Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Demokratikleşin" diyenler neden "demokratikleşme"ye karşılar?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aente ,

En üstteki mesajımda ne demişim ? Baggio da okumamış heralde. Eğer buraya yazacağımız mesajları okumadan laf atacaksanız , buna tartışma denmez. Amacınız tartışma değilse de lütfen başka kapıya.
Mesaj tarihi:
bourbon said:

topik açıyosunuz sonra
"şimdi horizon gelir hede hödö der,bak şimdi sir böle böle dicek " diye yakınıyosunuz.

sir,horizon,antimodes gibi adamlar yazmasa herkes birbirine "katılıp" devam etse nekadar eğlenceli olurdu halbuki dimi...

/zep
evet tek renk , tek ses olalım (tu)
Mesaj tarihi:
ultra-bone'cim, o seçim barajının kaldırılmasına ne akp, ne chp, ne mhp yanaşmıyo.

aihm büyük dairesini de ışıl hanım yönetiyomuş, süper =) bence avrupayı fethetmiş bile sayılabiliriz.

ha, dokunulmazlıkların kaldırılmasını isterim niye istemiyim. ama bu ülkede emirle dava açan çok savcı var, bu sefer yerli yersiz açılacak davalardan milletvekilleri işlerini yapamaz gibi geliyo bana. hukuk sistemi adam gibi düzenlenir, dokunulmazlık sağlam kriterlere dayandırılır, o zaman mantıklı olabilir kaldırılması.

ayrıca, dokunulmazlık en çok muhalefeti korur. örneğn sık sık iddia ettiğiniz gibi f-tipi polis ve yargı varsa, dokunulmazlık daha da önemli hale gelmez mi?

huun'a da +500 verdim.
Mesaj tarihi:
bourbon said:

topik açıyosunuz sonra
"şimdi horizon gelir hede hödö der,bak şimdi sir böle böle dicek " diye yakınıyosunuz.

sir,horizon,antimodes gibi adamlar yazmasa herkes birbirine "katılıp" devam etse nekadar eğlenceli olurdu halbuki dimi...

/zep

gelecek diye yakinmiyorum ki ben egleniyorum sahsen. niye yakinayim banane evime mi geliyorlar fdusghg
Mesaj tarihi:
bourbon said:

topik açıyosunuz sonra

/zep

Biz yakınmıyoruz. Olacakları söylüyoruz. Yanılıyormuyuz? Hayır. Onlar gelmesin yazmasın diyen yok.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

aente ,

En üstteki mesajımda ne demişim ? Baggio da okumamış heralde. Eğer buraya yazacağımız mesajları okumadan laf atacaksanız , buna tartışma denmez. Amacınız tartışma değilse de lütfen başka kapıya.

sen beni kovamazsin :(

amacimiz tartisma iste, lakin verebileceginiz cevaplar yok.

ben bugune kadar yazilana direk verilmis bir cevabinizi okumadim bu forumda.

ya biz tartismadan sapiyor oluyoruz. ya da siz bir lafi kenarindan yakalayip bambaska yone cekip bir cevap yaziyorsunuz.

boyle kirlar cicekler falan hep guzel seyler..
Mesaj tarihi:
sir said:

ha, dokunulmazlıkların kaldırılmasını isterim niye istemiyim. ama bu ülkede emirle dava açan çok savcı var, bu sefer yerli yersiz açılacak davalardan milletvekilleri işlerini yapamaz gibi geliyo bana. hukuk sistemi adam gibi düzenlenir, dokunulmazlık sağlam kriterlere dayandırılır, o zaman mantıklı olabilir kaldırılması.

Ahanda bknz. Seçim vaadi olarak dokunulmazlıkları kaldırıcaz diyolar sonrada yukarıdakileri yazıyolar. Vaadederken iyiydi uygulamaya gelince tırt dimi?
Mesaj tarihi:
Horizon said:

sg-1 said:

Hem niye ikiyüzlülük olsun ki, ben onu anlamadım.

Dokunulmazlığa neden karşıyız onu tartışalım önce ozaman ? İnsanların yargı önünde eşit olmaları gerektiğine inandığımız için mi ? yoksa işimize gelene sonsuz açık olsun , işimize gelmeyene yargı limitli olsun diye düşünmemizden mi ?

Bu durumda evet gayet iki yüzlülük olur sadece bir kısım insanın dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunmak.

sg-1 said:

bu geçti artık,
adamlar olayın bug'ını buldu, sen istersen barajı %50 yap.

o nedenle artık indirilmesinde bi sakınca görmüyorum.

Bak kendin açıkça söylüyorsun. Bu adamlar bug'ını bulup meclise girememeye devam etseydi barajın indirilmesine karşı çıkacaktın yani ? Ben öyle anladım yanlışsam düzelt.

"işimize gelen, işimize gelmeyen" diye bi bakış açısını empoze etmeye çalışma, o senin dünya görüşün.

bakalım kimlerin dokunulmazlığı var:

Milletvekilleri haricinde yasal dokunulmazlık sahibi olanlar said:
Şimdi, 4483 sayılı Kanuna tabi olan kamu görevlilerinin kamu iktisadî teşebbüslerinde görevli genel müdür ve yönetim kurulu üyeleri, valiler ve il genel meclisi üyeleri, il daimî encümen üyeleri ile il özel idare müdürlüklerinde görevli memur ve kamu görevlileri, il ve ilçe belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye meclisi üyeleri, bu belediyelerin diğer memur ve kamu görevlileri, köy muhtarları, yerinden yönetim birliklerinin birlik başkanı, birlik encümeni ve birlik meclisi üyeleri, kolluk görevlilerinden polis, jandarma, çarşı ve mahalle bekçileri, sahil güvenlik personeli, orman muhafaza memurları, çiftçi mallarını koruma görevlileri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlükleri, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Telsiz Genel Müdürlüğü, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Bakanlığı, Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünde görevli yönetici ve memurlar, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin genel müdürü ve yönetim kurulu üyeleriyle kadro karşılık gösterilmek suretiyle çalıştırılan sözleşmeli personel şeklinde sıralamak mümkün olup söz konusu kamu görevlileri hakkında 4483 sayılı Yasaya göre işlem yapılmaktadır. Sade vatandaşlara nazaran farklı bir usul var.

Diğer taraftan, 4483 sayılı Kanuna tabi olmayan hâkim ve cumhuriyet savcıları hakkında 2802 sayılı Hâkim ve Savcılar Kanununda, Yargıtay Birinci Başkanı, birinci başkan vekilleri, daire başkanları, üyeleri, Yargıtay cumhuriyet başsavcısı ve Yargıtay cumhuriyet savcıları hakkında 2797 sayılı Yargıtay Kanununda, Askerî Yargıtay Başkanı, başsavcı, ikinci başkanı, daire başkanları ve üyeler hakkında 1600 sayılı Askerî Yargıtay Kanununda, askerî hâkimler ve askerî savcılar ile yardımcıları, adlî müşavirler, Askerî Adalet İşleri Başkanıyla Askerî Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrolarında bulunan askerî hâkimler hakkında 357 sayılı Askerî Hâkimler Kanununda, Yükseköğretim üst kuruluşları başkan ve üyeleriyle yükseköğretim kurulları yöneticileri, kadrolu ve sözleşmeli öğretim elemanları ve bu kuruluş ve kurumların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurları hakkında 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununda, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, üyeleri ve personeli hakkında 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununda, Sayıştay Başkan ve üyeleri hakkında 832 sayılı Sayıştay Kanununda, Danıştay Başkanı, başsavcı, başsavcı vekilleri, daire başkanları ve üyeleri hakkında 2575 sayılı Danıştay Kanununda, Kamu İhale Kurumu üyeleri ve kurum personeli hakkında 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda, Rekabet Kurulu Başkanı, üyeleri ve personeli hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeleri ve kurum personeli hakkında 4389 sayılı Bankalar Kanununda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda görevli personel hakkında 4028 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda, avukatlar hakkında 1130 sayılı Avukatlar Kanununda, noterler hakkında 1512 sayılı Noterler Kanununda söz konusu kamu görevlilerinin soruşturması ve kovuşturmasıyla ilgili özel usul hükümleri bulunmaktadır.

şmdi bu gruptaki bazılarının, misal ilk paragraftakilerin, dokunulmazlığı tartışılabilir, kaldırılabilir. çünkü safkan bürokrattırlar, kimsenin tanımadığı bilmediği devletin iç yönetim bürokratlarıdırlar.

ama ikinci paragraftakilerin dokunulmazlığının kaldırılması kaos yaratır. çünkü birebir halka karşı devleti temsil eden insanlardır, karşılarına aldıkları insandan kesinlikle daha güçlü olmaları gerekir.

akp bunu biliyor, görüyor, ortaya hepinizin hoşuna gidecek bir kemik atıyor yalanın diye, sonra karşı çıkan olunca "bakın efendim biz istedik, onlar istemedi", klasik taktik.

ikinci alıntıladığın kısmı da yine her zamanki gibi içinin fesatlığındna ötürü yanlış anlamışsın,paraphrase edeyim, barajın daha önceki varoluş sebebi buydu, ama artık bu sebep geçerli olmadığına göre bence artık kaldırılmalıdır.
hala daha anlamazsan, ne diyim, fesatsın.
Mesaj tarihi:
sg-1 ,

Öncelikle benim "şu şekilde anlıyorum yanlışsam düzelt" lafımın üzerine seviyeyi düşürerek fesatsın ondan öyle anlıyorsun şeklinde cevap vermen hoş değil. Lütfen yaşa başa uygun şekilde konuşalım , daha güzel olur.

Birinci konudan başlayalım;

sg-1 said:

ama ikinci paragraftakilerin dokunulmazlığının kaldırılması kaos yaratır. çünkü birebir halka karşı devleti temsil eden insanlardır, karşılarına aldıkları insandan kesinlikle daha güçlü olmaları gerekir.

Tam tersine devleti sana karşı temsil eden insanın daha ak olması gerekir. O kişi varsa işlediği suç üzerine yargılanmadığı sürece vatandaşın devlete güveni her daim azalır. Bunu ülkemizde yaşamaktayız. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının istenmesinin sebelerinden biri bu zaten. Devleti temsil etsin etmesin her insan evladı yasaların önünde eşit olmalıdır. Aksi taktirde lütfen buraya gelip sadece millet vekili dokunulmazlıklarından bahsetmeyin.

Millet vekilinin işlediği veya işleyebileceği suç suçken , devleti temsil eden insanın suçu veya işleyebileceği suçu neden gözardı etmek zorunda kalalım ? Bana göre gayet yanlış bir mantık.

İkinci konuya gelince ;

Yeniden açıklamasını yapmaya çalıştığın halini alıntılayım. Fesatla girdik fesatla çıkıyoruz hadi bakalım;

sg-1 said:

ikinci alıntıladığın kısmı da yine her zamanki gibi içinin fesatlığındna ötürü yanlış anlamışsın,paraphrase edeyim, barajın daha önceki varoluş sebebi buydu, ama artık bu sebep geçerli olmadığına göre bence artık kaldırılmalıdır.
hala daha anlamazsan, ne diyim, fesatsın.

Ben bu açıklamada ilk açıklamandan farklı birşey algılayamıyorum , belki benim türkçemde sorun var ya da sen anlatamıyorsun demek istediğini.

Şöyle yapalım ; Ben tek soru sorayim , böylece bu konudaki fikrini anlamış olurum cevabında. Karşılıklı gereksiz münakaşayı atlamış oluruz.

Günümüzde dtp liler söylediğin bug'ı bulmamış olsalardı ve meclise girememeye devam etselerdi (baraj yüzünden) , barajın indirilmesini mi savunurdun yoksa aynen kalmasını mı ? Çok basit ve net soruyorum. Lütfen net cevap alayim.
Mesaj tarihi:
Boci said:

Horizon said:

Lütfen net cevap alayim.

Karşılıklı olsun

Bir tane bugüne kadar konu saptırmadan demogoloji yapmadan sorduğun dışında birşey söylemeden postu yok ki :)
sende adamdan en olmadık şeyi istemişsin Boci
Mesaj tarihi:
Szasstam said:

Boci said:

Horizon said:

Lütfen net cevap alayim.

Karşılıklı olsun

Bir tane bugüne kadar konu saptırmadan demogoloji yapmadan sorduğun dışında birşey söylemeden postu yok ki :)
sende adamdan en olmadık şeyi istemişsin Boci

:(
Mesaj tarihi:
Boci said:

Ahanda bknz. Seçim vaadi olarak dokunulmazlıkları kaldırıcaz diyolar sonrada yukarıdakileri yazıyolar. Vaadederken iyiydi uygulamaya gelince tırt dimi?

onu bu vaatlere kanıp oy verenlere sorucan =)
Mesaj tarihi:
@Horican,

1)
Devleti temsil edenler sadece sana bana karşı değil, gerçekten kötü niyetli olabilecek insanlara karşı da temsil ediyor. Bu kişilerin ak olması gerektiği kadar (kelime seçimi on numara) her durumda ak kalabilmesi, her türlü art niyetli yaklaşıma bağışık olabilmesi de önemli. Kaldı ki, bu kişiler içerisinde ak kalamayanlar zaten rahatlıkla görevden alınıp yargıya teslim ediliyorlar. Burada mühim olan soruşturma gerçekten ciddiyet arzedene kadar bürokratı korumak, temelsiz her iddiada yargı önüne çıkmasına engel olmaktır.

Milletvekillerinde ise böyle bir durum yok, onlar devleti değil, milleti temsilen oradalar ve eğer birilerinin ak olması konusunda bu kadar hassassan senden milleti temsil edenin ak olmasını istemeni beklerdim. Bir sonraki seçimlerde milletvekili seçilemeyene kadar (ki nüfuzlu veya mevkili milletvekillerinin ölene kadar mecliste kalabileceğini görüyoruz) yargılanabilme şansı yok, yani alsa alsa millet alır görevden, ona da partilerdeki genel başkanlık sultası izin verirse.

Misal bürokratların hiçbirisi ek bir iş yapma yetkisine sahip değilken milletvekillerine böyle bir sınırlama getirilmemesi, milletvekillerine dokunulmazlık zırhına bürünme konusunda bürokratlara göre çok ciddi avantajlar getirmektedir.

Velhasıl bürokrat dokunulmazlığıyla milletvekili dokunulmazlığı aynı şey değildir.

2)
anlamamakta ısrar ediyorsun, o zaman sorduğun soruya cevap vereyim.
baraj gereğinden yüksek, eskiden de olsa, şimdi de olsa farketmez, %10luk bir baraj temsil gücünü ciddi şekilde azaltıyor. (3. defa yazıyorum) bu baraj dtpliler için konduğuna göre ve dtpliler de işin bugını bulduğuna göre, barajın sebebi ortadan kalkmış demektir, artık aşağı çekilmelidir.
Yani daha nasıl yazayım bilmiyorum,
faşizm konuşma yasağı değil, konuşma zorunluluğudur derler, hakkaten öyle.
Mesaj tarihi:
sg-1

Öncelikle soruya cevap verdiğin için teşekkür ettim. Bu durumda baraj konusunda hemfikiriz.

Diğer konuya gelirsek öncelikle

sg-1 said:

Milletvekillerinde ise böyle bir durum yok, onlar devleti değil, milleti temsilen oradalar ve eğer birilerinin ak olması konusunda bu kadar hassassan senden milleti temsil edenin ak olmasını istemeni beklerdim.

Ben zaten bunu istiyorum ve hiçbirzaman aksini iddia etmedim ya da söylemedim , ona dikkatini çekmek isterim.

Bizim ülkemizde siyasetçi ve milletvekili sıfatları , iş bitirme , iş takip etme ve yolsuzluklar ile eş değer haline geldiği için gözümüzde değerleri ve önemleri çok düştü haklı olarak.

Fakat milletvekilliği çok önemli birşey normalde. Bu insanlar TBMM yani yasa koyucunun üyeleri ve yasa koyan insanlar. Ha şu konuya da katılıyorum , bana göre millet vekilleri resmi olarak iş sahibi olmamalı. Gerçek anlamda geliri yoksa varsın daha fazla maaş verilsin geçinmesi için (vekillik anlamında çalışan vekillerin şehirleri dolaşmaları , insanları dinlemeleri , birçok aktivitelere katılmalarını varsayarsak) ama kendi vekillik görevini adam gibi yapması şartı ile. Bu bir temenni.

Nasıl bürokratın temelsiz iddialarla yargı önüne çıkmasına engel olunmak istiyorsa , vekil içinde aynı şey söyleniyor. Sonuçta vekil çalışan bir mecliste oturumlarda bulunmak durumunda. Bulunmadığı taktirde birçok şeye neden olabilir.

Bugün bürokratında yargı önünde izin verilmediği taktirde yargı dokunulmazlığı var , aynı şekilde millet vekilinin de. Bana göre ikisi de olmamalı. Şu gerçeği de eklememiz lazım bunlara günümüz türkiyesinde;

Yargının tam anlamıyla özgür ve tarafsız olması gerekiyor. Aksi taktirde ister hükümet baskısı olsun ister başka kurum olsun farketmez , işin suyu çıkar ve kaos dediğin ozaman olur işte.
Mesaj tarihi:
Bone said:

Tüm saf halimle soruyorum.

Önlerine her geçtiği fırsatta "İnsan hakları çok önemlidir", "hukuk kararlarına saygılı olun", "Atatürk zihniyeti geri kalmış içi boş ideolojilerdir", "Çağdaşlaşmak lazım, Avrupa Birliği devletlerindeki liberal ideolojiyi benimsemek lazım", "Milliyetçi ve ulusalcı herkes sahte vatanseverlerdir, darbecidir", "Kenan Evren anayasası faşist militarist anayasadır", "CHP hizipçidir, ülkenin ilerlemesini istememektedir", "tabuları yıkmalıyız, ancak bu şekilde demokratik olabiliriz" diyen kişiler var.
Bunlar AKP'nin yaptığı her değişikliğin çok yararlı olduğunu savunuyor.

ben de tum saf halimle sorayim o zaman; o siraladigin cumlelerden birini soyleyip digerlerini soylememek mumkun degil mi? ya da onlardan birini, ikisini, ucunu, besini, veya hepsini soylemek akpnin her yaptigi degisikligin yararli oldugunu savunmayi zorunlu hale mi getiriyor?

hakikaten senin ne sekilde dusundugunu anlamakta zorlaniyorum insanlari bu sekilde siyah - beyaz diye ayirabildigine gore

konuyla ilgili, akp milletvekili dokunulmazliklarini kaldirmayi vaat etmis oldugu ve su anda kaldirabilme gucune sahip oldugu halde kaldirmadigi icin sucludur bence de

peki, akp mi getirdi bu dokunulmazliklari? ondan onceki hukumetler ellerinden geleni yaptilar ama tayyip son anda celme mi takti?

iktidarin da, muhalafetin de isine gelmeyen bir konu dokunulmazliklarin kaldirilmasi acikca. iki taraf da birbirine top atiyor, ama bence bugun chp iktidar olsaydi da kalkmayacakti o dokunulmazliklar, efendim dtp veya mhp olsaydi da. ancak evet, ezici cogunlugu olmasina ragmen bunu yapmayan ve gunumuzde tek sorumlu olan akpdir tabii, ona soylenecek birsey yok. yani elestiriye itiraz etmek degil derdim bu mesaji atarken; su ilk paragraftaki 'ilginc' dusunce yapisini sorgulamak

edit;
sg-1 said:

Velhasıl bürokrat dokunulmazlığıyla milletvekili dokunulmazlığı aynı şey değildir.

bir de suna katilayim mecburen; belli kalifikasyonlar gerektiren bir goreve atanan ve gorevden alinabilirligi olan adamin dokunulmazligiyla, komur dagitarak da secilebilen ve gorevden belli bir sure boyunca alinmasi soz konusu olmayan milletvekilinin dokunulmazligi ayni sey degil hakikaten
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Nasıl bürokratın temelsiz iddialarla yargı önüne çıkmasına engel olunmak istiyorsa , vekil içinde aynı şey söyleniyor. Sonuçta vekil çalışan bir mecliste oturumlarda bulunmak durumunda. Bulunmadığı taktirde birçok şeye neden olabilir.

bu zaten böyle, milletvekili dokunulmazlığı olmasının kağıt üstündeki sebebi bu zaten. ama adaletsizlik nerede başlıyor, biliyor musun, soruşturma açılması gerekliliği konusunda.
bürokratın milletvekili kadar güçlü bir zırhı yok, yani zaten aslında dokunulmaz değiller. bi yere kadar dokunulmazlar.
halbuki milletvekillerinde böyle birşey yok, sınırsız dokunulmazlık var, öyle birşey ki yargılanmak isteyen dahi yargılanamıyor, bir nevi God Mode. %100 kaldırılmasa bile, milletvekili dokunulmazlığının ciddi anlamda elden geçirilmesi şart.

bugünlük süremizin sonuna geldik, bir sonraki programda buluşmak üzere...
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Yargı sistemi gerçek anlamda özgür ve tarafsız bir hale gelince

faşizm hükümetinde ne yargı bağımsızlığı... HSYK'yı bile karıştırdılar, ergenekon savcılarına dokuncaklar diye. Bu arada aynı HSYK toplantısında abdullah gül hakkında suç duyurusnda bulunanlar da sürüldü.

Bone, bütün akp yandaşlarının saydığı söylemler içi boş safsatalardır. çünkü onlar için demokrasi AMAÇ değil ARAÇ!
Mesaj tarihi:
Kendini eleştirenleri yaka paça uzaklaştıran bir lider ülkenin değişmez unsurlarını değiştirip sarsmaya çalışıyor adınıda demokratik açılım koyuyor, çok süpermiş. Lafa gelince kişisel hak ve özgürlükler demeyi bilen bu basit kitlenin demokrasiden anladığı bundan ibaret.

Bitmeye yüz tutan teröre, panik halindeki terör örgütüne karşı en ufak birşey yapmadan yıllarını geçirip terörü hortlatmasını bile sorgulayamayan bunu göremeyen ve idrak edemeyin aciz, cahil bir oy kitlesine sahip olmasının avantajlarını kullanıyor. Bu iş çoook farklı şekilde çözülebilirdi gittikleri yol, yol değil demokrasi kelebekleri bunu şimdi göremiyor ama yakında idrak edecekler.
  • Yeni Oluştur...