Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ogrenci Yurtlari

Ben&Jerry's

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaslar Ic mimarlik 3. sinif projesinde Yurt yapmamizi istiycekler bu donem malesef hic yurtta kalmadigim icin bir fikrim yok.

eminim aranizda yurtta kalmis veya hala kalanlar vardir

kisaca yurtta ne gibi zorluklar cekiyosun veya ne gibi degisiklik veya nelerin olmasini istersiniz

lutfen gereksiz kiz erkek karisik olsun surekli seviselim muhabbeti donmesin
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yurtta asıl önemli olan bikaç unsuru ben sana sıralayayım.

1)Tuvalet - Banyo: Çoook önemlidir bunlar yurtlarda. öğrencilerin tercihi her zaman odanın içinde olması yönündedir. Paylaşırsa oda arkadaşıyla paylaşır, nası olsa umumi diye başkalarının iğrençliklerini çekmez.

2)Mutfak: Mutfak çok önemlidir yurtta kalan öğrenci için. Tercih yine oda içinde olması yönünde (hatta ayrı bir oda olarak küçük de olsa). Ha ama genelde mümkün olmaz bu yüzden ortak mutfak yapılacaksa da, herkesin kullanacağı dolaplar tarzı bişeyler olmalı.

3)Market vs ye uzaklık: Şimdi efenim yurtların bir önemli noktası da marketlere uzaklık. Bu yüzden, bir tane market vs yeri koyabilirsin dizayna.

Dğerleri de artık senin hayal gücüne kalmış. Ha ben mimar değilim ve de anlamam mimarlık projelerinden falan. Eğer ne alakam olur abi benim bunlarla fln dedirtecek bişey yazdıysam kusura kalma:)
Sosyal ağlarda paylaş

Oda içi tasarım için;

Sabancı yurtlarında altı masa üstü yatak olan tek kişilik ranzalar baya iyi.

Hem yerden kaznıyorsun hemde kocaman masan oluyor.

Genel tasarımda;

En az 1 asansör olsun lütfen. Yoksa merdivenler geniş olsun. Yoksa yurda çıkma ve yurttan çıkma faaliyetleri çok sıkıntılı olabiliyor.

Çamaşır odası olsun, büyükçe 1-2 çamaşır ve kurutma makinesiyle birkaç sandalyeyle bir masa alacak bir oda. Masa çamaşırları katlarken vs. çok işe yarıyor. Mümkünse ütü tahtasıda aynı odada baya iş görür.

Ufakta olsa bir depo. Öğrenci adamın bazen ıvır zıvırı olabiliyor. Bir yurt görevlisiylede olsa girip kullanılabilinecek bir ortak depo.

Birde çalışma odasıyla televizyon odası uzak olsun lütfen, gürültüden (televizyon gürültüsünden çok izleyenlerin gürültüsü) ders çalışılmıyor yoksa.

Mümkünse teras veya balkon. Biraz açık hava iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...