Mirage Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Selamlar, Tatil için İstanbul'a geldim. 6-7 yıllık bir bilgisayar. Eski falan ama internet için işimi görüyordu. İki yıl aradan sonra açmaya çalıştım. Anakarttan bip bip bip sesleri geliyor açılmıyor. 4-5 saniye power tuşuna basılı tutmazsam kapanmıyor da. Sorun nerdedir bilemiyorum. İçini açıp tozunu alcam, kartları yerine iyice oturmayı denicem. Başka bir tavsiyeniz var mı? Dip not: Bu arada iki yıl önce kullanırken bilgisayari her açtığımda bios saati resetleniyordu. Bios pilinden midir bu? Öyleyse bu bip bip sesleri de aynı sorunun daha gelişmiş hali falan olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 pilsiz bile çalışması lazım zaten. :) anakartta bi nanelik var heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 o değil de geldin sesin çıkmıyo lan insan arar. numaran olsa arayacam. öm fırlattım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 error alıosan, anakartta bi sorun yok tahminimce. çok seri bipler alıosan, bip bip bip bip ram hatasıdır. uzun bipler ve arası boşluklu alıosan ekran kartı oturmamış olabilir yerine. en güzeli ramleri sök, çalıştır, aldığın bip hatasını şuanki hatayla karşılaştır. yani debug etmek en güzeli. bios pili olmadan da çalışır pc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 bios pili olmadan çalışır ama sen yine gir biosa ayarlarına bi bak. kaydet çık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 bip leri soylemene gerek kac uzun kac kisa vs.. bios modeline gore bakman gerek , bi tane burada http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 ramleri çıkart tak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 ramler açılıştam sonra sorun çıkarıoddu. hiç açılmıosa ekran kartı ile anakrtı bi zıplattır kasada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 hiç açılmıosa ram de olabiler canıms. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 ram bip bip yapıyo ama hani dos ekranı geliodu normalde. bu hiç hiç açılmıo. dimi. öle mi ? öle dimi. dimi lan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 ram yoksa hiç açılmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Bios pili bitmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2009 Dragonmax said: ram bip bip yapıyo ama hani dos ekranı geliodu normalde. bu hiç hiç açılmıo. dimi. öle mi ? öle dimi. dimi lan :P valla benim ramlerden biri bozuktu, anakart dahil herşeyi tek tek değiştirdim, sonra ramden birinn bozuk oldunu farkettim, ki hiç biplemiyodu, kabus gibiydi sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Selam tekrar, efenim şimdi kasanın kapağı açıp çalıştırmayı denedim. Anakart üstünde hata kodları için iki LED var. Siren ötmeye başladığında "1d" diye bir hata kodu çıkıyor. Manual'den baktım. "Initial EARLY_PM_INIT switch" yazıyor "1d" için. Ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok ama o hata kodu kalıyor öyle. Ram'lerin ikisini de çıkartınca yine aynı siren ötüyor ama bu sefer hata kodu "C1" oluyor. C1 ise "Looking for Memory" gibi bir şeymiş. İki ram'i de tek başına takmayı denedim, farklı ram slotları denedim. Hiç ram yokken "C1" alıyorum. Herhangi bir ram takınca "1d" kodunu alıyorum. Anakart ya da işlemcidendir diye tahmin ediyordum ama şurda ekran kartından da olabildiği söylenmiş: http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/11692-8rda-problem-anyone-know-what-1d.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 bi böcek yuva yapıp devreleri bozmuştur muhtemelen. yoksa durduğu yerde bozulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2009 Mirage said: Anakart ya da işlemcidendir diye tahmin ediyordum ama şurda ekran kartından da olabildiği söylenmiş: http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/11692-8rda-problem-anyone-know-what-1d.html Ekran kartını çıkarttım baktım ötmesi kesildi. Evde 97'den kalma bir bilgisayar vardı. Ondan S3 Virge bir ekran kartı buldum. PCI slotuna takınca çalıştı valla. Teşekkürler yardımlar için. p.m: Escobar'a da özel mesaj için teşekkürler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 geçen ekran kartının biosunu update ederken pc kitlendi. reset attıktan sonra bip bip bip sesi gelmeye başladı goruntu flnda gelmiyordu.garantiye verdim yenisi gelicek şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 tesadüfen şu bip bip olayı geldi bugun basıma. şehir dışındaydım bugun geldim, bilgisayarı açtım dakika da bir falan biip biip yapıyor alet nedir ki sebebi? bilgisayar açık ramleri takılı görüyor vs, takılıp etmiyor alet ama biip biip rahatsız etti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 mesajının üstündeki son 2 mesajı okusan sorunu çözebilirsin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar