Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

böcekler ile ilgili bir soru

soulberry

Öne çıkan mesajlar

bi şey sormak istiyorum.

evde yakaladığım böcekleri ezmeden ve öldürmeden camdan dışarı atıyorum. attıktan sonra yere düşüyolar tabi ki.. bundan zarar görüp görmediklerini merak ediyorum, yani yerçekiminden etkilenmek için fazla küçükler sanki. sanırım bi şey olmaz düşseler bile.
Sosyal ağlarda paylaş

orman mühendisi olarak diyebilirimki hiç bişi olmaz gövde genişliklerinin yarattığı hava direnci ağırlıklarının getirdiği ivmeyi karşılamaya yeterde artar. Tabi bide dış kabuklarının kalınlığı var. yani bizim gibi içten iskelet diilde dıştan iskeletli oldukları için darbelere daha dayanıklıdırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:

biraz iğrenç olcak ama
ben yakaladığım böcekleri incelerim
peçeteye yatırıp kürdanla baya baya bakarım. sonra peçeteye sıkıştırıp öldürüp çöpe atarım
işte böyle bi insanım ben

Aynı şeyi bende yapıyorum bazen, çok parçalamadan öldürüp düz bir zeminde kürdanlarla otopsi yapıyorum, çok ilginçler gerçekten. Ufacık organizmanın bu derece dayanıklı ve dev canlılardakine benzer işlevler görebilmesi evrime saygımı artırıyor, mikroskop almayı düşünüyorum hatta.
Yazlıkta bahçede kovaya konmuş bir arıyı incelemek için suda boğdum. Ama bir kaç dakika sonra alıp incelerken kıpırdanmaya başladı. Öldürmedim tabii, sonra antenlerini falan düzeltip doğruldu, yani kendine geldi dakikalarca suyun altında kalıp bayılan arı.
Bu çabasına ödül olarak içerden kavanozu getirip bir damla bal damlatcaktım yanına, ama uçup gitti getirene kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

İlginç yaratıklar ama dün güvenin biri girmiş odaya öldürmek durumunda kaldım.

Geçen işteyim, balkonda arının biri yerdeydi uçamıyordu baktım hayvanın sarısı solmuş, içimden bir an ezip öldürmek geldi acı çekiyorsa diye sonra merak ettim acı çekiyorlar mı diye vs böyle kendimle çelişkeye düşüp kendi haline bıraktım hayvanı.

Ama böcekleri peçeteye alıp inceleyip suyunu çıkartmaya hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:

biraz iğrenç olcak ama
peçeteye yatırıp kürdanla baya baya bakarım. sonra peçeteye sıkıştırıp öldürüp çöpe atarım

Oha aynı şeyler benim içinde geçerli ya.Resmen aynı jenerasyonun eşzamanlı çocuklarıyız.

Dipnot.Ölen boceği avucumuzun içine alıp nefesimizle sıcak hava temas ettirince canlanıyodu.Sizde de oluyomuydu bu yoksa bana özel bir şifacı yeteneğimi?özelmiyim yoksa?hero's filan ..
Sosyal ağlarda paylaş

Gandruel said:

Böjeek said:

biraz iğrenç olcak ama

Oha aynı şeyler benim içinde geçerli ya.Resmen aynı jenerasyonun eşzamanlı çocuklarıyız.

Dipnot.Ölen boceği avucumuzun içine alıp nefesimizle sıcak hava temas ettirince canlanıyodu.Sizde de oluyomuydu bu yoksa bana özel bir şifacı yeteneğimi?özelmiyim yoksa?hero's filan ..

suni tenefüs gibimi yapıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...