Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupada Futbol 2009-2010 sezonu

sleepingdeath

Öne çıkan mesajlar

yahu kural yuvarlak bir kural.
o ingiliz hakemi de kendine göre yorumlamış. ayırca 2 mesaj önce sen demiyor muydun ingiltere inanılmaz hakem hataları oluyor diye? al işte o inanılmaz hakem hatalarını yapan hakemlerden biri savununca senin fikrini nasıl çark ettin.

ucu açık bir kural, hakemin insiyatifi dahilinde gol geçerli. iptal falan gerekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

golü ilk gördüğümde ben de geçerlidir diye düşündüm de, sonradan bi ton "hakem hocası" çıktı meydana. hakikaten çok da ucu açık duruyo. ayrıca ingiltere'de hakem hatalarının konuşulmaması falan yalan. korkunç hatalar oluyo, gayet de konuşuluyo. ha bizdekiyle kıyaslamıyorum, ama gayet de mesele oluyo işte.

o değil de futbolla ilgili amerikalıların kaynaklarını göstermeyin yine de ya. klasik olacak ama: kızların erkeklerden daha iyi futbol oynadığı ülkeden bahsediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

sende biraz kavram karmaşası olmuş. bu tip hakem hatalarından dolayı maç tekrar edilmez. tabii ki son söz hakemin, doğru ya da yanlış olması sonraki aşamada sadece hakemi ilgilendirir. bu hakem hatasıdır.

kural hatası olayı apayrı, maç tekrarını gerektiren teknik hatalar.

ben maç tekrar edilmeli demiyorum. kural, kural kitabında net bir ifadeyle belirtmiyor olabilir ama hakemin tek dayanağı kural kitabı değildir. bir nevi olması gerekeni söylüyorum. zaten ingilteredeki hakemler bile benim söylediğimi söylüyor, karşı çıkan da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Roqq said:

Böyle gider Benitez şutlanır sanırım. :)

Şuradan konuya devam edersek,zaten şutlanması gerek.

Şimdi kulüp borç batağı içinde falan anladık,iyi güzel ama sen Liverpool'sun lan,kadroda

Arbeloa'nın 4 milyon euroya satılması ayrı bir saçmalıkken,Xabi Alonso'dan gelen tüm parayı da Glen Johnson ve Aquilani'ye verdiler.

Üstüne Sami Hyypia'yi verip Kyrgiakos'u alıyorsun.Bu transfer aslında gidenin yerini doldurabilecek seviyeye yakın yapılmış tek transfer bence bu sene ki,

Bunun yanında kanat adamlarında sıkıntı yaşıyorken gidip Pennant'i elinden kaçırıyorsun ki gittiği takımda Zaragoza,

Kanatlardaki adamlara bakıyorsun Riera,Babel,Kuyt,Benayoun,belki Aquilani arada sırada geçer.

Bakıyorsun kanat oyuncusu dediğin 4 elemandan 2 tanesi forvetten bozma,yeri geldi mi oraya kayıyor.Ha kanatlarda da harika görev yapıyorlar orası ayrı konu ama,Benayoun ve Riera kalıyor böylelikle sana,

Forvet desen Torres ve Voronin var,Leto'yu kiraladılar seneye büyük ihtimal geri gelecek ama bu sene böyle,arada Babel geçse forvete forvetin tüm yükü yine Torres'e kalıyor.

Orta sahası gerçekten kaliteli ve laf söylenmeyecek şekilde,Mascherano,Gerrard,Aquilani ve Lucas bu yükü kaldırabilecek adamlar,Lucas belki olmazda :)

Defans desek bence asıl sorun burada ki gerçekten tecrubeli ama çok ağır adamlar var.İngiltere ligi gibi bir yerde kek gibi avlanıyorlar.Glen Johnson'in performansı şimdilik iyi gözükse de o adama ne bilim,hiç güvenmiyorum ve bence Arbeloa'yı elde tutmak için herşeyi yapması gerekiyordu Liverpool'un,

Sonuca gelirsek bu saydığım adamlar dışında bşka adam yok takımda,al işte bu hafta Gerrard ve Torres'te yoktu,takımda yoktu.Liverpool sadece bu ikisinden oluşuyor,şampiyonlar ligi kaldırmış bir takımın bu kadar kötü bir biçimde kadro rotasyonu sıkıntısı çekmesi anlaşılır birşey değil,

Gerçi şu da var ki kulübün ABD'li sahipleri maddi sıkıntıya çare bulmak için birkaç Arap alıcıya kulübün hisselerinden bir kısmını satacağı söyleniyor ki bu da gelecek para ile de borçların bir kısmının kapatılıp ara transfer döneminde de bir kaç büyük transfere imza atılacağı yönündeki görüşleri çıkarıyor.

Her ne olursa olsun Liverpool çok kötü durumda ve bir şekilde toplanması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Liverpool'un senelerdir yaptığı tek düzgün transfer Torres'tir.Transfer politikasından mı yoksa başka bir sebepten midir bilinmez,bu takım düzgün adam almıyor arkadaş.Belki takımda yıldız istemiyorlar.Bence bu durumun baş sorumlusu,senelerdir takımın başında olan Benitez'dir.Bu kadar taraftarı ve tarihi olan bir klubü,2.sınıf bir takım olmaktan öteye götürememiş(Samp Ligi sampiyonlugu dısında) bir zattır kendisi.Sonuçta düzgün oyuncun olmadan kupa kaldırmak zordur ve Liverpool'un mevcut kadrosuyla kupa kaldırması çok zor görünüyor.Bir Liverpool sempatizanı olarak içimiz kan ağlıyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Revenge said:

2.sınıf bir takım olmaktan öteye götürememiş(Samp Ligi sampiyonlugu dısında) bir zattır kendisi.
Oksimoron tadında. bi de CL finalini unutmayalım ayrıca.
Liverpoolun bu seneki kadrosu Torres+Gerrard'a fazlaca dayalı, gerisi rakiplerine göre çok zayıf. Ciddi paralar dökemeyince, Arsenal gibi anaokulu çocuklarından 11 çıkaramıyosan, durum bu ama ister istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspar said:

Revenge said:

2.sınıf bir takım olmaktan öteye götürememiş(Samp Ligi sampiyonlugu dısında) bir zattır kendisi.
Oksimoron tadına

Son premier lig şampiyonluğunu 1990 yılında almış bir takımdır Liverpool..Avrupa'da bir yerlere gelmesi onu otomatikman 1.sınıf bir takım yapmaz.Porto da Şampiyonlar Ligi'ni almıştı zamanında.. 1.sınıf bir takım olmak,her maçın mutlak favorisi olmak ve diğer 1.sınıf takımlara üstünlük kurabilmekten geçer.Malesef kimse Liverpool bu sene şampiyon olur,veya Liverpool bu maçı kesin alır diyemiyor artık.Çünkü takım 2-3 oyuncudan ibaret.Gerçek bu
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sene Liverpool hisselerinin %50 si satılmamış mıydı ? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?

Kadroya baktığımız zaman, her mevkisine 1 tane kaliteli oyuncu lazım. Orta saha göbek hariç :) Herkesin dediği gibi, Gerrard + Torres olmadan sanki 2. sınıf bir ingiliz ekibine dönüşüyor takım.

Her yıl Avrupa'da başarılar elde eden bir kulüp, nasıl bu hale geliyor anlamak mümkün değil. 2 ihtimal var; ya Benitez transfer konusunda hatalı, ya yönetim beceriksiz.

Yılların Liverpool'unu, tıpkı Milan gibi rezil bir halde görmek kötü birşey. En sevdiğim takımların başında geliyor Liverpool.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathFinger said:

Şaka gibisiniz. Golün iptali gerekir. Maçın iptali gerekmez. Görmedim balona çarptığını der yani hakemin kendi yaptığı insancıl hatadır. Kural hatası 3 kere sarı kart göstermektir,tacı ayakla kullandırmaktır vs.
ee kime diyorsun bunu daha önce söylendi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha satılmadı hisseleri ama satılacak,Araplar çok büyük miktarlar dökmeye ve kulübün borçlarının önemli bir miktarını ödemeyi teklif etmişler.Amerikalı sahipleri de büyük ihtimal kabul edecek deniyor.

Ya bir yandan bakıyorsun neredeyse aynı Liverpool geçen sene şampiyonluğa oynadı,7-8 maçlık bir beraberlik serisi olmasa açık ara fark şampiyonda olacaktı.

Neredeyse aynı takımın bu seneki hali de ortada,

Elinde adam yokken sağa sola adam satıp kiralamak mantıklı birşey değil.Leto'yu gönderiyorsun anladıkta geçen sene bu çocuk neredeyse tüm sene yattı,geçen sene yollasaydın ...

Tek Leto'luk iş değil bu tabii ama bilmiyorum,Benitez iyi teknik direktör ama transfer konusunda ciddi derecede başarısız.
Sosyal ağlarda paylaş

Revenge said:

Kaspar said:

Revenge said:

Oksimoron tadına

Son premier lig şampiyonluğunu 1990 yılında almış bir takımdır Liverpool..Avrupa'da bir yerlere gelmesi onu otomatikman 1.sınıf bir takım yapmaz.Porto da Şampiyonlar Ligi'ni almıştı zamanında.. 1.sınıf bir takım olmak,her maçın mutlak favorisi olmak ve diğer 1.sınıf takımlara üstünlük kurabilmekten geçer.Malesef kimse Liverpool bu sene şampiyon olur,veya Liverpool bu maçı kesin alır diyemiyor artık.Çünkü takım 2-3 oyuncudan ibaret.Gerçek bu

1990'dan beri şampiyon olamamak ülke tarihinin en başarılı takımı için kabul edilemez bir durum tabii ki fakat, bu 19 yıllık döneme Manchester United'ın en iyi döneminin, Arsenal'in "Invincible" kadrosunun ve ortada olmayan bir Chelsea'nin oligark desteğiyle peydah olmasının payı yok değil.Liverpool, tarihinin en güçü Manu-Arsenal-Chelsea'siyle boğuştu çoğu zaman.Geçen sezon çok yaklaştılar onun dışında doğru dürüst ikincilikleri bile yok.Fakat Liverpool'u Avrupa için 1. sınıf kategorisine sokmazsan da UEFA pot sisteminde gayet sokuyor, Liverpool 1. torba takımıdır ve kıtasındaki çoğu takıma senelerdir üstünlük sağlıyor.Smicer'le, Hamann'la, bizdekinin yarısı kadar oynamayan Baros'la, formsuzlukla boğuşan Kewell ile şampiyonlar ligini aldılar ve üstüne koyarak Gerrard önderliğinde her sene Avrupa'da adında "final" geçen turlarda yer aldılar.

Benitez mükemmel bir taktisyen ve maç fixerıdır, o yüzden eleminasyonlarda rakibini dış sahada bile bozguna uğratacak sol yumruğu her zaman hazırlar.Fakat Premier lig için daha geleneksel olması gerekiyor, bu da onun rotasyon delisi yapısına ters.Chelsea veya Arsenal genişliğinde bir kadroyla anlarım ama Liverpool gibi rotasyonu domino taşlarından farksız dinamiklerle birbirine bağlı bir takımda saçma puan kayıplarına neden oluyor bu.
Sosyal ağlarda paylaş

@Revenge: Liverpool son kez lig şampiyonu olduğunda Premier Lig yoktu, doğrusu o olacak hatta. O kadarı gayet açık.

Şunu kastediyorum, Benitez geldikten sonraki dönemde (2004-05ten geçen sezona bakarsan) Liverpool Şampiyonlar Liginin en istikrarlı 3-4 takımından biri. E Barça dışında gerisinin İngiliz olduğunu düşün, yap hesabı biraz. İsimli takım dersin mesela Real Madrid falan, en son Benitez gelmeden önceki sezon 2. turun ötesini gördü, bunu da düşün.
Bu mudur yani 2. sınıf takım olmak? EPL şampiyonu olamadı diye Liverpool'u 2. sınıf yapmak baya ayıp ya.

Daum'un Fenerbahçesi gibi bakmayın şu İngiliz takımlarına. Ligde şampiyon olamadı gibi bir kıstasın olacağı yer değil pek. Mourinho da Chelsea'de Avrupa Kupası almadı, e onlar da mı adam değil şimdi.

Şu kısmı tamam, bu sene Liverpool kriz mriz her şeyi yok sayıp bakınca çok başarısız transfer yaptı, oraya tabi ki itirazım yok. Voronin'i gördükçe ben de saç baş yoluyorum. Benitez bu sezonki performanstan dolayı gider gitmez ayrı mesele de, ama biraz da katkısı olmuş gibi be, di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...