Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Türküm / etnik ayrımcılık

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
tartışacaksan bu bazda tartış bence, lafı anda çekerek büyük çerçevede küçük bir detaydan haklı çıkmaya çalışma.

ilkokul çocuklarına yemin ettirilmesi küçük bir detay mı? pes yani.

onu da geçiyorum, halihazırda bu başlıkta "fransız/ingiliz milli marşında şu/bu var, onları da birlikten atsınlar" deniyor ki elbette ki and olması kısmına değineceğim marş gibi alakasız bir kıyaslama gayreti sürerken.

travma yaratmasına gerek yok, zorla yaptırılan, yanlış bir olay. her sabah bir tane tokat atsalardı o da travma yaratmazdı muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ilk ben şimşekleri üzerime çekeyim bari: iyi demiş.

ilkokul çağındaki türk çocuklarına almanya'da "ne mutlu almanım diyene, varlığım alman varlığına armağan olsun", yunanistan'da "ne mutlu yunanım diyene, varlığım yunan varlığına armağan olsun", hele hele türkmenlere ırak'ta "ne mutlu kürdüm diyene, varlığım kürt varlığına armağan olsun" diye and içirtilse (yemin ettiriyorsunuz el kadar çocuğa, marş ile ZERRE alakası yok) şu forumda REYC fırtınası kopar.

hükümet de bahanesini bizim forumdan araklamış, dikkatimden kaçmadı. (:P)

Almaya'da yaşayacak, Almaya'da eğitim görecek, Almanya'da para kazanacak, ne mutlu Almanım diyene demeyecek? Türk mü oluyor bu adamlar şimdi? Aynı şey burda da geçerli, Türkiye'de yaşayıp, eğitimlerini Türkiye'de yapacaklar, burada para kazanıp burada çoğalacaklar ama Türküm demeyecekler??

http://img25.imageshack.us/img25/6157/yrgit.gif
Sosyal ağlarda paylaş

münazara adabından payını almamışları muhatap almadığımı tekrar yazayım ki boş yere yorulmasın bazısı.
sg-1 said:
e marş alakasızsa and hepten alakasızdır.

marş ile and kıyaslaması alakasız. burada anlaşılmayan ne var?
Catzee said:
Almaya'da yaşayacak, Almaya'da eğitim görecek, Almanya'da para kazanacak, ne mutlu Almanım diyene demeyecek? Türk mü oluyor bu adamlar şimdi? Aynı şey burda da geçerli, Türkiye'de yaşayıp, eğitimlerini Türkiye'de yapacaklar, burada para kazanıp burada çoğalacaklar ama Türküm demeyecekler??

buradaki mantık kimin ne diyip ne demeyeceğine başkasının karar vermemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Görünen o ki sticky yapmak işe yaramıyor

EY TÜRK GENÇLİĞİ!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl Atatürk
20 Ekim 1927
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk'ün söylevine dokunan birşey yok burada, el kadar çocuklara reşit olsalar and içirtmek ve daha kötüsü içeriğinin de evrensel olmaması eleştiri konusu.
Loxias said:

Tamamda "Ne mutlu ki Türk'üm" diye söyletmiyoruz zaten, "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyoruz. Türk değilsen demezsin Türk'üm diye. Evet zorla Türk'üm dedirtmiyor muşuz.

kelime oyunu hoş da varlığını türk varlığına armağan ettiriyorsun her şekilde. :)

ha bu arada "REYC AÇACAM AMA AÇMIYORUM :X :X :X" benzeri düşüncelere kapılanlara yönelik genel bir sözüm var:

hem etnik hem de vatandaşlık olarak türk'üm ve dahası gurur da duyuyorum bundan. ama benim şahsi hisselerimi başkasına zorlamanın haksızlığının ve dahası abesliğinin de farkında olacak kadar büyüdüm, ilkokuldaki "herkes benle aynı düşünsün, aynı hissetsin" mantığında takılmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ilk ben şimşekleri üzerime çekeyim bari: iyi demiş.

ilkokul çağındaki türk çocuklarına almanya'da "ne mutlu almanım diyene, varlığım alman varlığına armağan olsun", yunanistan'da "ne mutlu yunanım diyene, varlığım yunan varlığına armağan olsun", hele hele türkmenlere ırak'ta "ne mutlu kürdüm diyene, varlığım kürt varlığına armağan olsun" diye and içirtilse (yemin ettiriyorsunuz el kadar çocuğa, marş ile ZERRE alakası yok) şu forumda REYC fırtınası kopar.

hükümet de bahanesini bizim forumdan araklamış, dikkatimden kaçmadı. (:P)

Burası Türkiye Cumhuriyeti, beğenmiyorsan gidip yunanistanda almanyada yada bilimum yerlerde yaşayabilirsin. Kapiş?
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar söylüyorum: atatürk'ün sözüne birşey diyen yok. öğrenci andı eleştiri konusu. atatürk üzerinden argüman yapmayalım her fırsatta.

ha bir de "YA SEV YA TERKET" de yapmayalım. sonra ülkede yanlış giden herhangi birşeyi eleştirdiğimizde bize de yapılmasın yarın.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

ayrıca bu lafı söylemeyen insanları da dersten sınıfta bırakmıyolar. pekala ağzını bile açmayabilirsin.

tokatta yersin, sınıf ıcınde dışlanırsında, notlarınıda düşürürler, hocasına denk gelirsen sınıftada bırakırlar.

hepsi bir yana, cocuk yasta birinin vermesi gereken bir karar değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda andımızda ki "Ne mutlu Türk'üm diyene" yi eleştirmiş güya paşam. "Varlığım Türk varlığına arman olsun" u eleştirmemiş ki.

Adı Türkiye olan bir ülkede bir varlık neye armağan edilecek, Almanya'ya mı, Fransa'ya mı? Böyle başlıklarda hep diyorum. Orta Doğu Birleşmiş Milletleri yapalım da rahat edelim valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...