Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni başlayanlara birkaç cevap...


karabocek

Öne çıkan mesajlar

SSS;
Yani oyun hakkında sıkça sorulan sorular bölümümüzüde açmış bulunmaktayız...

Burda yeni başlayanlar için sadece birkaç tefek bilgi vereceğim.
Ama başka sorularınız varsada bu topic altına yazabilirsiniz,elimizden geldiğince yardım etmeye çalışacağım(ız.).

Sorular ;
1.Oyunda Nasıl Konuşulur ?
2.Oyunda Nasıl Kişiyle Özel Konuşulur ?
3.Vendorlardan nasıl alım/satım yapılır ?
4.Level kasmak için level'a göre canavarlar nelerdir ?
5.Level atlamak için kaç EXP kaldığını nereden görürüz ?
6.Trade yani oyuncular arasında nasıl eşya,para değiş tokuşu yapılır veya nasıl özelden birşey satılır.
7.Stat point nedir ? Hangi stat ne işe yarar ? Her level atlandığında kaç stat point verilir,bu stat pointleri nereden yükseltebiliriz ?
8.Oyundaki bazı merak ettiğiniz eşyalar nelerdir ?
9.Skill nedir ? Belli başlı skiller nelerdir ?

Vee cevaplar :) ;

1.Oyunda konuşmak için "enter" tuşuna basmaniz gerekiyor,ondan sonra mesajinizi yazabilirsiniz.Fakat oyunda enter'a basmak pek moda değil diyebilirim çünkü daha çok özel mesajla haberleşiliyor."Enter"'a basarak konuşmak daha çok alım satım işlemlerinde yapılıyor.Örnek : Satılık Full Plate Armor ve Silahlar,Inn hostesin yanındayım...En ucuz burda gel gel :).

2.Oyunda özel mesajla konuşmak için chat ekranının altında >Private adlı birşey vardır bu tuşa basmadan önce kimle konuşacaksanız o adamın üstüne bir sol klik yapmanız gerekmekte.Daha sonra açılan pop-up'dan konuşabilirsiniz...

3.Vendorlardan alım satım yapmak için öncelikle yanlarına gidip üstlerine bir kez sol klik yapmanız gerekiyor daha sonra o vendoru seçtiğinizi belirten yeşil bir çember oluşur o vendorun altında ve bundan sonra o vendora sağ klik yaptığınızda bir pop-up açılır orada "I want to trade" gibi şeyler olur.Eğer alım satım yapmak istiyorsanız "I want to trade"'e basacaksınız.Daha sonra beğendiniz eşyayı çantanıza doğru sürüklemeniz yeterlidir.(Fiata bakmaya unutmayın.).Satmak içinde tam tersi çantanızdaki eşyayı vendor için ayrılmış bölüme iteceksiniz...

4.Bu soruyu fazla uzatmayacağım,eğer siz levelınızı yazarsanız( kimin kaçıncı level olduğunu bilmediğim için .). ben size gerekli açıklamayı yapacağım.Fakat birkaçını yazayım;
Level : 1-2-3 Worm.
Level : 4-5-6 Bandicoot- Carrion Grawler.(Veya öyle bişey :).).
Level : 7-8-9-10 Snatcher-Small Bulcan.
Level : 10-11 Kecoon,Kecoon Exile,Wild Bandicoot.
Level : 12-13 Bulcan - Kecoon Fighter.
Level : 14-15 Bulture.
Level : 16-17-18 Giant Bulcan - Werewolf.
Level : 19-20-21 Direwolf - Orc Watcher.
Level 21'den itibaren Bred'e gitmenizi tavsiye ederim.Direwolf'lar orada ama Orc Watcher kesecekseniz oyuna başladığınız şehirde var.(Orc Watcher keserken yanınıza heal potion almayı unutmayın,biraz güçlüdür :) .).

5.Level kasarken birdahaki level için kaç experience(deneyim) kaldığını sol tarafda en yukarda yeşil bir bölüm vardır orada %0 veya %60 gibi bir sayı yazar oyuna ilk başladığınızda bu %0'dır.Level kasarken her canavar öldürdüğünüzde bu yüzde artar ve %100 olduğunda yeni level'a atlarsınız ve o yeşil kutucuk %0'lanır tekrar.

6.Oyuncular arası alım/satım,eşya ve para değiş/tokuşu için sağ altta Trade adlı bir tuş vardır.Kimle trade'e girecekseniz o kişiye sol klik yapıp o tuşa basmanız yeterlidir.Ancak trade ekranının açılması için o kişiye giden mesaj'a onay verilmesi gerekmektedir.Eğer kişi iptal ederse trade'i,trade yapılamaz.

7.Stat point sizin UO'daki gibi karakter özellikleri gibi birşeydir.
6 türlü stat vardır bunların temelleri aşağıdaki ilk 3'üdür ;
A.STR
B.DEX
3.INT

A : STR,İngilizce karşıtıyla Strenght anlamına gelmektedir yani gücünüzdür.Strenghtiniz arttıkca vuruş gücünüz artacaktır.Aynı zamanda STR'si yüksek olan biri daha zor ölür.Savaşcılar için en gerekli stat'tır.Büyücüler için çok gerekli olmamasına rağmen her ırk'ın ve class'ın belirli miktar STR'si olmalıdır.

B : DEX,İngilizce karşıtıyla Dextery anlamına gelmektedir,vuruş hızınızı yükseltir.DEX'i 30 olan bir adam saniyede 2 kere vuruyorsa DEX'i 100 olan adam saniyede 5 kere vurur.Ancak vuruş hızınız elinizdeki silahın hızınada bağlıdır.Savaşcı'lar ve Paladin'ler için,STR'den sonra en gerekli stat'tır.

C : INT,İngilizce karşıtıyla İntelligent anlamına gelmektedir,savaşcıların fazla ihtiyaç duymamasına rağmen büyücüler için en gerekli stat'dır.Bu stat'ınız yüksek olursa büyü yaptıktan sonra yeni büyü için fazla beklemeniz gerekmez çünkü her büyü attığınızda int'iniz düşer.Bu int zamanla gene yükselir,yani mantığı şudurki ne kadar yüksek olursa o kadar ardarda büyü yapabilirsiniz,aynı zamanda INT'iniz arttıkca,büyüyle sağladığınız damage'iniz da artar.Yani INT'i çok yüksek olan bir büyücüyü uzaktan kimse tutamaz :).

8.Oyunda merak ettiğiniz fazla eşya olacağını sanmıyorum sadece 2 tane önemli eşyayı açıklamak isterim.Bunlardan biri bazılarının kollarında görüyorsunuzdur mor veya mavi bantlar olur.Bu bir klan'a girilince verilir.Klan'ların simgesidir.Nasıl UO'da Order veya Chaos Kalkanları varsa Guild kurulunca burdada böyledir.B
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...