Auberon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Tam yeri burasımı bilemiyorum ama bir arkadaşla askerlikteki kıdem tazminatı konusunda iddialaştık. Benim görüşüm şu şekilde askerlik nedeiyle işten ayrılırsan şirket sana tazminatını verir ve asker dönüşü seni işe tekrar almak zorunda olmaz arkadaşım ise sen tazminatını alsan bile asker dönüşü eski iş veya benzeri işlerde boş yer varsa işe almak zorunda olduğunu ve bu şartlara uyduğu takdirde işe almazsa 2. bir tazminat vermesi gerektiğini söylüyor. Bu konuda gerçekten bilgisi olan kişiler yanıt yazabilir mi iş kanunlarını falan karıştırıyoruz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Bildiğim arkadaşlarımdan gördüğüm gidenlerden gördüğüm. Tazminatını alır gidersen adamlar seni tekrar işe almak zorunda değiller. Yer var ise alabilirler ama almazlarsa birşey ödemelerine gerek yok. Ama ben tazminatımı almıyacağım deme hakkın var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Benim arkadaşlarıma da aynısı oldu ayrılıp tazminatlarını aldılar sonra tekrar aynı işe başvurduklarında işe alınmadılar ama iş kanununda bir madde var. Madde-31 son paragraf Herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçiler bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder. Arkadaşım bu maddenin tazminatı almış olanlara da işleyeceğini savunuyor ben olmaz diyorum. Avukat yada iş kanunu üzerine uzmanlaşmış biri lazım bize :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 ben de arkadaşın gibi biliyorum =).. askerlik nedeniyle işten ayrılacağını ispat ettiğin zaman kıdem tazminatı hakkın doğuyor.. o kesin.. askerlik bittikten sonra da tekrar aynı işe girmek istersen, işveren ya seni almalı ya da belli bir tazminatı ödemeli diye biliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Askerlik nedeniyle işinden ayrılan bir arkadaşla daha konuştum oda Spyro ve benim iddialaştığım arkadaşla aynı şeyleri söyledi döt olucam galiba bu işin sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Orada Bahsedilen tazminat kıdem tazminatı zaten. Onu baştan alıyorsan firmadan askerlik için ayrılıyorsun olmuyor. Madde de okuduğun gibi ayrılırken tazminatda yok. Ayrıca gene işverene bakıyorsun. O pozisyonda yerim yok dediği anda yapacak birşeyin kalmıyor. Yer açılmasını bekleyebilirsin ama ne kadar süre? Tazmaninat falanda yok bu durumda. Adam sana söz ilk yer açıldığında seni alacağım dediği anda bittin :) Otur bekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Auberon said: Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder. bu kıdem tazminatı olamaz abi.. kıdem tazminatı olsa neden 3 aylık ödesin.. onu çözemedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Benim de döt olcam dememin nedeni orası işte orda kıdem tazminatı yazmıyor. Telefonla bir arkadaşı aradım o da istifa etsen bile boş yer varsa seni işe geri almak zorunda, almazsa başka birini aldığını mahkemede ispat etmen durumunda eski işine tekrar dönüş yapıyorsun şeklinde konuştu tazminattan haberi yokmuş onun. Onun anlattığına Kanunun böyle olmasına rağmen herkesin istifa etmeden askere gitmesinin sebebi çalıştıkları şirketleri mahkemeye verip uğraşmak istememeleriymiş. Ama bana hala 2 tazminat alma olayı bana mantıklı gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Boş yer varsa zaten şirket kendi iyiliği için alır kafadan. Hazır askerliğini yapmış üstelik de şirkette önceden çalışmış eleman. Yeni adam alacak da askerlik şartı arayacak da, sonra bu adamı oturtup 6 ay eğitecek de şirkete adapte edecek. Bi de üstüne bu adam düzgün adam çıksın diye dua edecek. Onun yerine tanıdığnı bildiğin, eğitimle süre kaybetmeyecek önceden şirketi işleyişi tanıyan adamı getir koy kat kat karlı tabii. Ama tazminat aldıktan sonra şirkete tekrar dönmen adamlara bağlı diye biliyorum. İster alır ister almaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar