MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Az önce televizyondaki bi tartışma programında adam "yaptığım araştırmalar sonucunda orda görüşmeye giden annelerin şehitlerle hiç bir akrabalığı yoktur" gibi birşey söylüyordu... Haber niteliğinde böyle bir iddia var mı diye internette araştırdım ama tek bulabildiğim bu oldu: Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği (http://www.sehitler.org/) sitesine kocaman yazmışlar ki: said: Ohal Gazileri ve Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk'ün Diyarbakır'da gerçekleştirmiş olduğu Şehit Aileleri ve PKK lı annelerin bir araya getirilmesi ile ilgili organizenin Şehit Aileleri ve dernekleri ile ilgisi yoktur. Yapılan bu etkinliği Tüm Şehit Aileleri ve Dernekler adına nefretle kınıyoruz. Buluşmaya gidenlerin şehit annesi olmadığı söylentisi elle tutulur birşeyde bu akşam haberlere çıkar. Bugün yarın sağda solda görürüz haberini. Ama yinede bu buluşmanın kürt açılımı politikasını desteklemek adına "sahnelendiğini" söyleyip duruyorduk, öyle olduğu ortaya çıktı. Sonuçta hiç bir şehit annesi oğlunu pusuya düşürüp öldürenlerle muhattap olmak istemez. Temel insan psikolojisi...
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 3-5 Fethullah goygoycusu da geçen hafta boyunca olayın insaniyetini ve mantıklı yanlarını ortaya çıkarmaya çalışıyordu.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Her şehit annesinin-babasının şehit anneleri derneklerine üye olması mı gerekiyor?
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 yaptigim arastirmalar sonucunda bunu soyleyen adam art niyetlidir
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 pekaka lılarla annesi görüşenler şehitlik statüsünden çıkarılıyomuş zaten allah katında...
mani Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 dernekle ilgisi yok demişlerdi. yoksa o buluşmadaki kadın ölen askerin annesiydi bildiğim kadarıyla.
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 pkk lı analar?çocuğu pkk lı diye anneside mi pkk lı oluyor? o ne biçim başlık?
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Buluşanlar şehit annesi işte, sadece Şehit Anneleri ve Dernekleri değil. Sanki skandal ortaya çıkarmış gibi bu topice ne gerek var ki?
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Olay sandığınız kadar safça ve iyi niyetli insanların ürünü sonucu ortaya çıkmış bir şey değil. Buluşmayı gerçekleştiren ve bunu Diyarbakır medyasına servis edenlerden birisi Müslüm Öztürk denen bir adam ki kendisi geçmişte Murat Karayalçın'a küfretmiş, son zamanlarda AKP'ye yalanmaya çalışan, bunun için de kurduğu derneği içişleri bakanlığına bağlamaya çalışan bir adam; öteki de Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği diye bir dernek. Geçmişte ölen pkklılar için barış çadırları açan, örgüte mali yardım yaptığı bilinen bir kuruluş.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 eee? bu yazdiklarin icin kaynagin olsa bile, bunlar dogru olsa bile, neyi kanitliyor bu? sirf senden farkli dusundugu icin, oglu sehit olmus olan annenin kaybi daha mi onemsiz oluyor, yoksa oglunun sehitligi mi gecersiz kiliniyor?
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Hayır. Bir taraftan pkkya maddi destek sağlayıp öteki taraftan barış goygoyculuğu yapması sahtekarlıklarını gösteriyor.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 dernegin sahtekarligini demek istiyorsun? peki, oyle olsun. dernek sahtekar olsun bu durumda. ben hala soz konusu sehit annelerine nasil saldirabildiginize anlam vermeye calisma asamasindayim, daha dernek boyutuna gelemedim
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Nefr, benim bahsetmek istediğim olayın insani yönü değil, siyasi tarafından bakmaya çalışıyorum. Bu buluşma kendiliğinden bir hareket değil, pkknın ve akpnin yan kolu vazifesini gören kuruluşlar/dernekler tarafından düzenlenmiştir diyorum. 2-3 güne bu Müslüm Öztürk denen adam tvlere bol bol çıkmaya başlar zaten.
mani Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 e bende bunun pkk ve yandaşları tarafından kamuoyu propagandası olarak kullanıldığını biliyorum bu olayı duyduğumdada tahmin etmiştim zaten böyle birşeyin olabileceğini. Ama nefr in dediği gibi şehit olan askerin annesini hedef haline getirmenin bir anlamı yok ve yanlış. Doğru olan birşey var, yıllarca bir taraftan şehit olan askerler diğer taraftan dağa çıkıp terörist olmuş insanlar aynı köyün, aynı kasabanın aynı şehrin çocukları. Hatta bir oğlu asker olan diğer oğlu dağa çıkıp terörist olan aileler var. Bunun önüne geçmenin bir yolu var. Oda toplumun terörü bitirmesi. Teröristle asker savaşsın, operasyon düzenlesin o başka. Ama birşekilde insanların dağa çıkmasının önü kesilmesi lazım. Bunu devlet olarak sen yapmazsan işte ozaman pekaziz senin dediğin gibi 2. 3. şahıslar durumdan vazife çıkarıp kendi emelleri doğrultusunda şekillendiriyor ortamı.
Coder Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 ironik bi haber ama bişeyi hatırlatması açısından yararlı gerçekten annelerin acısı aynı ikisininde evladı inandığı yada mecbur olduğu şey için ölmüş.. bence işin insani boyutunun hatırlanması önemli
Red Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 şehit analarıyla figüranlar bir araya geldi..
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Ya coder neyin insani boyutu arkadaşım?Terör için dağa çıkan insanlıktan çıkmıştır.O yüzden terörist ölüsü leş,asker ölüsü şehit olur. Amma romantik demokrasi aşığı çıktınız. Adam TERÖRİST.Dağa çıkıyor,yol kesiyor,mayın döşüyor,asker öğretmen, öldürüyor.Yeri geliyor BEBEK öldürüyor.Bunu yapmasının ne zorunluluğu var anlatın öğrenelim.Neye inanarak bunu yaparsın.Bunu savunmak için nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz anlamıyorum. Ortada anayasa var,kanunlar var.Memnun değilsen siyasi olarak mücadele verirsin.Eline silah alıp dağa çıkmazsın. Ayrıca sürekli olarak pkkyı,kürt halkının sorunları için dağda bulunan,geceleri türkü söyleyen romantik gerillalar olarak göstermeye çalışıyorsunuz.pkk terörün en aşağılığını yapan,pekçok milletten silahlı-silahsız sempatizanı bulunan bir örgüttür.Silahlı gücünün büyük kısmı,suriye-ırak vatandaşlarından oluşur.Uyuşturucu ve silah ticaretinden büyük paralar kazanır.Ve bir barışı NAH ister. Bütün ülke apodan yol haritası bekliyor. Aposununda,haritasınında. Tekrar vurgulamak istiyorum. Ölen bir teröristin ne ırkı,ne siyasi tutumu,ne dini onu teröristlikten çıkarmaz.Teröristler dünyanın en aşağılık insanlarıdır.Lanet olsun hepsinin üzerine.Öldükten sonra bile huzur bulamasınlar. Sen bu çocuğa anlat,romantik rüyalarını.Babanı öldürenler aslında çok güzel insanlardı dersin.Aslında o leşler ile baban aynı sayılır dersin. Önce peygamber ya da padişah sayılan başbakan çıksın,25 yıldır elimize geçmeyen tarihi fırsatın ne olduğunu açıklasın.Sonra bir anda neden gaz yediğini açıklasın.Sonra açılım diye ne kadar soyunacağımızı açıklasın.Bu ne ya.Açılım açılım.Açılında görelim,ne saklıyorsunuz eteklerinizin altında. Coder said: ironik bi haber ama bişeyi hatırlatması açısından yararlı gerçekten annelerin acısı aynı ikisininde evladı inandığı yada mecbur olduğu şey için ölmüş.. bence işin insani boyutunun hatırlanması önemli Eğer insanlık buysa,ben istifa ettim insanlıktan.
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 PKK'lı ana nedir, nasıl başlık bu.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Tenekeadam said: Adam TERÖRİST.Dağa çıkıyor,yol kesiyor,mayın döşüyor,asker öğretmen, öldürüyor.Yeri geliyor BEBEK öldürüyor.Bunu yapmasının ne zorunluluğu var anlatın öğrenelim.Neye inanarak bunu yaparsın.Bunu savunmak için nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz anlamıyorum. hakikaten bu kadar acikca ifade edilmisken anlamaktan aciz olabilecegine inanamiyorum, o yuzden kotu niyete yoracagim musaadenle kim teroru savunuyor topicte? nereden geldin bu geceleri türkü söyleyen romantik gerillalar sacmaliklarina? nedir amacin su mesaji atarken?
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Çok leş, belirsiz bir haber ve çirkin, nefret dolu bir başlık. Yakında çocuğu şehit olmuş anaları cinsine göre ayırırsınız.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Nefr böyle hassas bir olayı siyasi çıkar için kullanmaya çalışanın, Nasreddin Hcanın tabiri ile "hırsızın hiç mi suçu yok?"
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2009 sg-1 said: yılmaz abi başlığı güzel atmış Soyadlar da benziyor hani... Tenekeadam said: Önce peygamber ya da padişah sayılan başbakan çıksın,25 yıldır elimize geçmeyen tarihi fırsatın ne olduğunu açıklasın.Sonra bir anda neden gaz yediğini açıklasın.Sonra açılım diye ne kadar soyunacağımızı açıklasın.Bu ne ya.Açılım açılım.Açılında görelim,ne saklıyorsunuz eteklerinizin altında. Bugun de ikinci acilim olmus, RTE Adadaki ruhban okulunu ziyarete gidip sorunlarini dinlemis. Acilim mi satilim mi belli degil.
Öne çıkan mesajlar