Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör Sorusu

Luriel

Öne çıkan mesajlar

değil 23 inch 21 inch bile yorucu oyun oynarken,

1 metreden bile bakarken, gozunuzu hareket ettirmeniz gerekiyo, oyun oynarken bi suru seyı kacırıyosun. net bi gercek bu, cok kabaca sunu soliyim, 15 inchle 17 inchle sc oynarken wc3 oynarken gold/mineral'im hep gözümün önündeydi minimap gözümün önündeydi, herşey gözümün net bir şekilde göreceği, ve beyniminde dikkatimi cektirecek kadar önem verdiği alandaydı.

21 inche gectiiğimden beri minimapten adam kacırıyorum, mineral/gold için gözümü ceviriyorum vs vs
fpslerdede böle.

alışınca azaldı biraz ama yinede ufak monitor kadar rahat değil.

onun dısında cok güzel tabi herşey.

en önemli şey soyliyebileceğim, buyuk monitor aldım diye cözünürlüğünü arttırmayın, bırakın yine 1200x1024'de kalsın. 1200x1024 size yeterince arta alan veriyo, bırakın iconlar yazılar büyük büyük olsun miss gibi ohhh.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne açıdan? Çözünürlük hakkında konuşmuşsunuz. Örnek olarak çözünürlük 1680x1050 olduktan sonra 17" olmuş 22" olmuş, desktop olmuş laptop olmuş görünen alan değişmez. Değişen piksel boyutları olur (ve tabi göreceli olarak pikseller arasındaki uzaklık).

Edit: Yüksek çözünürlük destekleyen 17" desktop monitörü bulmak mümkün olmayabilir tabi. Bilmiyorum onu mu kastettin.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim
LCD var önümde 1600 küsür maksimum çözünürlüğüm
1900x1200 açamıyorum
panel izin vermiyor
bundan bahsediyorum

tüplü monitorken açıyorduk minicik minicik görüntüler pixeller birbirine girmiş gibi ekrana bakmaya çalışıyorduk
geleneksel bir LCD var önümde şu anda 22 inch ve açamıyorum işte, bu büyüklüğün çözünürlüğü bu.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo, yok ööle bişey :)

crt monitörlerde de gösterebileceği en yüksek çözünürlük vardı. isteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. Ama görüntü yaratma teknikleri nedeniyle CRTlerde gösterebildiği her çözünürlükte net görüntü alabiliyodun. LCDde ise, gösterebileceği en yüksek çözünürlükte net gösterebiliyo sadece. Tüm monitörler 1920 çözünürlüğü gösteremiyodu yani. Ya abuk subuk çizgiler görüyodun, ya da hiç görüntü olmuyodu...
Sosyal ağlarda paylaş

gayette 17'' sony crt emi 1024x768 yerine 1280x1024 veya 1600 küsür açabiliyordum
görüntü en yüksek çözünürlükte hafif yamuluyordu
ama açıyormuydu ?
açıyordu

LCD de öyle opsiyon bile yok, en yüksek çözünürlüğümün üstüne tıklayacak birşey yok

optimum çözünürlükler için
http://thescreamonline.com/technology/monitor/monitor_res.html
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansis said:

gayette sony crt emi 1024x768 yerine 1280x1024 veya 1600 küsür açabiliyordum
ama açıyormuydu ?
açıyordu

LCD de öyle opsiyon bile yok, en yüksek çözünürlüğümün üstüne tıklayacak birşey yok

ohoo ona bakarsan, ofiste samsung lcd var 22 inç. şuursuz bilgisayar native çözünürlüğü gösteremedi bi türlü ayarlardan, ben de registryden elle girmek zorunda kaldım. normalde 16:10 ekran bu, denemek için 1920 1080 çözünürlük değerini de girdim registryde, normalde gösterebildiği 1680 1050 çözünürlüğü de girdim... sonuçta ikisini de gösterebiliyodu, ama full hd denen çözünürlük hem ekran oranlarına uymadığı için hem de fiziksel olarak diyot sayısından fazla olduğu için abuk göründü.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansis said:

abicim
LCD var önümde 1600 küsür maksimum çözünürlüğüm
1900x1200 açamıyorum
panel izin vermiyor
bundan bahsediyorum

tüplü monitorken açıyorduk minicik minicik görüntüler pixeller birbirine girmiş gibi ekrana bakmaya çalışıyorduk
geleneksel bir LCD var önümde şu anda 22 inch ve açamıyorum işte, bu büyüklüğün çözünürlüğü bu.

"Bu büyüklüğün çözünürlüğü bu." iddiası her zaman doğru değil. Tamam, aynı boydaki monitörlerin maximum (= native) çözünürlükleri genelde aynı oluyor. Mesela 22" LCD monitörlerin çok büyük bir kesimi 1680x1050 destekliyor. Ama bu demek değil ki 22" boyutundaki tüm monitörler 1680x1050 olacak.

Şekil 1a:

Mr_Hand said:

yannız 21.5 widescreen aldım bi tane. LG marka ve 1920 x 1080. canavar :) acaip yoğun görünüyo noktalar. artık var yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Arkansis said:

gayette sony crt emi 1024x768 yerine 1280x1024 veya 1600 küsür açabiliyordum
ama açıyormuydu ?
açıyordu

ohoo ona bakarsan, ofiste samsung lcd var 22 inç. şuursuz bilgisayar native çözünürlüğü gösteremedi bi türlü ayarlardan, ben de registryden elle girmek zorunda kaldım. normalde 16:10 ekran bu, denemek için 1920 1080 çözünürlük değerini de girdim registryde, normalde gösterebildiği 1680 1050 çözünürlüğü de girdim... sonuçta ikisini de gösterebiliyodu, ama full hd denen çözünürlük hem ekran oranlarına uymadığı için hem de fiziksel olarak diyot sayısından fazla olduğu için abuk göründü.

abuk subuk buglardan bahsetmiyorum ben

bana wide ekran desenize
4:3 ekranda sanki o çözünürlüklere çıkabilecekmişsiniz gibi konuşuyorsunuz

22 inç monitore demek 1920 girdin ?
monitorun ayar menüsünde de çözünürlük olarak bu değeri gördün mü ?
yoksa registry den ayarı yapıp restartı atıp öyle olduğunu mu sandın orada yazan yazıyı görüp ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...