mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ^^. yüzündeki ben çok yakışmış sana nil adeta ayrı bi hava katmış =( ya hadi bak valla çok karışık eric alıcam sana çevirirsen eylül kötü tarih demişler kimse yok vs ama gel bakarız bişeyler ve bissürü bişeyler yazmıslar sonra öğrenci işlerine mail at gelmeden önce mutlaka demişler bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 rayka said: homofaber yeni okudum ödevdi türkçesini bile okumaya tahammül edemedim özetin özetini dinledim öyle girdim sınava ama en yüksek notum oydu kolay oluyo sınavları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 sona doğru baya düzeliyo kitap edit: sınavına girdiysen neden okuyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 walter kitabın sonunda müslüman oluyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 rayka said: sona doğru baya düzeliyo kitap edit: sınavına girdiysen neden okuyosun 1) NİL'İN DEGERLİ TAVSİYELERİNİ UYGULUYORUM ÇOK SAYGIDEGER BİRİ CUNKU NİL Dİ Mİ NİL ? =))) 2) üstteki dogru 3) abiturda çıkıcak özetin özeti yetmez artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 heee arkadas o yuzden geri istedi o zaman benden kitabını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 rayka said: kafama takılan şey tr de yaşayan bi insan için ünide mi yoksa masterdamı yurtdısına gitmesi master da yurtdısına gitmek daha avantajlıdır öğretim görevlisi ve türleri olmak icin yurtdısında masterın varsa kolaylık oluyor dahası etiketin oluyor. düsünsene bi masterını almanya da bi üni de yapmıs birisi bi de türkiye de herhangi bir üni de master yapmıs bi ögrenci.acı ama yurtdısı eziyo genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ama üni içinde aynısı geçerli olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 zaten sen 5 yıl burda okursan mastera gittiginde ihbinihbin diye kalırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 o da doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 O zaman herkese ramştayndan zihtirmih isimli parçayı armağan ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 rayka said: ama üni içinde aynısı geçerli olmaz mı bence yapacagın tercih senin kararlarına baglı yani ilerde üni bitince ne is yapıcaksın ya da hangi meslege yöneliceksin bunlarla da alakalı. erasmus programı olsn,bireysel imkanlarn olsun bunlar üni türkiyede okudugunda almancayı unutmaman ya da daha da ilerletmen icn olanaktır.tabi sana baglı yan gelip yatarsan arkadasn da dedii gibi ih bin die kalırsn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 mulgear6 said: öss + sprachdiplom yaparak da gidebilirsin almanyaya ama baya kasman gerek burda iyi bi yer tutturup sprachla kabul edilmek için oraya öss + dsd ile giden bir çok arkadaşım var. mesela bi tanesi össde haliç üniversitesi biyogenetik mi ne kazandı burssuz bildiğin saçmasapan puanlı ufacık bi bölüm. şimdi tu dresden da biyoteknoloji okuyor, öyle bir şey de kasmadı yani. başka bi tanesi de aynı şekilde tu vienna da okuyor avusturyada. dsd yi fazla kastırmıyorlar yani. fark statüde. abitur yapan bir türk genci almanmışcasına üniversite okuyor, dsd sahipleri ise yabancı öğrenci statüsünde okuyor. dolayısıyla vereceğin paradan yapılacak muameleye kadar her şey değişebilir. almanyada okumak tabii ki her yönden daha iyi olur (eğer türkiye de boğaziçi falan kazanamayacaksan) mesela o kız 270 falan yapmıştı össde. ama güven özveri tecrübe ister işte. çok zorluk çekersiniz. maddi durumunuzun da çok iyi olması lazım. zor yani, çok zor. ailenden çok uzaksın. bilmediğin bi kültür usw.. es ist sehr schwer zu leben... abitur türkiye'de ne işe yarar bilmiyorum ama dsd işe yarıyor diyebilirim dsd sahibi biri olarak. abitur sonucunda belge veriliyor mu bilmiyorum gerçi. sonuçta direkt olarak dil bilgisini kanıtlayan aparat dsd. türkiye de mal işveren deutsches sprachdiplom'u görünce ok veriyor, abitur görünce ne diyorlar bilmiyorum. bence ailenizin durumuna bakın, kendi poponuza bakın, yerse gidin. ek: lisede dsd almıştım ben. almancam iyiydi harbiden, şu an üniversite 2. sınıfa geçtim (hazırlıkta da ingilizce gördüm) so ich kann sagen dass ich wirklich vergisst habe was ich weiss :) ) erasmus yapıcam herhalde. erasmus ta da şöyle bi güzellik var mesela dil sınavına girmicem dsd sayesinde, direkt 100 alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 kermit said: kermit said: kermit said: selam rayka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 abide 2.30 ve altına sabancı garanti bide abi olunca zaten dsd alabilecek almancan var anlamına geliyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Rayka YDS'ye falan girebiliyormusunuz sizd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 eğer sabancıya girmek istiyorsan ve 2.30 yapmak daha kolay geliyorsa össde 300 küsür yapmaktan o zaman buyur abitur yap. yok kanka ben össye girerim 300 nedir ki diyorsan dsd al, össye de gir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Eskiden olsa almanyaya gitme derdim, şimdi diplom sistemi kalktı, bachelor master falan var , nispeten daha rahat okullar, dersler. Abitur yap git direk, öss de dandirik bir yeri kazansanda alır almanya o da var, okulda acısını çıkartıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 yds ye girmek için yabancı bi ebeveynim olması lazım sanırım bu sene iel den japon bi arkadasım girdi yds ye gerçi daha 11 deydi ama işine yaradımı bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 takahaşi? ayrıca yds yi geç ya direk abitura kas gitmek istiyosan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rayka Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 reona eed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 niye girmiş ki o? sırf ilerde hava/artislik/cv ye yazılıcak ek bişey olsun diye girmiştir sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 valla alamancıları bilmiyorum da bizim fransızcılarda başvuran herkesin kabulu geliyor fransadan. zaten össyi beceremeyenler gidiyor fransaya (arada tek tük süper idealistler de oluyor tabi) burda paralı okuyacağıma aynı parayı oraya vereyim yurtdışında okuyayım diyorlar. ben annen gibi düşünüyorum. akıllı ve çalışkan bir kızsan ikisini de yaparsın. ama dediğim gibi almanların olayından hiç haberim yok, yine de yurtdışı isteyip de gidemeyene pek rastlamadım ben (parası olanlardan bahsediyorum) hem zaten öss o kadar korkunç bişey değil, akıllı kızsan yaparsın xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar