Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör Sorusu

Luriel

Öne çıkan mesajlar

arkansis sakin ol.

4:3 LCD ekranlar eski kaldı artık, pek üretilmiyolar. o yüzden "gelişmiş" olmayabiliyolar. O yüzden yüksek çözünürlük olmaması normal.

ayrıca o registry ayarı zaten sürücü yüklediin sırada çalışan programların yaptığı ayardan başka bişey değil, manuel yapmış oldum o ayarı sonuçta. yani normalde kısıt yazılımsal bi yerde. ama diğer taraftan da gerçekten donanımın gösteremediği çözünürlükler de oluyo. sonuç olarak neyi tartışıyosun halen anlamış değilim, crt ekranların hepsi hayvani çözünürlükler gösteremiyo, LCDye üstünlükleri de bu değildi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

tartıştığım veya anlamaya çalıştığım konu şu

1080p monitorun var
çözünürlüğü nedir ?
1920x1080
panelin maksimum çözünürlüğü bu
19,5 olsun 21,5 olsun
inch önemli değil
yani şimdi bu monitor
2048 küsür açabilir mi demeye çalışıyorsunuz anlayamıyorum

22 inch monitorum 1600 küsür çözünürlükte
şimdi 2048 açabilirim mi demeye çalışıyorsunuz yoksa ben mi yanlış anlıyorum ?

eğer açabiliyor diyorsanız buyrun gösterin bende öğreneyim
monitorun maksimum çözünürlüğünün üzerine çıkmama izin vermiyor panel, zaten öyle birşeyde yok seçeneklerde ???
Sosyal ağlarda paylaş

abi lcd dediğin doğal çözünürlüğün üstünü göstermez ki? native res dediğin ekrandaki piksel sayısıdır. yani fiziksel bir sınırdır, hiçbir şekilde etrafından dolaşamazsın. ekranında 1920x1200 piksel varsa 2048xhedehödö çözünürlüğünü görüntüleyemezsin, ekranındaki piksel sayısı yetmez.. görüntülemeye çalışırsan da ya downscale olur, ya da ekranın dışına taşar görüntü. onlar da görüntülemek sayılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

@ Mum

ya abi işte nativeden düşük olanı nasıl gösteriyosa yükseği de aynı şekilde gösteriyo. düzgün gösterememesinin sebebi zaten anlattığın olay. tabi nativeden yüksek gösterebilme olayı her monitörde yoktur heralde, samsung full hd ekranları için de diğer ekranları için de ortak bileşen falan kullanıyodur diye tahmin ediyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...