Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik ile ilgili Sorular..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bugün yoklama kaçağı davasına girdim. 14 günlük bir yoklama kaçaklığı durumu var. hapise kadar yolu var. ve hakim kesinlikle dinlemiyor. soru soruyo dinlemiyo başka şey yazdırıyo falan.

hemen git askerlik şubesine böle boktan işlerle uğraşma gökhan.
Mesaj tarihi:
okul hiç tecil yapmamış falan. 2008 haziranda okuldan atıldıydım ben. 2008 aralıkta geri döndüm ama afla falan. tabi okuldan atılınca daha önceden 'öğrencidir' diye belge yollamayan okul 'okuldan atılmıştır askere alın' gibi bir belge yollayınca yoklama kaçağı durumuna düştüm. sonra kanıtladım yoklama kaçağı olmadığımı falan ama yinede dava açıldı bir 16 günlük boşluk var. 16 günlük yoklama kaçağı suçunu işlemiş görünüyorum hala.

hayır bide elimde tecil var. '2010 aralığa kadar askerlikle işi yoktur' diye elimde tecil belgem var fakat onu bile sallamıyolar.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Askerlik işlemleri çok ilginç ilk gün gittim kardeşim ben yurtdısında okuyordum okul bu sene bitti diplomamı daha vermediler ondan dolayı tecil ettirmem lazım ne yapmalıyım dedim, okul cıktı kagıdını ve tercümesini getirmemin kafi oldugunu soyledi eyw dedim tercume+noter 80 bayıldım ertesi gün tekrar gittim aldı evrakları baktı baktı bide yök denklik belgesi gerekiyor dedi.Onu nasıl alıcam sorusunun cevabı daha bomba diplomanı alıcan ankaraya götürecen.Çıkmamış diplomanın nesini götürecem 31 ekimden sonra yoklama kacagı olacam 16subatta kadar diplomam cıkmazsada asker kacagı illaki topla bavulunu okul bahanesiyle cık gelme diyorlar.
Mesaj tarihi:
said:

YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMU MEZUNLARINA SEVK TEHİRİ HAKKI VEREN
5713 SAYILI KANUN

AÇIKLAMALAR:
Kanunun amacı; lisans ve yüksek lisans mezunlarının bir üst seviyede öğrenim yapabilmeleri, yurt dışı yüksek öğrenim kurumu mezunlarının diploma denklik belgesi alabilmeleri veya askere gitmeden önce bir iş sahibi olabilmeleri için zaman tanımaktır.

5713 sayılı Kanun gereğince sevk tehiri hakkını kullanmak isteyenler, bu isteklerine ilişkin dilekçe ile bizzat en yakın askerlik şubesine veya posta vb. şekilde kayıtlı bulundukları kendi askerlik şubelerine müracaat ederler. Daha sonra bu sevk tehiri hakkını kullanmaktan vazgeçenler, yine aynı şekilde askerlik şubesine müracaat ederler. Sevk tehiri iptal edilenler, grup numaralarına göre normal sevke tabi oldukları celp döneminde askere sevk olurlar. Normal celp döneminden de önce, yani müteakip ilk celp döneminde askere gitmek isteyenler, erken sevk dilekçelerini bizzat en yakın askerlik şubesine verirler veya posta vb. yoluyla kayıtlı bulundukları askerlik şubesine gönderirler. Bu konudaki ayrıntılı bilgi için, ana sayfada yer alan “Yedek Subay İşlemleri” menüsünden “Erken Sevk İşlemleri” ifadesine tıklayınız.

Yurt dışı yükseköğretim kurumu mezunlarına, denklik işlemleri için denklik başvuru tarihinden itibaren 1 yıl sevk tehiri hakkı verilir. Bunlardan;
a. Lisans seviyesinde denkliği tanınanlara talepleri halinde, denklik onay tarihinden itibaren ayrıca 2 yıl daha sevk tehiri hakkı verilir. Bu iki sevk tehirinin toplam süresi, mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıl sınırını geçemez.
b. Yüksek lisans seviyesinde denkliği tanınanlara talepleri halinde ise, denklik onay tarihinden itibaren ayrıca 1 yıl daha sevk tehiri hakkı verilir. Bu iki sevk tehirinin toplam süresi, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sınırını geçemez.

Mezuniyet tarihlerinden itibaren lisans mezunlarına verilen 2 yıllık ve yüksek lisans mezunlarına verilen 1 yıllık sevk tehiri sürelerinin bitim tarihi, yükümlülerin 35 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihini geçemez. Diploma denklik işlemleri için verilen 1 yıllık sevk tehirinde ise yaş sınırı aranmaz.

5 yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim kurumlarından yüksek lisans (birleştirilmiş yüksek lisans) diploması alanlara da, 2 yıllık sevk tehiri verilir. Ancak, bir yükseköğrenim kurumundan mezun olduktan sonra, aynı veya daha aşağı seviyede bir öğretim kurumundan mezun olanların sevkleri tehir edilmez.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Eğer Ankara gidip işlemlerle ilgilenip birazda para yedirirsen 2ayda alınabiliyormuş.Diplomam ve denkliğim çıktıktan sonra tecili yakıp askere gitmeyi düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Sen ne icin aliyorsun denklik? Yuksek lisans icin almaya gerek yok sanirim Turkiye'de doktora yapmayi dusunmuyorsan veya ekstra tecil etmek istemiyorsan. Cevirisidir postasidir bir suru para, emek ve zaman kaybi gibi gorunuyor.
Mesaj tarihi:
evet Geçen salı sabah gittim Tecil işlemini yaptırmaya.

salı sıra bekledim gelmedi, ertesi güne sıra aldım, çarşamba 1 e kadar bekledim yarım gündü yine sıra gelmedi cumaya sıra aldım.

Cuma günü öğle tatilinden önce sıra geldi, sonra muayneye gönderdiler haydarpaşada oraya gidip geldim, tekrar sıra almak zorunda kaldım imza için, en son 5 de imzayı attılar ve tecilimi aldım.

3 gün. şaka gibi. Ki benimki baya normal prosedürdü terslik falan çıkmadı. Millet sürünüyodu.
Mesaj tarihi:
yanlış bir anlaşılma var bu topikte yanlız. son yoklamanızı yaptırmazsanız asker kaçağı değil yoklama kaçağı olursunuz. ayrıca şubeye göre değişiyor göreceğiniz muamele. zira son yoklama tarihinin üzerinden geçen 1 sene sonra kıçımı kaldırıp evimden 2km uzaktaki şubeye gittim bu pazartesi ve hallettim. dosyanın içinde "bu eşşek işini halletmiştir yoklama kaçağı olarak aranmasına gerek yoktur" yazılı bi sürü kağıt vardı kaymakamlığa gönderilmek üzere heueheu.

yoklama kaçağı olursanız zaten önce kağıt gelir adrese. ondan sonra polis gelir davet eder. bazısı tutup götürür. fiziki durumunuzda sorun yoksa numarasız asker olarak elleriyle teslim ederler birliğe o derece. ondan sonra askerde çekersiniz kaçtığınız günleri.

ama dediğim gibi bir haltta olmayabilir. heyecanı seviyorsanız yoklama kaçağı olun. ben yusuf yusuf gitmiştim pazartesi.
Mesaj tarihi:
Bende gördüm :)
Evet 2 günlük zorlu macera sonrası işlemlerimin bir kısmını biterebildim yarında gata sonrası tekrar gidecem,bugün üsküdardan çıkarken kapıdaki nöbetçiyi kafaladım tesbih götürerek yarın direk sıraya girmeden içeri girecem bakalım gata da kaç saat geçecek ?
Mesaj tarihi:
valla bu e-devlet işi askerlik işlemlerinde ne derece çalışıyor bilmiyorum. açıkçası hastanede ve şubede yaşadığım imza maratonunu düşünürsek nassı yaaa demek istiyorum. bi belge tutuşturur eline sonra bunun git fotokopisini çektir der ama arkasında bulunan fotokopi makinasını senin hayranına kullanmaz. sonra gidersin git astsubaya imzalat der geri getirirsin başka birine kaşelettirir.

hastanede bir kağıdı 3 yer imzalayıp kaşeledi çıldırdım yani. nereye götürsem 10dk bekletip öyle imza ve kaşeliyorlar.

bide en uyuz olduğum şey askeri hastanede besin zincirinin en altındasın sivil olduğundan. sen orda eşşek gibi sıra beklersin askeri gelir girer, asker yakını gelir girer.
Mesaj tarihi:
Esh said:

gata uzmani var burda. ne yaptircan gatada?

askerlik muayenesi yaptıracam birde benim sol omzumda bir rahatsızlık var kaslardan dolayı sürekli çıkıyor bakalım gidecem de kaçta açılır çok beklermiyim en önemlisi oradan üsküdara yetişip artık sınava kadar asker görmeden yaşayabilirmiyim
  • Yeni Oluştur...