behran Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 eve forumlarından alıntıdır: Edited by: RAW23 on 02/09/2009 13:11:06 I been having a pretty good time playing the markets in the two weeks since starting as a trader (playing eve for 1 month before that as well) and thought I would share some advice for new traders whilst taking the opportunity to brag a little and bask in the warm glow of my pixellated success. I started trading with 30mil in the bank from mission running. However, my very first day gave me a boost that has kept me smiling ever since. I started my trading career as a hauler, finding trades with the trade finder on Eve Central. About the fourth haul of my first day, I saw a trade with a 100% profit margin moving contaminated nano. I could buy 10000 units at 5000 and sell them at 10000. That would be a sweet 50mil profit! But i didn't have enough money for this, so I asked a friend whop had recently brought me into his corp for 15mil for 20mins to cover the shortfall, checked the buy order in Jita with my alt to make sure it was still there (I can't emphasise enough the importance of doing this whenever possible as a hauler) and then ran the cargo to it's destination, heart beating and mouth dry, terrified that someone would have filled the order by the time I arrived. But it was not to be - i unloaded onto the buy order and, like magic, had more than doubled my capital. When i told my friend about this he, somewhat overestimating my eve market knowledge, offered to loan me another 250mil to see what i could do with it. I payed him back 5 days later and still had 500mil plus a shiny new battleship in the garage. In the next week i made another billion for myself and 150mil for corp members who invested another 600mil in me. However, i now find myself with almost too much money. I had been finding good tradable margins by using the eve central trade finder as a guide - if something regularly has enough of a buy/sell differential to make hauling worth while that tells you that you can make even more money on that route with your own buy and sell orders. Despite this, and some other new projects I have in the pipeline, about half of my profit still comes from the first five items i started trading in. These have good margins and excellent volumes but I'm struggling to find other areas in which i can make more than say 20-25% per week on my investments. I now manage over 2.5bil, but could make half my profits from just 800mil or so of that. Could anyone suggest (obviously broad and non-specific) any areas that an aspiring trillionaire should be looking at getting in to? (Hint to aspiring traders - set your alts up as a single trading company network and keep one in Jita). http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1171035
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 USTAD Cok sagol bu paylasım ıcın (bırde turkce olsaydı tadından yenmezdı google da cevırdım ama yarım yamalak tabıı)
behran Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Kısaca özetlersek; Adam oyuna başlayalı 1 ay olmuş ve trader olarak 2 haftadır devam ediyormuş. Görev yaparak kazandığı 30m ile başlamış işe. İlk olarak hauler olarak başlamış EVE Central üzerinden trade leri bularak. 4. Taşımasını yaparken “contaminated nano” dan %100 kar ettiğini fark etmiş.10.000 üniteyi 5000 e alıp 10.000 e satmış. Böylece yaklaşık 50m kar etmiş. Bu iş için fazla parası olmadığından onu kendi corpuna aldıran arkadaşından 15m almış. Alt karakteriyle jita dan buy order ina bakmış ve sonra kargoyu hedefine taşımış.sattığ zaman elindeki mevduatını 2 ye katlamış. Bu olayı arkadaşın anlattığında akradaşı onun market bilgisini ciddiye almamış ve bunu tekrar yapabilirmi diye 250m para vermiş. Aldığı parayı ona 5 gün sona ödemiş ve cebinde 500m para ve kendine ait yeni bs’ı varmış. Sonraki hafta kendi için 1 bil. ve 150m da ona yatırım yapanlara vereceği parası olmuş. Eve central I kullanarak çok parası olmuş. Şuanda 2.5 bil parası varmış ve haftada %25 kar edicek yeni yatırımlar arıyormuş. Fikri olan varsa paylaşmamızı istiyor zatalileri : )
Gimli Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Da eve centralın problemi, oyuncuların update ediyo olması market bilgisiin. Yani biri update etmiyosa, ordaki bilgiler yalan yanlış olabiliyor
behran Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 o nedenle zaten adam dioki mutlaka alt charınız jitada olsun
Gimli Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 ama öyle bi durumda, haul edeceğin yeri de gitmeden kontrol edebiliyo olman lazım :) Tek yere hakim olmak da yetmiyo ki boşa yol kat etmemek için
Sarp99 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 400-500 milyondan az paran varsa oradan oraya koşuşturup al sat yapmak iyi para getiriyor. Ama ortalıkta çok köpekbalığı da dolaşıyor. Oradan ucuza al buraya sat tarzında işlere ilk başladığımda, ki elimde 10-15m param vardı, salvage materialler üzerine çalışacağım bu konuda uzman olacağım dedim. İlk başlarda çok da güzel karlar elde ettim. 15m'yi bir haftada 30-40m'ye getirdim. Sonra çok güzel bir ticaret yolu buldum. Hek'ten aldığım galiba broken drone trans gibi bir malzemeyi ki 3500 ISK gibi bir paraya alıp 8-9 jump ötede 5000 ISK'ya satıyordum. 8-9j ötedeki bu istasyonda da 5-10,000 adetlik alım emirleri gırla gidiyordu. Sell orderların hiç fiyatına bakmadan çatır çatır alıp gidip orada malı boşaltıyordum. Üçüncü uçuşumda, 4000+ ISK gibi bir paraya aldığım 12,000 adetin üzerinde malı boşaltmaya gidince "Hönk" oldum. 5000'lik buy orderlar'ın hepsi uçmuş piyasa bir anda normale dönmüştü. O ana kadar elde ettiğim karımdan 3-4'm zarar ederek o maldan çıkmak zorunda kaldım. Son 5-6 aydan beri karlı olacağını düşündüğüm salvage malzemelere, ana merkezlere uzak istasyonlardan düşük fiyatlardan 3j öteye kadar buy orderlar verip bir hafta bu malları toplayıp hafta sonunda da Jita'ya gidip anında satıp, geri dönüp yeniden buy order veriyorum. Her ne kadar şu anda piyasa çok çalkantılı olsa da, %10-%15 arası kar marjım oluyor. Rekabetçi olursam fiyatları sürekli izlersem, ki bu iş güç nedeni ile çok seyrek olabiliyor, günde 150-200m ISK'lık mal satın alabiliyorum. Ama USTURA KEMAL'in operasyonu ilginç geldi. Bu manipülasyonu Amarr, Jita, Oursulaert gibi belli başlı istasyonlarda seçilen bir T2 üründe, koordineli olarak üç dört kişi aynı anda başlatırsa çok hoş heyecanlar yaşanabilir. ;)
Öne çıkan mesajlar