sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 benim de şahane fikirlerim var açılıma konabilecek. gelsin birileri de benle konuşsun. ama +rep isterim, terazime tıklansın isterim.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Türkiye gibi temsili demokrasilerde oy verdiğin kişi seni temsil eder. CHP'ye oy verdiysen temsil edilemedin bu konuda, çünkü oy verdiğin parti süreci reddetti. Yanlış anlaşılmasın bu lafım, herkes anadilde eğitim hakkını destekleyecek, çift vatandaşlığı destekleyecek vs. diye bir durum yok. Böyle bir beklenti de yok. Ancak sürece dahil olup "Biz CHP olarak ülkenin üniter bütünlüğüne zarar gelmeyecek bir çözümün taraftarıyız, böyle bir çözümün çalışmalarını destekleriz" deseydi görüşüp, yine sürecin bir parçası olacaktı. Ancak çözüm sürecinin kendisine karşıtlık var burada.
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Çift vatandaşlık nasıl olacak bana açar mısın konuyu biraz?
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Irk esasına dayalı çift vatandaşlıktan bahsediyor.İşte Kürt ırkına doğuda bi federatif yapıyla destekli bölge vereceğiz.Burdan doktordu, öğretmendi, kaynak,para yollayacağız. onların orda özerk bir devleti olacak.Dışarıdan bize bağımlı, iç işlerinde bağımsız parazit bi devlet hayali.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Sansasyon yaratmayın. Tartışma öyle yapılmaz. Çift vatandaşlık olsun mu dedim? Süreçte önerilebilecek olasılıklardan bahsettim. DTP illaha ki böyle bir talepte bulunacaktır. MHP de sürece toptan karşı çıkacaktır. TÜSİAD başka şey, sendikalar başka bir şey diyecektir. Bunların hepsi toplumun bütününe işaret eden farklı siyasi tutumlar, görüşler. Zaten açılım ve süreç bu fikirlerin alınması, tartışılması ve topluma uygun olanında karar kılınmasıyla olur. Hemen sanki vatanı böldüm bitirdim gibi ortaya laf atmaya ne kadar bayılıyor bazıları ya.
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 O zaman pati olarak bizde kuralım bodrum taraflarında bir devlet. Ama olmaz ya. Dağa çıkmak, katliam yapmak, bebek öldürmek falan lazım uzun iş.
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 akp ilk defa kürt açılımı kelimesini nerdeyse 200 gün önce söylemiş. hala somut bişey yok. yavaş yavaş açılıyolar demek ki lol. hayır bu gidişle bi 200 gün daha geçse bi cacık olmaz bunlardan. çünkü ortada dağ gibi bi muhatap sorunu var. kim bu kürtlerin lideri, oturup konuşalım. yok yahu yok. var da yok. bi kere sorun ne? adı ne bunun? demokratik hak açılımı, kürt açılımı falan değil. bunun adı PKK terörünün çözümü. herkesin bildiği gibi, pkk=dtp olduğundan, akp de bunlara gitti çözümü konuşmak için. sonuç? "Şu ana kadar hükümet bize, biz de hükümete somut bir şey sunmadık." lol. sonra eklediler "niyet güzel, bu yönde gelişmeleri destekleriz" akp çıktı dtp binasından. dediler "ee bunlar da sorun ne söylemediler, kim lan bunların lideri, söylesin sorun ne bi konuşak" aslında ahmet türk'ün ve diğer dtp milletvekillerinin daha önceki açıklamalarına bakarsak onlar "muhatap"ı gösterdiler bi çok kez. ne demişler. said: DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Kürt sorunu Kürt halkı, Kürt halkının önderi ve Kürt siyasetinin dışında çözülemez. Kürt halkı bu mücadelenin sahibidir. Dünya bunu bilsin ve görsün” said: DTP Bitlis milletvekili Karabaş konuşmasında bölücübaşı Öcalan'dan ‘lider' ve ‘sayın' dileyerek söz etti. “Kürt sorunu bugün son safhasına gelmiş ve devlet yetkilileri bu sorunu kabul etmiştir. Ama şunu belirtmek istemiyorlar. Ortada bir sorun varsa bu sorunun bir de muhatabı vardır. Bu sorunun muhatabı belli, bu sorunun muhatabı PKK ve PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan'dır." said: Dtp'li Kaplan "PKK LİDERİ SAYIN öCALAN 15 AĞUSTOS'A KADAR BİR YOL HARİTASİ AÇIKLAYACAK" ee muhatapımız da yol haritasını açıkladı zaten. on emirini buyurdu. neydi bunlar. - Türkiye vatandaşlığı Anayasa'da yer alsın. - Kürtçe eğitim ve öğretim dili olarak kabul edilsin. Anayasa'da yer alsın. - Ateşkes devam etsin. Koşulsuz bir genel af ilan edilsin. - Akil adamlar geçiş döneminde inisiyatif alsın - Siyaset yapma özgürlüğü önündeki engeller kaldırılsın. Affedilen PKK'lılar dahil herkes siyaset yapma hakkına sahip olsun. - Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılsın. - Yerel yönetimler güçlendirilsin. Demokratik özerklik kabul edilsin. - Çatışma döneminde işlenen faili meçhul cinayetler başta olmak üzere o dönemde meydana gelen olayları araştırmak için - Hakikatler Komisyonu kurulsun. - Koruculuk kaldırılsın. - Toprak reformu yapılsın. muhatap şartları söyledi "barış için". şartlara bakınca bunun zaten tek taraflı bi "barış" olduğu açık. neyse liberallerimize göre suçlu sadece TC olduğundan bu ufak noktayı geçelim. ama bu şartlardan ıvır zıvırları atıp, bold'la işaretlediklerime bakarsak -ki bunlar halkın ağır duygusal muhalefetine neden olacağı, akp'nin de bunları yapmaya bi tarafı yemeyeceği için- bu soruna çözümün olmayacağı bariz. şimdi diyorsunuz CHP, MHP bu yola koşulsuz destek versin. he verirler. edit typo
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 CHP'nin en basitinden yapabileceği şey, hükümetle görüşüp "Üniter devlete, Türk kimliğine zarar veren hiç bir çözümü desteklemeyeceğiz" demektir. Olabilir, farklı politik görüşler mevcut olabilir. Şu anda olan biten bu değil ama. CHP'nin toptan süreci reddetmesi ve korku politikası üzerinden bölünme paniği yaratmaya çalışması, süreçte hem gerçek kimliğini (yani sosyal demokrat olmayan bir kimlik o anlayan anlar) gizlemeye, hem de sürecin kendisini tıkamaya, ilerlemesini engellemeye yarıyor.
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 ben şunu anlamıyorum hükümet bizim muhattabımız Öcalan değildir diyorlar. Öcalan değilde kimdir ? (DTP demeyin komik olur)
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Öncelikle CHP değil miydi daha geçen gün DTP ile görüşen? Niye komik oluyor hükümet görüştüğü zaman? İkincisi 25 senelik bir problemi çözmek için bir süreç başlattığınız zaman daha hazırlık aşamasının bile birkaç sene sürmesi gayet doğaldır. İsterseniz buna misal olarak İngiltere'ye, Kanada'ya, İspanya'ya bakın. Zart diye şunu yaptık tıkır tıkır çözülecek diye olmuyor. Önemli olan sürece katılmak, iletişim kurmak, bir şeyler konuşmak. Yahu aslında çok basit bir mesele: Bugün CHP hükümetle açılım hakkında görüşürse ne olacak? Olabilecek en kötü şey hükümetle görüşmelerinden CHP'nin sonuçsuz kalkması ve sürecin kendi politik görüşlerinin dışında bir yönde ilerlediğini belirterek, bu çözüme destek vermediklerini belirtmeleri. Daha iletişim bile kurmadan reddetmek, açıkça köstek olmaktan başka nedir?
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 di mi? chp, düşündüğünü söylemeyip dediğin gibi tribüne oynamalıydı. en azından şimdi hiçbir şey belli değilken, çözüm yanlısı gözüküp, ıvır zıvıra destek verip, bunların primine ortak olmalıydı. çözümü imkansız başlıklara gelince hooopppp geri vites. olmadı gak guk etmeliydi. haklısın. takiye gibisi yok hakkaten. liberaller bu işi biliyo.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Aksine, sürecin sonunda çıkan "çözüm haritası", CHP'nin politik duruşuna aykırı olsaydı ve bu çözümü kabul edemeyiz deselerdi diyecek hiçbir lafım olmazdı. Onun yerine, bir yandan DTP ile görüşüp, bir yandan süreçte hükümetle görüşmeye bile tenezzül etmeyip, bir yandan sorunun çözümünü istediğini söyleyip bir yandan "bu sürece ortak olan herkesin vebalde olduğu"nu söyleyerek kıvır kıvır kıvırıyor. Burada daha hükümetin bir çözüm sunduğu yok, kimsenin de sunulmamış bu çözüme destek verdiği yok. Hükümetin dediği tek şey böyle bir açılım için kurum/kuruluş/partilerle görüşülmesi, fikir alınması. Görüşmenin tanımı da budur zaten. Bu süreçte fikrini beyan etmeyen, demokratik sürece de ortak olmuyor demektir. MHP'nin "DAĞA ÇIKARIZ" tehdidinden çok da farklı değil CHP'nin bu icraatı.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 @elaidi, baykal ne zaman mantıksız konuşuyor ki? 10 numara adam.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 amma demogoji yapmışsınız be. Cözümü konuşmayı bile reddeden CHP'yi kahraman ilan ettiniz. TArtışma konuşma uzlaşma bu demek zaten. Meclisteki partiler, acılımda nelere evet nelere hayır diyo bunu konuşmak. Kitlelere oynayıp "HAYIIIIIRRR!!!! BIZ ULUSAL BUTUNLUĞUMUZDEN TAVIS VERMEYIZ!! ULUSUN PARCALANMASI UĞRUNA BUTUNLUĞU BOZMAYIZZ!!!" diye inliyolar, sizde yiyosunuz. antimodes kibar kibar konuşuyo negzel, aferim cocuğa.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 ota boka uzlaşmaya oturulursa memleketin vay haline. uzlaşma masasına oturulacak konu var, oturulmayacak konu var.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 iyide ortada konu bile yok. uzlaşmanın konusu ne olsun ne olursa varsınız ne olursa yoksunuz, konuşulan bu. gidip dersin "Toprak bütünlüğü bozulamaz, ikinci anadil olamaz, fıstık fındık yemek serbest olabilir" ilerde uzlaşma o cerceveler içinde olur. ama yok, efelenecek illa baykal paşa.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Fistan said: ota boka uzlaşmaya oturulursa memleketin vay haline. uzlaşma masasına oturulacak konu var, oturulmayacak konu var. Tutum buysa bunu da açıkça belirtmek ve buna tutarlı davranmak var. Bkz: MHP Oysa CHP ne yapıyor? Önce masaya oturmayı reddediyor, sonra DTP ile görüşüp, çözüm istediğini söylüyor. Bu popülizm ve ikiyüzlülük değilse, nedir ben bilmiyorum.
Griswold Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Cuce said: amma demogoji yapmışsınız be. Cözümü konuşmayı bile reddeden CHP'yi kahraman ilan ettiniz. TArtışma konuşma uzlaşma bu demek zaten. Meclisteki partiler, acılımda nelere evet nelere hayır diyo bunu konuşmak. Kitlelere oynayıp "HAYIIIIIRRR!!!! BIZ ULUSAL BUTUNLUĞUMUZDEN TAVIS VERMEYIZ!! ULUSUN PARCALANMASI UĞRUNA BUTUNLUĞU BOZMAYIZZ!!!" diye inliyolar, sizde yiyosunuz. antimodes kibar kibar konuşuyo negzel, aferim cocuğa. Girip girip buna benzer şeyler yazıp cayıyordum, daha cicisi yazılmışken çökeyim dedim. Oy verdiğim partinin bu tarz davranması hiç hoşuma gitmiyor. Gitsin benim görüşlerimi söylesin, onlar da dursun opsiyon olarak kenarda. Ama söylensin yani, bu şekilde değil tartışma ortamında söylensin. Temsil falan edileyim hani.
ozgurtrk Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesele zaten muhatapta .Devlet olduğu yerde başka muhatab arıyorsa demek ki işin altında bit yeniği var.Yapacaksan bir şey kafana koyduysan, yetki elinde ister söylersin ister söylemezsin ama getirirsin meclise oylatırsın, çıkartırsan kanunu ne edebiliyosan edersin ancak yapacaklarını açıklamadan ben yaptım sizde buna ortak olun, ceremesini hep beraber çekelim diyemezsin(hoş her halükarda çekeceğizde faturanın adresi açısından) .Hiç hayatınızda meblağı belli olmayan çek-senet imzaladınızmı? yaparmısınız böyle bir şey? bedeli belli değil, sınırları belli değil gel sen buna destek ver. Hadi terörle mücadele etmişlerin içeri alınıp, teröristlerin orda burda ilk kurşun kutlaması yapmasını, kaybettiğimiz şehitlerin barış! yapacaz adı altında kemiklerinin sızlatılmasını geçtik. Fatihi, alparslanı vs örnek aldığını söyleyenlerin yaptıklarına bakın?Savaşmışsın, yüzyıllardır hiç bir müslüman devletin yapamadığı gibi bir konvansiyonel savaşı kazanmışsın kıbrısta,sonra her şeyi annana(bilemiyorum tek "n" de olabilir doğrusu)bırakmışsın. Türkiyede herkes bu sürecin dinci meşrutiyet yolunda ilerlediğini biliyor.Dürüst olun ve deyin ki bizim derdimiz bu, arab cumhuriyeti numara bilmemkaç!
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Boş çek-senet imzalama metaforu yapılmış, oradan 10. kez tekrar açıklayayım: Kimseye "şu, şu, şu yapılacak. hadi ortak oldunuz altına imza atın" diyen yok. "Ne yapılabilir?" sorusunun cevabı aranmak üzere herkesle görüşülüyor, şu anda olan biten tek şey bu. CHP bu sürece bile yanaşmıyor. Hani hükümet der ki "Ben her şeyi hazırladım, harekete geçiyorum altına imza atacaksan şimdi at!", o zaman hak veririm şunu diyenlere. Ya da hükümet der ki "böyle bir açılım var, şu şu şunlar yapılacak, katılıyorsan imza at", o zaman da bunu reddedenlere hak veririm. Ancak hükümetin "böyle bir problem var, görüşüp fikir almak, konuşmak, bir çözüm yöntemi üretmek istiyoruz." lafına hiç bir şey dinlemeyip "ne üdüğü belirsiz şey, imza atmam" demek çelişkili bir laf. Adam zaten çözümü hep beraber üretin, senin de temsil ettiğin kişilerin istediği şey olsun diye seninle görüşmek istiyor. İmza mimza yok ortada.
ozgurtrk Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Sende şunu anlamıyorsan; vatandaş senin, toprak senin, devlet senin.Eğer kendine devlet olarak yapacağın işlerde muhatab arıyorsan bu demektir ki Türkiye cumhuriyeti Devletine eşdeğer bir karşılık yaratma gayreti içindesin.Sen 15 yıl sonra Türkçe konuşamayan Türk vatandaşlarını gördüğün zaman anlarsın sonucun nereye vardığını.O zaman ne olacak? milyonlarca çevirmen hastanelerde, mahkemelerde, belediyelerde sokaklarda bizi birbirimizemi anlatacak? Yapılmaya çalışılan şey bir devrimdir.Biz devrimi bir kere yaptık ve bu ülkeyi kurduk bundan sonrakilerde yapanlar Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmayacak.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 birinci epic fail, Baykal için "uzun süredir ilk kez mantıklı" demek. Hiç Baykal'ın konuşmalarını dinliyor musunuz merak ediyorum. Dinlemeyip, sadece Sabah'taki Baykal yorumlarını okuyup o dedikodular üzerinden yorum yapmak tuhaf oluyor. "Baykal yine Baykal'dır" diyen zaten niyeti belli, AKP taraftarlığı. Kaldı ki, muhalefet partisi olmasına rağmen muhalefetlik yaptığı için eleştirilen dünyadaki tek adamdır bu adam. Antimodes52 said: Baykal açılımın "belirsiz" olduğundan yakınıyor, "belirsiz" sürece katılmayacaklarını söyleyip duruyor. İyi de kitap indirir gibi açılım mı indirilsin, bu mudur CHP'nin beklediği? Aksine, ne yapılacağının belirsiz olması iyi bir şey. İkinci epic fail de bu. Antimodes'in düzgün birşey yazmasını beklemiyordum elbette ki, ama "belirsiz olması iyi bir şey" demesi işin gülünç kısmı. Napılacağı bilinmeyen bir işe körü körüne destek çıkılmasını neden bu kadar savunuyorsunuz onu anlamıyorum. AKP böyle bir işe giriştiyse "çok hayırlı" bir sonucu olmayacağı malum. Şimdiye kadar dedikleri ve yaptıkları ortada. Sürekli terörü öven, toplumda ayrılıkçılığı öven, askerleri her bulduğu yerde aşağılayan, vatan diyen insanları hapse atan bir faşizan parti. Üstelik bir de gizli kapaklı bir proje var elde. Neyini destekliyim ben bu saçmalığın. Sonunda Apo'nun salınması, doğuda bir PKK devletinin kurulması, Kürt kökenli vatandaşların PKK olarak damgalanması ve Türk-Kürt kardeşlerin ayrılması var. Ama bunu kavramanız çok zor tabii. Anlıyorum. "Demokrasi" adı altında yapılan her türlü saçmalığı sırf "demokrasiye destek olma" adı altında savunmak sonunda demokratik haklardan da men edebilir.
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Antimodes52 said: Boş çek-senet imzalama metaforu yapılmış, oradan 10. kez tekrar açıklayayım: Kimseye "şu, şu, şu yapılacak. hadi ortak oldunuz altına imza atın" diyen yok. "Ne yapılabilir?" sorusunun cevabı aranmak üzere herkesle görüşülüyor, şu anda olan biten tek şey bu. CHP bu sürece bile yanaşmıyor. Hani hükümet der ki "Ben her şeyi hazırladım, harekete geçiyorum altına imza atacaksan şimdi at!", o zaman hak veririm şunu diyenlere. Ya da hükümet der ki "böyle bir açılım var, şu şu şunlar yapılacak, katılıyorsan imza at", o zaman da bunu reddedenlere hak veririm. Ancak hükümetin "böyle bir problem var, görüşüp fikir almak, konuşmak, bir çözüm yöntemi üretmek istiyoruz." lafına hiç bir şey dinlemeyip "ne üdüğü belirsiz şey, imza atmam" demek çelişkili bir laf. Adam zaten çözümü hep beraber üretin, senin de temsil ettiğin kişilerin istediği şey olsun diye seninle görüşmek istiyor. İmza mimza yok ortada.başlığın ilk mesajındaki linki okumadın mı sen? hala chp neden yanaşmıyor, çözümü beraber üretsinler falan diyosun. adam madde madde açıklamış, öcalan'ın, haliyle dtp'nin talep ettiği şeylerin getireceği sonuçları. ve sonuç olarak bu sürece ortak olmayız diyor adam. nasıl böyle bir sürecin sonunda barış olasılığını görenler bu sürece destek veriyorlarsa, bu sürecin sonunda memleketin hayrına olmayacak şeyler görenler de destek vermez.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 çok güzel açıklamışsın, ben bunu destekliyorum. ascraeus said: akp ilk defa kürt açılımı kelimesini nerdeyse 200 gün önce söylemiş. hala somut bişey yok. yavaş yavaş açılıyolar demek ki lol. hayır bu gidişle bi 200 gün daha geçse bi cacık olmaz bunlardan. çünkü ortada dağ gibi bi muhatap sorunu var. kim bu kürtlerin lideri, oturup konuşalım. yok yahu yok. var da yok. bi kere sorun ne? adı ne bunun? demokratik hak açılımı, kürt açılımı falan değil. bunun adı PKK terörünün çözümü. herkesin bildiği gibi, pkk=dtp olduğundan, akp de bunlara gitti çözümü konuşmak için. sonuç? "Şu ana kadar hükümet bize, biz de hükümete somut bir şey sunmadık." lol. sonra eklediler "niyet güzel, bu yönde gelişmeleri destekleriz" akp çıktı dtp binasından. dediler "ee bunlar da sorun ne söylemediler, kim lan bunların lideri, söylesin sorun ne bi konuşak" aslında ahmet türk'ün ve diğer dtp milletvekillerinin daha önceki açıklamalarına bakarsak onlar "muhatap"ı gösterdiler bi çok kez. ne demişler. said: DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, “Kürt sorunu Kürt halkı, Kürt halkının önderi ve Kürt siyasetinin dışında çözülemez. Kürt halkı bu mücadelenin sahibidir. Dünya bunu bilsin ve görsün” said: DTP Bitlis milletvekili Karabaş konuşmasında bölücübaşı Öcalan'dan ‘lider' ve ‘sayın' dileyerek söz etti. “Kürt sorunu bugün son safhasına gelmiş ve devlet yetkilileri bu sorunu kabul etmiştir. Ama şunu belirtmek istemiyorlar. Ortada bir sorun varsa bu sorunun bir de muhatabı vardır. Bu sorunun muhatabı belli, bu sorunun muhatabı PKK ve PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan'dır." said: Dtp'li Kaplan "PKK LİDERİ SAYIN öCALAN 15 AĞUSTOS'A KADAR BİR YOL HARİTASİ AÇIKLAYACAK" ee muhatapımız da yol haritasını açıkladı zaten. on emirini buyurdu. neydi bunlar. - Türkiye vatandaşlığı Anayasa'da yer alsın. - Kürtçe eğitim ve öğretim dili olarak kabul edilsin. Anayasa'da yer alsın. - Ateşkes devam etsin. Koşulsuz bir genel af ilan edilsin. - Akil adamlar geçiş döneminde inisiyatif alsın - Siyaset yapma özgürlüğü önündeki engeller kaldırılsın. Affedilen PKK'lılar dahil herkes siyaset yapma hakkına sahip olsun. - Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılsın. - Yerel yönetimler güçlendirilsin. Demokratik özerklik kabul edilsin. - Çatışma döneminde işlenen faili meçhul cinayetler başta olmak üzere o dönemde meydana gelen olayları araştırmak için - Hakikatler Komisyonu kurulsun. - Koruculuk kaldırılsın. - Toprak reformu yapılsın. muhatap şartları söyledi "barış için". şartlara bakınca bunun zaten tek taraflı bi "barış" olduğu açık. neyse liberallerimize göre suçlu sadece TC olduğundan bu ufak noktayı geçelim. ama bu şartlardan ıvır zıvırları atıp, bold'la işaretlediklerime bakarsak -ki bunlar halkın ağır duygusal muhalefetine neden olacağı, akp'nin de bunları yapmaya bi tarafı yemeyeceği için- bu soruna çözümün olmayacağı bariz. şimdi diyorsunuz CHP, MHP bu yola koşulsuz destek versin. he verirler.
Öne çıkan mesajlar