Choericoe Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Benim öldürmek istediğim 4-5 kişi var,diyelim. Önce kendimce bir paranoyasal durum yaratıyorum,birazcık obsesyon,delüzyon.Gidip öldürüyorum bunları,ve yakalandığımda akıl sağlığım yerinde değildi diyorum,avukatım diyor daha doğrusu.Hemen akıl hastanesine sevk ediyorlar,ama akıl hastanelerinde yer yok,o yüzden onlar sadece 1 sene boyunca-yasal süreç- beni içeride tutup,dışarı salıyorlar. Bu süreçte,benim askerliğimde düşüyor,çürüğe ayrılmış oluyorum otamatikmen.Zaten işverenler askerliği yaptın mı diye sormuyorlar,ilişkimi soruyorlar,ben onunla ilişkimi kesmiş oluyorum.İş bulma derdim yok. Buraya kadar ne oldu?Askerlik yapabiliceğim 1 seneyi,akıl hastanesinde yatıp,ilaçlarla uçarak geçiriyorum,fazladanda sevmediğim birkaç kişiyi öldürmüş olarak. O zaman bu ülkede adam öldürmek mantıklı? Tek tıkandığım nokta sicil ki sicil kayıdı durumları içerisinde,ruh sağlığı bozuktur tarzı bir ifade yok sanırım. Yani ben tüm bunları yaptıktan sonra sicilimde temiz bir şekilde,avrupaya gezi için pasaportumuda alabiliyorum. Bilmiyorum,burada konuyu aydınlatabilicek bir hukukçu varmıdır. İşin açıkçası kimseyi öldürmek istemiyorum tabiki,ama bu ülkede birilerini öldürmek,öldürmemekte daha mantıklı gibi?Nasıl bir ülkede yaşıyoruz,yada biz gerçekten yaşıyormuyuz acaba... *sicil dışındaki konularda eminimde,sicil konusunda bilgisi olan,yada hukukçu olan beni düzeltirse memnun olurum
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Choericoe said: yakalandığımda akıl sağlığım yerinde değildi diyorum,avukatım diyor daha doğrusu.Hemen akıl hastanesine sevk ediyorla law&order da bile o kadar kolay olmuyordu o işler =) Bu kısmı bu kadar kolay atlatacağına emin misin?
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 woo hoo edit: pati 3. sayfa haberi olucak ama olsun, iyi reklam sadf
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 abi trolleyecektim korktum ölüm tehlikesi var
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 4-5 kişi oldüren adamı "akıl sağlığı yernde değilmiş bak" diyip 1 sene sorna salmazlar. kalırsın tımarhanede 30 sene, ne akıl kalır ne sağlık.
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Ayrıca adli tıpta anlıyorlar numara yapıp yapmadığını.Direk hapse girersin.
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 abi git montla sıç bak daha neler mantıklı gelicek..
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Theghosthand said: Ayrıca adli tıpta anlıyorlar numara yapıp yapmadığını.Direk hapse girersin. adli tıp kurumu dünyanın en iyisi, doğru:D
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bi kere salak gibi buraya yazdıgın için taammüden adam öldürmekten 150 yıl hapis cezasına falan çarptırılırsın.
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Choericoe said: Benim öldürmek istediğim 4-5 kişi var,diyelim. Önce kendimce bir paranoyasal durum yaratıyorum,birazcık obsesyon,delüzyon.Gidip öldürüyorum bunları,ve yakalandığımda akıl sağlığım yerinde değildi diyorum,avukatım diyor daha doğrusu.Hemen akıl hastanesine sevk ediyorlar,ama akıl hastanelerinde yer yok,o yüzden onlar sadece 1 sene boyunca-yasal süreç- beni içeride tutup,dışarı salıyorlar. Bu süreçte,benim askerliğimde düşüyor,çürüğe ayrılmış oluyorum otamatikmen.Zaten işverenler askerliği yaptın mı diye sormuyorlar,ilişkimi soruyorlar,ben onunla ilişkimi kesmiş oluyorum.İş bulma derdim yok. Buraya kadar ne oldu?Askerlik yapabiliceğim 1 seneyi,akıl hastanesinde yatıp,ilaçlarla uçarak geçiriyorum,fazladanda sevmediğim birkaç kişiyi öldürmüş olarak. O zaman bu ülkede adam öldürmek mantıklı? Tek tıkandığım nokta sicil ki sicil kayıdı durumları içerisinde,ruh sağlığı bozuktur tarzı bir ifade yok sanırım. Yani ben tüm bunları yaptıktan sonra sicilimde temiz bir şekilde,avrupaya gezi için pasaportumuda alabiliyorum. Bilmiyorum,burada konuyu aydınlatabilicek bir hukukçu varmıdır. İşin açıkçası kimseyi öldürmek istemiyorum tabiki,ama bu ülkede birilerini öldürmek,öldürmemekte daha mantıklı gibi?Nasıl bir ülkede yaşıyoruz,yada biz gerçekten yaşıyormuyuz acaba... *sicil dışındaki konularda eminimde,sicil konusunda bilgisi olan,yada hukukçu olan beni düzeltirse memnun olurum Öncelikle öyle kolayca psikoloji falan diyip yırtamazsın, adam gibi incelemeye alır ya da hiç inanmaz doğrudan hapse tıkarlar, baştan gitti. 1 kişi yine neyse, 4-5 dedin, müebbete kadar gider. İkinci olarak siciline işleniyor işlediğin suç. Dahası seni araştırırlarsa psikolojik olarak "instabilite" durumunu görebiliyorlar. Büyük firmalar bu araştırmayı yapıyor özellikle. İşverenler sicile bakar, hiçbir büyük veya orta ölçekli firma sana iş falan vermez, iş olanağın çok kısıtlanır. Anca serbest çalışır ya da işçi falan sınıfında çalışırsın. Üçüncü olarak ehliyetini direkt olarak kaybedersin, yurt dışı olayını bilmiyorum sormak lazım.
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Günah.Hemde ramazan yaklaşıyo bak 9x günah.
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Benim merak ettiğim kısımda . Mesela evime hırsız girdi herifin silahı var . varsayalım ki bi şekilde silahını alayım derken herifi vurdum öldürdüm yada kendimi koruma amaçlı bi şekilde öldürdüm . Bunun bana bi cezası varmıdır
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Yatak odası dışında bi yerde öldürürsen, suçlusun
proggorp Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ben de bugün babama yemekte 3-4 dolma istiyorum dedim.3 dolma verdi.demekki 4 kişi öldürceksin.
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bırakın öldürsün, bırakın kanasın
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Ülkemizdeki nefs-i müdafaa kanunu da gerizekalılık derecesinde yetersiz bu arada
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 beyninin nörolojik tomografisini ve beyin dalgalarını ölçerler ne kadar numarada yapsan deli olmadığın ortaya çıkar.kurtulma şansın imkansıza yakın.ayrıca adli tıp bizim ülkede çok ileri.yazık olur gençliğine
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 deli olmanın en delicesini ben yan komşuda gördüm,herif akıllı olduğu halde,almanyaya çalışmaya gidip 3 sene sonra işin cinliğini aramaya başlayıp,bir arkadaşıyla doktora gider komşu,doktor,sen deli değilsin der,oda eminmisin der,indirir pantalonunu aşağı,elini kıçına götürüp ağzına sürer,ve sonuç deli raporu alır üstüne üstlük çalıştığı yerden(bmw) emekli edilip altına da bir bmw verilip yollanır,yani yasal boşluklardan faydalanmaya kalkarsan,abd,fransa v.s gibi ülkelerde de yaparsın bize özgü bir durum yok,boşuna dememişler,deli bokumu yedin diye :D
Kendercik Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Nefsi müdafaa kanunu diye bir şey yok, ceza kanununda ilgili bir madde ve yargı uygulaması var. (: Artık uygulamada yok öyle yatak odası, evin kapısı gibi saçmalıklar. Malvarlığınıza yönelik saldırılara dahi engel olmak amacıyla "hal ve koşullara göre saldırıyla orantılı defetmek zorunluluğu" halinde işlenen suçlara ceza verilmez. (Ceza Kanunu'nda buna benzer bir tanım olmalı) Eski kanun (2005 öncesi) döneminde zannedersem malvarlığına değil, yalnızca şahıs varlığına yönelik saldırılara karşı nefsi müdafaa imkanı tanındığından evin içindeki hırsızın ancak gece yatak odasına girmesi halinde canınıza kastı olduğu yönündeki bir çıkarım ile yatak odası uygulaması yapılıyordu.
Choericoe Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 edit,itiraf; http://forum.paticik.com/read.php?13,4240444,4240725,page=2#msg-4240725 ya kimse "İşin açıkçası kimseyi öldürmek istemiyorum tabiki,ama bu ülkede birilerini öldürmek,öldürmemekte daha mantıklı gibi?" okumadı yada günün eğlence konusu ben oldum. Ben burada acınası bir durumdan bahsediyorum,ülkede yatak yok diye herkesi 1 senede dışarı salıyorlar.Bunların arasında taklit yapanda var,deli olanda.Adam öldüren biri,nasıl 1 senelik tedavide düzelebiliyor?Düzelmiyor tabiki,adamların elinde olsa 2 haftaya dışarı salıcaklar ama yasa en az 1 sene tutmalısın diyor. Cuce said: 4-5 kişi oldüren adamı "akıl sağlığı yernde değilmiş bak" diyip 1 sene sorna salmazlar. kalırsın tımarhanede 30 sene, ne akıl kalır ne sağlık.Alanyalı bir seri katil vardı,çivici katilinden sonra türkiyenin 2.seri katili sanırım.adam gidip tecavüz edip boğuyor küçük kızı,akıl hastanesi;1 sene sonra çıkartıyor, dışarıda,2 ay sonra başka cinayet. Peki ya çivici?Adam "insanların kafasına çivi çakmaktan zevk alıyorum" diyor,bildiğin manyak,ve 10dan fazla adam öldürdü sanırım,kaç defa bunu akıl hastanesi dışarı saldı?Her dışarı çıktığında 2-3kişi indiriyor adam.3-4sene sonra tekrar salıyorlar. odiflame said: beyninin nörolojik tomografisini ve beyin dalgalarını ölçerler ne kadar numarada yapsan deli olmadığın ortaya çıkar.kurtulma şansın imkansıza yakın.ayrıca adli tıp bizim ülkede çok ileri.yazık olur gençliğine üzmezden girmicem konuyada,başka bir örnek vericem; adamın teki kamyonla pazara daldı ve 7 küsür kişiyi öldürdü ve hastayım dedi,adam akıl hastenesine yatırıldı,oysa olay yeri tam tersini gösteriyordu;adam frene değil,gaza basmıştı direkt.Tam anlatamadım ama polisiye.com'da en azından o tarz bir iddaalar silsilesi var.Tabi yinede bilmiyorum,inşallah gerçekten herşeyi anlıyordur adli tıp @Rewendor yorumun için teşekkürler:)
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 kevin lomax'le calisirsan olur bu iş bence.
Choericoe Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 İtiraf ediyim öyleyse; Bende adam öldürme düşüncesi değil,öldürürmüyüm anksiyetesi vardır.Senelerdir rahattım sonunda hapis var diye.Ama türkiyedeki bu saçma sistemi öğrenince,çivici gibi bir serikatil manyağın kaç kere dışarı çıktığını görünce,anksiyetem tekrar başladı. Klasik olarak,sevdiklerimi öldürürmüyüm kaygısı.Evet,aslında sevdiklerime zarar vermek istemediğim için,bunun kaygısının geliştiği,ve bunun altında yatan kahrolası mükemmelliyetçilik takıntım olduğunuda biliyorum,ama.. Kendi kendimi ihbar etmeyi dahi düşündüm,ileride işleyebiliceğim bir suçta akıl hastasıyım dersem,kabul etmeyin diye ama nasıl,nereye yapılır bir bilgim yok,bulamıyorum. Yapmak istiyorum çünkü,hapis olayı ne zaman devreye girerse anksiyetem bastırılıyor çünkü.Birkaç ay "1 senede akıl hastanesinden çıkmayı yanlış anladım,çıkamam,hapiste gibi olucam diye düşündüm"ve gayet normal,anksiyetesiz biriydim,sanırım bu anksiyeteden çok fobiye dönüşmüş bende
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 psikolojik problemlerin var sevgili çoroki. silahını ve rozetini masaya bırakıp psikolojik danışmanlık birimine gideceksin.
Öne çıkan mesajlar