Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asker, PKK'lı Doğan'a yazılan şarkıyı çaldı.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

27/08/2009 07:38

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında halk konseri veren askeri bando, PKK'lı Delil Doğan'ın kendisi gibi örgütün kurucularından olan ağabeyi Mazlum Doğan'ın cezaevinde kendisini yakması üzerine yazdığı 'Cane Cane' adlı türküyü çaldı

7’inci Kolordu Komutanlığı ile 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı Bölge Bandosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında dün akşam kent merkezindeki Anıt Park’ta halk konseri verdi. Konserde bando marşların yanı sıra popüler şarkılar da seslendirdi. Bunlar arasında, 35 yıldır yurt dışında yaşayan Kürt ozan Şivan Perver’in meşhur ettiği ‘Cane cane’ adlı parça oldu.
Askeri bandonunun büyük bir keyifle çaldığı ‘Cane Cane’ adlı parçanın söz ve bestesi PKK’nın kurucularından Mazlum Doğan’ın kardeşi Delil Doğan’a ait. Delil Doğan da tıpkı ağabeyi Mazlum Doğan gibi PKK’nın kuruluşunda yer aldı. Delil Doğan, ağabeyi Mazlum Doğan, 1982 Mayıs’ında Diyarbakır Cezaevi’nde kendisini yakınca ‘Cane Cane’ adlı türküyü kağıda döktü. Bu türkü Şivan Perver tarafından seslendirildi. İbrahim Tatlıses ise ezgiyi Türkçeye çevirdi. Bu sayede PKK’lı Doğan’ın şarkısı geniş kitlelere ulaştı ve popüler bir parça haline geldi. Son olarak da bu ezgi Askeri Bando tarafından Diyarbakır’da çalındı. (dha, Radikal)
MHP ve CHP'nin baskılarına rağmen askerin bu tür jestlerde bulunması çok hoş. Umarım abuk subuk bir soruşturma başlatılıp bu güzel hareket anlamsızlaştırılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bağlantılı olarak şu haberi de koyayım:
27/08/2009 07:11

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ dağdaki PKK militanlarına yönelik olarak birlikte 'Teslim olun, Türk adaletine güvenin' çağrısında bulundu.

Çağrı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın emekli Oramiral Metin Ataç’tan, Oramiral Uğur Yiğit’e devredilmesi töreni ardından Genelkurmay Başkanı Başbuğ bir grup gazeteci ile sohbet ederken, Başbakan Erdoğan yanlarından geçti ve Başbuğ’a ‘Ben gidiyorum’ dedi. Başbuğ önce Başbakan ile vedalaştı, ancak hemen sonrasında ‘Bir dakika’ diyerek kolunu tuttu ve ‘Arkadaşlara sizin yanınızda bir şey söylemek istiyorum’ dedi. Bunun üzerine Erdoğan Başbuğ’un yanına geldi. Başbuğ Erdoğan da yanında merakla dinlerken şunları söyledi: “Buraya gelirken son raporları okudum. Temmuz ayı içinde 14 terörist bize teslim olmuş. Bunların 10’u hemen çıkarıldıkları mahkemece salıverilmiş. İkisi daha serbest bırakılmış, ama tutuksuz yargılanmak üzere. İkisi de tutuklu yargılanacak. Yani teslim olanların çoğu, hemen salıverilmiş.”
Başbakan Erdoğan bu noktada “Raporları ben de görüyorum” diye söze girerek şunları söyledi: “Bazıları bu süreci endişe verecek şekilde göstermek istiyor. Oysa korkulacak bir şey yok. Bu konuda hassasiyet var. Teslim olunursa bırakılır mı, bırakılmaz mı diye. Demek ki bırakılıyor.”
Erdoğan ‘Dağdakilerin haberi yok belki?’ sorusu üzerine de “Var, var. Haberleri olmasına gayret ediyoruz” cevabını verdi.
Bunun üzerine Başbuğ, Erdoğan baş işaretiyle onaylama verirken, “Biz diyoruz ki; gelin, teslim olun, Türk adaletine güvenin” çağrısında bulundu. Başbuğ 30 Ağustos törenleri hakkında da bilgi verdi.
Erdoğan ve Başbuğ’un aralarındaki ilişkinin katılıktan uzak oluşu ise dikkat çekti.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında hata bende , kuran kursunda tüp patlaması yüzünden ölen 15 yaşından küçük kızlara terörist muamelesi yapan adamla tartışıyorum.

Dansözlükte bir numarasın. Orada açıkça iman belli , nedemek istediğin belli. İnsanca düzelt dedim ama , benim kimlere söylediğim belli diyorsun peki öyle olsun.

Yurtdışında biri barbarlardan bahsederken , türkler barbardır dediklerinde hop oturup hop kalkıyoruz ya , biri burada direk olarak imalı şekilde kürtleri teröristlerle bir tutup kürtler dağa çıkıyor diyor , sonrada ben ırkçı oluyorum :).

Türk , Kürt ve Arap kökenli biri olarak rahatsız oldum. Sen kendin çık dağa diyesim geldi ve diyorum. Ve senin iman ne ise aynı ima ile söylüyorum. Kafanın içini bilemem.

"imla"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...