Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

almanya vs türkiye

rayka

Öne çıkan mesajlar

rayka said:

kafama takılan şey tr de yaşayan bi insan için ünide mi yoksa masterdamı yurtdısına gitmesi

master da yurtdısına gitmek daha avantajlıdır öğretim görevlisi ve türleri olmak icin yurtdısında masterın varsa kolaylık oluyor dahası etiketin oluyor.

düsünsene bi masterını almanya da bi üni de yapmıs birisi bi de türkiye de herhangi bir üni de master yapmıs bi ögrenci.acı ama yurtdısı eziyo genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

rayka said:

ama üni içinde aynısı geçerli olmaz mı

bence yapacagın tercih senin kararlarına baglı yani ilerde üni bitince ne is yapıcaksın ya da hangi meslege yöneliceksin bunlarla da alakalı.

erasmus programı olsn,bireysel imkanlarn olsun bunlar üni türkiyede okudugunda almancayı unutmaman ya da daha da ilerletmen icn olanaktır.tabi sana baglı yan gelip yatarsan arkadasn da dedii gibi ih bin die kalırsn.
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:
öss + sprachdiplom yaparak da gidebilirsin almanyaya ama baya kasman gerek burda iyi bi yer tutturup sprachla kabul edilmek için oraya

öss + dsd ile giden bir çok arkadaşım var. mesela bi tanesi össde haliç üniversitesi biyogenetik mi ne kazandı burssuz bildiğin saçmasapan puanlı ufacık bi bölüm. şimdi tu dresden da biyoteknoloji okuyor, öyle bir şey de kasmadı yani. başka bi tanesi de aynı şekilde tu vienna da okuyor avusturyada. dsd yi fazla kastırmıyorlar yani.

fark statüde. abitur yapan bir türk genci almanmışcasına üniversite okuyor, dsd sahipleri ise yabancı öğrenci statüsünde okuyor. dolayısıyla vereceğin paradan yapılacak muameleye kadar her şey değişebilir.

almanyada okumak tabii ki her yönden daha iyi olur (eğer türkiye de boğaziçi falan kazanamayacaksan) mesela o kız 270 falan yapmıştı össde. ama güven özveri tecrübe ister işte. çok zorluk çekersiniz. maddi durumunuzun da çok iyi olması lazım. zor yani, çok zor. ailenden çok uzaksın. bilmediğin bi kültür usw.. es ist sehr schwer zu leben...

abitur türkiye'de ne işe yarar bilmiyorum ama dsd işe yarıyor diyebilirim dsd sahibi biri olarak. abitur sonucunda belge veriliyor mu bilmiyorum gerçi. sonuçta direkt olarak dil bilgisini kanıtlayan aparat dsd. türkiye de mal işveren deutsches sprachdiplom'u görünce ok veriyor, abitur görünce ne diyorlar bilmiyorum.

bence ailenizin durumuna bakın, kendi poponuza bakın, yerse gidin.

ek: lisede dsd almıştım ben. almancam iyiydi harbiden, şu an üniversite 2. sınıfa geçtim (hazırlıkta da ingilizce gördüm) so ich kann sagen dass ich wirklich vergisst habe was ich weiss :) ) erasmus yapıcam herhalde. erasmus ta da şöyle bi güzellik var mesela dil sınavına girmicem dsd sayesinde, direkt 100 alıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

valla alamancıları bilmiyorum da bizim fransızcılarda başvuran herkesin kabulu geliyor fransadan. zaten össyi beceremeyenler gidiyor fransaya (arada tek tük süper idealistler de oluyor tabi) burda paralı okuyacağıma aynı parayı oraya vereyim yurtdışında okuyayım diyorlar.

ben annen gibi düşünüyorum. akıllı ve çalışkan bir kızsan ikisini de yaparsın. ama dediğim gibi almanların olayından hiç haberim yok, yine de yurtdışı isteyip de gidemeyene pek rastlamadım ben (parası olanlardan bahsediyorum)

hem zaten öss o kadar korkunç bişey değil, akıllı kızsan yaparsın xd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...