Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sweet Child O'Mine

b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

Aynı notadan çalman şart değil ki. Yarım ses ince (ya da kalın neyse) da çalabilirsin. Absolut kulağı olmayanlar farkedemez bile genelde.

Bizim vokalin sesi ince diye bütün gitarları 1 tam ses kalın akord etmiştik. Bütün şarkıları öyle çalıyorduk, transpoze falan etmeden. Hem vokale daha rahat oluyordu hem de daha sert oluyordu parçalar.

Beni rahatsız eden tek şey orjinal parçaların üstüne gitarla eşlik edememem olmuştu. Ama onun da çözümü var: Audacity gibi bir audio programı ile pitch shift kullanarak orjinal şarkıyı kalınlaştııp/inceltebiliyorsun. Kalitesi orjinali kadar olmasa da notalar uyuyor en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman benim absolut kulağım var :D

aslında bir perde geriden tam olarak uyuyo, transpoze etmeye gerek duyulmuyo. ama boş tellerde sorun çıkıo ve akorlarda.

hangi teli d ye çekmek lazım?

he bi de şeyler kayıyo gitarın noktaları kayıyo mesela 12 ve 15 çok kullanılıo o yarım akord geriden alışınca noktalar kafa karıştırıo (zaten ince iş yapamıorum bööök)

sanırım tondan başka armonik olarak hiç bi etkisi yok. gamları,modları yine aynı şekilde kullanabiliosunuz.
güzelmiş ya sevdim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...