Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Admin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Esh said: trafodan elektrik çekiyorum gunluk 170kw ortalama aktif-endüktif 2000 lira her ay kafadan. e hiç harcamasan da kapasitiften düdüklüyolar. aq boyle sistemin. kopmanzasyon şart bu arada günel enerji panelleri işi çok kazandırıcak bu sene, firma mı kursam :)
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 efsane kapak olmuş yalnız eagle_dnz said:
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Sağlam zam gelmiş yav. Akvaryumu karanlık günler bekliyor.
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 sg-1 said: onun vatandaşa yansıması % 6-7 civarı olacak diye duymuştum. ama yine de sağlam zam. açılım kapsamında güneydoğuya bedava elektrik verilsin, yazıktır günahtır ezilmiş kürt kardeş... OH WAIT!!! zaten diyarbakırda elektrik cok ucuz ki kacak kullanım yaygın rte en azından vergi parası almak icin elektrigi nerdeyse bedavadan verio.
Esh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 aquila said: alternatif enerjilere yönel. aga 200kw günlük alternatif enerji üretimi ve depolanmasının maliyeti 150.000 lira gibi bişi.. en ucuz güneş paneli işte, o bile döşenzi. Verimlilik %15 olunca güneş enerjisi sübvansiyon olmadan yapılmaz aga.
Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Olan yine AKP fakirlerine oluyor yazık lan adamlar hem oy veriyor hem eşek yüküyle para ödemek zorunda kalıyor. Sonrada nerde görülmüş böyle hizmet diye bağırıyor televizyonlarda. Nasıl bir hayat görüşleri var merak ediyorum. Yakında mum yakmaya başladıklarınıda görürüm umarım çok eğleniyorum bunları gördükçe (: Bol bol zam gelsin.
suvras Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 @nes.. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16805902
Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Yeni stilimi daha şimdiden sevmeye başladım (:
Joker Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 said: Elektrik zammı halkı doğrudan ilgilendirmiyor Enerji Bakanı Yıldız, vatandaşa yansıyacak olan elektrik zammının yüzde 10 civarında olacağını söyledi 04 Eylül 2009 Cuma, 09:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toptan elektrik fiyatına yapılan yüzde 21,08'lik zammın vatandaşı doğrudan ilgilendiren bir rakam olmadığını bildirdi. Bakan Yıldız, A.A muhabirine yaptığı değerlendirmede, EPDK'nın bugünkü kurul toplantısında TETAŞ'ın toptan elektrik kilovat saat satış fiyatının yüzde 21,08 oranında artırılması başvurusunu onayladığını hatırlatırken, ancak bunun bazı basın ve yayın organları ile kamuoyunda vatandaşın kullandığı elektriğe yapılan bir zam oranı şeklinde yanlış algılandığını kaydetti. Söz konusu zammın toptan elektrik fiyatına yapıldığının altını çizen Bakan Yıldız, bunun vatandaşa yüzde 21,08 şeklinde değil, yüzde 10 civarında bir zam şeklinde yansıyacağını ifade etti. ben biliodum böyle bişi olacağını, bazı patiler gene fail oldu. biraz araştırın haber'i yayınlamadan.
Joker Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 enflasyon oranındaki zam yapılması gereken zamdır zaten. adamın aldığı paranın değeri düşüyor, haliyle geçen sene kazandığı paranın aynısını alabilmek için düşen para değeri kadar zam yapıyorki geçen sene aldığıyla aynı parayı alabilsin.
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 seni forumun kara cahili ilan ediyorum. bye
cemad Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 enerjide büyük krizlere gireceğiz daha iyice artacak bu fiyatlar. şu ekonomik kriz olmasaydı enerji krizindeydik. nükleer santrale şimdi başlasan 5 yıl sonra üretime geçersin ve türkiyenin artan enerji ihtiyacını sadece 1-2 yıl dengeleyebilir sonra yeniden enerji krizine gireriz. neyse konudan fazla saptım:D kısacası önümüzdeki dönemde daha büyük zamlar gelecektir
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Joker said: enflasyon oranındaki zam yapılması gereken zamdır zaten. adamın aldığı paranın değeri düşüyor, haliyle geçen sene kazandığı paranın aynısını alabilmek için düşen para değeri kadar zam yapıyorki geçen sene aldığıyla aynı parayı alabilsin. ee sence çalışana da her sene o enflasyon oranında zam yapıyolar mı? kriz nedeniyle bu sene zam alamayan işçiler bile var. ama adamlar zam alamadı bizde normal yaşam şartlarına zam yapmayalım demiyolar. cidden saçmalamışsın hangi Türkiye'de yaşıyosun sen
Joker Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 konuyla ne alakası var şimdi işçilerin, dugyu sömürü mode on. ben bişi anlatıyorum, siz başka bişi. adam geçen sene saattığı elektriği x değer se, aynı değere satması için enflasyon oranında zamn yapması lazım. doğru mu deil mi?
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ne alaka duygu sömürüsü ile. gelen para da değişiklik olmayıp giden para da değişiklik olursa zam mam yapmaları doğru değil. he not olarak: yemişim enflasyonunu
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Tabi canim insanlarin hayat standartlari cok dusukmus, o parayi insanlar odeyebilirmiymis, onlar da enflasyon kadar zam aliyormuymus kim sallar Joker? Kriz kimisine soktu cikardi, kimisine bi soktu cikarmadi, kimisinin de etkilenmemek icin boyle enflasyon kadar (tenis topu,elektirik kablosundaki fiyat degisimi falan) zam yapmasi lazim.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Bazen insan o kadar cahil olur ki ben senin aldıgın parayı 1 arttırıyorum ama senden aynı ihtiyaçların için 5 fazla alacağım dendiğinde bile savunur :)
Joker Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 neyse olayı kavrayamamışsınız yada popülist yaklaşıyorsunuz. ben burda capitalizm'in dinamiği hakkında konuşuyorum. aldığınız zam yetersizdir haklısınızdır, o ayrı bi tartışma konusu. arabayla vurup öldürdüğün adama zaten bana borcu vardı iyi oldu demek gibi bişi.
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Absolut said: Bazen insan o kadar cahil olur ki ben senin aldıgın parayı 1 arttırıyorum ama senden aynı ihtiyaçların için 5 fazla alacağım dendiğinde bile savunur :) %48 bide nesinin %60 ı vardı onu da ekleyeyim dedim.
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 yerim senin ''capitalizm'in dinamiği'' açıklamanı. savunduğun şey tartışılcak bişey bile değil. adamın maaşı 750 tl gideri (zamlar yüzünden) 1.000 tl ay sonu GG. al sana capitalizm'in dinamiği
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 bence sen fail oldum de geç. daha makbule geçer
Öne çıkan mesajlar