Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kilo vermek

tiripýlhe

Öne çıkan mesajlar

Bence hem yürümeyi hem bisikleti yap, açıkçası bisiklet çok yararlı bence.

Ayrıca 1 ayda kaybedeciğin tek şey sudur başta bana öyle demişti spordaki hocam. Ben kendimi söyliyim sana 1 buçuk 2 ayda 12 kilo verdim 5 kilosu suydu dediler onların yalancısıyım .

Herhalde 1 ayda 2-4 arası verirsin adam gibi gidersen.
Sosyal ağlarda paylaş

Yediklerine çok dikkat etmen lazım. Aksi taktirde 15 dakka bisiklet ya da hızlı tempo yürümeyle yakacağın kalori pek bir anlam ifade etmiyor. Hatta bir çok tanıdığıma daha kötü etki yapıyor. Nasıl olsa spor yapıyorum diye daha çok yemeye başlıyorlar. Bahane olarak da "spor acıktırıyor" diyorlar.

Ben artık kardio egzersizlerinde genelde 10 km koşuyorum. 1 saati geçiyor ve benim kondisyonuma göre hızlı tempo sayılır. Koşu sırasında 800-1000 kcal falan yakıyorumdur rahat. Haftada 4 gün koşuyorum, 2 gün ağırlık çalışıyorum. Ama yediklerime dikkat etmediğim sürece yine de kilo veremiyorum. Kilo vermek için beslenme spordan önce geliyor yani.

O yapılan 15-20 kardiyoların iyi tarafı, eğer doğru tempoyla yapılırsa, kondisyonu arttırması. Düzenli yapınca gittikçe süreyi ve tempoyu arttırıyorsun. Süre ve tempo arttıkça da kardiyo egzersizleriyle daha çok kalori yakmaya başlıyorsun. Yani ileriye yatırım olarak düşünmek lazım o kardiyo egzersizlerini. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

mangal said:

30 dk dan asagi hic bi kardiyo hareketiyle kalori yakamazsin

Nerden çıkartıyorsunuz böyle şeyleri yahu. 5 dakka yapsan da yakarsan 1 saat yapsan da. Haliyle ne kadar çok yaparsan o kadar çok yakarsın.

bildiim kadarıyla yagları eritebilmek icin 30 dakkadan daha fazlasına ihtiyacın var,ilk baslarda yag yakamıyorsun cunku
Sosyal ağlarda paylaş

Yağ yakmak için aldığınız kaloriden daha fazlasını tüketmek yeterli. Hiç kardio yapmaya bile yok.

Sizin bahsettiğiniz '30 dakka' iddiası tamamen yalan değil, ama bahsettiğiniz şekilde değil kesinlikle. Lipometabolism denen bir şey var (yağ metabolizması). Muhtemelen biliyorsunuzdur, egzersiz temposu ne kadar düşükse yaktığınız enerji daha çok yağ ağırlıklı karşılanıyor. Mesela düşük tempolu bir egzersizde yakılan toplam enerjinin %50'si yağdan alınıyorsa ise, hızlı tempolu bir egzersizde bu oran %30'a düşebiliyor (gerisi de karbonhidrattan karşılanıyor).

Bunla '30 dakka' olayının ilgisi ise şu: Yavaş tempolu egzersizler aç karnına uzun süre yapıldığında vücut yağı enerji olarak kullanma kapasitesini arttırıyor, yani yağ metabolizmanızı güçlendiriyorsunuz. Genelde uzun süreli koşular için gereken bir egzersiz tipi bu, özellikle maraton için.

Ama bu egzersiz tipi yağ eritmek için gerekli değil. Gerekli olan dediğim gibi aldığınız kaloriden daha fazlasını tüketmek. Bunun hiç kardiyo yapmadan da yaparsın, günde 10 dakka kardiyo yaparak da. Önemli olan aradaki enerji farkı.

Google'da Fat Burning Myths aratarak bunlarla ilgili yüzlerce makale bulabilirsiniz. En güzel anlatılanlardan bir tanesi: http://www.thefactsaboutfitness.com/research/split.htm
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konu hakkında bilgimi arttırdın Mirage teşekkürler.ilk ayımı doldurdum sonunda.

Kilo: 83-77
Göğüs:103cm-103cm
Bel:94.5cm-88cm
Kol:39cm-37.5cm
Omuz:116.5cm-116.5cm
Bacak:66cm-63cm
Baldır:42cm-41.5cm

Bazı şeyler kafama takıldı bu ay sonunda işte onları yazayım.

Göğüsten niye inceme olmadığı kafama takıldı ölçüldüğümde sebebi nedir?

Kahve veya çayın kilo vermeye herhangi bir etkisi olur mu?

Kondisyonumu nasıl arttırabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

tiripılhe said:

Kahve veya çayın kilo vermeye herhangi bir etkisi olur mu?

Kondisyonumu nasıl arttırabilirim?

Kahve geçici olarak metabolizmayı hızlandırdığı için kardiyo egzersizlerinden önce içilirse daha fazla kalori yakmayı sağlayabilir belki. Ama aynı zamanda kalp çarpıntısı falan da yaptığı için sağlıklı olmayabilir. Bir bilene sormak lazım

Yeşil çayın yağ yakımını hızlandırıcı etkisi olduğunu çok yerde okudum ama. Ben günde 1-2 fincan içiyorum. Koşuya çıkmadan önce 20 dakka önce içiyorum özellikle. Ne kadar etkisi olduğunu bilmiyorum ama.

Kondisyon için haftada 3-4 kez hızlı tempo yarım saatlik kardiyo egzersizleri yeterli. Hızlı tempoyu tanımlamak kolay değil gerçi. Zorlaması lazım, ama "devam edemicem, kesinlikle durmam lazım" noktasına geliyorsa fazla hızlıdır. Nabız ölçer varsa max nabzın %80'i falan iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...