Venator Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Ceronibo said: Theghosthand said: İzlemek isteyen demedim izlemekten zevk alan dedim.Kusura bakmayın ama canlı işkence görüntülerinden zevk alan , birilerinin bağırsağı deşmek isteyen adam sadisttir.İki iki daha dört. Venator benim cevabım bunaydı araya senin mesajın girmiş. bak bana göre de mesela "Sokaktaki Recep abi için de aynı şeyi söyleyebilecek misin?" argümanı çok zayıf kalıyo. daha önce de çok fazla kere tekrarlanmış, recep abinin içinde varsa bu, o filmi izlemeden kurtlar vadisini izleyerek veya karşıyaka-göztepe maçına giderek de içindekini çıkarabilir. aynı muhabbet her kurtlar vadisi lafı geçtiği zaman da çıkıyor. ortaya atılan sav: dizide polat adamın kafasını kesiyo sora insanlar birbirinin kafasını kesmeye başlıyo. hadi bakalım çık çıkabilirsen içinden. şiddet her yerde. bir filmi izlemeden de bunu görebiliyoruz. ve bu filmlerdeki şiddetin etkisi her bireyin üstünde farklı oluyo. sana etkisi bana etkisi, şiddet sahnesi içeren filmleri yasaklayalım o zaman toptan sir'ün bahsettiği gibi. her film sanat mıdır sorusu da, sanat sanat için mi sanat toplum için mi sorusu gibi bişi, çok uzun tartışıp sonunda bir ortak payda bulamayabiliriz. edik: ha ingilizler bu kadar ince eleyip sık dokuyosa bi bildiği vardır, sansürlemişlerdir bu filmi. vay ak nasıl sansürlerler diye düşünmüyorum yani Hayır kurtlar vadisi tartışmasına girmeyeceğim. Benim amacım "toplumu parçalayıp bölüyorsunuz" ya da "bak izledi kafasını kesti" ya da "bu tip şeyler huzursuzluk çıkarır" değil. Herhangi bir film olsun, kitap olsun insan içine çıkınca ister istemez yayılacağı. Kendi kitlesini oluşturacağı. Şimdi kurtlar vadisinde oluşan kitleyi her ne kadar beğenmeyenler olsa da onlardan zaten var. Ama mesela bu filmdeki kitle var mı toplumda? Ya da olması isteniyor mu? Pokeman örneği kusura bakmayın ama çok saçma. Birşeyi yanlış anlayıp da çıldıran vatandaş olacaktır, bunu enlgeyemeyezsiniz. Ama bazı şeyler gerçekten de insanları rahatsız edebilir. Yani sıkıysa elinize tüfek verip bir vietnam'a falan gönderseydik oradaki manzaraları görseydiniz. Gelenlerin bir kısmının gerçekten çıldırdığını biliyoruz. E sinema koltuğu farklı mı farklı tabii. Ama görüntü yeteri kadar etkileyici ise gayet de etkileyebilir. Daha farklı bir örnek vereyim. Recep abinin içinde varsa zaten yapacaktır diyorsunuz. Bu argüman diyor ki yani insanın yapacakları önceden zaten bellidir, dışarıdaki etkileri geçelim. Peki o zaman. Hitler diye bir manyak çıktı zamanında, şöyle ya da böyle bizim gibi yetişkinleri öyle bir gazladı ki adamlar 3 yıl içinde sokakta yahudi gördüler mi öldürüyorlardı. Yani burada film falan yok. Ama medya aracı yine abi aynı şey. O zaman film yoktu gazete vardı, oturumlar vardı vs vs. O şekilde adam sapıkça fikirlerini alman halkının aklına kazımayı başardı. E ama sizin argümanınız diyordu ki "zaten alman halkının içinde vardı, Franfurt-Hamburg maçında olay çıkacağına sokaklarda çıktı"... Haa bu film o kadar tehlikeli mi, belki öyle belki değil. Ama belirli bir çizgiyi aştı ise "bişey olmaz ya" demek yerine adamlar demek ki riske girmek istememiş. Hani RTÜK olsa memsi gözüktü diye sansür koysa argümanınızı anlarım ama değil abi. Ha bir de Recep abi için hala garanti veremiyorsunuz. Veremezsiniz çünkü. "Gitsin karşıyaka maçında yapsın." Bence de yapacaksa orada yapsın azgınlığını, ama belki adam sadece küfrecekti şimdi bu filmi de izleyince iyice gaza geldi rakip taraftarı belki evire çevire ölesiye dövdü. Yapacağına garanti yok ama yapmayacağına da yok. Bu tip olayları araştıran bilimsel çalışmalar da var, ve onlar gidip de "yok arkadaşım 100 kişiye en vahşi filmleri izlettik ama hiçbir etki göremedik" demiyorlar. Yine de, kişisel özgürlük için gayet de geniş bir kısmına tolere ediliyor ama bir yerde çizgi çekilebilmeli yoksa sınır falan kalmaz zaten alakasız adamlar manyak filmler çekip de herkese dağıtmaya başlarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Gene aynı şeyi tekrar edeyim.Korku veya gerilim sevenlere bişey dediğim yok.Şu filmi izleyen budur dediğim bişey de yok.Sadistin herkesce bilinen tanımını söyledim.Sadece bu kişilere yönelik film yapmanın yanlışlığını söyledim. Bu filmde sadece gerçeğe yakın ve ayrıntılı işkence var yanlış mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Venator, Recep Abi'de zaten senin tabirinle o "bir seyi yanlis anlayipta cildiran vatandas" zaten. Film oldugunun bilincinde olan kisi zaten "sadist" olarak izlemez o filmi. Kurmaca olundugunun farkinda olan kisi zaten ordaki herhangi bir sahnede birinin aci cekmedigini aksine para kazandikalrinin muhtemelen filmi cekerkende geyigin dibine vurduklarinin farkindadir. Oha ne kadar gercekci yapmislar adamlar zuh zuh dan oteye gecmez tepkileri. Ha adam akil hastasidir, vardir icinde vahset, o recep abi gider matrixi izler alir eline tufek hoplaya ziplaya milleti tarar. Olay filmde degil hasta bunyelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 bende pek etkilenmem film oldugunu bilirimde bu biraz baska , sacmalik ve igrenclik derecesinde. cocugumun bu filmi izlemesini, bilmesini, arkadaslarinin izlemesini, anlatmasini, konu olmasini, filmin gectigi ortamlarda bulunmasini, bu filmden zevk alan arkadaslarinin olmasini istemezdim sahsen. bunu izleyen ve zevk alan kisinin benim hayatimda yeri yok. korkarim ben o insandan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 'içerde' diye bi fransız filmi izlediydim.çok enteresandı.bu filmide bulmak lzm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 NoTwisT said: Venator, Recep Abi'de zaten senin tabirinle o "bir seyi yanlis anlayipta cildiran vatandas" zaten. Film oldugunun bilincinde olan kisi zaten "sadist" olarak izlemez o filmi. Kurmaca olundugunun farkinda olan kisi zaten ordaki herhangi bir sahnede birinin aci cekmedigini aksine para kazandikalrinin muhtemelen filmi cekerkende geyigin dibine vurduklarinin farkindadir. Oha ne kadar gercekci yapmislar adamlar zuh zuh dan oteye gecmez tepkileri. Ha adam akil hastasidir, vardir icinde vahset, o recep abi gider matrixi izler alir eline tufek hoplaya ziplaya milleti tarar. Olay filmde degil hasta bunyelerde. Hayır, yanlış anlamışsınız. Üstüne yukarıda örnek verdim. 1930-40 yılları arasındaki almanların çoğu "manyak/hasta ruhlu" mıydı o zaman? O yüzden mi çıldırdılar? Hayır abi, birçok medya ürününden etkilenmişlerdi. Çoğu senin benim gibi adamlardı eminim ama bak ne oldu sonuçta di mi. İstisnai durumlar ile, yeteri kadar baskı ve etkilenme altında etkilenecek insanların durumu farklı. Birşeyi çok fazla izleyip, yaparak abartmak var (pokemon durumu) öte yandan zaten filmin kendisi sorunlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Hitlerin olayi cok farkliydi, ust duzey propaganda, milliyetci duygulara verilen gaz , biz vs onlar dayatmasi, karsi cikanlarin idami/kaybolmasi/vatan haini ilan edilmesi, devlet baskisi vsvs gibi ust duzey tahrikler var orda. Filmle hitlerin propaganda+dayatmasini bir tutamazsin, cok uc olmus bu ornek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 "RTUK GIBI DEGIL BU ADAMLAR ISIN BMEMNESINI YAPMIS" dediginiz adamlar da vahset var konu yok sonunda motive aciklanmis ama biz yeterli bulmadik o yuzden yasakliyoruz diyen adamlara boyle kral gozuyle bakmanizi anlamiyoum. Avrupa insaninda bir allaha yakinlik mi var saniyosunuz onu da bilmem de su aciklamasiyla kendi birikimini 2'ye katlayabilecegini dusunen adamin ben birkimini 8'e katlarim kusura bakmayin. OOO ADAM INGILIZMIS KESIN SUPER BILGILIDIR. Geciniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 attığım bütün mesajlarda sansürün vehametinden bahsettikten sonra ingilizler sansürlemişse haklıdır hacı imajında olmak istemem. ha BBFC üyeleri RTÜK üyelerinden daha bilgi brikimine sahip insanlar mıdır. bence kesin öyledir, ondan ayrı bi önünde ceket ilikleme durumum yok avrupalılara karşı. bu filmin sansürlenmesinin açıklamasını da açıp okumamıştım. daha önce de belirttiğim gibi bu 5 senede sansürledikleri 3. film. ve diğer fimlerden biri gerçek hayvan, insan işkence, öldürme vidyolarından oluşmaktaymış. bu derece az sansür uygulanırken benim düşüncem bu filmin sansürlenmesinin bir psikolojik sosyolojik kaygıdan çok ticari, siyasi bir sebepten olabileceğiydi. sen de bilgili bi insansan seni de kutluyorum xeanin ne diyim fdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 NoTwisT said: Hitlerin olayi cok farkliydi, ust duzey propaganda, milliyetci duygulara verilen gaz , biz vs onlar dayatmasi, karsi cikanlarin idami/kaybolmasi/vatan haini ilan edilmesi, devlet baskisi vsvs gibi ust duzey tahrikler var orda. Filmle hitlerin propaganda+dayatmasini bir tutamazsin, cok uc olmus bu ornek. Seçilene kadar nefesi kokuyordu ama adamın. Bir şekilde propaganda ile halkı korkutarak kendini seçtirmedi mi? O kısımdan bahsediyorum ben. Öte yandan başından beri belli değil miydi yazdığı hapisteyken yazdığı kitapta yahudilerden nefret ettiği, avrupanın yarısına savaş açma niyetinde olduğu (lebensraum meselesi). Yine de alman halkının büyük çoğunluğu adamı takip etti. Nazizm esasında 1920de 3-5 adamın kurdugu bir akımdı. 1930lara kadar da hapislerde süründüler, hiç kimse kaale almıyordu; ama bir şekilde o "kültür"ün yaşamasına izin verildi ve 30ların depresyon ortamında çok verimli bir şekilde büyüdü. 10 yıl boyunca yavaş yavaş uyudu ama sonradan patladı. Aynısı herhangi bir akım için geçerli olabilir. Bugünden başlasak aşırı sadist filmleri göstermeye belki şu anda birşey olmaz ama 30 yıl sonra bu birikimin patlamayacağını kim iddia edebilir? Sadece bir filmle kalmayacak çünkü, bu film tutarsa bundan etkilenen başka bi tane daha yapacak onun kitlesi olacak da derken uzayacak işte. Siz bu filme sansür koyarak diyorsunuz ki "hayır arkadaşım buraya kadar". Hadi bu örnek yetmediyse, başka bir tane vereyim. İkinci dünya savaşında amerikan ordusu normandiya'ya çıkartma yapacak askerler için savaşın gerçeklerine hazırlanmaları amacıyla Salerno'da bir video çekiyor. Gerçek bir savaş sırasında hiç kesilmeden çekilen bu görüntüler daha sonra izlendikten farkediliyor ki bu tip videonun askerler üzerinde ters bir etkisi olabilir ve proje rafa kaldırılıyor. Sonradan bu filmin normal dağıtımı oluyor (ismini de bir hatırlayabilsem), ama düşünün yani. Koca askerler savaş geçirmiş adamlar böyle bir filmden rahatsız oluyorlar, hele bir de amaç tam olarak gerçekleri ve o vahşeti göstermek olduğu halde. Savaş geçirmiş askerler üzerindeki etkisi böyleyse bu filmin, hiç düşünmüyor musunuz acaba herhangi birisi için nasıl olabilir? Ya hadi, gidip de ad hominem yapmayacam ya da CAPS İÇİNDE BAĞIRMAYACAĞIM, onun yerine meraklıysanız direk bu konuda yayınlanmış yayınları öneriyorum. Mesela: http://sitemaker.umich.edu/brad.bushman/files/ba09.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar