NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 -007- said: Eğer mesajımda ırkçılık geçiyorsa moderasyon gerekeni yapsın. Eğer geçmiyorsa da lafınızın eri olun ve tükürdüğünüzü yalayın. NoTwisT said: Irkci adamda mantik mi aranir? He diyip gececeksin. Hayir muhattabda olmuyorum direk ustune alinip gelin guvey oluyorlar. Evet, irkci adam mantiksizdir diyorum onlari sallamadigimi soyluyorum. Yapsin moderasyon yapacagini cezasi varsa bunun. Tutupda sov yapacagina burda bas sikayet tusuna moderatorler ilgileniyor direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Hadi ben üstüme alındım sen başkasına söyledin de kim var ki burda ırk muhabbeti yapan? Kendi dünyasında yaşayan insanlar gibi muhabbetten kopuk alakasız yazışmalara girince ilginç oluyor, burda asıl konu ırk kavramı bile değilken gelip ırkçı dediniz ya cidden buraya uzman bi doktor lazım. NoTwisT said: Turkiye'nin bir sehirlere gore gelir ve egitim orani haritasini bulun, sonra bu haritayla karsilastirin. Sonuca kendiniz varin. Ingiliz kraliyet ailesi mensubu cocugu o ortamda yetistirin onda da suca egilimle karsilasma sansi cok yuksek olur. Olay irkta, gende degil. Cevre kosullarinda, koca irki hirsiz yaptiniz ya helal olsun. Amerika'da da bazi dangalaklar her muslumani terorist saniyor, ne farkiniz kaldi onlardan? Çanakkale'de yakın geçmişe kadar herkes ilkokul mezunuydu ve savaştan göçen muhacirler memleketlerinden olup yokluk içinde 100 seneden fazla yaşadılar. Onlar da fakirdi, eğitimsizdi, açtı, savaş varken bile onlar isyan etti mi? Hayır. Çevre koşulları etkisizdir demiyorum ama tek sebep de çevre değil. Dünyada açlıktan kırılan sefalet içinde bir sürü millet ve halk var kaçında suç bu kadar yaygın? Olay ortamla ve koşullarla sınırlı değil, bilim de bize bunu söylüyor. Ayrıca burda kimse komple bir ırka laf etmiyor, söylenen şey insan faktörünün ya da genlerin toplu suçlarda etkili olabileceği. Bu toplum bi halk da olabilir ırk da olabilir 5 kişi de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Amerika'da da meksikali'lar ve zenciler'de suc cok yaygin, ne tesadufdur ki bu 2 kesimde toplumun en fakir, ve egitim duzeyi dusuk kesimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Türkiye'de de ekonomik açıdan süper olup suç işlemeye devam eden belli kesimler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Tabiki var Uzanlar, hortumcular vs. super zengin. Kesin kurtler dir onlarda dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Bi takım "hikaye"lerin bilimle ters düşmesi çok üzüyor bazı arkadaşları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Cevre kosullarinin suca egilime etkisini bir arastir ondan sonra bilimden bahset. Bilimden bahsedipte su bahsettigim seyden bihaber olmakta guzelmis. Suca egilimin sebeplerini biraz arastirirsan benim dedigim yere geleceksin ama irkci bunyeye zarar verir cikacak sonuclar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 -007- said: Çevre koşulları etkisizdir demiyorum ama tek sebep de çevre değil. Sana verebileceğim tek tavsiye Genetik'e giriş. Orda yazan yazıların sonundaki Prof.'lara da mail atıp ırkçılıklarını kınarsın muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 sir said: mustafa kemal de osmanlı devletine karşı isyan etmişti, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 vay be ülkeyi işgal etmişler.başkentine girmişler.sonra işgale karşı çıkanlar isyan etti deniyor.demek ki işgalcilerle birlik olmak osmanlıya hizmet etmekmiş.süper ya... çok sevindim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 -007- said: O ifade bana ait olmasa da diğer arkadaş adına cevap vereyim, cevapsız kalmasın. http://www.ncbi.nlm.nih.gov Al bilimsel makale. Bu sadece tesadüfen bulunan bir örnek, wikipedia falan gibi bi site değil bu. Eğer varsa Wikipedia'nın referans gösterdiği kaynakların referans gösterdiği makaleler bunlar. Genler hakkında öyle iddialı kesin konuşmayın, insan davranışının temellerinde genler de yatar. Suçla alakalı genler olması gibi konular var. Öyle "seni 1940 Almanyası'na gönderelim" falan gibi saçma denemelerden önce bilmediğiniz konularda taraf olmamanız gerektiğini hazmedin. paparnoz said: Tsk milyar dolarlık füze alıyor ülke savunması için Pkk ya karşı kullanmak içinmi bu füze ? Ben sana söyliyim hayır peki insanlar pkk dan müzdaripken pkk yı bitirmeye bu kadar para harcamayan tsk niye füze ye bu kadar para harcıyor diye düşündünmü hiç ? türk silahlı kuvvetleri adı üstünde ne için var ? kara kuvvetlerinde dünya klasmanında 3.sıradayız gerilla savaşında mükemmeliz diyordu lise de binbaşı ordyu överken böyle bir ordu ki finansmanı da türkiye cumhuriyet i devleti nasıl bitiremiyor pkk yı ve nasıl bu kadar insan ölebiliyor ? Pkk nın finansmanı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Tsk ya sağladığından daha fazlamı destek oluyor veya denkmi ? Sınırötesi operasyon yapıldı pkknın uzuvları kuzey ırak ta denildi belirlenen hedefler vuruldu tsk yine açıklama yaptı pkk ağır kan kaybetti her yıl kan kaybediyor bu pkk ama bitmiyor veya bitirilmek istenmiyor. Yani mevzu kürtlük değil kürtçe değil kürtler uruk hai veya orc da değil mevzumuz silahlar. Birincisi o milyar dolarlık füzeleri alan asker değil, hükümetin milli savunma bakanlığı. İkincisi o füzeler kullanılmak zorunda değildir, caydırma gücü bile gözdağı verir. Dünyadaki kullanılan silahlardan fazla kullanılmayan silah var boşta bekleyen ve güç belirleyen. Üçüncüsü PKK'nın bitmemesinin sebebi de Irak'a girilmemesi (uçaklı sınırötesi nokta operasyonlarından bahsetmiyorum, tam anlamıyla bi kara harekatı hiçbi zaman yapılmadı Kuzey Irak'a) ve Avrupa'daki sorumluların temizlenmemesidir. Bu da hükümetin problemi askerin değil. Ve dördüncüsü.. Konu PKK değil! Bu geyikte ayrı bir olay kuzey ırak avrupa sorumluluları hergün aynı terane kime caydırıcı güç bu arada 10 milyon nüfuslu Yunanistan mı,Ermenistan mı suriye mi iran mı ırak mı hangi ülkeye gözdağı bu geyikte bayatladı artık kuzey ırak'a operasyon avrupa sorumluluları birde şeyi atlattın finans kaynaklarının kurutulması milli savunma bakanlığından füzeleri kim talep ediyor yahu ne anlar milli savunma bakanı füze den vecdi gönül mü bu füzeleri istemiş tsknın her hareketini savunucaz diye böyle komik duruma düşmeyin 80 darbesini de desteklediğini söyle tam olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Şöyle diyeyim, tüm ülkeler silahsızlanmaya gitmediği sürece, bizim şu kadar bu kadar füze almamız gereksiz değildir. Çok saçma şeyler düşünüyorsunuz, millet çatır çatır savunma teknolojisidir silahlardır füzelerdir, silah sanayiine önem verip paralar akıtırken, biz kalkıp "lay lay lomm hayat çok güzel silahlara gerek yokk" mu diyelim? Bunu düşünmek bile çocukça bi olaydır, boş laflardır. Ben de isterim silaha akan para eğitime, sosyal hizmete aksın. Ama bunu sadece sen yapamaszın, tüm dünya silahlanırken sen hadi silahlara elveda diyemezsin. Dersen, ağzının ortasına vururlar alırlar elinden herşeyini, ağlarsın. Ha istediğiniz buysa, bilemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 savunma harcaması büyüklüğü bakımından 6.sıra da olan bir ülke de yaşıyoruz ilk 5 ülkeye göremi silahlanıyoruz seagle dediğin le benim dediğimin ne alakası var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 hayır ilk 5 ülkeye göre değil, dünyaya göre ayrıca savunma bakanlığı alır kararı tsk nın ihtiyaçları dahilinde ama tsk istiyor alalım diye silah almaz hiçbir bakan da, hiçbir kurum da. Bakan o adam, ne olursa olsun bi uzmanlığı olduğu için bakan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 M. Vecdi GÖNÜL, 29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğdu. Annesi Lütfiye GÖNÜL ev hanımı, babası ise Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurucularından olup Askeri Okullarda Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği yapmış olan Mustafa Saffet GÖNÜL'dür. M.Vecdi GÖNÜL Devlet bursu ile kazandığı A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1960 Haziran döneminde bitirdi ve aynı yıl Erzincan İl Maiyet Memurluğu'na atandı. 37. Kaymakamlık Döneminin Birincisi olan GÖNÜL, 9 yıl süre ile değişik illerde Kaymakam Vekilliği ve Kaymakamlık yaptı (Araban, Tercan, Gerger vekaleten, Doğanhisar, Çamardı, Hozat, Narman asil Kaymakam olarak). 1970 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Şube Müdürlüğü'ne atandı. 1972 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği imtihanını birincilikle kazanarak Mülkiye Müfettişi oldu. 1975 yılında İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürlüğü'ne getirilen GÖNÜL 1976 yılı başında Kocaeli Valiliğine atandı. 1977 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, 1978 yılında Merkez Valiliği'ne 1979 yılında ise Ankara Valiliği'ne atandı. 1981 yılı sonunda Yüksek Öğretim Kurulu Kurucu Üyeliği'ne getirildi. 10 Şubat 1984 tarihinde İzmir Valiliği görevine başladı. 11 Ocak 1988 tarihinden itibaren de İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan GÖNÜL TBMM'ce 08 Mayıs 1991 tarihinde Sayıştay Başkanlığı'na seçildi. Yedi yıl süre ile Sayıştay Başkanlığı yaptıktan sonra 4 Mayıs 1998'de üyeliğe döndü. Yeminli Mali Müşavir unvanına da sahip olan GÖNÜL 18 Nisan 1999'da Kocaeli'den Milletvekilliğine ve 01 Haziran 1999 tarihinde de TBMM Başkan Vekilliği'ne seçildi. 25 Ekim 2000 tarihinde ikinci defa TBMM Başkan Vekilliğine seçilen GÖNÜL 22 Haziran 2001 tarihinde bu görevden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisinin kurulmasıyla birlikte AK Partinin MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılının başlamasıyla birlikte de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Asamble Üyeliğine seçilmiştir. 19 Kasım 2002 tarihinden itibaren 58 nci ve 59 ncu Hükümetler döneminde Millî Savunma Bakanlığı görevini yürüten M.Vecdi GÖNÜL, 29 Ağustos 2007 tarihinde teşkil edilen 60 ncı hükümet döneminde de bu göreve getirilmiştir. Vecdi GÖNÜL yukarıda belirtilen kariyer görevlerine ek olarak; - Belediye Başkanlıklarını tedvir etmiş, - Basın İlan Kurumunda Hükümet Temsilciliği yapmış, - Yurt dışında Avrupa Konseyi UN, WHO, UNICEF toplantılarına Heyet Başkanı veya delege olarak katılmış, - Değişik ülkelerle Hükümetimiz adına güvenlik anlaşmaları imzalamıştır. - ASOK ve MKE Kurumu Danışma Kurulu Başkanlığında, - Yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurul ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fon Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. - Ayrıca, Avrupa Konseyi Mahalli İdareler Daimi Konferansı (CLRAE) ile Türk Heyeti ile, Milletlerarası Ahval-i Şahsiye Komisyonu (CIEC)'nda Türk Delegasyonu Başkanlığı'nı da yürütmüştür. - GÖNÜL, Sayıştay Başkanlığı döneminde Avrupa Sayıştaylar Birliği (EUROSAI) ve Dünya Sayıştaylar Birliği (INTOSAI) Kongre ve seminerlerinde Divan Başkanlığı, yedi yıl süre ile EUROSAI teşkilatının denetçiliğini, üç yıl süre ile de kurucusu olduğu ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği (ECOSAI)'ın Başkanlığını yapmıştır. - Türkiye'de 1965 yılında TODAİ'de idare alanında uzmanlık alan GÖNÜL, ayrıca kazandığı bir bursla Amerika Birleşik Devletleri'nde Güney California Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında "master" derecesini almış, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora kurlarını başarı ile tamamlamıştır. M.Vecdi GÖNÜL; İspanya "Beyaz Kurdeleli Büyük Askeri Liyakat Nişanı", Afganistan "Gazi Amir Amanullah Han Yüksek Devlet Madalyası" ve Ukrayna Uluslararası Değerlendirme Teknolojileri ve Sosyoloji Akademisi "Altın Takdir Madalyası" sahibidir. M.Vecdi GÖNÜL, Kız Meslek Lisesi Öğretmenliğinden emekli Bayan Sevim GÖNÜL ile evlidir, biri kız üç çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir. Bana burdan seç seagle onun dışında Ekonomik anlamda çok geride olup savunma harcaması bakımından 6.sırada olmamız hala sende birşeyler uyandırmıyormu ? Klasik olarak tsk silah talep eder milli savunma bakanlığı onaylar bu hep böyle oldu tsk yi inceleyen bir komisyon mu var eksiklikleri çıkartıyor bakanlıkla alakadar nedir yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Şu elektriği kaçak kullanımı kalkınmamışlıktan, fakirlikten, denetim eksikliğinden çok ırka bağlayan arkadaşları bir zaman makinesine bağlayıp hitlerin himayesi altına göndermek istiyorum çok fena. En yakışabilecekleri zaman ve ortam bence :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bende seni stalinin kucağına atmak isterdimki onunla hitler arasında bi fark olmadığını görebilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Seni de ortaçağ kilisesine yollayalım, Galileo'yu idam ettirmeye kalkanlardan biri olmak çok yakışır sana. Bu bağnazlıkla, dogmatiklikle oraya o kadar yakışırsın ki... Dediğim gibi, gerçek ırkçılık sizin yaptığınız. İnsanların farklarını, değişikliklerini kabul edip insaları böyle kabullenmek yerine "hayır böyle farklar yoktur" diyerek bu tür insanları ya da bunları inadına görmezden geliyor, haliyle bu tür insanları aslında reddediyorsunuz. Ama "üni gençliği solcusu" tavrıyla, kulaktan dolma bilinçsiz insancıllıkla bunları anlamak zor :) Haa, zaten olayı ırka bağlamadığımızı, sadece ırsi durumun da bir etken olduğunu defalarca belirttim ben, ama tabii gözüyle okuyup aklıyla düşünen insanlara hitap etti bunlar, geri kalanlar illa demogojiye girip görmek istediği gibi gördü durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 sir said: mustafa kemal de osmanlı devletine karşı isyan etmişti, ama yok türkler yapınca bağımsızlık mücadelesi oluyordu pardon. hangi osmanlı devleti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bu arada dün son osamnlı öldü pek çok gazetede iste utancımızdır hede hödö yazmış .Kusura bakmayın ama burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ ingiliz güdümlü osmanlı devleti diil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 O konuya hiç girmeyelim, o konuda sir'e katılıyorum ama çok uzar bu. Zaten dediğim gibi belli başlı akımlar sonucu çıkanb isyanlara bakarsak her ülkede millette var bu, fransız devriminden başlar kızılderili katliamına gider. Bahsettiğim bu tür spesifik olaylar değil genel tavırlardı. Yoksa doğru. Tarihi kazananlar yazar. Eğer Atatürk başarısız olsaydı "devlet düşmanı isyancı" diye geçecekti tarihe, amacı ne kadar iyi olursa olsun. Bu tür isyanlar her yerde var, en basidinden ordunun yaptığı darbeler bile asker destekli isyan kılıfına sokulabilir. Ha, her isyan iyi amaca mı yöneliktir o ayrı bir tartışma vs vs. Ama işin içine Atatürk vs girince çok daha fazla artacak bu tartışmanın şiddeti, gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Rewendor said: Seni de ortaçağ kilisesine yollayalım, Galileo'yu idam ettirmeye kalkanlardan biri olmak çok yakışır sana. Bu bağnazlıkla, dogmatiklikle oraya o kadar yakışırsın ki... Dediğim gibi, gerçek ırkçılık sizin yaptığınız. İnsanların farklarını, değişikliklerini kabul edip insaları böyle kabullenmek yerine "hayır böyle farklar yoktur" diyerek bu tür insanları ya da bunları inadına görmezden geliyor, haliyle bu tür insanları aslında reddediyorsunuz. Ama "üni gençliği solcusu" tavrıyla, kulaktan dolma bilinçsiz insancıllıkla bunları anlamak zor :) Haa, zaten olayı ırka bağlamadığımızı, sadece ırsi durumun da bir etken olduğunu defalarca belirttim ben, ama tabii gözüyle okuyup aklıyla düşünen insanlara hitap etti bunlar, geri kalanlar illa demogojiye girip görmek istediği gibi gördü durumu. yani yurtdışında biri bize türkler dolandırıcılığa yatkınmış dediği zaman evet genlerimizde var napalım biz kendimizi böyle de kabul ediyoruz diyeceğiz öyle mi ? hala bekliyorum şu makaleleri hayır yani okumayan bir insan olsam tamam ama madem bu kadar bilimsel bir keskinlik niye hiçbir yerde çıkmadı benim bilmediğim solcu medya grubu varda bu durumu bastırdımı nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Kendini öyle savunmazsın tabii ama doğruya doğru bizde de var uyanıklık, her şeyi kendine yontmacılık vs. Hatta bununla "pratik zekamız çok iyi abi" diye övünüyoruz bile işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 paparnoz yanlış mesajı alıntılamış sanki bide 007 çok yetersizsin. ayrıca rewendor said: Seni de ortaçağ kilisesine yollayalım, Galileo'yu idam ettirmeye kalkanlardan biri olmak çok yakışır sana. Bu bağnazlıkla, dogmatiklikle oraya o kadar yakışırsın ki... Dediğim gibi, gerçek ırkçılık sizin yaptığınız. İnsanların farklarını, değişikliklerini kabul edip insaları böyle kabullenmek yerine "hayır böyle farklar yoktur" diyerek bu tür insanları ya da bunları inadına görmezden geliyor, haliyle bu tür insanları aslında reddediyorsunuz. Ama "üni gençliği solcusu" tavrıyla, kulaktan dolma bilinçsiz insancıllıkla bunları anlamak zor smiling smiley Haa, zaten olayı ırka bağlamadığımızı, sadece ırsi durumun da bir etken olduğunu defalarca belirttim ben, ama tabii gözüyle okuyup aklıyla düşünen insanlara hitap etti bunlar, geri kalanlar illa demogojiye girip görmek istediği gibi gördü durumu. +bilmem kaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar