USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Selam arkadaslar Eve evreni, bildigimiz ve yaşadıgımız evrenın bır kopyası ama 2000 yıl sonrakı hali gibi... Oyunda her role girersin ama en makbulu evenin ağzıyla PURE PVP denen savasmak savasmak ve gene savasmak.Sec statusun -10 san herkez senden korkar çekinir veya senin gibi olmaya pek heveslidir ama oyun bu değildir ve OYUN İÇİNDE OYUN vardır... Bende bundan sonra bu oyuncukları mümkün oldugu kadar herkeze göstermeye çalışcam JİTA CEHENNEMİ Bölüm 1 MoonRAA DAY Jita da normal 1 gün itemler alınıyo satılıyo karlar cebe ındırılıyo, kapıda düşman veya intihar komandoları bekliyo ve CONCORD da ama içerde oturmus sinsi planlar yapan başka biri daha var ve harekete geçmek üzere itemleri inceliyo ve en sonunda 250mm Railgun T2 de karar kılıyo,birazdan bu item son 1 senenin satıs grafıklerınde en ust noktalara cıkacak,,,nasıl mı izle.. 26 Agustos Sabahı saat 8.05 alım işlemleri başlıyo yaklaşık 5dk da jita marketde bulunan bütün itemler toplandı. Toplam adedi 1100 tane.. fiyat ortalama 1,270,000ISK Toplanan itemler tekrar markete sürülüyo fiyat bu sefer 3,000,000 ISK Şimdik oyun başlıyo>:D Tahmınımce uretımcı olan bırı 2 dk sonra 60 tane ıtem surdu markete fıyat 1,800,000 ISK,,,tereddut etmeden aldık.. aynı sahıs bu sefer 150 tane ıtem surdu fıyat gene 1,800,000 ISK,,,tereddutsuz gene aldık Bu arada şokdan cıkanlar convo acmaya veya mesaj atmaya basladı ama ılgılenmıyoruz tam konsantrasyon ısımıze bakıyoruz cunku bızde acemıyız usta degılız bu ısde (:D Ve satıslar basladı bu arada kafamızda calısmaya :) 1 saat sonra tahmınımce elınde bulunan ıtemlerı degerlendırmek ıstıyen bır kısı 13 tane ıtemı markete 2,000,000 ISK dan koydu ve 1 hata yapdıgımızı anladık 1000 tane ıtem ıle asagı yukarı oynamak vergı acısından cok pahalıya mal oluyodu hemen plan b yı devreye sokduk 10 tane daha ıtemı baska sell orderla koyduk markete ama fıyatı 1,350,000 ısk...bunu goren vatandas fıyatı 1,300,000 ısk ya cekdı uyanık ya (:P) küt tereddutsuz aldık hemen ve 10 tane ıtemın fıyatını 1000lik paketin arkasına cekdık artık amac 1000 lık paketı erıtmek... Bu arada buy order da zorlarmıyız dıye dusundum ve markete 20lık paket 2 tane buy order koydum normal fıyat 1,101,000ısk cıvarı bız 1250 den koyuyoruz alt tarafıda yukarı cekıcez orasıda cazıp gelmeye basladı :) 3 dk sonra ılk tepkı geldı ama oyuncu zayıf 15 tane buy orderı var ama yemdır deyıp devam edıyoruz bu arada yukardan satıs devam edıyo ve bızde buy ordarı 1300 cekıyoruz... 10dk sonra alt tarafdan orta gucde oyuncular uyanmaya baslıyo ve onlarda fıyatı 1300 cıvarına cekıyo bızde bu arada gerı cekılıyoruz sımdık alt tarafdada bır hareket baslattık bu oyuncular guclu olsa yanı elımdekı ıtemı karsılaya bılcek kadar 1000 tane kadar buy orderları olsa satıp cıkacam 200 mil karıda cebıme koyacam aslında ama marketde toplasan 500 gecmez o yuzden alt tarafı bırakıyoruz onlar eglensın kendı capında İlk gun bıtıyo ve toplamda 200 tane ıtem satıldı ortalama fıyatı 2,500,000ısk ... bızde artık rutıne bırakıyoruz ısı artık yer catlasa gene kardayız ama ıs uzun surecek Şu an mı...:D http://i0908.hizliresim.com/2009/8/28/2673.jpg asılıyorum markete boş duranı allah sevmez Burda tek hatam gunluk satısı dusuk bır ıtem secmıs olmam bunuda anlamıs bulunuyorum ve başka ıtemlerde ve oyunlarda gorusmek uzere dıyorum DEVAM EDICEK
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 bence hata yapmamışsın, evet geri dönüş yavaş olcuaktır ama, piyasası daha acıkı bir itemda piyase devleriyle kapışman zor biraz.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 unuttugum bır sey var Yenı oyuncular ve parası az olanlar bu ıse gırmesın rıskler buyuk sonucda ben bu ıse 1.5mılyar ısk harcadım kaybetsemde 300-500 mılyon kaybederım bana dokunmaz ona göre :)-D @CUCE Belkide dogru dıyosun ama denemek lazım veya oturup 1 hafta takıp etmek lazım o ıtemı ben bu ısı uretım ıcın component alırken canım sıkıldı heyecan olsun dıye yapdım ve cok adranalınlı 2 gun gecırdım eglencelıydı :)
DERT3 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 ustura kemal abi sen hangi okul mezunusun_? jitada bu kadar spekülasyon hareketi yapmak için ya borsa broker ı olmak yada bu işten anlayan işletme mezunu olmak lazım.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Ya arkadaslar lafım anlayana... anlamayan veya kırıcı elestırı yapıcak adam yazmasın otursun bu oyunun hangi dilinden anlıyosa elinden geldıgı kadar onu yazsın cıkıpda ''ee bu eve onlıne yatsıtmıyo'' hıc demesın screenshotlarla isbatidir oyun eve online dir ve yerınde bır trader oyundur... Ben bu oyuna 3.5 senemı vermısım hiç aralıksız bana bu saatden sonra oyun ogretmesın... yazının basında yazdım eveonlinede makbul rol PURE PVP tekrar buyuk harflerle yazayım belki gören olur ama cok farklı rollere gırebılırsın ''ee ben bundan heyecan almam'' ee alma sana al dıyen olmadikı zaten sen burjuvasın sana lafım yok asarsın kesersın kendını bır sey sanırsın ama sunuda unutursun sen bu oyunda tek basına HİÇ sın ama 1 trader tek basına herseydır bunu unutma... Hee,, ne oldu,, sıkıldım traderden ,,sat malı cık baska bırsey yap...neyse yaa asabım bozuldu ama devam edıcem... SADECE BIR YAZI YAZDIM EMEK ICIN BILE INSAN GUZEL OLMUS BIRDE BU TARAFA YAZ DER @DERT abım ben oylesıne canı sıkılan bırıyım okadar
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 @ CUCE yok be ustad anlıyan anlar. oyundan adamlar damlamaya baslayınca bızım klasık turk mılletı .. benımde yapdıgım nasrettın hoca hesabı (hoca bır gun veledın bırının elıne 1 testı tutusdurmus sonrada baslamıs dovmeye gorenlerde kosup yetısmıs hoca noluyo demıs oda veledı suya gondercem demıs onlarda e pekı nıye dovuyosun demısler hocada e sımdık bu velet elınde testı gıdecek testıyı kırıp donerse ne yapsam nafıle o yuzden gondermeden dovuyorum kı testı saglam gelsın) Ya işde boyle :)
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 bildiğin gelsinler laf soksunlar istiyorsun yani
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 "USTURA KEMAL" said: Ya arkadaslar lafım anlayana... anlamayan veya kırıcı elestırı yapıcak adam yazmasın otursun bu oyunun hangi dilinden anlıyosa elinden geldıgı kadar onu yazsın cıkıpda ''ee bu eve onlıne yatsıtmıyo'' hıc demesın screenshotlarla isbatidir oyun eve online dir ve yerınde bır trader oyundur... Ben bu oyuna 3.5 senemı vermısım hiç aralıksız bana bu saatden sonra oyun ogretmesın... yazının basında yazdım eveonlinede makbul rol PURE PVP tekrar buyuk harflerle yazayım belki gören olur ama cok farklı rollere gırebılırsın ''ee ben bundan heyecan almam'' ee alma sana al dıyen olmadikı zaten sen burjuvasın sana lafım yok asarsın kesersın kendını bır sey sanırsın ama sunuda unutursun sen bu oyunda tek basına HİÇ sın ama 1 trader tek basına herseydır bunu unutma... Hee,, ne oldu,, sıkıldım traderden ,,sat malı cık baska bırsey yap...neyse yaa asabım bozuldu ama devam edıcem... SADECE BIR YAZI YAZDIM EMEK ICIN BILE INSAN GUZEL OLMUS BIRDE BU TARAFA YAZ DER @DERT abım ben oylesıne canı sıkılan bırıyım okadar Bak tekrar oku sen burayı
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 anladım ben seni
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 amacın paylaşımsa üslubun çok kaba.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 senide anladım
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 anlamana sevindim, zaten anlaşılmayacak birşey değil, biz bu sitede mümkün olduğunca pozitif yaklaşımı seviyoruz, insanları terslemek için bir platform değil çünkü. Troll lük yapanda cevap vermiyorsun kabak gibi belli oluyor, biz süre sonra insanlar o şahsı ciddiye almıyor, bunu tavsiye ederim, uğraşırsan oda sana cevap verecektir ki adamında istediği budur. ki eklemek isterim bu skyfire denen arkadaşın forum mesajlarına baktım, eve ile alakası olan bir şahıs değil, olsa göz aşinalığı olurdu gibime geliyor. adam post kasmak için gelmiş, şikayet edicem şimdi.
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Forumlar duzeylı tartısımlar ıcındır bu topıcdede kufur yok paylasım var ama tekrar soyluyorum yazıyı bana gore guzel romanımsı bır sekılde anlattım ama sonra bırden kabalasdım neden cunku paylasıma sundum oyun ıcı ve dısı ama oyun ıcınden alakasız alakasız cevaplar alınca burayı guncelledım ehh bıraz sızın tabırle kaba oldu ama olması gereken bu artık kım ne soylese vızzzz
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 bence yazın güzel olmuş paticiktede böyle paylaşımlara ihtiyaç var, ve insanlar severek okuyor. Oyun içinden abuk sabuk yorum yapanların derdinin, senin tradele ilgili para kazandıracak bir bilgiyi paylaşmış olman olduğunu düşünüyorum. kaldı ki buraya yazdıkların kimseyi ilgilendirmez. malesef oyundaki Türk communitysinde böyle haşerat mevcut. devamını bekliyoruz.
EstergonSky Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 eline sağlık haldun abi güzel yazı olmuş :)
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 vaybe adam trollemeye preemptive strike yaptı... biraz ters tepti ama olsun.
KaRa_DaVuT Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 mükemmel bi yazı. Tam olarak jita işlerinden anlamıyorum ama yavaştan öğrensem iyi olucak. mükemmel faydalı oldu benim için çok teşekkür ederim
Babameal Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Eğlenceli olmuş açıkcası Sevdim bu yazıyı :)Bunun dışında oyun içinde gelen tepkileri de sallamamanı tavsiye ederim.. Biliyorsun genel olarak Online oyunlardaki Türk oyuncular böyledir ve asla gerektiği gibi davranmaz.. Bunu dışında yazını ben anlayabiliyorum. Ama yeni başlayanlar için bunu daha eğlenceli bir şekilde yazmanı tavsiye ederim. Yazı güzel, konu güzel, olay hoş fakat Yazımdaki bazı cümle düşüklükleri ve aniden konudan konuya geçmeler işi biraz karıştırmış :) Muhtemelen aksiyon sırasında yazıldı ve bundan dolayı sıcağı sıcağına yazımda bazı aksamalar ve atlamalar olmuş :) bana öyle geldi :) Bunun dışında yok mu Böyle ilginç şeyler anlatan ?
USTURA KEMAL Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Quentin Tarantino tarzı bu X(:D yeni baslayanlar veya oyunu oynamamıslar anlamayabılır,,,varsın anlamasın merakla baslar hersey..(tu)
Moss Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2009 Beni anlamadin ya ben ona yaniyorum = )
KaRa_DaVuT Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 bişisorucam ustura kemal, peki bunu yaparken seçtimiz ürün nası bişi olmalı? her ürün olmaz çünkü sanırım bana bi iki başlangıç vuruşu için bikaç mal önerebilirmiisin?
Exodous Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Bence hiç bulaşma... Jita'daki market pvp'si normal pvp'den daha acımasızdır. Neyin var neyin yok kaybedersin. Hele bir de trade skillerin gelişmemişse...
Öne çıkan mesajlar