elesso Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Bugün laptopu yere düşürdüm, sol üstte yaklaşık 2,5 cm çapında hilal şeklinde bi çatlak oluştu. Saç teli inceliğinde ve piksellerde ölü veya yaralı yok gibi. Yani sadece saç teli varmış gibi duruyo orda bazı yerlerde daha kalın. Haziranda aldım ben bunu alırken 80-90 lira civarı para verip sigorta yaptırdım ama bu şekil bi çatlak poliçe kapsamında değil galba poliçenin ilgili kısmı sigortası yapılmayacaktır. 2) Teminat Dışı Kalan Haller (İstisnalar): a.) Elektronik Cihaz Sigorta Poliçesi Genel Şartlarında teminat dışı kalan haller, b.) Orijinal olsa bile ayrıca Şarj Cihazı, Hat ve Bilumum Aksesuarlar, c.) Unutma ve kaybetme veya unutulduğunu kaybedildiğini zannetme, d.) Cihazın her türlü çizilmesi, lekelenmesi, çatlaması gibi iç ve dış yüzeyinde meydana gelebilecek cihazın normal fonksiyonlarının çalışmasını engellemeyen estetik kusurlar, e.) Makinelerin normal kullanımından doğan aşınma, yıpranma, çürüme, paslanma, oksidasyon hasarları, f.) Sigortalının veya onun yerine sorumlu kişinin ağır kastından meydana gelecek hasarlar, g.) Sigortalı kıymetlerin imalatçı ya da satıcılarının yasa veya sözleşme gereği sorumlu olduğu ziya ve hasarlar (Garanti Kapsamı) h.) Sigortalı, sigorta kapsamındaki tüm arıza ve hasarı müdahale edilmeksizin “TECHPO-Teknoloji Poliçesi” yetkili servisine ulaştırmakla yükümlüdür. Sigorta kapsamındaki hasarlarla ilgili olarak “TECHPO-Teknoloji Poliçesi” yetkili servisleri haricindeki, yetkili veya yetkisiz tüm servislerde yapılmış onarımlar teminat haricindedir. Bu durumda, işbu poliçe vade bitimini beklemeksizin “Yetkisiz Müdahale” kapsamında kendiliğinden fesih olacaktır. ı.) Ürünü çalan kişiye kendi eliyle teslim etmek yada bir tanıdığın suistimali (Emniyet-i Suiistimal). j.) Deprem. k.) Yankesicilik ve aşırma. ee napıyım ben şimdi? komplemi kırsam laptopu o çatlak bana dünyayı dar etcek tüm keyfimi kaçırcak film izlerken falan :/ varmı bi önerisi olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 kullanıcı hatası diyip sigortaya dahil etmezler büyük ihtimal. ama bence paraya kıyıp laptopun ekranını değiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 k.) Yankesicilik ve aşırma. bu nasıl bi tanımdır yarabbim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 elesso said: Bugün laptopu yere düşürdüm, sol üstte yaklaşık 2,5 cm çapında hilal şeklinde bi çatlak oluştu. elesso said: azına kodumunun kedisi daha 4 aylık laptopun yere düşmesini sağladı ekran çatladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Bone said: kullanıcı hatası diyip sigortaya dahil etmezler büyük ihtimal. ama bence paraya kıyıp laptopun ekranını değiştir. abi kullanıcı hataları için sigortaın amacı :) teminat kapsamı 1) Teminat Kapsamı: Elektronik Cihaz Sigortası Genel Şartları uygulanmak koşuluyla; Sigortalının ihmali, kusuru, hatası ve dikkatsizliği Sonucu; a.) Çarpma, düşme sonucu olan kırılmalar, b.) Sıvı teması sonucunda oluşan korozyon hasarları c.) Hırsızlık, Gasp, Kapkaç, Hırsızlıktan maksat cihazın kapalı bir ortamdan zorlanma, kırılma, anahtar uydurma veya bedensel çeviklik yöntemi ile çalınmasıdır. Gasp ve Kapkaç ise sigortalının şahsına yapılmış tehdit, zorlama, fiziksel müdahale veya şiddet kullanarak yapılan hırsızlıklardır. d.) Genel Şartlarda belirtilen doğal afetler sonucu oluşan hasarlar, e.) Yangın, Yıldırım ve İnfilak sonucu oluşacak hasarlar, f.) Kavrulma, Kararma, Duman ve İs sonucu oluşacak hasarlar, g.) Kısa devre, yüksek voltaj ve endüksiyon akımının etkisinden oluşan hasarlar. Teminat kapsamına alınmıştır. * Bu sigorta, hırsızlık hasarlarını ve tamir edilemeyen hasar durumlarını bir kez, garanti kapsamı dışında onarım hizmetini de iki kez teminata alır. Teminat limitleri dolan kişilere tekrar taşınabilir elektronik cihaz sigortası yapılmayacaktır. burax kedi yüzünden oldu ama tam olarakta onun hatası sayılmaz :) . gözünün içine bakarak dedimki seni satsak bi mouse kadar etmiyosun dedim, sallamadı pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 bunu mobil cihazlara taşıyanın aklına şaşayım emi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 kim sigortaladıysa önce ara, böyle böyle oldu, sigorta kapsamında mıdır diye sor, sonra kır, parçala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 elesso said: abi kullanıcı hataları için sigortaın amacı :) ha anladım pardon, "teminat kapsamı dışında kalanlar" diye görmüşüm onu, diyorum "ne biçim sigortaymış bu, ne anlamı var ki". Sen söyleyince farkettim, teminat kapsamı dışında kalanlar değil de teminata dahil olanlardan bahsediyormuş. tamir durumları için iki kez, yenisini vermek gerektiren durumlarda bir kez hakkın varmış. bu durumda tamir hakkından bir tanesini kullanacaksın, aleti tamir edip vercekler. çatlak poliçe kapsamında: "a.) Çarpma, düşme sonucu olan kırılmalar" e kırık dediği de çatlağa geliyor yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 poliçe resmen beni imzalama diye bağırıyormuş :) senin sorunun mekanik bir arıza yaratmadığı yani estetik olduğu için kapsam dışı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 kapsam dışı değildir, estetikden kasıtları kasada bulunan çatlaklar ekranda bulunan çatlaklar değil. Ben çizim yapıyorum ve o noktadaki çatlak bıdı bıdı gibi bir durumda o estetik ötesi bir çatlak olacaktır. iç veya dışarda kasanın başına birşey gelirse ve bu gelen olay bozmazsa aleti kapsam dışı. Aslında adamlar ya kasa çizildi hadi sigortadan değiştireyim yeni gibi dursunu engellemek istemişler o madde ile :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar