Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ilkellik kimde daha baskin?

reyou

Öne çıkan mesajlar

ilk olarak sunu belirtiyim burada bahsedilen ilkellik magara adami, kro, gormemislik manasinda degil,
"(simdiki insan - ilk insan) = sonuc"
farkini ortaya koyuyor.
3. secenek esittir manasinda konulmustur bu arada;
yani duruma gore degisir gibisinden.

Sole gecmiste arkadaslarimla olan iliskilerimi gozden gecirdigimde, nedense kizlarin (yada kadinlarin iste) erkeklere gore daha fazla ilkel yonu agir bastigini goruyorum,
ben sole 1-2 ornek veriyim gerisinde siz dusuncelerinizi yazarsiniz.

Mesela, en basidinden hicbir kadinin makyaj yapmadigini, sac boyamadigini, cicili bicili kiyafetler giymedigini dusunursek tabi bu her iki taraf icinde gecerli, erkeklerin bir tek sac sakal kesmesi yetiyorken, kizlarda butun bunlari ortbas etmek yani modern olmalari icin bu sayi 10-15 e kadar cikiyor..

olayin aslinda piskolojik yonu daha fazla mesela, kiskanclik mesela bana kalirsa hayattaki en ilkel duygu, kimi zaman aslinda iyide bir duygudur bazi seyleri basarmak icin dozajinda olursa. diyelim 5 kisilik bi kiz grubu ve bundan ayri 5 kisilik bir erkek grubu var, kiz grubundan biri ben bogazicini kazandim hehehe dediginde genelde orda kiskancliktan katliam cikarken (bu hem kazanan kizin soleyis tarziyla alakali oluyo hemde diger kizlarin bu duruma tepkisi),
erkeklerde ise o kisiyi okula kadar eslik edip goturmeye kadar gidiyo. yani bir nevi paylasim olaylari,

aslinda yazacagim baska seylerde var mesela sonra eklerim,
son olarak "Kavga" ve "kusmek" te en ilkel duygulardandir,
iki kanka tabirinde birbirlerine cok bagli iki erkek kavga edince aradan en fazla 2 hafta gecer barisirlar, kizlarinki ise ezeli bi rekabet halini halir, ben hic kanka olupta kavga ettikten sonra barisan kiz arkadaslarima denk gelmedim.

yani erkeklerde bu ilkel duygular daha fazla korelmisken,
kizlarda ilk gunku gucunu koruyor gibi geliyo bana, tabi bu iyimidir kotumudur tartisilir.

bole iste..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu açıklamandan yola çıkarak kadınlar daha ilkeldir diyebilirim. Ama ilkel lafı biraz saçma ve alçaltıcı olmuş.

Kadınların genleri "gereksiz/abartı sıfatlarına sahip trip/kıskançlık" kodlarıyla doludur diyebiliriz mesela :D

Yalan da ösylerler, erkek yalan söylerse terk ederler çünkü erkek yalan söylemeyi beceremez. Kadınlar yalan söylerler, erkeklerin zaten dibi düşmüş aşık modda olduklarından erkeklere bu yalanları yuttururlar rahatça. Cem Yılmaz izleyin işte adam bütün yalan mekanizmasını açıklamış :D
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

erkeklerde ise o kisiyi okula kadar eslik edip goturmeye kadar gidiyo. yani bir nevi paylasim olaylari,

Her ne kadar örnek olsada, Eşlik edip götürmenin sırf "Abi okulda taş gibi hatunlar vardır bizde gelelim gözümüz gönlümüz açılsın" muhabbetine dönüştüğü anlarında olduğu gerçektir ve Bu durum da erkeklerin ilkelliği ortaya çıkmaktadır. Ya da testesteron...

bence ilkel olan kadın-erkek değil, insanın kendisidir.

C şıkkı.
Sosyal ağlarda paylaş

kıskançlık ilkel bir duygu değildir yalnız insan için. daha doğrusu ilişkide kıskançlık öyle bir duygu değildir.

evlilik kavramı komik bir kavram zaten. tarım öncesi toplumda erkekler avlanır. ve çift olmak diye bir kavram yoktur. zaten gününün büyük kısmını avlanmakla geçiriyor döndüğünde ise tuttuğunu tabiri caizse. ve getirdiği mal kadının oluyor çünkü adam heran avlanma sırasında ölebilir. ev mal mülk herşey kadınların mal dağılıma kadar erkeklerin hiçbirşeyi yok tek işleri avlanıp çiftleşmek.

tarım sonrası erkekler ilk kez kendi aletlerine kavuşuyor ve o aletler tek ganimeti gibi. saban mesela son teknoloji olduğunu düşünürseniz adam onu kendi çocuğuna bırakmak istiyor kimin olduğu belli olmayan bir çocuğa değil. böylece evlilik kavramı ortaya çıkıyor. evlilik kavramı sonrası ilişkide kıskanma çıkıyor falan filan
Sosyal ağlarda paylaş

"social butterfly" said:

insan ilkel olmamalı da
hani kroluk babında sölemiyorum demişsin ya orda ayrım var bence erkeğin krosu bi nevi de kızın krosu hiç çekilmio ya :/

1-2 ay oluyor, kızılayda hiç takılmadığım bir yere oturmak durumunda kaldım, yan masadaki muhabbet beni öldürdü bir daha kızılayda bir yere gitmedim o günden beri o derece.

Yan masada 2 kız oturuyor, muhabbet gülüşmeler tavan yapmış, garsonuda tanıyorlardı belli ki. Kız sigarasını çıkardı benim elimde çakmak oynuyorum, baktı bana sallamıyorum garsondan ateş istedi. Garsonda gariban kibrit getirdi verdi, kız aynen kroca bir şekilde aşağıdaki tepkiyi verdi garsona...

- "Ya bana ne tek taşlar hediye ettiler, sen kalkmışsın kibrit veriyorsun"

bende tabi yapmacık şekilde "hıhıh hı hıhıh hı" diye güldüm (Hani himym'de TED'in çıplak kadın görünce verdiği tepki şeklinde).

Kız'da "ya sanki tiyatro oynuyoruz burda gülüyor" dedikten sonra dayanamayıp kalktım gittim.

Kızın krosuna hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

"(simdiki insan - ilk insan) = sonuc"

buna göre erkektir. kadın doğal değil ki bi kere erkekte sadece sakal kesimini ekleyebilirsiniz onun dışında halis mulis adem yani katkı maddesi yok. kadında makyajından adasına daha abuk subuk zilyon tane kullandıkları şeye kadar bi sürü olay var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...