Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIOS'un delirtmesi...

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar C64ten beri bilgisayar kullanıyorum. hayatımın en başa bela durumuyla karşı karşıyayım.

geçenlerde flashdiske portable Win XP kurmaya çalışırken bir program önce flashı formatladı, sonra üzerine bootable birşeyler yükledi. daha sonra restart attı ve flashtan boot etti. fakat boot winXPyi install ettiği sırada sorun çıkarttı ve restart attı. gidiş o gidiş.

şu anda BIOS ne DVDwriterı ne taktığım harddiskleri görüyor. dün BIOSu resetledim, işe yaramadı. bugün son BIOS updateini buldum, floppy diskten msdosu açtım, floppy diskten update ettim, hala görmüyor. ATAPI'ye düşman oldum gördüğüm tek şey ATAPI CD-ROM fakat ATAPI CDROMum bile yok... çıldırma noktasındayım.

en ufak bi fikriniz bile varsa yazın lütfen. gözgöre göre gidiyor güzelim makine.
Sosyal ağlarda paylaş

yapilabilcek herseyi yapmisin gibi, fakat eger bu bahsettigin hardisk ve dvd primary e takiliysa birde secondary e takmani tavsiye ederim. bios'undan eminsen (tekrar bios u yukledigine gore) ide controllerinda sorun olabilir, yada dusuk bir ihtimal o an takili olanlarda. belki baska bir ide kullanan bisey takabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya makine sadece harddisk takılı olduğunda kilitleniyor, dvdwriter takılı olduğunda da aynı şey oluyor. hadi bunlar BIOSun açılmasına bile izin vermiyor, ama başka harddisk ve rom taktığım zaman makine çalışıyor, BIOS da açılıyor, fakat BIOS görmüyor. haliyle makine de görmüyor. baya teknik bi sorun var ortada anladığım kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...