ianTHEian Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 tabi dişlerinden kazma yaparlardı:P[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES imzam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 heaeu. dinazor yerine Fildişli kaplan we kurtlar diyelim hehe.[hline]I will never change my mind I will leave it all behind ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 arkadaşlar bundan 1-1,5 yıl önce bu olay bizim okulun newsgroupundan saglam tartışıldı. 500-600 mesajlık bir thread düşünün:) o zaman birçok arkadaş üşenmeyip netten epey bi döküman bulup atmıstı. Şuanda dünyada inşaat halinde bulunan birçok nükleer santral mevcut. Bunların %90 nı da gelişmiş ülkelerde. Yani onlar bile halen bu teknolojiyi elleriyle bir kenara itmiyorlar. Kapatılan nükleer santraller de mevcut elbette ki, mesela Amerika'da birkaç tane kapatıldı. Ancak bunun nedeni bu teknolojinin kötü ve zararlı olması değil, nükleer teknolojinin gelişmesi. Yani adamın elindeki bir santralin üretim kapasitesi 10 katına çıkınca fazlası gereksiz die kapatıyor. Bu arada hatırladıgım kadarıyla mesela Almanya ve Avustralya gibi ülkelerde inşa halinde nükleer satraller mevcut, ki bu ülkeler oldukça üst düzeydeler zaten. Yenisi çıksın da ondan alalım demiyorlar ona ragmen. Burda asıl tartışılması gereken konu. Yenisi veya eskisi değil. Nükleer santralin çevreye ve insanlara verecegi zarardır. Sonucta söz konusu olan insan hayatı ki, bundan hiçbir şey daha önemli olamaz. Ancak gerekli önlemler alındıgında bu teknolojinin zararsız veya min zararlı hale geldigi de gerçek. Gene Sam'in dedigi husus da tartışılmıstı bayagı: Türkiye'de hangi iş dogru dürüst yapılıyor ki bu yapılsın. Napar eder bu işi de elimize yüzümüze bulaştırırız.. Şimdi bu konuda hakim olan düşünce bu işin diğer işlerden biraz daha farklı olması. Yani nükleer santralde çalışacak kişiler tamamen profesyonel ve bu konuda egitimli kişiler oluacaklardır. Zaten dış ülkelerden de bu konuda deneyimli kişiler getirilir işin başına. Sonucta sokoktaki adam askari ücretle nükleer santrale işçi olarak alınmayacak. Tamamen profesyonelce bir çalışma yapılır bu tür hususlarda.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 24 Nisan 2002 22:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 lol ya adamlar gidip dinazorlar lafına takılmış:) ehuaheua Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 türkiyede ? tamamen profesyonel ?[hline]I will never change my mind I will leave it all behind ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 said: Silthanas, 24 Nisan 2002 20:12 tarihinde demiş ki: katliam... savaşta bile kullanılması yanlış.. çünkü; savaş askerler arasındadır... hiroşima ve nagazakiye atılan bombalar ile resmen bir soykırım yapıldı..bir daha tekrarlanmaması lazım...adam süper özetledi öptüm alnından. nükleer silahlar gibi dünyaya yani çevreye zarar veren silahların savaş alanında bile kullanılmaması lazım hiroşima ve nagazakiye atılan bombalar bariz soykırımdır. nükleer silahların ne kadar tehlikeli olduğunu anlamak için 5 dakika fallout oynamak yeterli. nükleer bomba sonrasi hiroşimayı gösteren belgesel bulursanız ve mideniz kaldırıpta izlerseniz vahşeti görürsünüz. etkisi yıllar boyu süren birşey.şiddetle karşıyım.atmayın , attırmayın , yapmaya çalışanları engelleyin.böyle bir gücü kullanmak bu kadar kolay olmamalı.daha birkaç hafta önce pakistanın başkanı hindistana gerekirse nükleer bomba atarız dedi ne bu yahu top mu atıon bu kadar basit bişemi bu.[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 turkiye'nin %80 i adam gibi yasayabiliyor mu ki zaten? biz sanslı kesimiz internete bile girebiliyoruz burada tatrısabiliyoruz ama gerisine baktıgınızda, yok... gelismek icin sart bu gelismis ulkelerde hep yok yani olduda bir hata derseniz turkiye gelisemez zaten 1 gıdım kaale alınmayan zavallı halk bu sekilde surunmeye devam eder kesinlikle bu teknolojiden yararlanılmalı zamanında kılıctan tufege gecerkende o dönem icin cok tehlikeli bir teknolojiydi ancak dünyada baskaları bu tehlikeyi göze aldıgında sen almazsan dünyadan silinen onlar degil sen olursun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LostKnight Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 ben bi cevreciyim greenpeace uyesiyim cevre muhendisligi okuyorum ama atom bombası yaralı be o olmasa fallout un konusu nerden gelcekti dimi ama?[hline]I am a lonely Knight who lost in time Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 said: Silthanas, 24 Nisan 2002 20:12 tarihinde demiş ki: katliam... savaşta bile kullanılması yanlış.. çünkü; savaş askerler arasındadır... hiroşima ve nagazakiye atılan bombalar ile resmen bir soykırım yapıldı..bir daha tekrarlanmaması lazım... +1 tamamen aynısı....[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Until the engine stops! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 said: LostKnight, 24 Nisan 2002 23:50 tarihinde demiş ki: atom bombası yaralı be o olmasa fallout un konusu nerden gelcekti dimi ama?bu söze diyecek söz bulamıyorum.oyun için 100.000 kişi ölmesi güzel oldu demektir bu.[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Had I only known, I would have become a watchmaker. [Albert Einstein's reaction to the bombing of Hiroshima, 6 Aug 1945; some sources substitute 'locksmith'.] [hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 said: invulon, 24 Nisan 2002 20:25 tarihinde demiş ki: caydırı gücden cok gereksiz silahlanma [hline]Press Any Key To Continue bu arada invulon hasta oldum imzana :D[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a BeginingUntil the engine stops! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 enola gay'in (hiroşima'ya bombayı bırakan uçak, ismi pilotunun annesine aittir) pilotunun mantar bulutunu gördükten sonra "aman tanrım, biz ne yaptık?" dediği ve ordudan ayrılıp ömrünün kalanında ruhsal sorunlarla yaşayan bir insan olduğu söylenir. beyaz saray bugün her yıl yaptığı gibi 'ermeni soykırımını' anmış, yorumsuz.. asker dediğiniz kimdir ki? bir savaş çıksa hepimiz askere çağırabiliriz. ikinci dünya savaşı biterken alman cephelerinde 14 yaşında askerler teslim oluyordu. "asker ölebilir sivil kalsın" düşüncesinde bir tutarsızlık yok mu? ceday öyle diyorsun ama amerika ve diğerleri o işe zaten başlamış, aşırı üretim sonucu enerji tüketimleri de katlanmış, (gece çekilen uydu fotoğraflarında dünyadaki ışık kaynaklarını karşılaştırın) batmışlar zaten o işe batacakları kadar. mesele bizim böyle bir ihtiyacımız yokken bunu yapmaya çalışmamız. nükleer enerjiye bir anda bu kadar 'ihtiyaç duymamızın' sebebi birilerinin götürü kapısı keşfetmesinden ibaret. sonuçta bütün santral personeli yabancı olsa ne olacak? nükleer erime değil atık depolanması ve sevkiyatından endişe duyduğumu söylemiştim. torbada uranyum taşıyan polisler, istanbul'un göbeğinde radyum temizlemeye çalışan, cem yılmaz'ın deyimiyle 'elektrondan hızlı koaşn' :p belediye işçilerini unuttuk mu? atık sevkiyatında, depolanmasında çalışan kişiler oxford mezunu mu olacak? dahası gelişmiş ülkeler büyük ihtimalle fırsat bilip para karşılığı atıklarını bize gömdürmeye başlayacak..[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 konu hakkında yorum yapmıycam. "sivil kayıpları" hakkında bir düzeltme yapmak isityorum. Atom bombası sonucu hayatını kaybeden insan toplamı 150bin kadardır. (yaklaşık bir bunun kadar daha sonradan öldü). Savaşın sonlarına doğru Amerika'nın Alman ve Japon şehirlerine yaptığı "halı bombardımanı" sırasında ölen sivil oranı bunun yaklaşık 5-6 katıdır. Ayrıca, atom bombası kullanılmasaydı, japonya'ya giden ve sayıları gökteki yıldızları geçen her bir ada için zaten binlerce kayıp verilecekti. tek bir darbe, bir güç gösterisi. siz de olsanız yapardınız. gunn (gitarını çıkarıp "if you ever go to San Fransisco'yu söyler, mavi bir vosvosa otostop çeker) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 ben atsaydım (yapmam öyle bişe), savaşın başında atardım. Gunn'ın dediği gibi nükleer bombadan öte katliamlarda var tarihte ama bunu konuşmaya başlarsak bitmez. bugün bayaa bir araştırdım ve gördüğüm tek şey bu tartışmalarda bir yere varılamadığı oldu.[hline]BY BIG GUN LOVERS FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2002 Gunn çok haklı, bahsettiği bombardımanların sadece birinin bir gecede tokyo'da 500bin kişinin ölümüne yolaçtığı biliniyor. bunların hepsi insanlık suçlarıdır, atom bombalarından daha az canice de değillerdir. ilk bombanın caydırıcılık için atıldığı söylenebilir belki, (100bin insanın yaşadığı bir şehir değil de göz korkutacak başka bir hedef seçilebilirdi) ama ikinci bombanın atılmasında acele edildiğini düşünenler var benim gibi. ilk bombadan sonra imparatorun komutanları ikna etmeye çalıştığı söyleniyor. ve nesiller sonra radyasyondan ölen, sakat kalan insanları da düşünmek gerek. amerika'nın büyük ayıplarından biridir bu, ne var ki diğerleri ayıpları işleyen rejimlerin aksine amerikan rejimi yıkılmadığı için kimse söyleyemiyor. elbette tarih yazacaktır bir gün.. "gökte güneşten daha parlak ikinci bir güneş parlamıştı.." -hiroşima'dan canlı kurtulabilen bir japon[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaistlinMajere Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 bunu yeni gördüm başkalarının düşüncelerinden etkilenmemek için okumadan yazıorrum atom bombasının ilk kullanıldığı zamanı düşünün 2 ayrıntı var 1.si japona imparator a dokunulmaycağı şartıyla teslim olmaya hazır bnir durumda parçalanmış 2.si atom bombasının yapılırken almanaydan önce olmak isteniyordu ve bunu almanya ya karşı kullanma amacı vardı fakat almanya işgal edilince görüldü ki almanların atom bombasını yapacak imkanları bile yoktu bütün bu lara rağmen atom bombasını kullandı ve hem ilerideki gereksiz soğuk savaşlara yol açtı hem de masum binlwerce insanın canına kıydı ve üstteki maddelerden de anlaşılır ki amerika atom bombasını savaşı kazanmak veya intikam iin değil tamamen deneme için yaptı yeterli mi savaş hakkındaki görüşlerim de var ama yazmayacağım sansürlwenmek istemiyorum[hline]Nasıl yapılmalı ölüm ayini?... Bu ağıt nasıl söylenmeli?... Bu genç yaşta ölen, En sevdiğim insan için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Bir de H-Bomb'lari dusunun? Sadece onun patlatilabilmesi icin oncelikle bir A-Bomb'un patlatilmasi gerekiyor.[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ooofof Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 said: BonePART, 25 Nisan 2002 15:03 tarihinde demiş ki: atom bombasına caydırıcı diyen arkadaslaa bi tek sey anatıyım atom bombasının dustugu yerden klilometrelerce otede bir yerde bi kız cocugu8(daha dogrusukız cocugu kemik ygını) eline kaynasmıs bi porselen bardakla bulundu ne içiyodu belli deil ama bişiler içiyomus işte[hline] E caydırıcı işte.. Hangi ülke başına böyle bir olayın gelmesini ister ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Selam. Annem Türkiye'nin ilk Nükleer Mühendisidir.. aynI zamanda BSEP'te Karadeniz ülkeleri genel sekreteri olarak görev yapmakta ve Risk analizi konusunda da DoktorasI vardIr (Yani hem cevreci, hem nükleerci denebilir..) Annem baya bi cevredir.. DolayIsIyla Nükleer Enerji konusunde bende baya bilgili sayIlIrIm.. Nükleer enerji'nin alternatifi olabilcek bi enerji $ekli yoktur.. AyrIca nükleer enerji en zararsIz denebilcek Enerji Santralleridir.. $öyle ki: 1- Cok temiz ve zararsIz sandIgImIz Hidroelektirk santralleri AkarsularIn yönü değiştiği, önü kesildiği için çook zararlI ve uzun vadede inanIlmaz etkilidir.. Bu hidroelektrik santralleri yüzünden Türkiyedeki nehirlere yavrulayIp yavrular büyüyünce ege-akdeniz üzerinden Okyanus'a giden birsürü balIk nesli tükenmi$,GAP ve çevresinde iklim deği$iklikleri meydana gelmi$tir. 2-Nükleer Santrallerin ürettiği güce alternatif olarak gösterilen Rüzgar değirmenlerinden Nükleer santral'e yakla$abilcek bi enerji üretilmesi icin istanbul'dan ankara'ya kdr 500 metre (5000 yada 50000 de olabilir tam hatIrlayamadIm abartmamak icin az yazdIm) geni$liginde Rüzgar değirmeni cekilmelidir.. 3- Deniz dalgasIndan faydalanmak zaten safsatadIr.. 4- Petrol ve kömür'ün IsIsI yardImIyla elektrik üretimi ise Hem Ekolojik hemde Ekonomik bir faciadIr.. Zira Petrol ve Kömür'e uzun vadede bel bağlamak daha da büyük bir facia.. (50-60 yIl sonra ne kömür kalcak ne petrol.. dünyadaki köür ve petrol yataklarI baya bi sInIrlI, olu$masI icinde 1000lerce yIl gerekli) Bu tip elektrik santrallerine Köür ta$InmasI a$IrI yüklü miktarlara patlamaktadIr.. Cevresinde ise ekolojik hayat bitmi$tir.. deli gibi duman yüzünden 5- Yumruk büyüklüğünde uranyumdan bir apartman'In 5 yIl boyunca Maksimum duzeyde elektrik harcamasI,IsInmasI kIsaca her$eyi sağlanabilmektedir.. 6- $u an'a kadar dunya üzerindeki 100lerce nükleer santralden sadece 1 kez büyük bir kaza meydana gelmi$tir.. o da Cernobil'dir.. 85 yIlIndan bu güne kadar ki Teknolojik geli$me bu tip kazalarIn(kazalar coğul yazdIğIma bakmayIn..) meydana gelmesini neredeyse imkansIz hale getirmi$tir.. 7- KısacasI Düyada önümüzdeki yIllarda enerji KIsIntIsI olmadan elektronik alet kullanabilmemiz,IsInabilmemiz ve diğer her$ey icin Tek ve En ucuz ve En zararsIz,en az riskli Enerji Üretim $ekli Nükleer enerjidir..[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 5000 metre.[hline]I will never change my mind I will leave it all behind ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 said: BonePART, demiş ki: 2 3 agac degil 1 nesilin 3 bacaklı 4 kollu 6 burunlu cıkması demek en ufak hata ayrıca turkiyenin dahada dısarıya baglanması demek mutantlar olustugunda mesela di mi hatta gidip sahile kuralım iyice herke solsun BonePART Cok mantIksIzca konu$mu$sun.. Dunya uzerinde Cernobil haricinde henuz ciddi bi kaza olmadI.. AyrIca Dünyada 6milyar ki$i ya$Iyor ve gungectikce daha da artio sen gözünü acIp kapadIgIn her saniye 30 civarI bebek dünyaya geliyo.. AyrIca dI$arI bağlanmak demi$ssin de $u an Türkiye Fransa'dan yIlda ne kadar elektrik aliyo biliomusun?? Bi sava$ durumunda Fransa bu elektriği kesse nolur peki hic du$undunmu?? Sadece Fransa değil,bircok ülkeden elektrik Rusya ve Türkmen ülkelerinden Doğalgaz ve Petrol aliyoruz.. Nükleer santral ise bağImlIlIktan cok özgürlük getircek bence..[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 said: wanderer1985, 24 Nisan 2002 21:04 tarihinde demiş ki: Nukleer Fuzyon teknolojisinin 15/20 yıla gelistirilecegi ongoruluyor.Bu zaman zarfinda disimizi sikip beklemek daha dogeu geliyor bana. Eheh cok beklersin bence.. Bilimkurgu filimlerinde 2000 yIlInda Arabalar ucuyodu 90'larda yapIlan filmlerde Neden gidip yardIm etmiyosun o Geli$tirenlere eheh, artIk kim geli$tiriosa.. Elini ayagInI cekip onlar yapio demek kolay tabii[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 said: Sam, 24 Nisan 2002 22:19 tarihinde demiş ki: ceday tamam da nükleer santral yaptın mı sonra "aaa yenisi çıkmış daha temiz, ondan alalım" denmez ki. projeler yapılır, onlarca kurulur. sonra temizi çıkar, sen çalışanları kapatmak için 50 yıllık planlar yürürlüğe koyarsın. gelişmiş ülkeler bırakmış olur sen devam edersin. tükiye dışarıya enerji satma gibi hadiselere hiç yeltenmesin, kendimize yetecek kadar yapalım yeter. inek, buğday gibi topraktan yetişen, üretimi risksiz birşey satmıyorsun çünkü. kendi ihtiyacını da hidroelektrik ve doğalgaz ile halleder kısa vadede. bunları geçtik hadi, "ekonomik kriz olmasaydı günde x saat elektrik kesecektik" diyen bakanların yönetimde olduğu bir ülkede neye yatırım yapsan ne olur? bu anlayış elektrik kullanılmasın diye dünyanın en kalitesiz ve en pahalı elektirklerinden birini satıyorsa (voltaj düşmeleri, günde 12 saat kesintilerin normal olduğu bir turizm merkezinde oturuyorum) nükleer enerji gelse ne olur gelmese ne olur? ayrıca nükleer enerji getirmek isteyen yönetimdeki dönen dolaplar hakkında birşeyler yazmak isterdim ama yeri değil..[hline]BY MUTIES FOR MUTIES Yenisi cIkInca santraller yIkIlIp yeniden yapIlmaz.. Varolan santral geli$tirilir.. Zaten o kesintiler olmasIn diye nükleer enerji diyoruz biz de.. Nükleer enerji gelmeden kesinti yapIlmamasI mumkuun değil. $u an geli$mi$ ülkelerin hepsi Nükleer enerji kullanIyo (sözde ilerde kapatcaklar santralleri eheh hikaye.. nasI kapatcaklar, kapatIp karanlIkta oturup ara$tIrma yaparlar artIk eheh) Türkiye'de geli$mek, en azIndan yerini korumak istiyorsa kullanmalI.. Bütün dünya kullanIrken nükleer çöplerini bizim de ya$adIgImIz dünya üzerine bIrakIrken, sadece Türkler nükleer enerji kullanmayIp da dünyayI mI kurtaracak sence?[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2002 said: Silthanas, 25 Nisan 2002 18:35 tarihinde demiş ki: eğer nükleer mühendisi olsaydım,ben de nükleer doğa dostu derdim herhalde...ne de olsa para kazanmak zorundayım :)) adamlar türkiyeye santral yapsalar uranyumu yine onlardan almak zorunda kalmayacak mısın? ayrıca nükleer artıkları da onlara parayla vereceksin..kimse enayi değil ülkesine atıkları bedava sokturacak kadar.. hem alırken hem satarken para gidecek elinden...böylece yine dışa bağımlı olacaksın... bu da bir pazar arayışıdır sonuçta:)sonuçta adamlar ülkemize santral açma teklifinde bulundular ve üstüne para da wereceklerdi.Bunu bilmeyeniniz yoktur herhalde... Para kazanmakla alakasI yok.. Annem devlet memuru. Nükleer santral yapIlInca o daha cok para almicak. $u an Kücük Cekmece Nükleer ara$tIrma merkez'inde Ufak bir Deney reaktorü var (ben kendimi bildim bileli var.. henuz bi kaza olmadI) Tabi ki dezavantajlarI da var nükleer enerjinin ama daha iyi bi alternatif yok malesef.. Bende isterim evime yel değirmeni koyiim ohh bitsin bu i$ ama yok öyle i$te.. Rusyadan daha ne kadar Doğalgaz alcaksIn? Kâr zarar hesabI yaparsan Nükleer enerji daha kârlI.. Sonucta maliyetsiz olmasInI da bekleyemezsin dimi??[hline]Belki Don Ki$ot Deliydi ama, Dev bir canavar sandIgI Degirmene ve Dunyanın en buyuk orduları sandıgı Koyunlara kafa tutacak kadar Cesur ve dürüsttü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar