Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünyada neden dev canlılar yok?

soulberry

Öne çıkan mesajlar

vivavale said:

abi diklikten kastn nedir 90 derecemi :S

dikey yönde kan dolaşımına ihtiyaç duymaması kastediliyo.

Mesela kalbin attı, kanı bacağa pompaladı ya. O kanın geri dönüşü var bi de. ve kalp vakum etkisiyle geri çekemiyo, o kanın geri dönmesi kan dolaşımına bağlı. Devasa bir yaratığın yerçekimine karşı 100 lerce litre kanı dolaşıma geri kazandırması için manda kadar kalp gerekiyomuş işte.
Sosyal ağlarda paylaş

diyelim çok ısınan bi ekran kartınız var.. tek devridaim ile imkansız sisteme su soğutma sağlanmıyor. o zaman ne yapıyorsunuz? ekran kartına ayrı pompa tahsis ediyorsunuz! sistemin kalanına ayrı!

2 kalp bu sorunu çözer. biri kasıklarda, diğeri standart kalp nahiyesinde. yönetimde ben olsaydım dev canlılar olurdu tabii.. morrowind'deki adını hatırlamadığım dev karıncalara binerdik minibüs yerine.

dur hatırladım silth strider mıydı neydi?
Sosyal ağlarda paylaş

bu konunun bilimsel açıklaması ->
<- canlının boyutları büyürse yaşama şansı azalır.
<- eğer boyutları büyük canlı olacaksa birden fazla tür oluşması gerekir ki bi tane bile zor oluşurken birden fazla tür oluşması zor olur gibin..
dünyanın ömrü boyunca bence farklı zaman dilimlerinde uber boyutta canlılar olmuştur ama beslenmeden dolayı,kendi boyutlarında canlı olmadığından dolayı, zıçacak yer bulamadıklarından dolayı bence infılaaagğhk etmişlerdir:)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ShadowFury said:

Abi hayvanlar meteorun düşeceği yerde dipdibe toplanıp ta ezilerek ölmüyolar, meteor dünyayı dağıttığı için bitkiler filan tozdan dumandan büyüyemiyo doğru düzgün, hayvanlar kıtlık çekiyo, dinazorların nesli de o aralarda tükeniyo işte. Denizde olması pek kurtarmaz yani^^

http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2061/22/7/708088816/n708088816_1245813_4289.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Innuendo said:

hala var aslinda. mesela dunya uzerinde yasa(yan)mis en iri canli mavi balina. uzunluk olarak bazi dinazorlarin gerisinde ama 30+ metre boy + 175 ton agirlik olunca yasamis en buyuk canli oluyor.

tabi 1900 baslarinda balina avciligi furyasinda nerdeyse nesli tukenecekmis. sadece antartika cevresinde 300-400 bin civari mavi balina varken su an tahmini 5-10 bin civarinda var.

işte denge bu
ya 1 milyon tane olsaydı üreyip, venedik sular altındaydı
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
SiNKHoLe said:

Ardeth said:

o kadar dev canlıların vücudunu kaldırabilecek bir dolaşım sistemi (hem kan hem lenf) yapmak kolay değil. özellikle kalp gibi bir pompası olmadığı için lenf sisteminde daha zor. sen bir insanı alıp 3dsmaxte orantılar gibi orantıladığın zaman bu kalp kaslarının da aynı orantıda güçleneceği anlamına gelmiyor dolayısıyla direk orantılamayla yeterli güçte bir dolaşım sistemi elde edemezsin, yeni bir dolaşım sistemi tasarlaman gerekir. balinalar çok sorun değil çünkü yatay duruyorlar sorun yer çekimi. Zürafaların daha değişik bir sistemi olabilir ama hatta olmalı onlara bak

Ardeth ne diyosun allah askina?
Olayi 3dmax le kiyaslamisin,
Sanki dinazorlar yasamamis gibi bide "yeterli güçte bir dolaşım sistemi elde edemezsin" gibi sacma bi cümle etmissin, sanki devasa canli türleri üretmeye calisiyomusuz gibi ve yorumun, "yeni bir dolaşım sistemi tasarlaman gerekir."

Sonra baktin ki yeterli bilgin yok zürafalari örnek verip git arastir demissin.

Ardeth insan her konuya baliklamasina dalik, kefallemesine cvp yetistirmeye calismamali. Laf sokma oldu ama "sacmalamissin resmen"

Olayı hiç anlamamışın yalnız. İnsanlarla dinazorları karşılaştırmışsın çok komik. İnsanın dolaşım sistemi lenf sistemi kas sistemi hepsi o boyutta (insan boyutunda) bir canlının fizyolojik özelliklerini karşılayacak şekilde olabilir. Zaten dev hastalığı olan insanlar (yani boyu 2.5 metrenin üzerinde olan falan) zamanla kalp, dolaşım vs gibi hastalıklara yakalanıyorlar ben de buna dayanarak söyledim. Yani sen bir insanı alıp olduğu gibi tüm özelliklerini koruyarak büyütürsen sahip olduğu kas sisteminin çalışma mekaniği vs buna uygun olmayabilir. Dinazor dediğin canlının ise kas özellikleri, damar özellikleri, dolaşım sistemi gibi şeyleri insandan çok farklı (muhtemelen zira sürüngen). Asıl senin dinazor fizyolojisi ile insan fizyolojisini bir tutman çok saçma olmuş. Ha yok insanları büyütelim sonra da dolaşım sistemi olarak dinazorun dolaşım sistemini verelim diyorsan baya ayrı kafalardaymışın zaten onu da belirteyim.

Hazır banlanmışken cevap yazayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...