Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 aquatik said: genel anlamdaydı yukarıda yazdıklarım, yoksa forumdaki hiçbir üyenin, teğmenin insanlık dışı davranışını ve yarattığı dramı savunduğuna tanık olmadım. taraf gazetesi haberlerine olan güvensiz yaklaşım da son derece doğal bana kalırsa. keşke öle olsaama baya baya savunulsdu teğmenın yaptıkları.
Nessarien Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Cezası falan olmaz böyle birşeyin sadece uyuduğu için ceza alır. Böyle bir bomba cezasını bir üstüne rapor ettiği zaman o teğmen suçlu konumunda olacak. Fakat ordudaki böyle angutlar yüzünden tüm kurumun adı lekelenebiliyor ve üstüne sorgusuz sualsiz itaat etmenin bedeli ağır olabiliyor. Bildiğiniz üzere bombanın pimi çekiliyken mandala basılı tuttuğunuzda patlama olmuyor. Mandaldan elinizi çektiğinizde bombayı fırlatmak için ortalama 4 saniyelik bir süreniz oluyor ki mandaldan eli çekip bombayı fırlatmak 1 saniyeyi bile almayan bir işlem. Er panik sebebiyle düzgün düşünme yetisini kaybetmiş diğer arkadaşları ya onu sakinleştirmeye çalışıyordu ya da bombayı mandala basılı şekilde onun elinden alıp atmak için uğraşıyorlardı ve bu esnada patlama yaşandı. Tabi bunlar işin bahanesi değil buradaki tek suçlu gerizekalı teğmen, bunca f
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Tatilde olduğum için biraz geriden takip ediyorum kusurabakmayın. Öncelikle bana 3 gün önce cevap yazan bir arkadaşa bir soru sormak istiyorum. Son durum nedir BonePART? BonePART said: Rock said: Olayın gerçek olup olmadığı konusunda kesin birşey söyleyemem, amam emin olduğum birşey var. Teğmenin arkası sağlam seveni varsa de varsa suçlu bile olsa olayın üstünü açıklama yapmadan kaparlar. Siz de "Bak gerçekdeğilmiş, Taraf'ın uydurmasıymış" diye saf saf inanırsınız. Pardon saf saf inanmazsınız. Türkiye'nin en sağlam kurumu olarak gördüğünüz TSK'da böyle bir olayın yaşanmış olabileceği bugüne kadar inandığınız herşeyi yıkabileceği için yüzleşmek istemezsiniz. İnandığım pek çok şeyin yalan ve hayallerden ibaret olma olasılığı beni de korkuturdu. Benim devamlı haklı, hatasız ve yanılmaz çıkmak gibi bir tutkum olmadığı ;) için çeşitli generaller, Ergenekoncular ve forumdaki çeşitli ulusalcı arkadaşlar melek geriye kalanlarında şeytan çıkması durumuyla yüzleşmekte fazla zorlanacağımı sanmıyorum. Tam tersi bir durumda ulusalcı arkadaşların ne yapacağını da cidden merak ediyorum. Taraf = http://neokuyorsun.com/img/kitap_gorsel/cb840153bfbd0a8a384f512d7eb08a9f.jpg @Nessarien Taraf durmuş bir saat olsaydı(bozuk saatler günde 2 kere doğru zamanı göstermez) ve günde sadece iki tane doğru haber yapsaydı şuana kadar elli kere kapatılmış olurdu. Yazarlarının da önemli bir kısmı hapse tıkılırdı. İşinize gelmeyen veya inanmak istemeyeceğiniz her haberi yalan olarak değerlendirmeniz sizlerin zaafı. Bu zaafınız bir gün hepimize çok pahalıya patlayacak.
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 adı taraf olan gazeteden hayır gelmez.
Nessarien Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Rock said: @Nessarien İşinize gelmeyen veya inanmak istemeyeceğiniz her haberi yalan olarak değerlendirmeniz sizlerin zaafı. Bu zaafınız bir gün hepimize çok pahalıya patlayacak. Biz siz ? Bu bir zaaf değil ve gözü kapalı şekilde haberleri kimse yalanlamıyor burada. Bu haberi yalanladım mı ? Yoo aksine yorumlarımı kontrol et. Ben bir kişinin hatasını kuruma atmıyorum ve atan zihniyetide sevmiyorum bu kadar basit ve net. Bunu idrak etmek ne kadar güç ? Tarafın asılsız haberlerinin sayısı doğrularının çok üzerinde. Taraf vb gazetelerin duruşu belli, yaptıkları ortada ve yıpratmaya çalıştıkları kurumu hepimiz çok iyi biliyoruz. O kurum sayesinde bu ülke böylesine karışık bir coğrafyada diğerlerine göre iyi şartlara sahip. O kurum olmasaydı ne olurdu ? Esas pahalıya patlayan bu olur, senin o desteklediğin tarafın esas amacı hiçbir zaman için gerçekleşmeyecek. Bu ülkenin kurulduğu düzen ve bu düzenin destekçilerinin göstereceği savunma refleksi tahmin edilenden çok daha öte, üzgünüm kötü haber. Ordu hiçbir zaman bu denli kışkırtılmamıştı buna rağmen duruşunu bozmadan ilerlemesini takdir ediyorum ama birşeyleri çok da zorlamamak lazım. Olurda taraf hataları kurumlar üzerine değil kişiler üzerine yıkmaya başlar o zaman tekrar görüşürüz fakat kuruluş amacı ortada olduğu için böyle birşey beklemek fazla ütopik olurdu. Şimdilik bu kadar sana iyi taraf okumalar dilerim.
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 aquila said: adı taraf olan gazeteden hayır gelmez. "türkiye türklerindir" sloganlı gazeteyi ayıla bayıla okuyorsunuz ama dude?
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 @Nessarien Bu bir zaaf değil ve gözü kapalı şekilde haberleri kimse yalanlamıyor burada. Bu haberi yalanladım mı ? Yoo aksine yorumlarımı kontrol et. Ben bir kişinin hatasını kuruma atmıyorum ve atan zihniyetide sevmiyorum bu kadar basit ve net. Bunu idrak etmek ne kadar güç ? Nessarien said: Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir vakası. Vay canına işte taraf bu triplerine girmeye gerek yok, ne halt olduklarını hepimiz biliyoruz. Peki kalın harflerle yazdığın cümleden ne anlam çıkarmam gerekiyor. Bu saat doğruyu göstermediği zaman ne gösteriyor. Tarafın asılsız haberlerinin sayısı doğrularının çok üzerinde. Taraf vb gazetelerin duruşu belli, yaptıkları ortada ve yıpratmaya çalıştıkları kurumu hepimiz çok iyi biliyoruz. O kurum sayesinde bu ülke böylesine karışık bir coğrafyada diğerlerine göre iyi şartlara sahip. O kurum olmasaydı ne olurdu ? Esas pahalıya patlayan bu olur, senin o desteklediğin tarafın esas amacı hiçbir zaman için gerçekleşmeyecek. Bu ülkenin kurulduğu düzen ve bu düzenin destekçilerinin göstereceği savunma refleksi tahmin edilenden çok daha öte, üzgünüm kötü haber. Ordu hiçbir zaman bu denli kışkırtılmamıştı buna rağmen duruşunu bozmadan ilerlemesini takdir ediyorum ama birşeyleri çok da zorlamamak lazım. Sürekli Taraf'ın(ve yazarlarının) asılsız haberi deyip duruyorsun ama o asılsız haberler nedeniyle alınmış hangş cezayı gösterebilirsin? Bu adamların hakkında haber yaptığı kurumların(adamların tek derdi TSK değil) ve kişilerin hepsi güçlü. Tek bir açıklarını yakalasalar buldukları ilk kaşık suda boğarlar. Ek olarak orduyla ilgili duygu sömürüsü yapma. Bir ordunun ülke için önemini burada bilmeyen yoktur. Bizim derdimiz de zaten bukadar önemli bir kurumda nasıl böyle rezil olaylar yaşanabildiği ve üstünün kapatılmaya çalışıldığı. Olurda taraf hataları kurumlar üzerine değil kişiler üzerine yıkmaya başlar o zaman tekrar görüşürüz fakat kuruluş amacı ortada olduğu için böyle birşey beklemek fazla ütopik olurdu. Şimdilik bu kadar sana iyi taraf okumalar dilerim. Bu konuyu başlatan yazı da TSK'nın suçlandığı herhangi bir cümle yok. O yazıda(bu da linki) sadece olayın kaza olmadığınını belgelendiği belirtilmiş. O yazıdan gocunan sizlersiniz.
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 sg-1 said: bi an gerçek sandım meğer tarafmış. Oh wait.. Oh yeah..
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 "deja cyrano" said: aquila said: adı taraf olan gazeteden hayır gelmez. "türkiye türklerindir" sloganlı gazeteyi ayıla bayıla okuyorsunuz ama dude? yalan mı? adı Türkiye olan bir ülke amerikalıların mı olsun? Hoş istediğiniz oda..
Sliphatus Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 taşak geçecek güncel konu bulamıyorum mılelt ıftaradmı ne aq
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 "deja cyrano" said: aquila said: adı taraf olan gazeteden hayır gelmez. "türkiye türklerindir" sloganlı gazeteyi ayıla bayıla okuyorsunuz ama dude? gazete okurkne beni mi izliyosun? hangi gazetede yazıyo o? ayrıca türkiye kimlerindir ki, ne yazsın?
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Yukarida bi link vermisler.. Taraf gazetesinin bas sayfasi.. Sadece bas sayfanin 4 yerinde ordu elestirisi gordum..dikkatli bakin sizde goruceksiniz.. ayrica... 'Ataturk Milliyetciligi:Irk,din,dil ayirimi yapilmaksizin,Turk vatan ve milletinin bolunmez bir butun oldugu,Turk devletine vatandaslik bagiyla bagli olan herkesin Turk sayilmasidir.' Bu forumda tersini dusunen varsa yada hayal eden...dondurma vericem yalasin..
mani Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 hala neyi tartışılıyor anlamıyorum. olay olmuş. asker olayın olduğu gün teğmeni gözaltına almış, ertesi sabah eldeki delillere göre tutuklamış. arkasında amcası, dayısı, teyzesi varsa götü kurtarır diye atıp tutanlara birde asker böyle birşey yapmaz, alıp bombayı atsaymış adam, gerçek değil diyenlere olay üzücüde olsada kapak olmuş. Ayrıca taraf gazetesi haberi herzaman olduğu gibi askere bok atmak amacıyla yayınlamış. Neden 10 gün geç açıklama yapılmış falan diye bok atıyor birde taraf. Ulan burası askeriye bakkal dükkanı değil. yarısı safsatayla dolu ergenekon iddianamesini yıllarca beklerken çıtı çıkmayanlar burda askere bok atıyorlar. Sanki asker teğmeni kaçırmış, üstünü örtmeye çalışmış. Teğmen tutuklanmış anında. daha ne yapsın genelkurmay. Bu tarz olaylar her zaman , her yerde oluyor. Her meslek grubunda oluyor. Önemli olan bu tarz olaylar karşısında devletin kurumlarının gerekli özeni göstermesi, görevini yerine getirmesi. Yoksa kimse 100% mükemmel insan yaratılsın, herkez peygamber gibi olsun demiyor.
Sylian Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 mani said: Bu tarz olaylar her zaman , her yerde oluyor. Her meslek grubunda oluyor. Yoo kesinlikle yok öyle bir şey, her meslek grubunda insanlar göz göre göre ölmüyor(Gerçi Türkiye'de mavi yakalıların çoğu öyle ölüyor ama en azından nasıl öldüklerini öğrenebiliyoruz). Onu geçtim kendi mesleğim mühendislikte çok riskli bir iş yapılmıyorsa(Mesela yeni geliştirilmiş bir internal combustion engine'i yakından incelemek gibi) -ki genelde yapılmaz elli bin güvenlik önlemi olduğu için- haberlerde hiç 4 mühendis öldü gibi şeyler duymuyoruz. Kim bilir daha kaç tane gerçekte ne olduğunu bilmediğimiz "eğitim zayiatı" var.
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 "deja cyrano" said: aquila said: adı taraf olan gazeteden hayır gelmez. "türkiye türklerindir" sloganlı gazeteyi ayıla bayıla okuyorsunuz ama dude? kimin peki türkiye ? senin olmadığı kesin, dude
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 "deja cyrano" said: aquila said: adı taraf olan gazeteden hayır gelmez. "türkiye türklerindir" sloganlı gazeteyi ayıla bayıla okuyorsunuz ama dude?
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2009 Düde adamda haklı. Sata sata amerikalının, bölücüsünün, dolandırıcısının oyuncağı olduk. Bu noktadan sonra Türk görünce garipsiyordur belki sdf.
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 sen tecrübesizliğinin kurbanı oldun, 4 asker neyin kurbanı oldu diye sormazlarmı adama
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 bide hala eğitim eğitim diye tutturması benı yoruyo.
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 görücez yargılaması nasıl sürecek. en ağır şekilde cezalandırılması uygun düşer bana göre. ama adalet dediğimiz kavram Koccaman ve içi boş bir teneke kutuya benziyor bazen.. sadece çok ses çıkartıyor ama hepsi bu...
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Tecrübesizliğimin kurbanı oldum diyorsa , demekki kendisinin de eğitime ihtiyacı var. Onu nasıl eğitsek kendisinin eğitim anlayışı ile ?
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 said: 56 günlük meslek hayatımın oha bildigin toymus bu daha 2 ay bile hizmet vermemis, 87 li birde su forumda konuyu tartisan insanlarin cogundan daha ufak tegmen yazik bi anlik gazi 4 kisinin hayatina malolmus iste direk, kendi hayatinida bitirdi meslek hayatida daha baslamadan bitti heryerde olabilicek bir olay bu bide, saka olsun diye arkadasinin makatina kompresor sokan dingilin okumus versiyonu bu hayvanligin egitimle alakasi olmadiginida kanitliyor bu olay ayrica lol birde bunu boyle basibos birakan komutaninda basi yanicak simdi, rommel in reankarnasyonu olsa bile omru boyunca pasa olamiycak
Öne çıkan mesajlar