GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 said: feiticiera, 22 April 2003 17:39 tarihinde demiş ki: olmayacak hiçbişey yoktur..tamam ekonomik seviyemiz ortada ancak SNN'in kapatılmasına bu kadar üzülen adam,oyunu bu kadar önemseyen adam ne olursa olsun biraz olsun zorlayıp orjinal oyuna para werebilir ki zaten hergün online oyun çıkmadığına we çıkanlarının çoğunun da türkiye'de sunucusu olmayacağını düşünürsek arada sırada bir orjinal oyun almaktan kimse ölmez..(online oyunlar için konuşursak)[hline]Dramar The Hun the blue mists of the night Genel anlamda inandıktan sonra elbetteki olmayacak şey yoktur. Kopya oyun kullanımını Türkiye'de önlemek için kopya oyun alanlara almayın, almasana salak, bunu alan eşşektir demek olmaz. Çünki olayın çözümü Türkiye için bu kopya ürünleri alanlardan geçmiyor. Türklerin nasıl düşündüğünü bilmiyor musunuz? Eğer Türkiye'de kopya cd alınmasını istemiyorsanız kopya cd ürettirmeyeceksiniz, üretenleri çok kötü cezalandıracaksınız. Çünki malesef bir Türk, ekonomisi gereği en ucuzunu almaya mahkum edilmiştir. Zengin dahi olsa ucuzunu alır. Eğer ki ürünün kopyası çıkmıyorsa o malın en ucuzu orjinalidir, çünki alternatifi yoktur. Halk ozaman mecburen onu almak zorunda kalır illa alacaksa. Eğer ki siz düşünüp doğruyu yanlıştan ayırabiliyorsanız, böyle gelişmelere ihtiyaç duymadan doğruyu yapabiliyorsanız. Ayırınız ve doğruyu yapınız. Belki sizi görüp sizi izleyen olabilir. Ama diğerlerini de düzelteceğim şeklinde bir yaklaşımda bulunmayın boşuna üzülür ve üzersiniz. SNN konusundaki fanatizminde sebebini pekçok kişinin bazı ilkleri orada yaşamasının sebep olduğuna veriyorum. Zamanla geçecektir. Yoksa SNN, paticik, hede hödö hiç biri sonsuz değil. edit: acaip şeyler oluyor... [Nasıl olmuş anlamadım ama düzelttim sanırım / Nefr] [Bu mesaj Nefr tarafından 22 April 2003 19:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krombacher Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 benim şahsi görüşüm orjinal oyun alınabilir ve birçok alternatif vardır buna orjinal oyun alınmasına karşı deilim fakat sanane'nin kapatılmasına karşıyım sanane'nin orjinal oyunları kullanan bir düzene geçmesini taleb ederim kendi açımdan bunun sebebide half-life tabanlı oyunların çok sayıda ve çok çeşitli olmasından dolayı birçok kişi bunu temin edebilir. sananede benim ve birçok kişi için önemli olan kopya veya orjinal oyunla oynanan oyun deildi ortamdı cs de ortam çok bozulmuş oyuncular kötüleşmiş olabilir fakat güzel ortamların yaratıldığı kurulduğu oyunlarda vardı bunlara en iyi örnek Natural Selection dı. birçok online game oynadım ama sanane natural selection sunucusundaki kadar seviyeli birbirini ciddiye alan gerektiğinde birlikte güldüğümüz gerektiğinde birlikte sinirlendiğimiz adamlarla daha önce hiç karşılaşmamıştım elimden gelseydi eğer bana ve bize yaptıkları için esen elektroniğe dava açmak bile isterim sebebi kendilerinin aldığı telif hakkı deil elimizden aldıkları arkadaşlık ve dostluklardır. Bence olması gereken sanane'nin severlarını da düzenlemektir yasal prosedüre uydurmaktır.Türkiyede işlenen suçların yapılan yolsuzlukların göz önünde bulundurularak bu işin mantıklı bir çözümünün üretilmesidir. Ve sanane özellikle sırtımızdan belirli bir para kazanmadan şu ana kadar gördüğüm en iyi gaming hizmetini veren kuruluştur. İnternetten kopya oyun engellenmek isteniyorsa yolun böyle keskin deil yumuşak olması gerekirdi esen elektronik ve sandwawes firmasının bilmiyorum ama en azından online gamingden kar edebileceğini sanmıyorum. özellikle tepkilerden dolayı çünkü bu gidişle tüm free serverlar kapatılacak ama kopya oyun engellenemeyecek belki online gaming engellenebilir fakat türkiyede kopya oyun asla şu anda kaç tane oyunun multiplayer özelliği oynanmaya değer sizce bence parmakla gösterilecek kadar az bu sebepten dolayı biz kopya oyun almaya devam edicez. Yapılacak en mantıklı şey budur. Birde birkaç arkadaşımız oyun üreticilerinin programcıların emeklerinden bahsetmiş.Tabiki bu insanların emekleri de bizim için önemli elimizden gelse bunlara emeklerinin karşılıklarını vermek isterdik fakat bugüne kadar yapılan oyunların türkiyeden kar beklentisi ile yapıldığını zannetmiyorum bu şu ana kadar yapılan oyunların zarar ettiği anlamına da gelmez.Şu anda sırf tekel ve rant için bir şirketin yaptığı pisliği çekmek zorunda kalacağız göz önünde bulundurularak bu işin mantıklı bir çözümünün üretilmesidir. Ve sanane özellikle sırtımızdan belirli bir para kazanmadan şu ana kadar gördüğüm en iyi gaming hizmetini veren kuruluştur. İnternetten kopya oyun engellenmek isteniyorsa yolun böyle keskin deil yumuşak olması gerekirdi esen elektronik ve sandwawes firmasının bilmiyorum ama en azından online gamingden kar edebileceğini sanmıyorum. özellikle tepkilerden dolayı çünkü bu gidişle tüm free serverlar kapatılacak ama kopya oyun engellenemeyecek belki online gaming engellenebilir fakat türkiyede kopya oyun asla şu anda kaç tane oyunun multiplayer özelliği oynanmaya değer sizce bence parmakla gösterilecek kadar az bu sebepten dolayı biz kopya oyun almaya devam edicez. Yapılacak en mantıklı şey budur. Birde birkaç arkadaşımız oyun üreticilerinin programcıların emeklerinden bahsetmiş.Tabiki bu insanların emekleri de bizim için önemli elimizden gelse bunlara emeklerinin karşılıklarını vermek isterdik fakat bugüne kadar yapılan oyunların türkiyeden kar beklentisi ile yapıldığını zannetmiyorum bu şu ana kadar yapılan oyunların zarar ettiği anlamına da gelmez.Şu anda sırf tekel ve rant için bir şirketin yaptığı pisliği çekmek zorunda kalacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 abi nedir olay msglar hep 2şer kere yazılmış çıkıo :-P bi yerde bi sorun var galiba :=)[hline] AO-Swg-WoW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 evet forumlarda :)[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Kopya oyun alan insanların arasında dial up ile zar zor internete girip demo indirmek için bi orjinal oyun parasi daha verecek insanlar var. Dolayısıyla ben orjinal oyuna karşı olmasam da kopyaya da karşı değilim. Çok fazla multiplayer oynanacak oyun çıkmıyor demişsiniz. Çıkanları ben kopya ile türk shardlarında bir amatör kuruluş altında oynayabiliyorsam oynarım. Zaten orjinal oyun aldıktan sonra bu işi hakkını vererek yapan esas serverlara baglanırım. Sorarım size. Hanginiz ultimayi orjinal aldiktan sonra gelir nbl da oynar ki? Osi gibi sağlam ve düzeni oturmuş bir serverda oynar herkes. Buraya mesaj atan tüm kullanıcılar olaya tek taraflı bakıyor. Ben esen gaminge de birşey diyemiyorum artık adamlar da para kazanmaya çalışıyorlar bu gayet normal bir hakları fakat esas önemli olan bu yolda uyguladıkları yöntemler.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Şu an kapalı mı hala?[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage OwO >Silphatos Iceheart - Locus@NBL >Grynn Iceheart - Ethernass >Grynn Uth Xare - Quaxis >Botanika - SNN,MedicGS,@net CS 6.2 - SNN HLDM ver.1.0.1.6 ~~[b]FORZA BEŞİKTAŞ~~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Aslında genel olarak bakarsak orjinal e yavaş yavaş kaymak mantıklı, ben çok severek oynadığım ve korsan olduğu için elimde ki cd üzüldüğüm oyunlar oldu, almak istedim lakin 40 dolar 50 doları gözden çıkardım shipping koydu. Sırf oyunu onurlandırmak için korsanı varken almak istediğim oldu, kendime bir çizgi çizdim ve dedim ki para kazanmaya başladığımda orjinal oyun alacağım. (Eskisi gibi oyun oynamıyorum ayda 1,2 oyun alıyorum artık ) Orjinal aslında fiyatı dışında güzel, kim istemezki o dandik baskılı cdler yerine kitapçıklı ambalajli cicili bicili oyunu, orjinal almakta bir zevktir aslında. Lakin yaşamsal veya eğlencesel önceliklerimize göre para harcadığımız için kimse gidip sinema, tiyatro gezme tozma parasını oyuna yatırmak istemiyor, taksitle alır gibi 3, 5 milyona oyun alıyor. Ki, Ki son zamanlarda 3,4 ,5 cd li oyunlar çıkıyor ve korsanı 10 milyonun üzerine çıkıyor, birde bunlar buglı hatalı çıkabiliyor, ondan dolayı orjinale evet. Fakir bir ülke değiliz, ekonomi belini büktü herkesin. Yakında toparlanacağız, şu an Türkiye de aile başına yıllık harcama 7000 dolar civarında. Çok memur edebiyatı yapmayalım. Hayat zor, giderek zorlaşıyor ama bu forumlarda hemen hemen herkes kopya kolaylığına alışmış olmasa, ulaşım ücretini vermek durumunda olmasa, ve orjinaller gerçekten 30, 40 olsa, değer verdiği, saygı duyduğu oyunu alır kutu olarak. Son zamanlarda dikkat ettiyseniz korsan trendi iyice azıttı, fiyatlarıda öyle, artık 5 oyun aldın mı 40 milyona yakın para verebiliyorsun yani 2,3 milyona oyun yok tek cd 3 e 2 cd 5 e satıo adamlar artık yani... Sanırım herkes SNN ye tapmasa bile olayı ani bir darbe gibi gördü, en azından ben öyle gördüm ve birden asilik damarım tuttu. Ama SNN de sütten çıkmış ak kaşık değil, üstelik SNN personeli SWGC ye gittiyse, ve orjinal oyun olarak orasıda hizmet verecekse neden oynamayalım. Hem swgcde oynarım war3 ümü hem battlenet te. Ayrıca o denklemli soruda anlamauycak ne vardı. Eleman b ye 0 verince direk zaten a.x olayına bakacağımız ve sonra diğer denklemden çıkarsa bir bilinmez çıkaracağımız içn çok zor değildi yani. Olay orjinal korsan dğeil, alışmız sinanpaşa ya gidp üste çıkınca oyunları bol bol, çarşaf çarşaf orjinalin 5 te 1 fiyatına görmeye... Ayrıca son olarak oyunu ABD li yapmışsa hakketiği ücreti alır, oyunun devleti dini ırkı yoktur olmamalıdır, her yere ideolojik görmen hemen herkes kopya kolaylığına alışmış olmasa, ulaşım ücretini vermek durumunda olmasa, ve orjinaller gerçekten 30, 40 olsa, değer verdiği, saygı duyduğu oyunu alır kutu olarak. Son zamanlarda dikkat ettiyseniz korsan trendi iyice azıttı, fiyatlarıda öyle, artık 5 oyun aldın mı 40 milyona yakın para verebiliyorsun yani 2,3 milyona oyun yok tek cd 3 e 2 cd 5 e satıo adamlar artık yani... Sanırım herkes SNN ye tapmasa bile olayı ani bir darbe gibi gördü, en azından ben öyle gördüm ve birden asilik damarım tuttu. Ama SNN de sütten çıkmış ak kaşık değil, üstelik SNN personeli SWGC ye gittiyse, ve orjinal oyun olarak orasıda hizmet verecekse neden oynamayalım. Hem swgcde oynarım war3 ümü hem battlenet te. Ayrıca o denklemli soruda anlamauycak ne vardı. Eleman b ye 0 verince direk zaten a.x olayına bakacağımız ve sonra diğer denklemden çıkarsa bir bilinmez çıkaracağımız içn çok zor değildi yani. Olay orjinal korsan dğeil, alışmız sinanpaşa ya gidp üste çıkınca oyunları bol bol, çarşaf çarşaf orjinalin 5 te 1 fiyatına görmeye... Ayrıca son olarak oyunu ABD li yapmışsa hakketiği ücreti alır, oyunun devleti dini ırkı yoktur olmamalıdır, her yere ideolojik görüş karıştırılmamalıdır. Sabırlı olunmalıdır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krombacher Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2003 o zaman bunun kibarca ve mantıklıca yapılması gerekirdi bence şu andaki serverlara ultimatom verilirdi orjinal oyun oynatmaya başlamazsanız şu tarihte kapatılacaksınız denirdi ve herkes planını buna göre yapardı. sanane kendisi dese ki elimizde olmayan sebeplerden sonra bundan sonra sadece orjinal cd-key sahipleri serverlarımızda oyun oynayabilecek denseydi ben tereddüt etmez gider alırdım Half life cd mi böylece esen denen o açgözlülerde para kazanırdı ama tepki çekmeden ve bende paşa paşa oyunumu oynardım sananenin kötü yanları olabilir bunu savunmuyorum ama sanane tek cümleyle açıklamak gerekirse Amatör olarak profösyonel serverlara yetişmiş hatta geçmiş bir kuruluştur ama malesef illegaldir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StarAdam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 hayır resmi olarak kapanmadı tedbir kararı nedeniyle bir süreliğine kapandı verilecek karara göre açılıp açılmayacağına karar verilecek henüz kesin olan bir şey Yok sanane yöneticilerinden ve magnus un arkadaşı spincrus söyledi [Bu mesaj StarAdam tarafından 23 April 2003 10:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simofle Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 said: Azmodai, 23 April 2003 08:21 tarihinde demiş ki: benim cildirdigim nokta su.... Sananeyi kapattilar, tamam guzel, ama Turk.net, Anet, Ags, Kolay oyun, hepsi acik hepsi is yapiyor su an. Yani anlamiyorum bu olayi ya, madem kapattiracaksin topluca kapattir. SWGC yi destekleyecegim gun turkiyede BIR cok serverin orjinal hlyi destekledigi gun olacak. Bundan once swgc cok iyidi ve severek baglaniyordum oranin community'sine severek girmistim ama su anda tepkim baska sekilde. Turkiyedeki tek WON authetnicated server SWGC olmayinca o zaman destekleyecegim. Bi isi yapiosak tam yapalim bence.[hline]Hangisi daha iyi? Azmodai... [hline]Simofle -.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Iki tarafta kendi doğrularına göre haklı. Ama ikiside aynı zamanda haksız.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simofle Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Ohh 50 bın $ tazmınat az de degıl be. 6 ay kapalı kalıcakmıs[hline]Simofle -.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 50.000 $ off bence artık SNN yok.Aldığı tüm reklamlar bile o kadar etmez .[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage OwO >Silphatos Iceheart - Locus@NBL >Grynn Iceheart - Ethernass >Grynn Uth Xare - Quaxis >Botanika - SNN,MedicGS,@net CS 6.2 - SNN HLDM ver.1.0.1.6 ~~[b]FORZA BEŞİKTAŞ~~ Pascal Nouma-21 kalbimizde yaşıyacaksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 abi snn igrenc bi yerdi ama anısı yeter cok kotu olmus bu olay[hline]this is my hatred mind and myself Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 bu para cezasıyla ilgili herhangi bi açıklama varmı ? baktımda hiç bi yerde göremedim 50.000 dolar para cezası aldıgını[hline]Prince"Kazuyama" Cratty je suis la et ailleurs je n'ai plus rien je deviens folle je m'abandonne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 said: Popeye, 23 April 2003 17:11 tarihinde demiş ki: bu para cezasıyla ilgili herhangi bi açıklama varmı ? baktımda hiç bi yerde göremedim 50.000 dolar para cezası aldıgını[hline]Prince"Kazuyama" Cratty je suis la et ailleurs je n'ai plus rien je deviens folle je m'abandonne 50k$ Açıklama [Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 23 April 2003 17:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bravecik Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Ya war ya bence yapılan berbat bişi snn olmasaydı su anda turkiye de bu kadar cok online oyun oynanması sizce mumkun muydu? türkiye de ilk cs snn de kuruldu uo snn de kuruldu ve daha bir cok oyun daha su anda turkiye de bu kadar cok online oyun oynayan kişi warsa bu bence kesinlikle snn sayesindedir.[hline] Bir savaşa kötü kanla katılırsan, akşama kalmaz bütün kanın dökülür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simofle Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 said: bravecik, 23 April 2003 18:44 tarihinde demiş ki: Ya war ya bence yapılan berbat bişi snn olmasaydı su anda turkiye de bu kadar cok online oyun oynanması sizce mumkun muydu? türkiye de ilk cs snn de kuruldu uo snn de kuruldu ve daha bir cok oyun daha su anda turkiye de bu kadar cok online oyun oynayan kişi warsa bu bence kesinlikle snn sayesindedir.[hline] Bir savaşa kötü kanla katılırsan, akşama kalmaz bütün kanın dökülür. [hline]Simofle -.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 sananeye bence büyük bir ayıp yapıldı[hline]# TR T3am F3rtr3ss P3rtalı#... [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 yazık oldu snn ye[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StarAdam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 said: SilphatosIce_, 23 April 2003 17:31 tarihinde demiş ki: said: Popeye, 23 April 2003 17:11 tarihinde demiş ki: bu para cezasıyla ilgili herhangi bi açıklama varmı ? baktımda hiç bi yerde göremedim 50.000 dolar para cezası aldıgını[hline]Prince"Kazuyama" Cratty je suis la et ailleurs je n'ai plus rien je deviens folle je m'abandonne 50k$ Açıklama [Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 23 April 2003 17:32 tarihinde değiştirilmiştir] kaynak aldığı yer saçma sapan snn düşmanı klanın bir sitesi ben yetkililerle görüştüm 6 aymış 50 bin dolarmış bunlar palavra bu dedikodunun kimin tarafından bu kadar inanılmaz yayıldığı bilinmiyormuş. tabi snn yetkilerinin doğru söylediğinden emin olamayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 said: Estel_Anorien, 21 April 2003 19:04 tarihinde demiş ki: Ben katılmıyorum. Sonuçta türkiyeye orjinal gelmeyen oyunların oynanabildiği yegane serverdi snn. Bence bu sandwaves in yaptığı sadece esen oyundan birkaç banknot koparabilmek için yalakalık. Bu gelişimi esefle kınıyorum.[hline]No Pain No Gain! Now Suffer! Querquobad Quane[SnowLords] +1[hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here< my icq no: 97135892 if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Kaynak: http://www.clanexs.com/modules.php?name=News&file=article&sid=409 Türkiyenin en büyük multiplayer oyun sunucusu Sanane.com , Sierra'nın Türkiye Distirbitörü Esen Elektronik'in şikayeti sonucu gerçekleşen ve Sierra tarafından lisanssız yazılımla server kurup, crack'lemekten ve uyarılara uymamaktan açılan dava sonucu 6 ay boyunca kapanma ve 50000$ ek tazminata maruz kaldı. 21.04.2003 Tarihi itibariyle Vivendi Universal GmbH'e ait bilgisayar oyunlarini 212.109.109.19 ip numarali Ticaret Net Eletronik Tic.Uygulamaları A.Ş. uzerinden yayinini saglayan "Sanane.com" ve uzantilarinin yayini durdurulmustur. [Esen Elektronik] Yuh birde swg kurucusu çıkmış diyor evet kapandıda falandı..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Snn yetkilileri para cezası yok dediler bana, nası iştir anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2003 Sonuçta tüm bu serverlara gereken uyarılar yapılmıştır.En kısa süredede ya bu serverlarda kapanır yada SNN gibi cezaya çarptırılır.Esen Elektroniğin SNN düşmanlığı yok heralde sadece adamlar haklarını ve paralarını koruyorlar.Birde şu var bu iş sadece internet ortamında kalmıyacak yakında dba mıydı neydi hani lisanslı programları kontrol eden örgüt işte neyse netcafelerede orjinal oyun kullanmaları hakkında uyarı yapacak Esen Elektronin adına uymayanlarda gerekli işlemlere tabi tutulacak.Bence iyi bir uygulama en azından Esen elektronik bu alanda başarı ve kar elde ederse ki dileğimdir diğer yatırımcı insan ve firmalarda bu tip şirketlerin isim haklarını alacaklardır.İsim hakkı değildir bu arada yanlış belirtmişim Distürbitörlüğü silmeye üşendimde neyse.[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar