Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneşi Gördüm Oscar Aday Adayı

Nakamura

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

Filmin "iyi" olmasının kriterleri kitle değildir. Bunu anlatmak için Recep İvedik örneği verildi, konu Recep İvediğe dönme ya da geçirme falan değil yani.

Sanat sanat için mi yapılır halk için mi yapılır gibi entellektüel birikim gerektiren bi tartışmayı 2 kalemde bitiremezsin. Kİ burda gidenlerin sayısının fazla olması da halka hitap ettiği anlamını taşıdığını göstermeyebilir..vs.

Evet haklısın, Şahan halk için değil sanat için yaptı Recep İvedik filmini, bu yüzden de halkın ve gelen paranın önemi yok, tek derdi sanatsal bir film çekmekti ve bu film çıktı ortaya, hatta halk da salak olduğu için kendisine hitap etmeyen filmlere de gidiyomuş :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

-007- said:

Filmin "iyi" olmasının kriterleri kitle değildir. Bunu anlatmak için Recep İvedik örneği verildi, konu Recep İvediğe dönme ya da geçirme falan değil yani.

Sanat sanat için mi yapılır halk için mi yapılır gibi entellektüel birikim gerektiren bi tartışmayı 2 kalemde bitiremezsin. Kİ burda gidenlerin sayısının fazla olması da halka hitap ettiği anlamını taşıdığını göstermeyebilir..vs.

Evet haklısın, Şahan halk için değil sanat için yaptı Recep İvedik filmini, bu yüzden de halkın ve gelen paranın önemi yok, tek derdi sanatsal bir film çekmekti ve bu film çıktı ortaya, hatta halk da salak olduğu için kendisine hitap etmeyen filmlere de gidiyomuş :)

Şahan filmi sanat için yaptı demedim ki ben. O ayrı bi tartışma konusu.

Recep İvedik derken denmek istenen: Kitlelerin aşırı talebi bi filmi "iyi" yapmaz. Hatta kitlelerin aşırı talebi "halkın beğendiğini" kesin olarak göstermeyebilir bile. Filmin "halk için ya da sanat için yapılması" ayrı bi olay.
Sosyal ağlarda paylaş

ben diyorum bu tarz filmler halkın zaafından yararlanmaktır :)

türk halkı duygusal.böyle şeylere meraklıyız.

aha cocugunu çamaşır makinesine atıyor.adam yapmış yahu helal mahsuna

aha adam trans olmus istanbula kaçmış kıçından vurdular.helal mahsuna

türkücülükten gelen bir ün var.para var.bide türkücü dramı vardır illa kötü cocukluk fakirlik köy möy

al sana film.herif şarkı söylemiodu kaç zamandır.düşünmüş düşünmüş nasıl para kırarım.türkiye gerçeklerini film yapayım.halkı aglatayım.sora filmin konusundan farklı bi olayı afiş yapayım avrupaya gideyim

filme hiç oyunculuk efekt ışık kamera falan gözüyle bakmadım.kimse bakmamıstır.cep telefonuyla bile çekse aynı şey olurdu

gazete okuyomuş haber izliomuş gibi öyle bi saat izledim bitti.
2009 yılındayız.2010 a giricez.artık bu tarz film olaylarını bırakmamız lzm.türkiye gerçeklerini anlatmasın bi filmde türkücünün biri.yaratıcı senaryolar istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Adaylık Zaten Tamamen Politik.
Mahsun Cok Film Aşıgı olsa Gişe Filmi yapmaz Gider Kısa veya uzun metraj Festival Filmleri,denemeler çeker

Ayrıca Oscar Odulu almakta Artık ''wuaav Oscarlık fılm acaıptır bu abi izlenir'' yetisni kaybetti.Öyle filmler ödül alıyorki insanın o oscar odulunun agzına sıçası gelıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tanım ve Varlık/yokluk ilişkisi değil.

Tanım ve anlam ilişkisi.

Bi kavramın anlamını netleştirmezsen anlamı "her şey" olursa anlamı yoktur. O anlamı karşılayan kavram yerine "her şey" kelimesini kullanırsın. Her kavramın bi anlamı vardır yani.

Her şey sanattır diyen adam sanatın ne olduğunu anlamıyordur/bilmiyordur. Anca her şeyde sanat gördüğünü anlatmaya çalışıp şekil yapmaya çalışan boş biri olabilir bence.

Sanat kelimesinin anlamını bilen biri "her şey olabilir" demez mantıken.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşey sanattır demek yerine kuzu kuzu kabul edersin sanatın ne olduğunu bilmediğini olur biter . Benim cevap verdiğim mesajının son cümlesinde varlığa girmişsin direk o yüzden araya girdim .
Tanımlayamadığında bi varlığı , anlam ifade etmediğine katılmıyorum . Kesin bir anlam ifade etmez sadece . Ancak her şey yada hiçbir şeydir diye düşünmek zorunda değilsin . Bir varlığın tanımına veya anlamına sınır çizmek zorunda değilsin . Sınır çizdiğinde yaptığın sadece kendi aklının sınırlarını varlığa dayatmak olacaktır . He sen buna anlamlandırma dersin . Ben anlamsızlaştırma derim . Varlığın kendisi bizim sınırlarımızın ötesinde başlayabilir çünkü .
He saat 3te niye böyle bir tartışmaya giriştim işte bunu bilemiyorum . Neyse yarın sabah yine bakarım konuya . En olmadı tartışmaya devam etmek istiyorsan öm at . Yarın erken kalkmam gerekiyorda . Haydi iyi geceler
Sosyal ağlarda paylaş

Bodrack said:

Herşey sanattır demek yerine kuzu kuzu kabul edersin sanatın ne olduğunu bilmediğini olur biter . Benim cevap verdiğim mesajının son cümlesinde varlığa girmişsin direk o yüzden araya girdim .
Tanımlayamadığında bi varlığı , anlam ifade etmediğine katılmıyorum . Kesin bir anlam ifade etmez sadece . Ancak her şey yada hiçbir şeydir diye düşünmek zorunda değilsin . Bir varlığın tanımına veya anlamına sınır çizmek zorunda değilsin . Sınır çizdiğinde yaptığın sadece kendi aklının sınırlarını varlığa dayatmak olacaktır . He sen buna anlamlandırma dersin . Ben anlamsızlaştırma derim . Varlığın kendisi bizim sınırlarımızın ötesinde başlayabilir çünkü .
He saat 3te niye böyle bir tartışmaya giriştim işte bunu bilemiyorum . Neyse yarın sabah yine bakarım konuya . En olmadı tartışmaya devam etmek istiyorsan öm at . Yarın erken kalkmam gerekiyorda . Haydi iyi geceler

"Tanımlayamıyorsak yoktur" demedim bu arada, yanlış anlamışsın sanırım.

"(Tanımlayamıyorsak> )Yanlış tanımlarsak o kavramın içini boşaltmış oluruz" anlamında demek istiyorum. Yoksa demek istediğim şey "tanımlayamadığımız kavramların yalan olması" değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...