Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Türküm / etnik ayrımcılık

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

@DynamicK

Ne yazıkki wikide yazan tanımların günlük hayatımızda kullandıklarımızla bir alakası yok. Gerçek hayatta Türk kelimesinin tanımı bizzat o safkan "Türkler" tarafında yapılmış durumda ve etnik kimlik anlamında kullanılıyor. Sen burada dilediğin kadar Türk kelimesinin etnik kimlik belirtmediğini tekrarla dur. Buna ancak ilk okulda eğitmeye çalıştığın çocukları inandırabilirsin. Büyüdükten sonra onlar da inanmıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
@ Rock, kriter aldığın kişilere göre değişir. Safkan Fanatikleri dinler isen o zaman daha neler neler çıkar ortaya.

Misal; günlük hayatta tarak kelimesini cinsel organ şekline getirecek sekilde çift t li söylediklerinde bu "tarak" kelimesinin anlamını değiştirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugüne kadar bizi yöneten zihniyet te bunu etnik anlamıyla kullandı. Hatta bazıları aslında Kürt diye bir ırkın olmadığını, onların karda yürürken ayaklarından kart-kurt sesi çıkaran Dağ Türkleri olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti.

Söylediklerinin tamamına yanlış demiyorum. Ama Türk kelimesi etnik anlam ifade eden bir kelimedir. Adama "Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı" desen haklısın, ama sen gidip adama "Kürt asıllı Türk" dedirtirsen problem çıkar. Birileri de bu problemi kullanır. Fransa örneğinde ben Fransız devletinin Cezayir'den gelen vatandaşlarına "Ne Mutlu Fransızım" dedirttiğini yada bunu dayattığını sanmıyorum. Böyle birşey varsa biri kaynak ta gösterip göstersin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

devlete olan borcumu "ne mutlu türk'üm diyene" şeklinde ödemek zorunda değilim ki? devlet doğurmadı beni sonuçta, ve hangi kimliğe ait olacağımı, aidiyeti nerede bulacağımı devletin belirleme hakkı yok.

dynamick fransada "frank" diye bi etnik köken yok, fransız, fransa toprakları üzerinde yaşayan demek. türkiyede böyle değil.

mesele 100% olmak değil, kendine seçtiğin altkimlik ve içinde yaşadığın ülkenin üstkimliğinin çatışması. üstkimliği ne kadar genel, farklılıkları içerir biçimde seçersen, o kadar az etnik sorun yaşarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

her yerden bir cahil adam fışkırıyor

The Franks or Frankish people (Latin: Franci or gens Francorum) were a West Germanic tribal confederation first attested in the 3rd century as living north and east of the Lower Rhine River. From the third to fifth centuries some Franks raided Roman territory while other Franks joined the Roman troops in Gaul. Only the Salian Franks formed a kingdom on Roman-held soil that was acknowledged by the Romans after 357. In the climate of the collapse of imperial authority in the West, the Frankish tribes were united under the Merovingians and conquered all of Gaul save Septimania in the 6th century. The Salian political elite would be one of the most active forces in spreading Christianity over western Europe.

The Merovingian dynasty, descended from the Salians, founded one of the Germanic monarchies which replaced the Western Roman Empire from the 5th century. The Frankish state consolidated its hold over large parts of western Europe by the end of the eighth century, developing into the Carolingian Empire which dominated most of Western Europe. This empire would gradually evolve into France and the Holy Roman Empire.

Contemporary definitions of the ethnicity of the Franks vary by period and point of view. Many in the East used the term "Franks" to describe or refer to Western Europeans and Roman Catholic Christians in general. It is unclear, though, to what extent different Western European groups described or referred to themselves as the Franks. Within Francia, the Franks appear to have initially been a distinct group with their own culture but the Frankish identity gradually changed from an ethnic identity to a national identity, much as happened with the Roman identity during the course of their empire.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
dynamick fransada "frank" diye bi etnik köken yok, fransız, fransa toprakları üzerinde yaşayan demek. türkiyede böyle değil

İyi sıkmışsın, Frank eski bir Germen kavmidir ve Roma Galya'sını ele geçirip orda devletini kurmuştur. Ayrıca Galya topraklarında Kelt, Flaman, Alzas, Katalan, Bask, Bröton, Norman, vb. halkların yaşamasına karşın bu ülke Fransa adını almışsa, bunun nedenini Frankların oluşturucu, kurucu ve birleştirici rolünde olmasıdır.
Türklerin Selçuklu ve Osmanlı topraklarında bin yıldır yüklendiği ve oynadığı rol de işte budur.
Türk kimliğinden bu kadar niye gocunursunuz anlamam, istemeyen geçiversin Kuzey Irak'a işte, ama buradaki rahatı bırakıp çöle gitmek işinize gelmiyor tabii. Hele G.Doğuyu iyice bir imar ettirin bu ülkeye, sonra bir referandum çakar birleşirsiniz aşağıdakilerle di mi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

@Tatar Ramazan

Selçukluyu bilmiyorum, Osmanlıyı da anladım da, şuanki Türkiye Cumhuriyetin'deki Türklerin hangi birleştirici rolünden bahsettiğini anlamadım. "Ne mutlu Türküm diyene"den başka birleştirme amaçlı ne çalışma yapılmış şu ülkede?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

arkadaşlar fransada kendine "frank" diyen kaldı mı? ya da ne bileyim italyada kendine "romalı" diyen kaldı mı? komik komik şeyler yazıyosunuz valla, şaşırıyorum =)

dimi ya o eski liboşlardan kim kaldı

arkadaşım kıvırma en azından arkandan liboşdu ama lafının arkasında durmuştu desinler

öte yandan yandaş liboş ve lafının arkasında durmak kelimelerini aynı cümlede kullanmakta abes
Sosyal ağlarda paylaş

ne kıvırması yahu, fransada kültürüyle-diliyle yaşayan "frank" diye bi etnik kimlikten sözedebilir misiniz bugün? oysa "türk" diye bir etnik kimlik var halen. bu aynı zamanda bizim üstkimliğimiz oluyo. ama "frank" fransada bir "kimlik" niteliği taşımıyo artık, o yüzden fransanın olayı farklı demeye çalışıyorum, anlamamakta ısrarcısınz anlaşılan.

bi de o frank değil, frenk =)
Sosyal ağlarda paylaş

yani türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmayıp türk olan yok mu? cumhuriyetten sonra etnik kökenler resetlendi mi?

bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, bir "frenk"le karşılaşamazsınız, kendini frenk diye adlandıran kalmadı çünkü. ama bugün TC'nin dışında da türkler olduğunu, herhalde kabul edersiniz. işte bu etnik kökendir. TC'nin üstkimliği, aynı zamanda bir etnik kökenin adıdır. sorun yaratan da bu işte.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
bi de o frank değil, frenk =)

Hayır bunu da yanlış biliyorsun, doğrusu Frank kavmi.
O bahsettiğin Frenk ise Osmanlıların Avrupalılardan bahsederken kullandığı ortak bir isim. Bilmediğin konularda hata düzeltiyorum diye atarken araştırsan daha iyi olur.
sir said:
TC'nin üstkimliği, aynı zamanda bir etnik kökenin adıdır. sorun yaratan da bu işte.

İyi o zaman senin için ülkenin adını Kürdiye yapalım?? Ama çok feminel oluyor haberin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

farinal, demicekler çünkü zaten buraya herkes türkiye diyo, osmanlı zamanında da bu topraklara türkiye deniyodu. üst kimlik türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı olsa, ülkenin birlik beraberliğine zarar vermekten ziyade, katkı sağlar.

tatarramazan, sen bul bana bi frank mıdır frenk midir neyse onlardan birini, nerde yaşarlar, naparlar, nece konuşurlar, kültürleri nasıldır falan bi anlat, öyle konuşalım. bul derken, günümüzde diyorum, 2000 yıl öncesini değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...