yıllık toplantıları için Türkiye'ye gelen IMF Başkanı Dominic Strauss Kahn, Bilgi Üniversitesi'ne gelmişti. Konferanv vermek için Dolapdere'deki kampüsteydi.

BU KEZ BOT DEĞİL BEYAZ SPOR AYAKKABISI

Konferans sırasında sorular bölümüne geçildiğinde öğrencilerden bir tanesi ayağındaki beyaz ayakkıbını çıkararak Kahn'ın durduğu bölüme doğru fırlattı.

Ayakkabı Kahn'a isabet etmedi... Türk polisler Kahn'ı çember altına alarak korudu. Bir kız bir erkek protestocu öğrenciler de gözaltına alındı.

IMF Başkanı protesto karşısında bir anda dondu kaldı.. Dışarıda da olası bir protesto olmasına karşı Kahn polis korumasında üniversiteden çıkarıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

olay illa bişey atmak mı ya lol. kafanızın çalışma şekline hayranım.

ayrıca imf başkanına neden ayakkabı fırlatılıyo onu da anlamadım. iktidarlar adam olsaydı da imf'ye mahkum etmeselerdi bizi. adamlar hayır kurumu mu sanki. tabi ki karışıcaklar ona buna parayı verdikten sonra. özel bankalar bile iş kredilerinin harcamasını takip ediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

bu mantıkla Bushun ne suçu var bunu ona yaptıranlar yahudi lobisi deyip ona da sessiz kalmalı yani.

lol ne alaka.

ırak kendi kendini mi mahkum etti amerika'nın saldırısına?

ayrıca sadece yahudi lobisi demekten çok amerika'nın petrol ihtiyacı ve dominasyon ihtiyacı bu da sadece yahudiler tarafından karar verilmiyo. malum hristiyan insanlar da var yönetimde falan ya hani.

testisimiz yetseydi de imf'ye posta koyabilseydik bizim paraya ihtiyacımız yok diye ama yok malesef o yüzden böyle bişeye de pek hakkımız yok bence.

ha dersiniz ki ÇOK SERT KURALLAR VE YAPTIRIMLAR VAR ona bişey demem ama yine de dediğim gibi adamlar hayır kurumu değil. ben olsam bulmuşum böyle bölücek güzel ülke ben de yaptırımlara boğar bağımlı hale getiririm. ne var ki bunda.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

ayrıca imf başkanına neden ayakkabı fırlatılıyo onu da anlamadım. iktidarlar adam olsaydı da imf'ye mahkum etmeselerdi bizi. adamlar hayır kurumu mu sanki. tabi ki karışıcaklar ona buna parayı verdikten sonra. özel bankalar bile iş kredilerinin harcamasını takip ediyo.

Çünkü imf siyasete karışmayan, sadece parayla ilgilenen masum bir banka dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

IMF nin ne gunahi var, somurge kurulusu degilki IMF olmasa nasil surunmustuk kimbilir, IMF mahallenin borc alinabilir abisi gibi birsey, basi sikisan develt gidip borc aliyor karsiliginda bak bu brocu almamak icin butun parayi altilida yemiyceksin diye sart kosuyor

adamin sasirmasi cok normal, protestonun bilgi universitesinde olmasida cok seyi analtiyor bence >_<
Sosyal ağlarda paylaş

IMF Başkanı bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir konuşma yapıyordu. Konuşmasına katılan öğrenciler bir protesto olmaması için önceden seçilmişti. Toplantıya kimin katılacağı isim isim belliydi. Hatta sorulacak sorular bile önceden başkana verilmişti.

AYAKKABI NIKE'DI

Ayakkabıyı fırlatan kişi ise bir gazeteci çıktı. Birgün Gazetesi'nden Selçuk Özbey isimli kişi hemen gözaltına alındı. Ancak IMF başkanını "emperyalistler" diye protesto eden gazetecinin fırlattığı ayakkabının Amerika'nın en ünlü markası olan NIKE olması ise en ilginç ayrıntıydı.

BAŞKANI DEĞİL, ÖĞRENCİYİ VURDU

Özbey ABD başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan meslektaşı kadar başarılı değildi. Çünkü ayakkabıyı iyi nişanlayamadığı gibi başkan yerine önde soru soran öğrenciyi vurdu.

BAŞKAN ÖZELEŞTİRİ YAPIYORDU

Öğretim görevlisi Ayhan Kaya şöyle anlattı: "Ben salondaydım. Aslında başkan IMF'nin bugüne kadar yaptıklarını eleştiriyordu. Soruları da özeleştirel şekilde yanıt verdi. Tam son soruya geçildiğinde başkan yanıtını verirken, büyük bir hızla ayakkabının fırlatıldığını gözlemledik. Ardından öğrencinin kendisi hızla IMF başkanına doğru koştu ve durduruldu. Sonuçta böyle protestolar her ülkede olur. Büyütülmemesi lazım. Ayakkabının da NIKE olduğu söyleniyor. İlginç tabii... "
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...