Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 ya ne zamandir aklimda olan birsey, ve birkac asamasi oldugu icin pek bir yol alamiyorum. burada da paylasayim, yardimci olabilecek vardir belki. oncelikle aklimdaki mouse'tan bahsedeyim. amac ozel kullanim icin cok tuslu bir mouse yapmak. yani kullanici dostu filan olmasi gerekmiyor, prototip olarak uretilecek, sadece kisisel kullanim icin olacak. kafamdaki tasarim bile tam degil ama muhtemelen 5-6 klik, 1 scroll ve 2-3 yan tusu olacak. microsoft commander gibi shift/alt gibi modifier key'ler de eklenebilir bas parmak tarafina. eger kablosuz olabilirse on numara olur ama pek sanmiyorum. hali hazirda boyle bir mouse varsa "ahanda burda" deseniz de olur. ben ucuz suredir ariyorum, bulamadim. bu isi mekanik aksam, elektronik aksam ve surucu olarak uc bolume ayirirsak, surucu olayi digerlerine kiyasla cok kolay. microsoft'un zaten fazlasiyla dokumantasyonu var bu konuda (sadece windows ortaminda kullanilacak). olay bu asamaya gelse driveri oturup yazarim, sorun olmaz.fakat mekanik ve elektronik (devre) bolumle ilgili en ufak bir fikrim bile yok. kafamdaki sorulari yazayim ben, birileri cevap verirse super olur [list] [*] ilk merak ettigim husus, seri uretime gecilmeden, sinirli bir butce ile boyle bir prototipin mekanik/dis kismi uretilebilir mi? sonucta dis gorunus olarak normal mouse'tan cok da egreti durmamasi tercih sebebidir. bilen birini bulsam, parasi karsiligi boyle birseyi yaptirabilir miyim? (cnc, torna, morna hic anlamam, sorum cok sacma olabilir, yine de aydinlatin beni) [*] boyle bir mouse icin devreyi kendim yapabilir miyim ya da yapabilecek birini bulabilir miyim. "elektrik-elektronikciler cok rahat yapar yaaaw" mi diyorsunuz yoksa boyle bir devreyi hazirlayabilecek adam on binde bir mi cikar? [*] ya da mekanik ve elektronik kismi yine parasi karsiligi komple yaptirabilecegim birileri/bir yer var midir? [*] velev ki uretim asamasina geldik, gerekli parca/malzemeleri nereden bulabilirim? (dealextreme demeyin lutfen) [/list] simdilik aklima gelenler bu kadar. en ufak faydasi olanin kirk yol moderatoru olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 çok zor iş, yapsan bile performans alamazsın doğru düzgün. mevcut mouseların iç aksamlarını söküp hepsinin sevdiğin kısımlarını tek bir mouseda birleştir bence afdsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 bu üstteki mesaj daha sonra, "yapamazsın dediler" cümlesi için kullanılacak sdf. driverları falan, herşeyi ayarlasan da "accurate" olur mu yeterince, hm ? yapılmışı varsa bakmak lazım bi, başkası denemiştir büyük ihtimalle böyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 yaparsın ama hem çok pahalıya gelir hem de istediğin gibi bişey çıkmaz ortaya. kalıbını, devresini ıvırınız zıvırını yapan adamlar ayrı ayrı olacak ve bunları senkronize bir şekilde aynı tasarım konusunda yönlendirmek sıkıntılı olacaktır. Çalışan bişey çıkar ortaya ama çirkin olur sanırsam. Bence bir dene, en azından 5-6 tane ürettir, al eline ürünü yatırımcı ara sonra. belki biri el atar seri üretime geçersin, belli mi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 zamanında optik mouse'u bozup kalem yapmaya kalktım. ilk denememde çipi toptan yaktım. 2. denememde çip bozulmuştu sadece, hareketi algılayıp ışığı yakıyodu, ama sinyal yollayamıyodu. sonra vazgeçtim bu projeden. şimdi tabletim var asdfsadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 http://www.turkdokum.com/eqmat8.htm http://www.3dmechanics.com/ iyi sanslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 dimi pik döküm mouse yapmak lazımi 3 kilo! sonra 2 aya kaslar cürüsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Al sana biraz motivasyon: http://hardware.gotfrag.com/files/upload/shoes_mouses_first.jpg http://static.guim.co.uk/sys-images/Technology/Pix/pictures/2008/12/09/early-mouse460.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 ehehehe, supermis resimler mirage =) peki sorulari kisaltayim: devre olayi konusunda bilgisi olan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 abi o kadar ugrasıp yapcan fareyi. sonra kantırda adam kacırınca sinirlenip vurucan, kırılıcak. ugrasa hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 customumsu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 3 boyutlu plastik model üretebilen printerlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 o steampunk modeller bildigin mouse u muz gibi soyup ustune gariban tasarim gecirmek suretiyle yapiliyor. mum un istedigi istedigi gibi wheel koysun, ekstra tus koysun, falan gibi direk entegre modifyesi/tasarimi isteyen seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 yup, sadece gordum koydum zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 custom mouse kalıbı yaparsın. autocadde çizersin 3D falan malzemeyi seçersin, yaptırırsın. basit bişey bu kısmı. elektroniği de yapılır ama yazılımı? nedir nasıldır orası zor olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 abi yazilimi kolay yapilabilecek birsey. daha dogrusu dokumantasyonu olan birsey. elbette aksilik cikacaktir ama yapilir. elektronigi ve mekanigi sorun. bir kere elektronik aksamin ne kadar yer kaplayacagini bilmeden tasarim yapilamaz. ustune, kafaya gore tuslar filan tasarlanmaz, nasil calisacaklarini cok iyi hesaplamak lazim. malzemeyi de oyle rastgele secmek olmaz, bilmek lazim ozelliklerini.. "cizersin, yaparlar" diyince cok kolay geldi de, oyle degil gibi geliyor. misal, devre ornegini filan nerden bulup nasil yapicam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 bol tusu asmis bir mouse var yeni cikti link rezerden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 elektroniği sıfırdan yapmak yerine, var olan kompleks bi mouse bulup gereken modifiyeyi yapsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 ha hoş, var olan entegre ile daha fazla tuş kontrolü yapılabilir mi ayrı soru, ki olmaz muhtemelen. Mikrodenetleyicileri çıkarıp tekrar programlasan falan belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 anladigimdan degil, microsoft commander'in icini kurcalamistim fi tarihinde (o zaman boyle bir fikrim yoktu, zevkine kurcalamistim), sifirdan yapmak daha mantikli gelmisti =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 bende işlemci yapcam bi ara vakit bulabilirsem, şu an piyasadaki işlemciler bi garip çalışıyo. 0.16 mikron kalınlığında teli hangi nalburdan satın alabilirim bilen varmı afdsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 kendin dök abi asdasdsa bu arada hacı, bi elektronik mühendisi bulup danışabilirsin, ama tek başına sıfırdan devre çizerek yapabilmen mümkün değil bence, çünkü bin tane hesabı kitabı var yani, transistörüdür entegresidir diyotudur direncidir, baskı devre kartını oluşturacaksın vs vs vs, mümkün gözükmüyor kişisel kanaatimce. Ama, kendi zevkime göre bi mouse yapacağım dersen, bulabildiğin en kompleks mouseu alıp piyasadaki, onu kendi dizaynına sokabilirsin, da tatmin eder mi bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 ya kendim yapmak en son istedigim sey zaten, yapamayacagimin da cok guzel farkindayim =) hic yoktur oyle el becerilerim. zaten o tarz seyleri yapan firma/sahis da ariyorum fellik fellik.. her turlu endustriyel klavye vs yapan var, bir tane mouse yapan yok yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 abi adamlar tek bi mouse yapar mı bilmem ki istek üzerine hehe bak x-710BF var bende, gerçi çok tuşu yok, ama aşırı rahat, fazla konforlu. 4 kademe dpi ayarı, scroll, 3x click, sol yanında da 2 tane tuş var isteğine göre ayarlayabildiğin. Ama ilk mesajımdaki isteklerini karşılar mı bilemem heheh edik: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 abi o x-750bf elimde tutuyorum cunku su anda xD yada pic not related bilemedim 750de 6 tane dpi ayarı var cunku ama o resimdekinin aynısı dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar