Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(En az) iki yıldır hiç kullanılmayan bilgisayarın açılmaması ve bip bip sesleri

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Tatil için İstanbul'a geldim. 6-7 yıllık bir bilgisayar. Eski falan ama internet için işimi görüyordu. İki yıl aradan sonra açmaya çalıştım. Anakarttan bip bip bip sesleri geliyor açılmıyor. 4-5 saniye power tuşuna basılı tutmazsam kapanmıyor da.

Sorun nerdedir bilemiyorum. İçini açıp tozunu alcam, kartları yerine iyice oturmayı denicem. Başka bir tavsiyeniz var mı?

Dip not: Bu arada iki yıl önce kullanırken bilgisayari her açtığımda bios saati resetleniyordu. Bios pilinden midir bu? Öyleyse bu bip bip sesleri de aynı sorunun daha gelişmiş hali falan olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

error alıosan, anakartta bi sorun yok tahminimce. çok seri bipler alıosan, bip bip bip bip ram hatasıdır.
uzun bipler ve arası boşluklu alıosan ekran kartı oturmamış olabilir yerine. en güzeli ramleri sök, çalıştır, aldığın bip hatasını şuanki hatayla karşılaştır. yani debug etmek en güzeli.
bios pili olmadan da çalışır pc.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam tekrar,

efenim şimdi kasanın kapağı açıp çalıştırmayı denedim. Anakart üstünde hata kodları için iki LED var. Siren ötmeye başladığında "1d" diye bir hata kodu çıkıyor. Manual'den baktım. "Initial EARLY_PM_INIT switch" yazıyor "1d" için. Ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok ama o hata kodu kalıyor öyle.

Ram'lerin ikisini de çıkartınca yine aynı siren ötüyor ama bu sefer hata kodu "C1" oluyor. C1 ise "Looking for Memory" gibi bir şeymiş. İki ram'i de tek başına takmayı denedim, farklı ram slotları denedim. Hiç ram yokken "C1" alıyorum. Herhangi bir ram takınca "1d" kodunu alıyorum.

Anakart ya da işlemcidendir diye tahmin ediyordum ama şurda ekran kartından da olabildiği söylenmiş: http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/11692-8rda-problem-anyone-know-what-1d.html
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Anakart ya da işlemcidendir diye tahmin ediyordum ama şurda ekran kartından da olabildiği söylenmiş: http://www.aoaforums.com/forum/epox-motherboards/11692-8rda-problem-anyone-know-what-1d.html

Ekran kartını çıkarttım baktım ötmesi kesildi. Evde 97'den kalma bir bilgisayar vardı. Ondan S3 Virge bir ekran kartı buldum. PCI slotuna takınca çalıştı valla. Teşekkürler yardımlar için.

p.m: Escobar'a da özel mesaj için teşekkürler. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...