MuDo Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Pardon ama o çocuk bile pekeke bizi savunuyor Türk askeri de bizimkilere bomba yağdırıyor diyor.. Çok uzağa değil 10 yıl öncesine gittiğimizde bunların kafasına kurşunu dedem mi sıkıyordu köyleri basıp.. Yazık ki yıkamışlar beyinlerini eşitlik türküsüyle.. pekekesininde özerkliğininde Allah bin türlü belasını versin.. Bu hükümet iktidarda oldukça bu muhalefet böyle devam ettikçe biz bunlara devlette kurdururuz tazminatta öderiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 en ufak bi şekilde ucu pkk ya dokunan herkes ölsün gebersin , soyu kurusun umrumda bile değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yuco Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Merhaba. Dil konusuyla ilgili birşey yazmak istiyorum. Zaten çoğu kişi yazmıştır belki bilmiyorum aynı konu 80 kere dönüyor dolaşıyor. Konuyuda baştan sonuna okuyamadım kusura bakmayın. İlkokulda öğrendiğimiz birşey aslında. Neden dil eğitimidne Osmanlıca'yı, Arapça veya Farsça'yı kullanmıyoruzda yeni bir alfabeyi alıp oluşturmuşuzda onu kullanıyoruz? Bu dillerin yazması, etmesi, anlaması daha zor olduğu için mi gerçekten? Yoksa kurulan yeni devletin ortak bir noktada birleştirmesi gerektiği birçok farklı millet olması gibi gerçekler olduğundan dolayı mı? Türkçe eğitimin amacı bu iken Kürtçe eğitimin amacı nedir? Kürtçe; İngilizce, Fransızca, Japonca, Portekizce gibi farklı devlet dili de değil. İlkokullarda okutulması neden? Bugün Kürtçe eğitim tartışmak isteyenler, yarın ülke içinde pasaport tartışmak isterler. Bu pkk konusunda ne kesin konuşuluyor. Hayırdır sorması örgüt kurulurken, gelişirken orada mıydınız? Pkk'ya ucu dayanan herkesin, sadece isteyerek veya beyni yıkanmış olduğu için mi örgüte katkıda bulunduğunu gördünüz? Devlet yetersiz, eksik, sorumsuz kalmış olabilir fakat bunlar yalnızca kimlikle ilgili mi? Artık insanlar 'uygun olmayan' amaçlarını açıkça söylüyorken artık bunları tartışmak bile yersiz. Gerçekten çözüm üretmek isteseler içinde 'dil', 'kimlik' olmayan birçok çözüm sunmuşlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 sadece kurtlere anadil egitimi verilmesi diger azinliklara karsi esitsizlik olur, o yuzden yapilmasi iyi olmaz. butun azinliklarada anadil egitimi vermek pratik degil. liselerde unilerde her azinlik icin ayri ayri secmeli ders mi olacak? peki kim verecek o dersleri? kac ogretmen lazim olacak bu is icin? ya butce? hic dusundunuz mu bunlari? sacmalamayin lutfen. herkesin kendi cocuguna aile ici dil egitimi vermesi cok daha iyi bir cozum. ekstra egitim talebi olursada daha cok kurs felan acilir. haaa ama dtpnin derdi uzum yemek degilde bagciyi dovmekse aynen devam etsinler. mantikli, cozum taraflisi aciklamalar yapip tansiyonu dusurmek yerine "sokaklari dar ederiz", "acilimlari begenmezsek ayriliriz" gibi komik laflar etmekle sorun cozulmuyor. "kimse kurtce konusamiyor =(" diyen arkadasida kutluyorum, 80'lerden zaman yolculuguyla gelmis herhalde. edik: Languages of Turkey buyrun bu da turkiyede konusulan butun dillerin listesi. turkiye(asya) ve turkiye(avrupa) olarak ayrilmis iki liste var. hadi buyrun ogretin =)))))))))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Northwestern Kurdish ogretiriz iste? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Sam said: Efrasiyab said: İnsanlar daha nasıl özgürce "Kürt" kimliğini açıklayacak? Bİz kürdüz Devlet hakkımızı yiyor babo diye dolanan insan dolu. Bu ülkede TÜRKÜM demek suç artık, TÜRKÜM dersen FAŞİSTSİN; IRKÇISIN, kürdüm dersen, vah gariban, ezilmiş mağdur oluyorsun... ZAFERE SELAM! ZAFERE SELAM! ZAFERE SELAM! hep bu untermensch'ler yüzünden sıkıntı çekiyor türkiye zaten. :( ekleme: yine de ciddi bir cevap vereyim. şu forumda daha türklere veya türk kimliğine yönelik sataşma içeren tek mesaj görmüş değilim. öte yandan türkiye içinde yaşayan, vatandaşı olan değişik etnik kökenli insanlara karşı hakaret, sataşma GANİ. daha bu başlıkta kaç tane böyle mesaj silindi, atanlar ceza aldı. bütün bunları görmezden gelip, kelimenin tam anlamıyla ırkçılık yapana ırkçı deyince (hani "rektuma rektum denmeli" görüşünde değilim ama daha kibar kelime de yok aynı anlamı görecek) bir acındırma, bir duygu sömürüsüdür gidiyor. türklüğüyle övünen insan bir kere ırkçı yaklaşımlara uzak durur, karakterine yakıştıramaz. türk halkını da kafatasına göre değil de karakterine göre tanımladığını söyleyen insan gene böyle çirkin söylemlerden uzak tutar kendini. türkün karakteri başka etnik kökenlere hakaret etmek midir? bunu mu yakıştırıyorsunuz siz türk insanına? Budur (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Yuco said: Yoksa kurulan yeni devletin ortak bir noktada birleştirmesi gerektiği birçok farklı millet olması gibi gerçekler olduğundan dolayı mı? Türkçe eğitimin amacı bu iken Kürtçe eğitimin amacı nedir? Kürtçe; İngilizce, Fransızca, Japonca, Portekizce gibi farklı devlet dili de değil. İlkokullarda okutulması neden? su kisma katiliyorum ben de. chpnin 9 yil onceki acilim listesinde katilmadigim tek nokta dil egitimi zaten yani kurtce dil egitimi olmali evet, ama universite duzeyinde olmali bence. zorunlu egitimin ortak resmi dilde verilmesi cok onemli butunluk acisindan. ancak kulturun ve dilin korunmasi adina talep olmasi durumunda sadce kurtce degil, diger etnik gruplarin dillerinin de bolumlerinin acilmasinda yanlis birsey yok bence burada da talep konusu devreye giriyor; bu tur tartismalarda en standart soylemlerden biri 'neden sadece kurtce, diger etnik gruplar ne olacak' muhabbeti. daha once de soylendi oysa; 12 milyon kusurluk bir kurt nufusuyla, en babasi 2 milyonu bulmayan diger etnik gruplarin karsilastirilmasi cok mantikli degil. kaldi ki kurtce dil egitimini savunup sonra -talep olmasi durumunda- lazcaya karsi cikan olacagini sanmiyorum, o yuzden bunu bir celiski olarak gosteren argumanlar yaratmaya calismak anlamsiz ote yandan kimlik tartismasina karsi cikmak, 'asimile olsunlar efendi gibi, yormasinlar bizi' demekten cok farkli gelmiyor bana, o bakimdan mesajin sadece ilkokullarda dil egitimiyle ilgili kismina katiliyorum edit; carpitilmadan ekleyeyim bari, lazim bu aralar; kimlikten kasit yukarida birkac mesajda verilmis pasaport ornegi gibi abukluklar degil. kulturun korunmasindan bahsediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 @masterhaplo kürtçe temel eğitim (eğitimin kürtçe diliyle yapılması) konusunu dtp içinde birkaç kişi dışında kimse söylemedi. hele bu forumda hiçkimsenin ağzından çıkmadı. geçin artık şunu yahu. dönme dolap gibi ikide bir aynı noktaya getirip durmayın konuyu. 99. tekrar olacak ama hadi bi kez daha yazayım. gerçi yine anlaşılmayacak yine tekrar tekrar yazılacak ama olsun. yazalım, hadi bi de bol yazalım: eğitim müfredatı içinde seçmeli kürtçe dersleri de olsun. isteyen alsın istemeyen almasın. buna ilaveten akademik düzeyde de kürt dili ve edebiyatı enstitüsü kurulsun. nefr ve diğer arkadaş ilköğretimi kısmına karşı çıkmışlar. ben de zaten ilköğretim dememiştim. diyenler vardır. ama ortaöğretimden bahsediyordum ben seçmeli dersler sözkonusu olduğunda. işte zaten uzlaşma denen şeyin çerçevesi de budur. birisi der ki ilkokuldan başlatalım. ben derim diğer dil öğretimi dersleri gibi ortaöğretimden başlatalım. başka bir görüş akademik düzeyde olsun der. sonra oturulur mantıklı olan, işe yarar olan bulunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Kürt nüfus 12 milyon değildir arkadaşlar 5 milyon civarı olduğu tahmin ediliyor. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=194974 Bilimsel veri ise yazıda bilimsel verilerde mevcut bir kaç kaynakdan hemde. Bu DTP'nin son planı, dersim isyanını bile bir kürt isyanı diye göstermeye çalışdılar. Amaçları ülkedeki Kürt vatandaşlarının sayısını şişirmek. Yanlış anlaşılmasın bu ülkede bir tane bile Kürt vatandaşımız olsun ve ona ayrımcılık yapılsın baskı yapılsın onada karşıyım. Aynen ülkedeki Kürt Nüfusunu olduğundan fazla göstermeye çalışanlar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 evet, sufi nin de dediği gibi dil eğitimi konusunds yanlış anlamalar var. dtp yi bilmiyorum da, bu uzlaşma çabası konularında chp dahil hiç kimse doğuda eğitimin ana dili kürtçe olsun demiyor. aynı ing. fran. alm. gibi okullarda okutulan seçmeli yab. dillerden biri olsun deniyor. üniversitelerde bölüm olsun deniyor, bir de en fazla, aynı ing. alm, v.s, eğitim veren özel okullar gibi kürtçe eğitim veren bir iki özel okul olabilir, isteyen çocuğunu o okullara yollar deniliyor. aslında hiç kimsenin bu konuda net görüşü olduğunu sanmıyorum. ama sonuç olarak kürtçenin öcü gibi görülen, yasaklanan, yok sayılan bir dil olmaması savunuluyor anladığım kadarıyla ki bana da çok mantıklı görünüyor, nüfusunun az sayılmayan bir bölümü kürt lerden oluşan bir ülke için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgurtrk Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Olaylara "dinci-şeriat taraftarı-yasakçı demokrat" ve "özgürlükçü" arkadaşların gözünden bakınca her şey gayet net. Geçmişte çok değil 10 yıl önce bu tip savlara hayal diye bakanların ülkemizizn geldiği noktaya bakması yeter. Bir taraf 86 yıllık bir intikamın peşinde, her yerde ve her şekilde Cumhuriyeti ve Atatürk kazanımlarını yok et.Kamplara ayır sonra "bak tek ortak yanımız dinimiz" bunlar bizle aynı dinden.Sanki dünyada birbirini katleden müslüman gruplar-devletler olmamış gibi. Öteki taraf, uçurumun 10 metre berisinde ayaklarını kanla ve etle toprağa dayamış Türkiye Cumhuriyetini adım adım yuvarlamak derdinde.Aramızdaki safdillerde bu isteklerin "sınırlı" veya sonlu" olacağı aymazlığında. Başı, ortası veya sonu(sonlanırmı!) kanla örülecek oyunlar... Edit:yazım hatası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 ozgurtrk crit çıkardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Birde Dünyanın diğer kalan kısmı ütopyaları gerçekleştirmiş, herşey toz pempe değil. Tek sorun Türkiyede değil, eğer durum artık dayanılmaz bir noktaya gelince artık - doğru veya yanlışın ötesinde - bir taraf seçilecek bunun içinde kimse kimseyi suçlamasın, meşru müdafaa denilen bir durumda sözkonusu her iki taraf içinde. Elbette doğru olan seçilmeli ama insanlık tarihinde kaç kere doğru seçildi acaba, ülkeler haklı veya haksız kan ve mücadele üzerine kurulmuştur. Bundan dolayı tarihi kazananlar yazıyor bu şu anki dünya gerçeği. Güçlü olan kazanıyor evet ve kimse sen güçlüsün diye mızmızlanmasın, çünkü zayıfda gücü eline geçirinde güçlüden bir farkı kalmayacak bun hepimiz biliyoruz. Sadece mücadele şekli değişir, savaşdan ekonomik mücadeleye kadar. insan hakları vs bunlar olması gerekeni ideali temsil ediyor, ama şu an ki mevcut durum bu değil. Eğer dtp elindeki fırsatı değerlendiremez pis oynamaya başlarsa o zaman karşısındakininde pis oynamasına seyirci kalmak zorunda. Çünkü pis oynayan göze alıyor bazı şeyleri. Belkide DTP gerçekden ciddiye alınmıyor olabilir, sonuçda temsil ettiği kesim belli aldığı oy oranı belli, diyabakırda 1 milyon kişi bekledikleri barış günü etkinliğine 90 bin kendi deyimleriyle 200 bin kişi katılmasından belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 aynı dar mantığın tekrarından başka birşey söylememişsin ozgurtrk. biz evil veya aptal şeriatçı liboşlar yaşasın kötülük diyerek altını oyuyormuşuz ülkenin. inanılmaz büyük bir yanlışın içindesin. kimse kimseye birşeyler lütfedip vermiyor. zaten onun olanı ona vermekten başka birşey yok ortada. kim kendisini bir başkasından ne hakla üstün görebilir ki onun annesinden öğrendiği dili ancak belli şartlarda konuşmasını isteyebilir? edit: ha bak law açıklamış hangi hakla istendiğini: güç bende olduğu için istiyormuşum kürtlerin oturup bok yememelerini... kalsın abicim. ben yokum yanınızda. /edit ancak dar kafalı insanların bunu anlaması mümkün değil. işte bu aynı dar kafalı insan güneydoğuda doğunca pkkya gidiyor, batıda doğunca "şerefsiz satılmışlar" diyor. kafa aynı kafa, şartlar başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgurtrk Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Göz olanı akıl olacağı görür.Bazı arkadaşların "demokrasi-insan hakları" adına gayet tabii olarak kendilerinde bulunduğunu söylediği şeylerle, duyduğumuz, okuduğumuz ve gördüğümüz isteklerin aynı olduğunu gösterin bana?Referanslarınız dtp , mister turk, bebek katili ya da "pekekeli ablaları abileri" olan gençler de olabilir, sayelerinizde kendileri muhattaplarımız oldular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozgurtrk Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Cin Şişeden Çıktı Sevinin geniş kafalılar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Artık her iki taraf kendini tekrardan başka birşey yapmıyor.Zaten bu açılımın içeriği belli olmadan yapılan tartışmalar,ağlamalar ve verecen sopayı mantığında ilerliyor. Benim tahminim açılım sonucunda; pkk siyasallaştığına,dtp o siyasallaşma olduğuna sevinecek.Zaten hiç bir yapıcı yaklaşımlarının olmaması,aksine provakatif davranmaları bunun kanıtıdır. Bir de siyasi anlamda uç görüşlerin,güçlenmesini kaçınılmaz olarak görüyorum. Tabi bu temelsiz sorunlarla uğraşılırken,kalkınma eğitim gibi asıl sorunlar rafa kaldırılacak TERÖR sorununda düzülme olmayacak. Gerçi açılımın içini bilmeden bunları yazarak risk alıyorum,belki bir eğitim ve kalkınma seferberliği başlıtılacak.Ağaların hakimiyetine son verilecek,teröristlerin teslim olması ya da ölmesi sağlanacak.Dağa çıkışın önü kesilecek. Ama zor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Şu anki açılım denen sürecin , isteklerin ve endişelerin ortaya dökülmesi , konuşulması ve tartışılması aşamasında olduğunu hala anlayamayan arkadaşlar var. Aşama bu ve tartışılması gerekiyor en doğru olan da budur. Karşınıza tartışılmadan bir formül gelmesi dahamı hoşumuza gidecekti sizce ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Sam said: Efrasiyab said: İnsanlar daha nasıl özgürce "Kürt" kimliğini açıklayacak? Bİz kürdüz Devlet hakkımızı yiyor babo diye dolanan insan dolu. Bu ülkede TÜRKÜM demek suç artık, TÜRKÜM dersen FAŞİSTSİN; IRKÇISIN, kürdüm dersen, vah gariban, ezilmiş mağdur oluyorsun... ZAFERE SELAM! ZAFERE SELAM! ZAFERE SELAM! hep bu untermensch'ler yüzünden sıkıntı çekiyor türkiye zaten. :( ekleme: yine de ciddi bir cevap vereyim. şu forumda daha türklere veya türk kimliğine yönelik sataşma içeren tek mesaj görmüş değilim. öte yandan türkiye içinde yaşayan, vatandaşı olan değişik etnik kökenli insanlara karşı hakaret, sataşma GANİ. daha bu başlıkta kaç tane böyle mesaj silindi, atanlar ceza aldı. bütün bunları görmezden gelip, kelimenin tam anlamıyla ırkçılık yapana ırkçı deyince (hani "rektuma rektum denmeli" görüşünde değilim ama daha kibar kelime de yok aynı anlamı görecek) bir acındırma, bir duygu sömürüsüdür gidiyor. türklüğüyle övünen insan bir kere ırkçı yaklaşımlara uzak durur, karakterine yakıştıramaz. türk halkını da kafatasına göre değil de karakterine göre tanımladığını söyleyen insan gene böyle çirkin söylemlerden uzak tutar kendini. türkün karakteri başka etnik kökenlere hakaret etmek midir? bunu mu yakıştırıyorsunuz siz türk insanına? nerenden öpsen bilemedim sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Başbakan herşeyi konuşmaktan korkuyormuş.Öyle her yapacakları şeyi dile getiremiyormuş.Bir de böyle'' evet başbakan da korkuyor '' diyor.Böyle gizli kapaklı, söylenemicek bişey yapmak isteyenin kimse arkasında durmaz.Ne istiyorsa artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 linke bastim ve karsima su goruntu cikti http://img106.imageshack.us/img106/6412/adszac.png kavram kargasasina girdim KURTARIN BENI ZUEAHAHAHAHAAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venaprincess Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2009 Aaaaaaaaaaaa micky mouse =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar