Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 -007- said: Filmin "iyi" olmasının kriterleri kitle değildir. Bunu anlatmak için Recep İvedik örneği verildi, konu Recep İvediğe dönme ya da geçirme falan değil yani. Sanat sanat için mi yapılır halk için mi yapılır gibi entellektüel birikim gerektiren bi tartışmayı 2 kalemde bitiremezsin. Kİ burda gidenlerin sayısının fazla olması da halka hitap ettiği anlamını taşıdığını göstermeyebilir..vs. Evet haklısın, Şahan halk için değil sanat için yaptı Recep İvedik filmini, bu yüzden de halkın ve gelen paranın önemi yok, tek derdi sanatsal bir film çekmekti ve bu film çıktı ortaya, hatta halk da salak olduğu için kendisine hitap etmeyen filmlere de gidiyomuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ahahhahahahahah buna gülerim edit: habere dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Yasin KÖSE nerdesin gir şu sektöre :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 mahsun kırmızıgül ne abi,ne oscarı wtf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaggy Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 şarkıcılığı daha önce bıraksaydı atom mühendisi bile olabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Rewendor said: -007- said: Filmin "iyi" olmasının kriterleri kitle değildir. Bunu anlatmak için Recep İvedik örneği verildi, konu Recep İvediğe dönme ya da geçirme falan değil yani. Sanat sanat için mi yapılır halk için mi yapılır gibi entellektüel birikim gerektiren bi tartışmayı 2 kalemde bitiremezsin. Kİ burda gidenlerin sayısının fazla olması da halka hitap ettiği anlamını taşıdığını göstermeyebilir..vs. Evet haklısın, Şahan halk için değil sanat için yaptı Recep İvedik filmini, bu yüzden de halkın ve gelen paranın önemi yok, tek derdi sanatsal bir film çekmekti ve bu film çıktı ortaya, hatta halk da salak olduğu için kendisine hitap etmeyen filmlere de gidiyomuş :) Şahan filmi sanat için yaptı demedim ki ben. O ayrı bi tartışma konusu. Recep İvedik derken denmek istenen: Kitlelerin aşırı talebi bi filmi "iyi" yapmaz. Hatta kitlelerin aşırı talebi "halkın beğendiğini" kesin olarak göstermeyebilir bile. Filmin "halk için ya da sanat için yapılması" ayrı bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gandruel Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Oscar moscar alırsa bu adam cocugumu keserim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 -007- said: Hatta kitlelerin aşırı talebi "halkın beğendiğini" kesin olarak göstermeyebilir o nasıl ya? beğeniliyo ki izleniyo bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ben diyorum bu tarz filmler halkın zaafından yararlanmaktır :) türk halkı duygusal.böyle şeylere meraklıyız. aha cocugunu çamaşır makinesine atıyor.adam yapmış yahu helal mahsuna aha adam trans olmus istanbula kaçmış kıçından vurdular.helal mahsuna türkücülükten gelen bir ün var.para var.bide türkücü dramı vardır illa kötü cocukluk fakirlik köy möy al sana film.herif şarkı söylemiodu kaç zamandır.düşünmüş düşünmüş nasıl para kırarım.türkiye gerçeklerini film yapayım.halkı aglatayım.sora filmin konusundan farklı bi olayı afiş yapayım avrupaya gideyim filme hiç oyunculuk efekt ışık kamera falan gözüyle bakmadım.kimse bakmamıstır.cep telefonuyla bile çekse aynı şey olurdu gazete okuyomuş haber izliomuş gibi öyle bi saat izledim bitti. 2009 yılındayız.2010 a giricez.artık bu tarz film olaylarını bırakmamız lzm.türkiye gerçeklerini anlatmasın bi filmde türkücünün biri.yaratıcı senaryolar istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gandruel Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Adaylık Zaten Tamamen Politik. Mahsun Cok Film Aşıgı olsa Gişe Filmi yapmaz Gider Kısa veya uzun metraj Festival Filmleri,denemeler çeker Ayrıca Oscar Odulu almakta Artık ''wuaav Oscarlık fılm acaıptır bu abi izlenir'' yetisni kaybetti.Öyle filmler ödül alıyorki insanın o oscar odulunun agzına sıçası gelıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Marty said: -007- said: Hatta kitlelerin aşırı talebi "halkın beğendiğini" kesin olarak göstermeyebilir o nasıl ya? beğeniliyo ki izleniyo bu kadar basit. Mesela acayip talep görüp izleyenlerinin %90'ının beğenmediği filmler de vardır, o açıdan demiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 mahsunun bu filmi gösterime girmeden önce ilk izletiği kişilerden biri barzanidir. cok begenmiş filmi. lol . ee normal o zaman oscara aday olması, aynı orhan panukyan gibi o da alır bişeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 aquila said: birikimini yesinler. sanat para icin yapiliyor. birikim bu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Bu da para için yapılıyor birikim biraz yalan mı olmuş acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 reha muhtarın programında otisabi buna bile sanat denilebileceğini entelektüel düzeyde açıklamıştı . çıkar reha muhtar otisabi falan yazdığında. bana göre sanat insanlar egolarını işte tatmin etsin diye var . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Otisabiye sorsunlar o zaman "sanat ne değildir" diye. O bakış açısına göre her şey sanat olabilir. Bu durum da sanat kavramını yalan eder, her şeye sanat diyebilirseniz sanat kavramının tanımı olmaz, dolayısıyla sanat diye bişey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Birşeyi tanımlayamayomca o var olmuyor mu ? Nası bi mantıktır bu ya ? Tanımlayamıyorsak yoktur ? Tanımlayamamanın varlıkla bir ilgisi yoktur . Açıkçası tanımın kendisinin varlıkla pek bir ilgisi yoktur . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Tanım ve Varlık/yokluk ilişkisi değil. Tanım ve anlam ilişkisi. Bi kavramın anlamını netleştirmezsen anlamı "her şey" olursa anlamı yoktur. O anlamı karşılayan kavram yerine "her şey" kelimesini kullanırsın. Her kavramın bi anlamı vardır yani. Her şey sanattır diyen adam sanatın ne olduğunu anlamıyordur/bilmiyordur. Anca her şeyde sanat gördüğünü anlatmaya çalışıp şekil yapmaya çalışan boş biri olabilir bence. Sanat kelimesinin anlamını bilen biri "her şey olabilir" demez mantıken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Herşey sanattır demek yerine kuzu kuzu kabul edersin sanatın ne olduğunu bilmediğini olur biter . Benim cevap verdiğim mesajının son cümlesinde varlığa girmişsin direk o yüzden araya girdim . Tanımlayamadığında bi varlığı , anlam ifade etmediğine katılmıyorum . Kesin bir anlam ifade etmez sadece . Ancak her şey yada hiçbir şeydir diye düşünmek zorunda değilsin . Bir varlığın tanımına veya anlamına sınır çizmek zorunda değilsin . Sınır çizdiğinde yaptığın sadece kendi aklının sınırlarını varlığa dayatmak olacaktır . He sen buna anlamlandırma dersin . Ben anlamsızlaştırma derim . Varlığın kendisi bizim sınırlarımızın ötesinde başlayabilir çünkü . He saat 3te niye böyle bir tartışmaya giriştim işte bunu bilemiyorum . Neyse yarın sabah yine bakarım konuya . En olmadı tartışmaya devam etmek istiyorsan öm at . Yarın erken kalkmam gerekiyorda . Haydi iyi geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 film çok güzel lan. hayır hakkaten güzel. mahsuna laf eden kaç kişi kürt aileyle alakalı film çekebilir? herif görmüş. gayette güzel çekmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gandruel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Bin milyon baloncuk kürt yönetmen ve kürt filmi var mahsun istisna değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Filmi izlemeden, bilmeden yorum yapiyorum yanlissam affola. Film guzeldir degildir bilemem ama oscara aday olma sebebi kesin isledigi konudur gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Bodrack said: Herşey sanattır demek yerine kuzu kuzu kabul edersin sanatın ne olduğunu bilmediğini olur biter . Benim cevap verdiğim mesajının son cümlesinde varlığa girmişsin direk o yüzden araya girdim . Tanımlayamadığında bi varlığı , anlam ifade etmediğine katılmıyorum . Kesin bir anlam ifade etmez sadece . Ancak her şey yada hiçbir şeydir diye düşünmek zorunda değilsin . Bir varlığın tanımına veya anlamına sınır çizmek zorunda değilsin . Sınır çizdiğinde yaptığın sadece kendi aklının sınırlarını varlığa dayatmak olacaktır . He sen buna anlamlandırma dersin . Ben anlamsızlaştırma derim . Varlığın kendisi bizim sınırlarımızın ötesinde başlayabilir çünkü . He saat 3te niye böyle bir tartışmaya giriştim işte bunu bilemiyorum . Neyse yarın sabah yine bakarım konuya . En olmadı tartışmaya devam etmek istiyorsan öm at . Yarın erken kalkmam gerekiyorda . Haydi iyi geceler "Tanımlayamıyorsak yoktur" demedim bu arada, yanlış anlamışsın sanırım. "(Tanımlayamıyorsak> )Yanlış tanımlarsak o kavramın içini boşaltmış oluruz" anlamında demek istiyorum. Yoksa demek istediğim şey "tanımlayamadığımız kavramların yalan olması" değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 beyaz melekleri beğenmiştim. örüntüler çok kalteliydi. bu filmi izlemeye fırsatım olmadı. fragmanında kalitelli gibi görünmüştü. umarım bizden bir film oscar alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar