Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 yıl sonra buğday alerjisi

ohyeah

Öne çıkan mesajlar

Delikanlı adam aslan sütü içer zaten. Bide buğday yok diye ekmek yiyemeyecek değil, mesela ben mısır ekmeğini daha çok severim normal ekmekten.

Olm sen git eve ekmek makinası al kendine mısırdan patatesten ekmek yap ehue. Yarımsız geçmez bu hayat. Bıçakarasını da artık mısır hamuruyla yaptırırsın pideciye asd
Sosyal ağlarda paylaş

wiki'de şöle bişi buldum;

* Yasak Yiyecekler

Buğday,arpa, yulaf, çavdar, irmik, malt ve bunların nişastaları, hidrolize sebze, bitki proteinleri, bunlardan yapılmış sirkeler, soya soyu, değişik aroma ve kıvam arttırıcılar ve bütün bunlardan yapılmış ürünler.

* Öneriler

Mısır, Pirinç, Patates, Darı, Amaranth, Nohut, Ayçiçeği, Keten, Susam, Haşhaş, Kara buğday.

ayrıca geçmiş olsun insan belirli bi süre sonra alışıyor, ben de diyabetliyim az çok anlarım halinden.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:

buğdaya alerjim oldugunu yeni öğrendim.. genel olarak internette çölayak hastalıgı vs ile ilgili bişiler buldum ancak aynı şeyler deil sanırım. genel olarak bu alerjiye ait vücutta çıkabilecek sorunlar yada en uç noktalar nelerdir?

bu hastalık babamda var. dediğin gibi belli bi süre sonra çıktı, bende de olma ihtimali var. henüz ciddi bi belirti görmediğim için tahlil falan yaptırmadım gerçi neyse.

şimdi, babam buğday - arpa - yulaf yiyemiyor direkt. bira yok, kurabiye yok, viski yok hazır yiyecekler yok, börek yok, kek yok, ekmek yok, bi sürü şey yok.

hazır yiyeceklerde genelde katkı maddeleri nedeniyle sorun çıkıyor. bir de bu hastalık alerji olarak geçmiyo ne alakaysa. bazı vakalarda gluten (buğday arpa ve yulafta bulunan ve bu hastalığın tepki gösterdiği protein) alımı durduktan bi süre sonra düzelme gibi olaylar olabiliyor, ama az tabii bu.

bu arada, dondurma yok, ama mado dondurması var. sade donurma vs. gibi. çeşitler. ayrıca çikolatalı dondurma da yasak. mesela, algida ürünlerine özellikle gluten katmadığını belirtiyor, ama garanti de vermiyor. yani külahsız (kutu) sade dondurmasını yersen bişey olmaz, ama adamların üretim denetimi bunu kapsamadığı için garanti vermiyolar.

hazır yoğurt da genelde yasak diyebiliyo doktorlar, ama bazı markalar yenebiliyo. ayran da aynı böyle.

salçalara gelince, yanlış hatırlamıyosam tat marka salçada gluten yoktu.

lüks marketlerde (demtaş, mmmigros vs.) çölyaklılar için makarna falan gibi icatlar var. ithal olanlarının fiyatı kol gibi. bi de çok acaip şekilde belediye halk ekmek üretimi glutensiz kurabiyeler var. ayrıca eti'nin pronot adıyla sattığı portakallı kurabiye var.

daha detaylı bişeyler yazarım aklımda bunlar var şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

BloodyBeast said:

BonePART said:

olm yarim ekmek yok
dusun
hic bisi yarimekmek yiyemicen
sucuk
tost
kofte

durumde yok

belden aşşa vuruyosun

sucuğu ve benzerlerini ekmeksiz de yiyemiyo, bahsettiğim nedenden dolayı : hazır yiyecek, katkı var.

köfte de hazır olmayacak, ve ekmeksiz hazırlanacak. (ki bunu anca evde bulursun)

ayrıca dışarıda yemek yemek çok zor iş. direkt tavuk ızgara falan söyleyebilirsin, pilav desen şehriyesiz olmak zorunda, çorba içmeye kalksan terbiyelendiği için içine un katılıyor...
böyle gidiyo liste.

Babam patates - pirinç ve mısıra abanıyo. mısır - pirinç unu kullanılıyo yemeklerinde. hastalığı ilk teşhis edildiğinde (baya geç oldu bu) ekmeksiz yemeye alışkın olmadığı için ekmek yerine patates yiyordu, direkt göbek yaptı.

Bilmeyenler için açıklayayım; bu hastalıkta ince barsaktaki emici doku, bu gluten denen proteine reaksiyon gösteriyor ve gluten ortamda bulunduğu sürece işlevini yitiriyor. böylece ne yersen ye, beraberinde glutenli bişeyler varsa aynen boşa gidiyor.

Ayrıca diyete başladıktan sonra glutene tepkisi iyice şiddetlendi babamın. baileys içti bi kere neyden yapıldığını düşünmeden, dili kabardı anında midesi altüst oldu falan...

Bi de şey var, dışarıda restoranda falan yerken garsonlarla çok saç baş yolacaksın :)

olayı anlattığında "tamam abi şehriyesiz pilav getiriyorum" diyip yemeğin üstüne pide koyanlar, "çorbada un var mı?" diye sorduğunda alınan aşçılar... sdfsdf eğlenceli :D
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

BloodyBeast said:

BonePART said:

olm yarim ekmek yok
dusun
hic bisi yarimekmek yiyemicen
sucuk
tost
kofte

durumde yok

belden aşşa vuruyosun

sucuğu ve benzerlerini ekmeksiz de yiyemiyo, bahsettiğim nedenden dolayı : hazır yiyecek, katkı var.

köfte de hazır olmayacak, ve ekmeksiz hazırlanacak. (ki bunu anca evde bulursun)

ayrıca dışarıda yemek yemek çok zor iş. direkt tavuk ızgara falan söyleyebilirsin, pilav desen şehriyesiz olmak zorunda, çorba içmeye kalksan terbiyelendiği için içine un katılıyor...
böyle gidiyo liste.

Babam patates - pirinç ve mısıra abanıyo. mısır - pirinç unu kullanılıyo yemeklerinde. hastalığı ilk teşhis edildiğinde (baya geç oldu bu) ekmeksiz yemeye alışkın olmadığı için ekmek yerine patates yiyordu, direkt göbek yaptı.

Bilmeyenler için açıklayayım; bu hastalıkta ince barsaktaki emici doku, bu gluten denen proteine reaksiyon gösteriyor ve gluten ortamda bulunduğu sürece işlevini yitiriyor. böylece ne yersen ye, beraberinde glutenli bişeyler varsa aynen boşa gidiyor.

Ayrıca diyete başladıktan sonra glutene tepkisi iyice şiddetlendi babamın. baileys içti bi kere neyden yapıldığını düşünmeden, dili kabardı anında midesi altüst oldu falan...

Bi de şey var, dışarıda restoranda falan yerken garsonlarla çok saç baş yolacaksın :)

olayı anlattığında "tamam abi şehriyesiz pilav getiriyorum" diyip yemeğin üstüne pide koyanlar, "çorbada un var mı?" diye sorduğunda alınan aşçılar... sdfsdf eğlenceli :D

Boşa gittiği için de vücut devamlı rejimde zannedip kendini yağ emilimini maksimum seviyede tutuyor ve devamlı kilo alıyorsun. Benim sorunum buydu.. Yemeyeceklerimin listesini aldım bugun ne yiyebileceğim die düşünüorum
Sosyal ağlarda paylaş

evet 2 tipi varmış. ben 1.tipim baban ise 2. Benim az da olsa emilimim varmıs bağırsaktan ancak bazı şeyleri hiç ememiyormuş . Dolayısıyla vucut eksikliğini hissettiği şeyler için devamlı kendini korumaya çalışıp yağ emilimini çok yüksek seviyelere çıkarmış
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...