Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3000 Puzzle

Laorx

Öne çıkan mesajlar

educalar en iyisi.
orta okul zamanında cook yapıyodum, inanılmaz keyifli bir is. en son bi karikatur futbol sahası vardı 2000 parcalık. onu yapmıstım ama eve gelip giden misafirlerin cocukları parcalarını kaybetmisti tamamlayamamıstım. sonra annem bulmus eksik parcaları ama is isten gecmisti tabi. bakiyim kenarda kosede duruyosa yapayım ben onu bu kıs.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de puzzle işine merak saranlara tavsiyem, gidip mahallenizdeki marangozdan 120cm x 90cm gibi ebatlarda (3000likleri rahat karşılar) kaplamalı bir altlık kestirin. çünkü 500lük dışındaki puzzlelar birkaç günle birkaç ay arası masada kalır. kestirdiğiniz altlık üstünde çalışıp daha sonra bunu komple yatak altına falan kaldırabilirsiniz. tabi evinizde aylarca puzzle'a ayırabileceğiniz bi masanız varsa orası başka.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sene kız arkadaşım 1000 parçalık almıştı hala duruyor masada ahaha.şöyle oturupta ilgilenince yapılmıyor değil de her daim ona vakit ayıramıyosun.renk derecelerine göre ayırıp yaparsan rahat olur koyu açık renkler, sırıtan farklılıkları gruplandırman faydalı olur.onun dışında pek bi püf noktası yok zaten senin becerine kalıyor biraz..bazen keyifli geri kalan zamanlarda iç gıdıklayıcı.gidip bitireyim ben de şu puzzle ı yatmadan masa işlevini yitirdi lol
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaşım bunun yine yapılabilitesi var benim kız arkadaşım fonu karanlık bir fotoğrafımızı tutmuş puzzle yaptırmış hediye olarak tuttu getirdi bide al aşkım yap diye. Her yer siyah içinden çıkamadım en son kaldırdım ayakkabı rafına. Şimdi eve gelince aklına gelir falan diye ödüm patlıyo vallaha.
Sosyal ağlarda paylaş

önce çerçeveyi yap.

çerçeve bitince büyük lekeleri tespit edip o renkleri ayırarak ilerle. amaç puzzle'ı bölüp yönetmek olmalı. irili ufaklı adalara çalıştıkça iş sadece boşluk doldurmaya kalacak.
------ mesela aşağıdaki yazı penceresi gibi, o daha açık renk, önce o parçaları topla, o dikdörtgeni ortaya çıkar.
------ sağda soldaki bulutların renkleri de rahat ayrışır diğer parçalardan, onları da adalar halinde yap bitir.
------ kara rengi, deniz rengi gibi büyük lekeleri(adaları sona sakla, ama onların kenarlarını ayırıp hemen yap. böylece konturu çıkar, içlerini sonra doldurursun.
------ gibi

çok zevklidir puzzle yapmak, 5000lere kadar çıkarmıştım ben kabiliyetimi en son, sonra kocam "ne o ööle otistik gibi bidik bidik parçalarla uğraşıyosun" deyince bıraktım artık, yapamıyom :P
ama siz yapın, çok pis kafa dağıtır, iç boşaltır. ben 4. saatte filan kendfi kendime konuşmaya bile başlıyodum, öyle güzel dökülüyo ki insanın zehiri. ehehe...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...