Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DTP ile CHP arasında ilk temas

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Milliyet said:

Başbakan Erdoğan’la uzun süredir beklediği görüşmeyi gerçekleştiren DTP, ikinci adım olarak CHP ile de görüştü. Meclis’te geçen hafta yapılan görüşmede randevu talebi DTP’den gelirken, DTP ile CHP arasındaki temas grup başkanvekilleri düzeyinde oldu. DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmede Kürt açılımı ele alındı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt açılımı çerçevesinde CHP ve MHP dışındaki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve işveren örgütleri ile görüşmelerini sürdürürken, DTP de, Başbakan Erdoğan’la yapılan görüşmenin ardından CHP’ye yöneldi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk her fırsatta, "Biz bu gemiye binmeyiz" diyerek Kürt açılımına tepki gösteren CHP Genel başkanı Deniz Baykal’a basın aracılığıyla mesaj verirken, ANKA’nın edindiği bilgiye göre, DTP ile CHP arasındaki ilk temas da geçen hafta Meclis’te sağlandı. Bir süredir CHP Grup Başkanvekillerinden randevu talebinde bulunan DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’la, Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta Cuma günü Meclis’te bir araya geldiği öğrenildi.

DTP-CHP KÜRT AÇILIMINI GÖRÜŞTÜ

DTP ve CHP grup başkanvekilleri arasındaki görüşmenin içeriğini ise Kürt açılımı oluşturdu. DTP grup başkanvekili Kurtulan’ın, görüşmede, parti olarak Kürt açılımını, sorunun çözümünde önemli bir aşama olarak gördüklerini ve bu süreçte iktidarın yanı sıra muhalefetin de çaba göstermesi gerektiğini dile getirdiği kaydedildi. Kurtulan’ın CHP’den sürece katkı vermesini istediği belirtildi.

link

Yorumlar beni benden aldı. CHP'de görüşüldüğü için kıyamet kopardığı dtp ile temasa geçtiğine göre , türkiye bitmiştir. Hadi dağılın bakalım , tartışılacak birşey kalmadı :).
Mesaj tarihi:
Sufi said:

|Joker| said:

Öcalan'ın bıle sallamadıgı bır parti DTP.

güneydoğuda halk sallıyor dtp'yi. öcalanın neyi salladığı kimin umurunda?

ahahahahaha

doğuda halk sallıyo ha?
Mesaj tarihi:
Nefr said:

yok canim, son secimlerde 2.5 milyon oyu ben aldim, 8 ilde yerel secimden ben galip ciktim, beni salliyorlar

2.5 milyon seçmenin hepsi de kendi iradeleriyle "benim iyiliğimi, çıkarımı, menfaatlerimi en iyi koruyacak parti DTP'dir" diyerek verdi oyunu değil mi?

Köyde yaşayanlara kime oy vereceğini dikte eden ağalar,

Aşirete mensup olanları toplayıp DTP ye oy versin diye servislerle sandığa götüren aşiret liderleri,

Okuma yazma bilmeyenlerin eline verilen düğümlü ipler, şablonlar..

Okuma yazma bilenlerin kapılarına asılan tehdit mektupları falan...

rüyamda gördüm heralde... Türkiye gibi demokratik bir ülkede olmaz böyle şeyler. Hele ki güneydoğu gibi ülkenin en demokratik bölgesinde...
Mesaj tarihi:
Öcalan dtpyi desteklese, katil destekliyor diyecekler.

desteklemiyor, o bile sallamıyor olacak.

Doğu bölgelerden AKP'ye oy çıksa eğitimsizler ona verir tabi diyecek chpliler. CHP çıksa akpliler BSG derdi herhalde. DTP çıkıyor, ağalar falan deniyor.

herşeye bir laf söylemek mümkün, cidden önemsiyor musunuz? Asıl soru bu.
Mesaj tarihi:
eh evet ama bak ilk mesajda 'sallamiyorlar'di, simdi 'vay efendim aga istedi diye oyle' oldu

iki mesaj sonra ikinci parti de akp idi o illerin cogunda dendiginde de egitimsizlik karti cikacak

yani adim adim da olsa, cevire kivira da olsa gidiliyor bir yerlere, en azindan onceden ezberlenmis cumleler ustuste tekrar edilemiyor, o da bir gelisme
Mesaj tarihi:
leoneo5 said:

Nefr said:

yok canim, son secimlerde 2.5 milyon oyu ben aldim, 8 ilde yerel secimden ben galip ciktim, beni salliyorlar

2.5 milyon seçmenin hepsi de kendi iradeleriyle "benim iyiliğimi, çıkarımı, menfaatlerimi en iyi koruyacak parti DTP'dir" diyerek verdi oyunu değil mi?

Aşirete mensup olanları toplayıp DTP ye oy versin diye servislerle sandığa götüren aşiret liderleri,

rüyamda gördüm heralde... Türkiye gibi demokratik bir ülkede olmaz böyle şeyler. Hele ki güneydoğu gibi ülkenin en demokratik bölgesinde...

Bu çok çok büyük bir yanılgı. Öle ki şuan hala dtp gibi bir partinin mecliste olmasının sebebi.

Yüzlerce kürtle yüzyüze görüşmüş konuşmuş biri olarak diyebilirim ki hiç biride zorla dtp ye oy veriyormuş gibi değillerdir. İnanın okuma yazma bilmeyenini türkçe konuşmasını bilmeyeninide gördüm ama hepsinin dtp ye oy vermek için bir sebepleri var.

Tabi ki içlerinde zorla verenlerde vardır ama hangi parti için yok ki. Ama tek sebebi buna bağlarsak bu böle devam eder gider.
Mesaj tarihi:
leoneo5 said:

ne diyim ki...
kendin pişir kendin ye...
kendin söyle kendin inan...

30 tane kürt çalışanım var benim. istanbul'da. hepsi okuma yazma biliyor. hepsi haber dinliyor gündemi takip ediyor. hepsi ağa şıh şeyh deyince "sktiret ipneyi" diyor. istanbulda yaşıyorlar. türkiye'yi bölüp istanbul'a vizeyle gelmek gibi bir dangalaklığın peşinde değiller. ama hepsi de dtp'ye oy veriyor. çünkü şu yukarıda yazdığın cümleleri üreten zihniyetin duyamadığı seslerini ancak bu şekilde duyurabileceklerine inanıyorlar.
  • Yeni Oluştur...