Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1080p izlenmesi gereken filmler

Bone

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

her monitorun pixel boyutu aynımıki?

aynı ama aralıkları farklı oluyo galiba. Asıl kaç tane pixel olduğu önemli ekranda, mesela demin verdiğim resimdeki 1024×768 büyüklüğünde bir ekranda 800bin pixel var. 1920*1200 bir ekranda 2.3 milyon pixel var. Burdan native çözünürlük flan filan geliyo ama çok baydı bu konular beni.
Sosyal ağlarda paylaş

var tabi yaw, şimdi sen 10mp bir makineyle herhangi bir yerin resmini çek sonra bastırmaya git gerçek boyutuyla(tabi onu basıcak makine çok az) deli gibi büyük bir resim çıkar ortaya. Git duvarına yapıştır.

Mesela şöyle bir örnek verebilirim, bi projemde poster yaptık 1875*1289 pixel'di ve bastırdığımızda ortaya 70cm x 115 cm'lik dev birşey çıkmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yeni bi monitör aldım ama alana kadar baya araştırdım.
piyasada benim gördüğüm kadarıyla konuşuyorum 22"lerin tamamı 16:10dur ve bunda 1080p film izleyemezsiniz. 23" monitörlere baktım 16:9 hepsi.. yani 23" monitörü resmen 1080p için çıkarmışlar baktım gidip, gayet 1080p yani.. aldım direk eve geldim 1080plik filmler cillop gibi oturuyo mükemmel bişey. monitörün kendi orjinal çözünürlüğü de zaten 1920x1080.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yahu pikselin standart bir boyutu, gidin gameboy classic alın bakın. sonra psp alın bakın.

pixel density denen bir olay var ki bu teknoloji geliştikçe yükseliyor, yükseldikçe görüntüler güzelleşiyor. bir ipod touch touch alıp bakıyorsunuz, belirgin çok daha küçük piksel boyutu ekranın hem benim lcd monitörden, hem psp'den. anti-aliasing olmadan varmış sanıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...