Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek Kelimeyle Kürt Meselesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bütün bunların doğru olması Kürtlerin bu saçma özerkliğe yakın hak istemini ve bunu dağa çıkarak PKK gibi leş bir örgütle yapmalarını haklı kılmaz.

Ayrıca bütün o iddialar yalan da olabilir tabi ki :)
Mesaj tarihi:
gözünüz nasıl kararmış arkadaş.. o cezaevine girip çıkmayı başarmış her insan aynı şeyleri anlatıyor. sg-1 efendi masal diyor bunlara.

günün birinde o bıyık altından güldüğünüz adalete muhtaç kalmazsınız inşallah.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=79191
Mesaj tarihi:
Ceza evi doğru da o cezaevinde kaç kişi yattı ki, hadi onlar çıksın akrabaları çıksın da zamanında 90.000'e ulaştığı düşünülüyor pkk'nın. Bir de o cezaevi kapanalı 25 yıl oldu artık kime bu isyan.
Mesaj tarihi:
O cezaevine giren her insana onu anlatması söyleniyor olabilir mi? Tehditle ya da rüşvetle? Daha ileri gidersek ABD'nin devletimizdeki ajanları tarafından? Kürtlere eziyet ediliyor diye Kürtleri ayaklandırmak ve halkımızı bölmek amacıyla?
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

O cezaevine giren her insana onu anlatması söyleniyor olabilir mi? Tehditle ya da rüşvetle? Daha ileri gidersek ABD'nin devletimizdeki ajanları tarafından? Kürtlere eziyet ediliyor diye Kürtleri ayaklandırmak ve halkımızı bölmek amacıyla?

verdiğim linki okudun mu? eğer okuyup bu yorumu yaptıysan zaten diyecek sözüm yok.
Mesaj tarihi:
@buyse,
abi gelmiş buraya nazi hikayeleri c/p'liyosun, ortada 3-5 kişinin çok rahat köpürtülecek ifadeleri var.
ve benden bunlara inanmamı istiyorsun.

tamam, 12 eylül dönemi gül bahçesi değildi de daha sağlam kanıtlarla gelin bari, osuruk press dergisinin 31. sayısının 31iyle değil.

buraya fake nickle girip "amcam anlattı, şöyle şöyle yapıyorlarmış" diye yazsam hepiniz sazanlıcanız demek ki.
Mesaj tarihi:
"midye dolma" said:

Ceza evi doğru da o cezaevinde kaç kişi yattı ki, hadi onlar çıksın akrabaları çıksın da zamanında 90.000'e ulaştığı düşünülüyor pkk'nın. Bir de o cezaevi kapanalı 25 yıl oldu artık kime bu isyan.

iyi de ben veya bir yakınım bu işkenceleri gördükten sonra hala bazı insanlar çıkıp pişkince orda bişey olmamış, masal bu anlattıkların derse, kusura bakma elimde silah olsa vururum bunu bana diyeni.
Mesaj tarihi:
PKK'nın yaptıklarını ya da Kürtlerin istedikleri hakları geçerli kılmaz diyorum. Bunu bir anlamaya çalış önce. Kürtlere işkence yapılmasın demek ayrı bir olay devletin resmi dilleri arasına Kürtçe de konsun demek ayrı bir olay. Ayrı devlet kurmak istemek ya da ilk adım olarak özerklik istemek ayrı bir olay.

Ayrıca bunlar yaşandıysa da halkımızı bölmek için yine dış güçler tarafından düzenlenmiş olma olasılığı yüksek. Bu hikayeler tabi ki acı verici ama sonuçta bu olayları yaşayıp da ayrımcıların gazına gelerek ekmeklerine bal sürmüş oluyorsunuz
Mesaj tarihi:
tek amacı elbette bu değil. ama pkk'yı besleyen zihniyet nerelerden çıkıyor diye merak ediyorsanız o sorunun yanıtlarından birisi bu.. veya dtp neden %70 oy alıyor diyarbakırda diye merak ediyorsanız

bir de kenan evren şunu demiş :

“…fikret bila: peki, siz diyarbakir cezaevi'nde olanlari neye bagliyorsunuz?

kenan evren: benim kanaatim su; cezaevlerinde o gardiyanlar, 12 eylul oncesi donemde cok sikinti cektiler. hatirlarsaniz, anarsi doneminde cezaevlerini oradaki suclular yonetiyordu. idare onlarin eline gecmisti. mahkumlar, gardiyanlari yakalarlar, onlari doverler, rehin alirlar... oralarin yonetimi, gardiyanlarin degil mahkumlarin elindeydi. bu gardiyanlar cok cektiler. 12 eylul olunca da bunlar mahkumlardan hinc aldilar. tabii, sikiyonetim komutanliklari da orayi disiplin altina almak icin, onlarin basina subaylar verdiler. bu subaylar da egitim yaptirdilar, talim yaptirdilar, ataturk ilkelerini, inkilaplarini ogrettiler. istiklal marsi'ni soylettiler…”
Mesaj tarihi:
Buyse said:

tek amacı elbette bu değil. ama pkk'yı besleyen zihniyet nerelerden çıkıyor diye merak ediyorsanız o sorunun yanıtlarından birisi bu.. veya dtp neden %70 oy alıyor diyarbakırda diye merak ediyorsanız

tehditle şantajla

zorla dükkan kapattıran bir partiden bahsediyoruz.

diyarbakırdan %70 alamayan bi dtp var olamaz.
bunu onlar da iyi biliyorlar.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

"midye dolma" said:

iyi de ben veya bir yakınım bu işkenceleri gördükten sonra hala bazı insanlar çıkıp pişkince orda bişey olmamış, masal bu anlattıkların derse, kusura bakma elimde silah olsa vururum bunu bana diyeni.

bana şöyle şöyle yaptılar, banada böyle böyle yapsalar çeker vururum ne yazık ki hukuksal anlamda geçerli bir argüman değil. Ne sebeple olursa olsun soğuk kanlılıkla adam öldürmek cinayet oluyor.

Ben yapılan işkenceleri, bugüne kadar kürtlerin görmezden gelindiğini, yok sayıldığını kabul ediyorum. Kabul etmediğim nokta hakkını savunmak için dağa çıkıp mayın döşemek, bomba atmak, sivil asker demeden kan akıtmak.

Kusura bakmayın bunlara mazeret uydurursanız ozaman 12 eylülde işkence yapanlarda ama ile başlayan cümlüler kurmakta sakınca görmez. 12 eylülde işkence yapan adama sorsan oda kendine inandırdığı nedenler sayar.

Tecavüzcüye sorsan oda küçüklüğünde tacize uğradığını söyler.

Hırsıza sorsan param yoktu, karnım açtı çocuğumun rızkını kazanıyordum der.

Bildiğim kadarıyla bunlara sempatik bakmıyoruz di mi arkadaşlar ?
Mesaj tarihi:
mani said:

bana şöyle şöyle yaptılar, banada böyle böyle yapsalar çeker vururum ne yazık ki hukuksal anlamda geçerli bir argüman değil. Ne sebeple olursa olsun soğuk kanlılıkla adam öldürmek cinayet oluyor.

o kadar sinirlenmiş birisinin, benim birisini vurmamın hukuksal anlamda geçerliliği ne olur diye düşüneceğini sanmıyorum. bana bok yediren, kıçıma cop sokan adamı gözüm kırpmadan öldürürüm.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

mani said:

o kadar sinirlenmiş birisinin, benim birisini vurmamın hukuksal anlamda geçerliliği ne olur diye düşüneceğini sanmıyorum. bana bok yediren, kıçıma cop sokan adamı gözüm kırpmadan öldürürüm.

Sonra dersane çıkışlarınada bomba koyar mısın? Türk kürt çocuklarını toplu öldürür müsün? Eğer öldürmezsen pkk'nın yaptığını yapamıyorsun demektir :/ Bu yüzden hapiste ölenlere sempati duyarsın, pkklı teröristlere değil.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

mani said:

işte bu zihniyetle arpa boyu yol alamazsınız. Bu zihniyetle her katliam için bahane uydurulabilir.

Canlı bombalar israilde sivil halka saldırıyor o halde israil filistin i bombalamakta haklı.

Amerika atom bombası atmaktayda haklıydı mesela. Nede olsa japonya kalleşlik yapıp amerikaya saldırmıştı.

Amerika ırak ve afganistan işgalinde haklıydı. kendi ülkelerinde terör saldırısı oldu. Adamlar haklarını savundu. Hem afganistanda bulunan kızlarıda özgürleştirdi.
Mesaj tarihi:
ee pkk lı teröristlere sempati duyduğumu nerden çıkardın onu anlamadım ama ben.

yukarda da yazdım, vakti zamanında devletin kürt vatandaşlarına uyguladığı şiddet pkk'nın beslenmesinde önemli rol oynamıştır diyorum.

siz böyle bir şey yok masaldır diyorsunuz. neresinde var bunun pkk sempatizanlığı. tövbe yahu.
Mesaj tarihi:
PKK'yı haklı çıkartmaz. Ya da devletin bunu gerçekten isteyerek yaptığını da kanıtlamaz. Kürtlerin bu hak isteğini de, ortada bir Kürt sorunu olmasını da haklı kılmaz. Sadece oyunlar oynandığını ve bu oyunlara kolayca gelindiğini gösterir
Mesaj tarihi:
@mani

benim dediğim gayet insani bir tepki. seni diyelim ki yolda yürürken daha önce tartıştığın 3 5 tane serseri sıkıştırdı bir eve soktu 3 gün işkence yaptı sana, bir şekilde ellerinden kurtulduğunda " sizi öldürürsem hukuki bakımdan suçlu olurum gidiyorum ben" mi dersin.

ne afganistanı anlamadım ben bir şey. benim dediğim insani bir tepki.
Mesaj tarihi:
Yahu sen ordaki tüm yazıyı pkkyı destekleyen kürtlerin neden hangi piskolojiyle desteklediğini anlatmak için yazdın. Kimse hapiste kendilerine işkence edildi diye dersane çıkışlarına bomba koyulmasına göz yummaz diyorum bende. Alakasız ve saçma.
Mesaj tarihi:
aklı başında olan bir kürt zaten dersane çıkışına bomba konmasını desteklemez. desteklerse maldır. ama sen 16 yaşındaki bir kürt gencini "tc devlet bize şunları şunları yaptı al silahı git sık suraya" dersen gayet rahat gaza getirebilirsin. benim demek istediğim bu.
Mesaj tarihi:
Buyse said:

aklı başında olan bir kürt zaten dersane çıkışına bomba konmasını desteklemez. desteklerse maldır. ama sen 16 yaşındaki bir kürt gencini "tc devlet bize şunları şunları yaptı al silahı git sık suraya" dersen gayet rahat gaza getirebilirsin. benim demek istediğim bu.

e biz neyin açılımından bahsediyoruz ki

yüzyıllarca yapabilirler yani bunu.

sen istediğin kadar açıl saçıl.
  • Yeni Oluştur...