Shaggy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 gellidus said: Shaggy said: @gellidus Her mesajında faillerle dolu noktalar var maalesef. Madde madde gideyim. 1-) "Barcelona dışında herhangi bir takımda başarısı var mı?" diye sormuşsun. Adamın Galatasaray'a gelene kadar çalıştırdığı takım sayısı zaten 3. Sparta Rotterdam'ı küme düşürme hikayesini herkes yazıp duruyor, lakin Rotterdam takımı o dönem ekonomik açıdan inanılmaz dardaydı. PAF takım oyuncuları A takıma yükseltilmişti vs... Diğer çalıştırdığı takım olan Hollanda Milli Takımına ilerleyen maddelerde değineceğim. Ben farkli birsey soyledimmi? Barcelona disinda calistirdigi takimlarda bir basarisi yok dedim. Sende ayni seyi soyluyorsun Hayır, aynı şeyi söylemiyorum. Adam zaten 3 takım çalıştırmış, ne bekliyorsun sen? Hollanda milli takımında yaptığı iş de iyi. Bir tek Rotterdam kariyeri kötü, ki zaten 1 sene o da.. 2-) Rijkaard'ın Barcelona'da aslında çok başarılı olmadığını söylemişsin. İlk senesinde ilk devre zaten çok kötüydü. Alışma dönemi derken toparladı takımı ikinci devre 9-10 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve o sene Barça ligi 2. sırada bitirdi. 2005'te La Liga şampiyonluğu geldi ve ŞL'de de 2.turda Chelsea'ya tek golle elenildi, ki o Chelsea çok ağır favoriydi o sezon CL'de. Eşleşme şanssızlığı diyebiliriz yani. 2005-2006'da Kral Kupası, CL, Lig üçlemesi geldi. 2006-07'de şampiyonluk son hafta Real Madrid'e kaptırıldı, bizim Denizli-Fener maçı benzeri bir maçla. Son yılı zaten baya başarısızdı, Eto ve Ronaldinho ile yaşadığı sorunlar sebebiyle, ki ona rağmen de takım ŞL'de yarı final oynamıştır, daha sonra kupayı alacak Manu'ya elenmiştir. Yani başarıların tek yılda geldiği falan yalan, yok öyle bir şey. 2. maddeye gelirsek Ispanya ligi ne kadar kiran kirana gecsede %99 ilk 3 takimdan ikisi real madrid olur 3. takim cokca deportivo olurdu eskiden simdi yavas yavas degisiyor.. Yani Barcelonada sampiyon olmamak disinda her sonuc fail dir.. Ben dedimki Barcelonadaki butun kupalari 2006 sezonunda aldi sen aynisini aldigi kupalara isim vererek soylemissin baska birsey dememissin.. Barcelona gibi bir takimin CL de 2. turda elenmesi basarisizliktir. Eto ronaldinho sorunlari zaten baska konu.. Diger konuda tek golle yenmedi chelsea yanlis hatirlamiyorsam 4-1 fln yenmisti Barcelonayi eger ayni sezondan bahsediyorsak Istanbulda oynanan finalin oldugu sene sonrasindada Liverpool yende chelsea ye ki chelsea o sene favori fln degildi o senenin bankosu milandi 4-2 yendi Chelsea, ilk maçı 2-1 Barça almıştı ama. 4-3 bitse Barça geçiyordu yani turu, demek istediğim bu. Şu "BARCELONA İÇİN ŞAMPİYONLUK DIŞINDA SONUÇ KABUL EDİLEMEZ RERÖEÖ" mantığından da sıyrılmak lazım. Bizim basının etkileri herhalde bu. Ne yani ikinci oldu diye başarısız mı oldu? 5 senede 5 şampiyonluk falan mı bekliyordun? Madrid ne yapıyor peki o sırada? Oturup bekliyor tabii, Barça şampiyon olsun ya diye. 5 senede 2 şampiyonluk kötü bir sonuç değil, artı olarak Rijkaard Barça'nın başına geçtiğinde Barça kötü durumdaydı ve şu anki kadrodan da eser yoktu. Her sene transferler yaparak, altyapıdan oyuncuları çıkartarak şu anki Barça kadrosunu hazırladı ve bunu yaparken 5 senede 2 şampiyonluk fena sayılmasa gerek. Dediğim gibi 1 senede de kılpayı kaçırdı. Onun dışında şampiyonlukla alakasının olmadığı iki yıl, ilk ve son yılı. 3-) Rijkaard ahım şahım bir teknik direktör, Türkiye'ye gelirse de gayet büyütülür. Bugün Milan taraftarları forumlarda Leonardo nereden çıktı, Rijkaard daha iyiydi, onu niye getirmediniz falan diyorlar mesela... Şu an Rijkaard, hangi takıma gitse büyütülür, bir zahmet Galatasaray'da göklere çıkarılsın bırak da. 4-) Avrupa'da düşmeye oynamayan bir kulübe gitmezdi Galatasaray yerine. Atıyorum, bu adamı Sunderland, Touluouse falan istese gider miydi Galatasaray yerine? Hiç sanmıyorum. Sevilla, Tottenham falan dersin, kabul ederim, onlar liglerinin başaltı takımları. Zaten Avrupada dusmeye oynayanlar haricinde bir takim demistim yanlis okudun heralde Yoo, yanlış falan okumadım. Her düşmeye oynamayan takım Sevilla, Tottenham kalitesinde mi? 5-) Kimse Rijkaard'dan 2 senede UEFA ve CL aldırmasını da beklemiyor. Nereden aklına girdiyse bu da çok yanlış, öyle bir şey de yok. Çevrendeki 3-5 eleman diyorsa, onların cahilliğidir o. Bunuda kabul ediyorum benim cevremdeki kisiler olabilir ama yakinda duymaya baslayacaksiniz Evet, duyabiliriz. Ama bu da o kişilerin gaza gelmesinin bir tezahürü olacak. Önemsenecek bir şey olmayacak yani. Zaten 3 galibiyette gaza gelen kitle bu. 6-) He, gelelim milli takım olayına. "Hollanda'dan neredeyse kovularak" falan demişsin. Burası FAİL ÖTESİ oluyor. Hollanda'dan kendi isteğiyle istifa etti tamamen Rijkaard. Zaten görevi de tesadüfen almıştı, yardımcı antrenördü, Hiddink bıraktı ona kaldı falan... Hollanda'ya EURO 2000'de çok çok iyi top oynattı, 6-1'lik Sırbistan maçı vardı çeyrek finalde. Yarı finalde İtalya karşısında iki penaltı kaçırdılar. Penaltılarda da sadece 1 gol atıp, 3'ünü kaçırdılar ve elendiler. Yani kupaya gidiyordu o takım, öyle bir cenabet durum yaşamasaydı. Bunu da nereden okuduysan, yalan tamamen. Oncelikle benim hatirladigim kadariyla oyle muthis bir futbol oynamiyordu hollanda.. sonrasinda zaten gorevi birakacagini soylemisti onceden ama sonrasinda istifa etme suresi biraz uzamisti sanki birileri kal dese kalicak gibiydi ama kimseden oyle birsey gelmedi.. Neyse bunlari biryerlerden kaynak gostermeden yaziyorum hafizamda kalan seyler bunlar yaniliyorda olabilirim milli takimlar konusunda Git Hollanda'nın maçlarını izle, ne diyeyim. 7-) Fatih Terim, Milan'da 6 ay çalışmışken, Rijkaard Barcelona'da 5 yıl çalışmıştır. Biri Türkiye'yi yarı finalde oynatmış Avrupa Şampiyonası'nda, diğeri Hollanda'yı. Çok fark yok. Elbet Türkiye'nin yarı final oynaması daha çok ses getirecek bir şey ama iki takım futbollarını karşılıştırırsan, Hollanda bariz daha ağır basar. Rijkaard, kısa teknik direktörlük kariyerine rağmen Terim'den daha başarılıdır ve teknik direktörlük yeteneği olarak da daha üsttedir. Fatih Terim'den kötü olsa Barcelona'da 5 yıl kalabilir miydi gibi bir soru sorayım... Rijkaard futbolcu olarak bu kadar kariyerli olmasaydi. 34 macta 4 galibiyet aldigi bir klupten barcelonaya gelebilirmiydi bende bunu soruyorum o zaman :) Cruijff gibi bir adam onun futbol bilgisine inanmışsa np. Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 @rew; iyi işte, rijkaard o kadar büyük futbolcu olmasaydı cruyff onu getirir miydi barca'nın başına ? cruyff niye rijkaard'ı seçti, çünkü onun barca'sında anahtar oyuncuydu. yanlış anlaşılmasın gs çok iyi oynuyor bence lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaggy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 @fizban Tabii ki, Rijkaard'ın futbolculuk kariyerinin de etkisi var ama onun dışında da Rijkaard'la oturmuş konuşmuştur, futbol bilgisini tartma imkanı olmuştur. Futbolculuk kariyerine bakarak hoca getirmez ki Barça gibi bir kulüp. Tabii bu şansı yakalamasında büyük etken futbol kariyeri. Eh, öyle bir kariyer yapmış adam meyvelerini de yesin bir zahmet. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 fizban said: @rew; iyi işte, rijkaard o kadar büyük futbolcu olmasaydı cruyff onu getirir miydi barca'nın başına ? cruyff niye rijkaard'ı seçti, çünkü onun barca'sında anahtar oyuncuydu. yanlış anlaşılmasın gs çok iyi oynuyor bence lol. Rijkaard'ı hollanda milli takımından takip edip orada yaptıklarını görüyor bundan dolayı Barca'ya alıyor diye biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Rewendor said: Tenekeadam said: Abi del bosque diyorum sen ne diyorsun ya.Calışmış olarak.Çalışan derseniz ayrı. Del Bosque'nin Beşiktaş'a gelene kadar 4 sene Real Madrid dışında dişe dokunur t.direktörlüğü yok? R.Madrid'in en güçlü döneminde (Los Galacticos dönemi) ve tüm Avrupa'da rakipsiz hali sırasında onunla ligde avrupada esmek mi daha büyük başarı yoksa henüz Avrupa'da üst turlara şans eseri 1-2 kere çıkabilmiş, çanakkale geçilmez mantalitesiyle oynayan türk takımlarından birini sıfırdan kadro kurarak uefa kupasını aldırmak mı? Ha evet, bu dönemde 2 CL 2 lig şampiyonluğu varmış adamın. Ama elinin altındaki takımın dönemin Real Madrid'i, rakiplerinin de dönemin Avrupası olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. Üzerine milli takım kariyeri, Fiorentina ve Milan da bonus olsun. Abi kariyer diyorsun ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 gellidus said: Gs nin suanda oynadigi top Rijkaard in eseri degil ozetle soylemeye calistigim sey bu.. kimse şunu okumadı sanırım o yüzden boşa tartışıosunuz. şunu yazan adam ya daha hiç gs maçı izlememiş bu sene ya da futboldan anlamıyor başka bir açıklaması yok. ki rijkaardı geçtim beni koysan takımın başına takım rezil olsa bile o da benim eserim olur. takımın başında kim varsa eser o ekibindir. bunun dışında ana mantığını anlıyorum dediklerinin. bu üstteki dışında diğer dediklerine yanlış veya doğru demem çünkü destekli bir bakış açısı bence belli bir noktaya kadar. ama bu oyun rijkaardın eseri değil dersen yukarda sölyediğin şeyler anlamını yitiriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Di mi. Bülent Korkmaz'ın eseri. 1-0 yaptığı maçta Baros'u çıkartıp oyuna libero alan ve maçı veren Korkmaz'ın eseri bu takım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Bana göre yanlış baktığınız bir kaç nokta var ; Öncelikle herhangi bir teknik adamın ya da futbolcunun kariyerindeki başarılar sadece transfer edilmeden önce değerlendirilmelidir bence, yani imzayı atmadan önce " doğru kişi mi bu " sorusuna cevap vermelidir. Adam takımın başına geçtikten sonra artık geçmişinin hiçbir önemi yoktur, o dakikadan sonra yönettiği takıma ne verdiği, taraftara ne izlettirdiği önemlidir, ve tabiki bazıları içinde kazanacağı kupalar... İkinci olarakta , bir insanın herhangi birşeyi biliyor olması veya konuya hakim olması demek herşeyi doğru yapıyor olması anlamı taşımaz. Gayet tabiki Reykardda hatalar yapacaktır, Hıncal amcada gördüğü hataları dile getirmiş, doğru veya yanlış, ne önemi var ki, neden her okuduğunuzu hayat memat meselesi haline getirip birbiri üzerinizde üstünlük kurma yarışına giriyorsunuz anlayamıyorum doğrusu tamam forumlar tartışma ve fikir çatıştırma alanlarıdır, doğru ama fikrin tıkandığı yerde karşındaki insana " bi boktan anlamıyor bu " yaftası yapıştırma alanı değil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zorba Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 harrykewell said: "bir insanın herhangi birşeyi biliyor olması veya konuya hakim olması demek herşeyi doğru yapıyor olması anlamı taşımaz." Yok böle bi şey... "Hıncal amcada" gördüğü hataları dile getirmiş," Ay Dede gibi... "... fikrin tıkandığı..." Fikrimiz Tıkanmasın Dostlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar