Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozel (custom) mouse yapmak

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

ya ne zamandir aklimda olan birsey, ve birkac asamasi oldugu icin pek bir yol alamiyorum. burada da paylasayim, yardimci olabilecek vardir belki.

oncelikle aklimdaki mouse'tan bahsedeyim. amac ozel kullanim icin cok tuslu bir mouse yapmak. yani kullanici dostu filan olmasi gerekmiyor, prototip olarak uretilecek, sadece kisisel kullanim icin olacak. kafamdaki tasarim bile tam degil ama muhtemelen 5-6 klik, 1 scroll ve 2-3 yan tusu olacak. microsoft commander gibi shift/alt gibi modifier key'ler de eklenebilir bas parmak tarafina. eger kablosuz olabilirse on numara olur ama pek sanmiyorum.

hali hazirda boyle bir mouse varsa "ahanda burda" deseniz de olur. ben ucuz suredir ariyorum, bulamadim.

bu isi mekanik aksam, elektronik aksam ve surucu olarak uc bolume ayirirsak, surucu olayi digerlerine kiyasla cok kolay. microsoft'un zaten fazlasiyla dokumantasyonu var bu konuda (sadece windows ortaminda kullanilacak). olay bu asamaya gelse driveri oturup yazarim, sorun olmaz.fakat mekanik ve elektronik (devre) bolumle ilgili en ufak bir fikrim bile yok.

kafamdaki sorulari yazayim ben, birileri cevap verirse super olur
[list]
[*] ilk merak ettigim husus, seri uretime gecilmeden, sinirli bir butce ile boyle bir prototipin mekanik/dis kismi uretilebilir mi? sonucta dis gorunus olarak normal mouse'tan cok da egreti durmamasi tercih sebebidir. bilen birini bulsam, parasi karsiligi boyle birseyi yaptirabilir miyim? (cnc, torna, morna hic anlamam, sorum cok sacma olabilir, yine de aydinlatin beni)
[*] boyle bir mouse icin devreyi kendim yapabilir miyim ya da yapabilecek birini bulabilir miyim. "elektrik-elektronikciler cok rahat yapar yaaaw" mi diyorsunuz yoksa boyle bir devreyi hazirlayabilecek adam on binde bir mi cikar?
[*] ya da mekanik ve elektronik kismi yine parasi karsiligi komple yaptirabilecegim birileri/bir yer var midir?
[*] velev ki uretim asamasina geldik, gerekli parca/malzemeleri nereden bulabilirim? (dealextreme demeyin lutfen)
[/list]
simdilik aklima gelenler bu kadar. en ufak faydasi olanin kirk yol moderatoru olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

yaparsın ama hem çok pahalıya gelir hem de istediğin gibi bişey çıkmaz ortaya. kalıbını, devresini ıvırınız zıvırını yapan adamlar ayrı ayrı olacak ve bunları senkronize bir şekilde aynı tasarım konusunda yönlendirmek sıkıntılı olacaktır.
Çalışan bişey çıkar ortaya ama çirkin olur sanırsam.
Bence bir dene, en azından 5-6 tane ürettir, al eline ürünü yatırımcı ara sonra. belki biri el atar seri üretime geçersin, belli mi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yazilimi kolay yapilabilecek birsey. daha dogrusu dokumantasyonu olan birsey. elbette aksilik cikacaktir ama yapilir.

elektronigi ve mekanigi sorun. bir kere elektronik aksamin ne kadar yer kaplayacagini bilmeden tasarim yapilamaz. ustune, kafaya gore tuslar filan tasarlanmaz, nasil calisacaklarini cok iyi hesaplamak lazim. malzemeyi de oyle rastgele secmek olmaz, bilmek lazim ozelliklerini.. "cizersin, yaparlar" diyince cok kolay geldi de, oyle degil gibi geliyor.

misal, devre ornegini filan nerden bulup nasil yapicam?
Sosyal ağlarda paylaş

kendin dök abi asdasdsa

bu arada hacı, bi elektronik mühendisi bulup danışabilirsin, ama tek başına sıfırdan devre çizerek yapabilmen mümkün değil bence, çünkü bin tane hesabı kitabı var yani, transistörüdür entegresidir diyotudur direncidir, baskı devre kartını oluşturacaksın vs vs vs, mümkün gözükmüyor kişisel kanaatimce.

Ama, kendi zevkime göre bi mouse yapacağım dersen, bulabildiğin en kompleks mouseu alıp piyasadaki, onu kendi dizaynına sokabilirsin, da tatmin eder mi bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

abi adamlar tek bi mouse yapar mı bilmem ki istek üzerine hehe

bak x-710BF var bende, gerçi çok tuşu yok, ama aşırı rahat, fazla konforlu. 4 kademe dpi ayarı, scroll, 3x click, sol yanında da 2 tane tuş var isteğine göre ayarlayabildiğin. Ama ilk mesajımdaki isteklerini karşılar mı bilemem heheh

edik:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...