Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 27/08/2009 07:38 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında halk konseri veren askeri bando, PKK'lı Delil Doğan'ın kendisi gibi örgütün kurucularından olan ağabeyi Mazlum Doğan'ın cezaevinde kendisini yakması üzerine yazdığı 'Cane Cane' adlı türküyü çaldı 7’inci Kolordu Komutanlığı ile 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı Bölge Bandosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında dün akşam kent merkezindeki Anıt Park’ta halk konseri verdi. Konserde bando marşların yanı sıra popüler şarkılar da seslendirdi. Bunlar arasında, 35 yıldır yurt dışında yaşayan Kürt ozan Şivan Perver’in meşhur ettiği ‘Cane cane’ adlı parça oldu. Askeri bandonunun büyük bir keyifle çaldığı ‘Cane Cane’ adlı parçanın söz ve bestesi PKK’nın kurucularından Mazlum Doğan’ın kardeşi Delil Doğan’a ait. Delil Doğan da tıpkı ağabeyi Mazlum Doğan gibi PKK’nın kuruluşunda yer aldı. Delil Doğan, ağabeyi Mazlum Doğan, 1982 Mayıs’ında Diyarbakır Cezaevi’nde kendisini yakınca ‘Cane Cane’ adlı türküyü kağıda döktü. Bu türkü Şivan Perver tarafından seslendirildi. İbrahim Tatlıses ise ezgiyi Türkçeye çevirdi. Bu sayede PKK’lı Doğan’ın şarkısı geniş kitlelere ulaştı ve popüler bir parça haline geldi. Son olarak da bu ezgi Askeri Bando tarafından Diyarbakır’da çalındı. (dha, Radikal) MHP ve CHP'nin baskılarına rağmen askerin bu tür jestlerde bulunması çok hoş. Umarım abuk subuk bir soruşturma başlatılıp bu güzel hareket anlamsızlaştırılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Bağlantılı olarak şu haberi de koyayım: 27/08/2009 07:11 Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ dağdaki PKK militanlarına yönelik olarak birlikte 'Teslim olun, Türk adaletine güvenin' çağrısında bulundu. Çağrı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın emekli Oramiral Metin Ataç’tan, Oramiral Uğur Yiğit’e devredilmesi töreni ardından Genelkurmay Başkanı Başbuğ bir grup gazeteci ile sohbet ederken, Başbakan Erdoğan yanlarından geçti ve Başbuğ’a ‘Ben gidiyorum’ dedi. Başbuğ önce Başbakan ile vedalaştı, ancak hemen sonrasında ‘Bir dakika’ diyerek kolunu tuttu ve ‘Arkadaşlara sizin yanınızda bir şey söylemek istiyorum’ dedi. Bunun üzerine Erdoğan Başbuğ’un yanına geldi. Başbuğ Erdoğan da yanında merakla dinlerken şunları söyledi: “Buraya gelirken son raporları okudum. Temmuz ayı içinde 14 terörist bize teslim olmuş. Bunların 10’u hemen çıkarıldıkları mahkemece salıverilmiş. İkisi daha serbest bırakılmış, ama tutuksuz yargılanmak üzere. İkisi de tutuklu yargılanacak. Yani teslim olanların çoğu, hemen salıverilmiş.” Başbakan Erdoğan bu noktada “Raporları ben de görüyorum” diye söze girerek şunları söyledi: “Bazıları bu süreci endişe verecek şekilde göstermek istiyor. Oysa korkulacak bir şey yok. Bu konuda hassasiyet var. Teslim olunursa bırakılır mı, bırakılmaz mı diye. Demek ki bırakılıyor.” Erdoğan ‘Dağdakilerin haberi yok belki?’ sorusu üzerine de “Var, var. Haberleri olmasına gayret ediyoruz” cevabını verdi. Bunun üzerine Başbuğ, Erdoğan baş işaretiyle onaylama verirken, “Biz diyoruz ki; gelin, teslim olun, Türk adaletine güvenin” çağrısında bulundu. Başbuğ 30 Ağustos törenleri hakkında da bilgi verdi. Erdoğan ve Başbuğ’un aralarındaki ilişkinin katılıktan uzak oluşu ise dikkat çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 HIRSIZ ASKER!!!111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 mhp dağa çıkar mı bunun üzerine? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 yok, o işi kürtler yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 ınanılmaz valla, adam askeri övmüş sen yine saldırıdasın. Biraz bakaydın bari konuya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 sg-1 said: yok, o işi kürtler yapıyor Bunu açarsan iyi olur , yanlış anlaşılmalara izin vermeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 @cüce, kim neyi övmüş, ben neye saldırmışım, anlamadım yav. @horican, açılacak bişey yok, kimleri kastettiğim belli. ha illa ki yanlış anlamaya müsaitseniz onu bilemem tabi, kendi fesatlığınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Biri x ler var dese , bende o işi türkler yapıyor desem nasıl anlaşılır ? Burada kürtlerin genelleyerek bir eylemde bulunduklarını ima ediyorsun. Düzeltmeye bile ihtiyaç duymuyorsan o senin ayıbın ve terbiyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 bak işte, için fesat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Horizon cidden Irçcısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 sg-1 said: bak işte, için fesat. İçim mi fesat ? Açıkla ozaman , zeka düzeyim yetmiyor anlamak istiyorum ne demek istediğini. Tenekeadam güldürme beni :), ben ne diyerek ırkçı oldum burada pardon ? Ben mi kürtler dağlara çıkıyor diyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Valla horizoncum adam tüm kürtleri kastedmemiş.Bu gayet açık.Ama hemen adama saldırmışsın.Bu Irkçılık bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 evet, belli yetmiyor, ne anlatırsam anlatayım anlattıklarım karşımdakinin... işte biliyosunuz gerisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Kürtler dağlara çıkmıyor mu Horizon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Aslında hata bende , kuran kursunda tüp patlaması yüzünden ölen 15 yaşından küçük kızlara terörist muamelesi yapan adamla tartışıyorum. Dansözlükte bir numarasın. Orada açıkça iman belli , nedemek istediğin belli. İnsanca düzelt dedim ama , benim kimlere söylediğim belli diyorsun peki öyle olsun. Yurtdışında biri barbarlardan bahsederken , türkler barbardır dediklerinde hop oturup hop kalkıyoruz ya , biri burada direk olarak imalı şekilde kürtleri teröristlerle bir tutup kürtler dağa çıkıyor diyor , sonrada ben ırkçı oluyorum :). Türk , Kürt ve Arap kökenli biri olarak rahatsız oldum. Sen kendin çık dağa diyesim geldi ve diyorum. Ve senin iman ne ise aynı ima ile söylüyorum. Kafanın içini bilemem. "imla" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 İmalı şekilde mi? Abicim ima falan yapmayın ya. Ben söyliyim. Ben kürtlerin çoğunu teröristlerle bir tutuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 O zaman Boci daha çok gençsin demem lazım. Kürt ve Türk arasında ayrım oluşturmaya çalışsanlar senin üzerinde başarılı olmuşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 İnsinler dağdan. Bıraksınlar terörizmi. Adam gibi yaşasınlar TÜRKİYE de. Kardeş gözüyle bakayım onlara. Yoksa gelipde buraya bütün kürtler öyle değildir falan edebiyatı yapmayın. Bizde biliyoruz hepsi değildir. Sizde biliyosunuz çoğu öyledir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 @horican, türk kürt arap yanında falcı sıfatında mı var? senin dediğin "imaların" hiçbirini yapmadığımı herkes görüyor, ne kadar zorlarsan zorla beni o mesajındaki kalıba sokamazsın, hadi iyi eğlenceler, niyet okuyucu seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 @sg-1 fesatsin sinsisin politika yaparkende bi o kadarda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 sg1 çok rererö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 HAHAHAHAAHA olm çok komikmiş lan konu dışı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 sg-1 çok kıl tüy yün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Boci said: İmalı şekilde mi? Abicim ima falan yapmayın ya. Ben söyliyim. Ben kürtlerin çoğunu teröristlerle bir tutuyorum. e yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar