Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mac kullanan arkadaslar yardim

oytunabi

Öne çıkan mesajlar

format dediğin hddnin indexi silmesi zaten, mac os'un installda format yok haklı, sadece hdnin içini boşaltıp tekrar yüklüyor ama farklı bir şey değil tabii. yeşil aptal bi imac g3 vardı akrabanın teki vermişti kendi g4e geçince, ulan satıcaktım zamanında 300 milyona baya da ilgilenen vardı ama sonra bıdı bıdı yaptılar dursun evladım işe yarar. şimdi bozuk duruyor işte bu da böyle bi anımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

o .dmg leri cd gibi düşün. Program yüklemek için kullanır gibi açıyorsun .dmg leri, İçindekini app klasörüne sürüklüyorsun ya da yüklemeyi yapıyorsun, yükleme bitince de eject edip siliyorsun. Sormak istediğin başka soruları buradan ya da öm ile sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

Dmg lerin içindeki programları application klasörüne at.
Sonra dmg yi eject et.
Sonra da çöpe at (elma + delete)
Sonra çöpü boşalt.

elma+delete dediği elma+backspace :) macteki del biraz değişik, anlaman açısından.

programlar mount ediliyo bilgisayara, driver şeklinde görülüyo, onu açıp yine elma+e tuşu ile eject yapabilirsin. genelde program setuplarında küçük bi pencere açılır, üstünde programın dosyası, yanında da applications klasörünün kısayolu olur, bunu klasöre sürükleyip yazar. sürüklersin olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

wildpervert said:

elma+delete dediği elma+backspace :) macteki del biraz değişik, anlaman açısından.

anlam açısından windows delete i ve mac delete i farklı evet. Ama yeni nesillerde backspace tuşunun üzerinde delete yazıyor artık. O yüzden elma+delete diye yazdı sanırsam Mino.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

wildpervert said:

anlam açısından windows delete i ve mac delete i farklı evet. Ama yeni nesillerde backspace tuşunun üzerinde delete yazıyor artık. O yüzden elma+delete diye yazdı sanırsam Mino.

Backspace di doğru, ben de backspace e basıyorum delete diye yanlış söylemişim özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...